X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Hehe, ale żeby wyszedł rudzielec, to któreś z rodziców chyba musi być rude, miks blondynki z brunetem raczej nie daje rudego efektu :D Ja chcę, żeby Młoda wyglądała zupełnie jak małż (też typ ciemny latino jak Twój), po mnie ma mieć tylko małe, przylegające do głowy uszy oraz inteligencję i dobrą pamięć ;P No i mam nadzieję, że nie odziedziczy moich naturalnie kręconych, sianowatych włosów, tylko prościutkie po mężu.

Rodzice wcale nie muszą być rudzi ;) moja koleżanka ma właśnie mamę blondynkę, a tatę bruneta i jest ruda jakimś sposobem ;D

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice oboje mieli czarne włosy a ja rude po babci :) Ciekawe jakie będzie miała moja córka... Mam nadzieję, że też rude ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 04:29

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, magnez biorę w tej samej dawce od dłuższego czasu, tak do 6 tabl. dziennie. Myślę, że to po tym Monuralu. Wzięłam nospe i dodatkową dawkę magnezu na noc i po raz pierwszy przespałam całą bez wstawania. :) jeszcze się spina, ale z zmniejsza częstotliwością.

Śliczne macie pokoiku. Też chciałam szarości w pokoju, ale się zastanowię. Do września mam czas. 😁

Moja się pcha na ten świat, a ja nie lubię wbijać się w kolejkę, więc niech poczeka do początku sierpnia. 😊

Baileys, widzę, że mamy ten sam termin. Życzę małej Rudej. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyglądu to geny mogą się niezle przemieszać. Np ja i moje rodzeństwo. Mama brunetka, brązowe oczy, jasna, raczej różowa karnacja. Ojciec blondyn, niebieskie oczy i jasna, żółta karnacja. Ja brunetka, dziwne, zielono/brązowe (piwne?) oczy, jasna żółta karnacja. Brat blondyn, bardzo jasne zielone oczy i różowa karnacja. Siostra bardzo ciemny blond, brązowe oczy, żółta karnacja. Troje dzieci i każde ma inny kolor oczu i włosów 😀.

Mój mąż to blondyn o szarych oczach i różowej skórze. Julek blondyn, karnacja jasna żółta po mnie, oczy bardzo nieokreślone ale nie do końca takie jak moje. Ciemne, ale raczej szaro-brązowe. Do ojca podobny tylko od pasa w dol 😀. Twarz jak ja.
    Na usg 3D Kazika usłyszałam, ze tez podobny do mnie 😀.

Aaaa i inteligencje dzieci dziedziczą podobno po matce 😉

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa piękny pokoik 😍😍 a dzidzia czy ruda, czy blond czy brunetka będzie najpiękniejsza na świecie 😍😍😍🥰

Pierniczkowa, Bobby29 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Rodzice wcale nie muszą być rudzi ;) moja koleżanka ma właśnie mamę blondynkę, a tatę bruneta i jest ruda jakimś sposobem ;D

A moja kolezanka jest ruda po mieszance brunetow :D

U nas tez genetyka zaskoczyła. Obstawialismy, ze moje dominujące geny brunetki przeważa i cora będzie bardziej podobna do mnie. Natomiast kolor włosów i oczu odziedziczyla raczej po mężu, za to juz ciemna karnacje i uszy po mnie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 07:12

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A moja kolezanka jest ruda po mieszance brunetow :D

U nas tez genetyka zaskoczyła. Obstawialismy, ze moje dominujące geny brunetki przeważa i cora będzie bardziej podobna do mnie. Natomiast kolor włosów i oczu odziedziczyla raczej po mężu, za to juz ciemna karnacje i uszy po mnie :D.

Ja się cała ciąże z Julkiem śmiałam z męża, ze ma same geny recesywne i niech zapomni o jakimkolwiek podobieństwie do siebie, ale jednak blond włosy dały rade 😁.

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne te pokoiki macie :)

U nas niestety kolor sciany jasno bezowo-zolty, nie wiem co nas pokusilo rok temu przy remoncie mieszkania ale nie ma co teraz przemalowywac bo pokoj stal pusty. Zamowilam tez naklejki I idziemy w kolorystyke czarno-szaro-bialo-zolta, zobaczymy jak to wyjdzie :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja w ogóle nie robię kącika dla Kazika, będzie miał po prostu łóżeczko w naszej sypialni . Przez chwile zajaralam się tymi literkami, które wrzuciła Nacha, ale jak zaczęłam wybierać wzory to poległam i dałam spokoj 😁.
    Pokój Julka tez w ogóle nie jest udekorowany. Białe ściany, meble, lozko, zabawki. Chyba nie umiemy z mezem w te rzeczy...

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizytujemy <3 prosimy o kciuki 😊 nawet jakoś zleciały te 3 tygodnie i dzisiaj znowu ktg 😄

Kalija, Chimera, Bobby29, kayama, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Applejoy, Frida91, Pierniczkowa, Domi_tur, Smerfelinka, Misi@, Vampire, E_linka2, werni, werni lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja się cała ciąże z Julkiem śmiałam z męża, ze ma same geny recesywne i niech zapomni o jakimkolwiek podobieństwie do siebie, ale jednak blond włosy dały rade 😁.

Ja mam znajoma, która ma czarne włosy, ciemne oczy południowy trochę cygański typ. A mąż jasny blondyn słowiański z niebieskimi oczami. Córka jak skora zdjęta z męża, wygląda jak nie jej dziecko ;) A niby "ciemne" geny są silniejsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, wielkie Dzieki za szczegółowy opis daszka - wszystko jasne. A ile on kosztuje? Zastanawiam sie czy warto szyć. Ale znalazlam strone gdzie mozba zamowic cuuudne wzory na dowolnym rodzaju tkaniny i dzianiny. Bede od nich brala na cienki dzianinowy kocyk dopasowany do wzoru na tapecie i ew chcialam tez od razu na ten daszek.
    Malinowa - zerknij na pajace z Next. Tylko na stronie z wyprzedażą to wlasnie tak jak mówisz, niby wszystko jest i to super tamie a potem sie okazuje ze niedostępne. Ale mialam od nich ciuszki uzywane j byly super i bawełna i trwałość. Popatrz na olx, w takich rozmiarach zwykle sa jak nowe. Patrz tylko zeby nie bylo zadnych zmechacen, spranego koloru na lamowkach i czy napy maja ladna farbę - jak kupisz po 1 dziecku to beda jak nowe. I pokaże zdjecie pokoju - to zdecydowanie moje kolory:)
    Ja sie chwale ze kolezanka wczoraj przyniosła kołyskę Ok ktorej rozmawiałyśmy. Chcialam miec tym razem tez cos dodatkowego na kolkach w salonie gdzie moglabym młodego odłożyć w dzien. Maz od razu skręcił i jest pieknie:)
    p89jfaxam0l3_t.jpg

kayama, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Smerfelinka, Vampire, Malinka7, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mieszania sie genów to nas totalnie zaskoczyło:) oboje z mezem mamy ciemna karnację i ciemne włosy, oczy on ciemno brązowe, ja tez srodek brązowy, a na zewnatrz zielone - takie wlasnie latino typy oboje z nas. I zawsze mi sie wydawalo ze bedziemy mieli ciemne dzieci, no bo jak to inaczej.
    Pierwszy syn to jeszcze - ciemna karnacja i oprawa oczu (ja mam bardzo ciemne brwi i dlugie ciemne rzęsy), tylko włosy az do teraz ma ciemny blond.
    A drugi syn to jakas magia - cera jaśniutka, włosy totalny blond i to z przodu proste, ale z tylu loczki sprężynki, do tego cudne duuuuze oczy z ciemna oprawa:) wlasnie jedynie oczy maja oboje identyczne jak ja i z koloru i rzęsy dluuugie, zakręcone, czarne:) wrzucam na troche fotke moich chlopakow, potem wykasuje. Z przed 1,5 toku, ale niewiele sie zmienili.
    ab4wmrnqssl4_t.jpg

Tym razem znow ‚zamowilam’ ciemne dziecko z czarnymi włosami, najchętniej falowanymi, ale zobaczymy co za miks wyjdzie. Natura lubi zaskakiwać:)
    A co sie maz przy drugim nasłuchał, ze ciekawe po kim on taki jasny...wdał sie ewidentnie w moja siostre - ten sam typ urody.

DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Chimera, Applejoy, kayama, Frida91, Pierniczkowa, Domi_tur, Smerfelinka, IGA.G, emi2016, Vampire, Mary Magdalena, baileys, plinka89, redken, wiki2, werni, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, ale cudni są Twoi chłopcy 😍

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jakie słodziaki 😍. Rzeczywiście natura pokazała swoją moc :). Młodszemu mogą jeszcze ściemniać włosy. Moja siostra do ok 5 roku życia miała prawie białe włosy, a teraz ma bardzo ciemny blond.

A za daszek zapłaciłam chyba 34 zł z wysyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:09

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia u mnie rodzice tak jak wy - ja jestem ciemną brunetką z ciemną karnacją, moja siostra jasna karnacja, blond włosy 😂🤷🏻‍♀️.

A chłopców masz ślicznych 😍😍😍😍 słodziaki do schrupania 🥰

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:16

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę wyżalić :( od 1,5 miesiąca jestem na diecie cukrzycowej i insulinie nocnej i dziennej. A wciąż mam za wysoką glukoze na czczo, mimo podwyższania insuliny non stop. Juz na prawdę mam wysoką dawke nocną... Na 7 dni trafią się może dwa dni w normie. Dziś już się podłamałam bo wynik 101 czyli wyższy wyż dzień wcześniej mimo podwyższania o kolejne 2 jednostki. Lekarze mówią, że nie ma wyjścia tylko podwyższać dalej i że nastanie moment że będzie ok. Tylko, że już zaczęłam się martwić czy za wysoką glukoza na czczo ma jakiś istotny wpływ na ciążę i dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:17

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Aga, zakochałam się w Twoich chłopakach 😍😍😍 do schrupania ekipa!

Drzewko, nie martw się, u nas też stoi po prostu w sypialni łóżeczko, obok moja wąska komoda i tyle. Jako, że za rok-dwa chcielibyśmy kupić większe mieszkanie albo się budować to mój małż nir jest chętny na zbędne dekoracje :) zamówiłam naklejki chmurki ale jeszcze nie negocjowałam ile mogę ich nakleic 😂

My oboje mamy brązowe włosy i niebieskie oczy, chyba że Szymek po babciach postanowi być blondynem😂 siostra małża ma nawet mega kędziory jako jedyna w rodzinie więc może być ciekawie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:26

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała aby córka była podobna do mojego faceta, ma ładna siostrę :) Z racji tego że była dawczyni to nie wiem czy coś odziedziczy po mnie, podobno jest takie dziedziczenie mimo wszystko i dziecko może mieć cechy matki biologicznej a nie tylko genetycznej. My oboje jesteśmy ciemnymi blondynami, on niebieskie jasne oczy a ja zielone. I wysocy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ