X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, ja mam brzuch na tej samej wysokości i wszyscy mówią, że nisko 😁 ale to dobrze, łatwiej nam się oddycha :P

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje łupy z TXM trochę poszalałam ;) Rozmiar 56 i kocyk z Allegro
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74d3296aacc6.jpg

I 62.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b04292685eea.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:33

Frida91, Kalija, werni, Misi@, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko wydaje mi się, że raczej nisko. Dla porównania wrzucam mojego arbuzika:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:17

DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, emi2016, Frida91, kayama, Smerfelinka, Kalija, werni, wiki2, Ania95, Bobby29, Agagusia, Vampire, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    I wrzucam Wam update mojego bębna - dawno nie było.
    jak dla mnie jest ma ok wysokosci
    mi jak z corkami w 37yc sie obnizyl to moglam dlon ma szerokosc wlozyc pod
    biustem
    z synem od poczatku mam brzuch nizej.od kilku ladnych tyg jak siade na sofie do deski prasowania to czuje go na udach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko no już dosyć nisko jest 😁
    Mój Kurczak tak napiera główką, że jak nią porusza to mam 3 sekundy na bieg do kibelka bo inaczej popuszczę🥴 chyba jakieś Tena lady muszę zakupić, masakra, to już będzie tak do końca? 😂
    Obudził mnie dzisiaj mocny ból krocza, miałam wrażenie, że Młody główką się gdzieś wciska. I zmienił mi się całkowicie kształt brzucha dziś - wcześniej był mocno wypięty na wysokości pępka, a dzisiaj jakiś taki łagodny kształt łezki ma, małż jak mnie rano zobaczył to stwierdził że brzuch mi zmalał od wczoraj 😲 chyba z ciekawości zmierzę obwód za chwilę.
    Ten ostatni miesiąc wykończy mnie psychicznie😂 ale, że pogoda dzisiaj taka cudowna to pomimo nakazu polegiwania wybiorę się później z moim Kudłaczem na jakiś spacer do lasu:)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jak dla mnie jest ma ok wysokosci
    mi jak z corkami w 37yc sie obnizyl to moglam dlon ma szerokosc wlozyc pod
    biustem
    z synem od poczatku mam brzuch nizej.od kilku ladnych tyg jak siade na sofie do deski prasowania to czuje go na udach

No mi się wskazanie wydawało, ze jest nisko i chyba przez nasze ostatnie rozmowy porodowe zeshizowalam, ze mi się do porodu obniżył 😂

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko no już dosyć nisko jest 😁
    Mój Kurczak tak napiera główką, że jak nią porusza to mam 3 sekundy na bieg do kibelka bo inaczej popuszczę🥴 chyba jakieś Tena lady muszę zakupić, masakra, to już będzie tak do końca? 😂
    Obudził mnie dzisiaj mocny ból krocza, miałam wrażenie, że Młody główką się gdzieś wciska. I zmienił mi się całkowicie kształt brzucha dziś - wcześniej był mocno wypięty na wysokości pępka, a dzisiaj jakiś taki łagodny kształt łezki ma, małż jak mnie rano zobaczył to stwierdził że brzuch mi zmalał od wczoraj 😲 chyba z ciekawości zmierzę obwód za chwilę.
    Ten ostatni miesiąc wykończy mnie psychicznie😂 ale, że pogoda dzisiaj taka cudowna to pomimo nakazu polegiwania wybiorę się później z moim Kudłaczem na jakiś spacer do lasu:)

Może młody już się w kanał wstawia, stad ten inny kształt.
    Ja wczoraj sobie zmierzyłam obwód i wyszło mi 116 na wys pępka.

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za komplementy na temat chlopcow:)
    Melduje tez ze moj brzuch jednak rosnie, bylo tydzien temu 98, a tu dzis nagle 102 centymetr pokazuje!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Szok, nie wiedziałam, że mimo wszystko dziecko może jakieś Twoje cechy odziedziczyć 😁 ale to jest niesamowite! Ciekawe jak to się dzieje 😊

Ja bym chciała, żeby Mikołaj miał oczy męża - zielone 😍 jego siostra też ma zielone, ale jej dzieci mają po ojcu niebieskie.

Nie mogę teraz znaleźć info jak to.się nazywa ale były robione badania (nie w Polsce) i okazuje się że dziecko.z komórki dawczymi potrafi mieć np oczy po matce biologicznej czy włosy. Jakąś część genów przechodzi chociaż spotkałam się z wysmiewaniem tej tezy przez lekarzy. Ale poza tym dziecko podpatruje ruchy, miny, sposób mowienia i je przejmuje i może całkiem przypominać matkę, i tego się trzymam :)
    Jak szukałam dawczymi to okazało się że moje zielone oczy sa bardzo rzadkie, też o tym nie wiedziałam. Najwięcej ludzi ma chyba brązowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:55

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebałam zdjęcia z poprzedniej ciąży z tego samego etapu i wtedy był zdecydowanie wyżej i ciąże przeniosłam 😱. Coś mi ostatnio doktorek powiedział, ze mogę nie dotrwać do terminu, ale to zlałam bo co on się tam zna 😂

Domi_tur, emi2016 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała aby się brzuch obniżył bo mam bardzo wysoko aż mi się taka gula robi pod biustem. W dodatku ciągle mnie tam boli, jakby zebra albo to przewiezenie pod biustem sama nie wiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 12:02

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch jak miał 95cm jak się tu mierzyłyśmy tak ma tyle samo 🙄
    W ogóle ten wczorajszy lekarz pokazywał mi, że u Małego już jest dobrze widoczny proces kostnienia - na kości udowej było ładnie widać więc podobno bedzie już teraz przybierał mniej na wadze.

Kayama, to był chyba bardzo trudny wybór, zdecydować się na konkretną dawczynię? Zwracałaś uwagę na wszystkie najmniejsze cechy podobieństwa? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży obniżył mi się brzuch koło 30tyg.Rozmawiałam o tym z ginem do którego chodzę prywatnie i mam zaufanie powiedział,że na pewnym etapie już się nie przejmujemy.Wtedy ważne było,że szyjka długa twarda i zamknięta.Za tydzień mam wizytę zobaczymy o ile się skróciła.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia - chlopaki cudo, zamawiam jednego dla córki! 😋

Z tego co czytam to widzę, ze wiekszosc coreczek wdaje sie w tatusiów, niewazne czy geny recesywne czy dominujace :D dobrze, ze ta inteligencje biora po nas, tak jak Drzewko chyba pisala! :D

DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    No mi się wskazanie wydawało, ze jest nisko i chyba przez nasze ostatnie rozmowy porodowe zeshizowalam, ze mi się do porodu obniżył 😂
    wiadomo na koncowce sa nerwy i o dziecko i o wlasny porod zeby dwojka wyszla z tego calo
    przed 1ym porodem wywolywanym to pol nocy nie spalam, nad ranem sluchalam juz tylko jak komunikacja kursuje,potem mi tych h snu brakowalo
    przy 2gim to strachy wczesniej bo ktg byly slabe a teraz mysle ze bedzie ok, mam pozytywne nastawienie choc ciezko w te temperatury

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af60aebd54a8.jpg

To mój Kurczak jakiś taki mały przy Waszych brzuszkach🙈

Smerfelinka, Kalija, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni, Ania95, Sylvka, Bobby29, Vampire, Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio te pachy to efekt ciąży? Uff. Sama ostatnio zauważyłam że mam ciemne pachy i teraz przy kąpieli to je dość mocno szoruje, bo nie wiedziałam co się właśnie z nimi stało :D
    Raz nawet myślałam, że może bluzka mi przefarbowała :D hahahaha.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachy jak pachy.. ja mam plamy na twarzy :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam brązowych pach, ale za to włosy pod pachami mi rosną w jakimś zatrważającym tempie. Codziennie muszę się golić, ale za to na nogach spowolniły, więc z dwojga złego wolę tak ;)

U mnie się zrobiła taką ciemną obwodka wokół pępka. W ogóle to mam wrażenie, że te linea negra to mam w dół i w górę od pępka.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Pachy jak pachy.. ja mam plamy na twarzy :(

Ja też - mój błąd wyszłam na słońce bez filtra, w marcu. Od tamtego dnia smaruję się codziennie nawet jak nie zapowiadają upałów, tak jak dziś.

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ