X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Hehe, ale żeby wyszedł rudzielec, to któreś z rodziców chyba musi być rude, miks blondynki z brunetem raczej nie daje rudego efektu :D Ja chcę, żeby Młoda wyglądała zupełnie jak małż (też typ ciemny latino jak Twój), po mnie ma mieć tylko małe, przylegające do głowy uszy oraz inteligencję i dobrą pamięć ;P No i mam nadzieję, że nie odziedziczy moich naturalnie kręconych, sianowatych włosów, tylko prościutkie po mężu.

Rodzice wcale nie muszą być rudzi ;) moja koleżanka ma właśnie mamę blondynkę, a tatę bruneta i jest ruda jakimś sposobem ;D

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice oboje mieli czarne włosy a ja rude po babci :) Ciekawe jakie będzie miała moja córka... Mam nadzieję, że też rude ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 04:29

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, magnez biorę w tej samej dawce od dłuższego czasu, tak do 6 tabl. dziennie. Myślę, że to po tym Monuralu. Wzięłam nospe i dodatkową dawkę magnezu na noc i po raz pierwszy przespałam całą bez wstawania. :) jeszcze się spina, ale z zmniejsza częstotliwością.

Śliczne macie pokoiku. Też chciałam szarości w pokoju, ale się zastanowię. Do września mam czas. 😁

Moja się pcha na ten świat, a ja nie lubię wbijać się w kolejkę, więc niech poczeka do początku sierpnia. 😊

Baileys, widzę, że mamy ten sam termin. Życzę małej Rudej. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyglądu to geny mogą się niezle przemieszać. Np ja i moje rodzeństwo. Mama brunetka, brązowe oczy, jasna, raczej różowa karnacja. Ojciec blondyn, niebieskie oczy i jasna, żółta karnacja. Ja brunetka, dziwne, zielono/brązowe (piwne?) oczy, jasna żółta karnacja. Brat blondyn, bardzo jasne zielone oczy i różowa karnacja. Siostra bardzo ciemny blond, brązowe oczy, żółta karnacja. Troje dzieci i każde ma inny kolor oczu i włosów 😀.

Mój mąż to blondyn o szarych oczach i różowej skórze. Julek blondyn, karnacja jasna żółta po mnie, oczy bardzo nieokreślone ale nie do końca takie jak moje. Ciemne, ale raczej szaro-brązowe. Do ojca podobny tylko od pasa w dol 😀. Twarz jak ja.
    Na usg 3D Kazika usłyszałam, ze tez podobny do mnie 😀.

Aaaa i inteligencje dzieci dziedziczą podobno po matce 😉

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa piękny pokoik 😍😍 a dzidzia czy ruda, czy blond czy brunetka będzie najpiękniejsza na świecie 😍😍😍🥰

Pierniczkowa, Bobby29 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Rodzice wcale nie muszą być rudzi ;) moja koleżanka ma właśnie mamę blondynkę, a tatę bruneta i jest ruda jakimś sposobem ;D

A moja kolezanka jest ruda po mieszance brunetow :D

U nas tez genetyka zaskoczyła. Obstawialismy, ze moje dominujące geny brunetki przeważa i cora będzie bardziej podobna do mnie. Natomiast kolor włosów i oczu odziedziczyla raczej po mężu, za to juz ciemna karnacje i uszy po mnie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 07:12

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A moja kolezanka jest ruda po mieszance brunetow :D

U nas tez genetyka zaskoczyła. Obstawialismy, ze moje dominujące geny brunetki przeważa i cora będzie bardziej podobna do mnie. Natomiast kolor włosów i oczu odziedziczyla raczej po mężu, za to juz ciemna karnacje i uszy po mnie :D.

Ja się cała ciąże z Julkiem śmiałam z męża, ze ma same geny recesywne i niech zapomni o jakimkolwiek podobieństwie do siebie, ale jednak blond włosy dały rade 😁.

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne te pokoiki macie :)

U nas niestety kolor sciany jasno bezowo-zolty, nie wiem co nas pokusilo rok temu przy remoncie mieszkania ale nie ma co teraz przemalowywac bo pokoj stal pusty. Zamowilam tez naklejki I idziemy w kolorystyke czarno-szaro-bialo-zolta, zobaczymy jak to wyjdzie :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja w ogóle nie robię kącika dla Kazika, będzie miał po prostu łóżeczko w naszej sypialni . Przez chwile zajaralam się tymi literkami, które wrzuciła Nacha, ale jak zaczęłam wybierać wzory to poległam i dałam spokoj 😁.
    Pokój Julka tez w ogóle nie jest udekorowany. Białe ściany, meble, lozko, zabawki. Chyba nie umiemy z mezem w te rzeczy...

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizytujemy <3 prosimy o kciuki 😊 nawet jakoś zleciały te 3 tygodnie i dzisiaj znowu ktg 😄

Kalija, Chimera, Bobby29, kayama, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Applejoy, Frida91, Pierniczkowa, Domi_tur, Smerfelinka, Misi@, Vampire, E_linka2, werni, werni lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja się cała ciąże z Julkiem śmiałam z męża, ze ma same geny recesywne i niech zapomni o jakimkolwiek podobieństwie do siebie, ale jednak blond włosy dały rade 😁.

Ja mam znajoma, która ma czarne włosy, ciemne oczy południowy trochę cygański typ. A mąż jasny blondyn słowiański z niebieskimi oczami. Córka jak skora zdjęta z męża, wygląda jak nie jej dziecko ;) A niby "ciemne" geny są silniejsze.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, wielkie Dzieki za szczegółowy opis daszka - wszystko jasne. A ile on kosztuje? Zastanawiam sie czy warto szyć. Ale znalazlam strone gdzie mozba zamowic cuuudne wzory na dowolnym rodzaju tkaniny i dzianiny. Bede od nich brala na cienki dzianinowy kocyk dopasowany do wzoru na tapecie i ew chcialam tez od razu na ten daszek.
    Malinowa - zerknij na pajace z Next. Tylko na stronie z wyprzedażą to wlasnie tak jak mówisz, niby wszystko jest i to super tamie a potem sie okazuje ze niedostępne. Ale mialam od nich ciuszki uzywane j byly super i bawełna i trwałość. Popatrz na olx, w takich rozmiarach zwykle sa jak nowe. Patrz tylko zeby nie bylo zadnych zmechacen, spranego koloru na lamowkach i czy napy maja ladna farbę - jak kupisz po 1 dziecku to beda jak nowe. I pokaże zdjecie pokoju - to zdecydowanie moje kolory:)
    Ja sie chwale ze kolezanka wczoraj przyniosła kołyskę Ok ktorej rozmawiałyśmy. Chcialam miec tym razem tez cos dodatkowego na kolkach w salonie gdzie moglabym młodego odłożyć w dzien. Maz od razu skręcił i jest pieknie:)
    p89jfaxam0l3_t.jpg

kayama, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Smerfelinka, Vampire, Malinka7, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mieszania sie genów to nas totalnie zaskoczyło:) oboje z mezem mamy ciemna karnację i ciemne włosy, oczy on ciemno brązowe, ja tez srodek brązowy, a na zewnatrz zielone - takie wlasnie latino typy oboje z nas. I zawsze mi sie wydawalo ze bedziemy mieli ciemne dzieci, no bo jak to inaczej.
    Pierwszy syn to jeszcze - ciemna karnacja i oprawa oczu (ja mam bardzo ciemne brwi i dlugie ciemne rzęsy), tylko włosy az do teraz ma ciemny blond.
    A drugi syn to jakas magia - cera jaśniutka, włosy totalny blond i to z przodu proste, ale z tylu loczki sprężynki, do tego cudne duuuuze oczy z ciemna oprawa:) wlasnie jedynie oczy maja oboje identyczne jak ja i z koloru i rzęsy dluuugie, zakręcone, czarne:) wrzucam na troche fotke moich chlopakow, potem wykasuje. Z przed 1,5 toku, ale niewiele sie zmienili.
    ab4wmrnqssl4_t.jpg

Tym razem znow ‚zamowilam’ ciemne dziecko z czarnymi włosami, najchętniej falowanymi, ale zobaczymy co za miks wyjdzie. Natura lubi zaskakiwać:)
    A co sie maz przy drugim nasłuchał, ze ciekawe po kim on taki jasny...wdał sie ewidentnie w moja siostre - ten sam typ urody.

DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Chimera, Applejoy, kayama, Frida91, Pierniczkowa, Domi_tur, Smerfelinka, IGA.G, emi2016, Vampire, Mary Magdalena, baileys, plinka89, redken, wiki2, werni, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, ale cudni są Twoi chłopcy 😍

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jakie słodziaki 😍. Rzeczywiście natura pokazała swoją moc :). Młodszemu mogą jeszcze ściemniać włosy. Moja siostra do ok 5 roku życia miała prawie białe włosy, a teraz ma bardzo ciemny blond.

A za daszek zapłaciłam chyba 34 zł z wysyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:09

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia u mnie rodzice tak jak wy - ja jestem ciemną brunetką z ciemną karnacją, moja siostra jasna karnacja, blond włosy 😂🤷🏻‍♀️.

A chłopców masz ślicznych 😍😍😍😍 słodziaki do schrupania 🥰

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:16

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę wyżalić :( od 1,5 miesiąca jestem na diecie cukrzycowej i insulinie nocnej i dziennej. A wciąż mam za wysoką glukoze na czczo, mimo podwyższania insuliny non stop. Juz na prawdę mam wysoką dawke nocną... Na 7 dni trafią się może dwa dni w normie. Dziś już się podłamałam bo wynik 101 czyli wyższy wyż dzień wcześniej mimo podwyższania o kolejne 2 jednostki. Lekarze mówią, że nie ma wyjścia tylko podwyższać dalej i że nastanie moment że będzie ok. Tylko, że już zaczęłam się martwić czy za wysoką glukoza na czczo ma jakiś istotny wpływ na ciążę i dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:17

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Aga, zakochałam się w Twoich chłopakach 😍😍😍 do schrupania ekipa!

Drzewko, nie martw się, u nas też stoi po prostu w sypialni łóżeczko, obok moja wąska komoda i tyle. Jako, że za rok-dwa chcielibyśmy kupić większe mieszkanie albo się budować to mój małż nir jest chętny na zbędne dekoracje :) zamówiłam naklejki chmurki ale jeszcze nie negocjowałam ile mogę ich nakleic 😂

My oboje mamy brązowe włosy i niebieskie oczy, chyba że Szymek po babciach postanowi być blondynem😂 siostra małża ma nawet mega kędziory jako jedyna w rodzinie więc może być ciekawie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:26

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała aby córka była podobna do mojego faceta, ma ładna siostrę :) Z racji tego że była dawczyni to nie wiem czy coś odziedziczy po mnie, podobno jest takie dziedziczenie mimo wszystko i dziecko może mieć cechy matki biologicznej a nie tylko genetycznej. My oboje jesteśmy ciemnymi blondynami, on niebieskie jasne oczy a ja zielone. I wysocy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ