Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje łupy z TXM trochę poszalałam
Rozmiar 56 i kocyk z Allegro
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74d3296aacc6.jpg
I 62.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b04292685eea.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:33
Frida91, Kalija, werni, Misi@, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Drzewko wydaje mi się, że raczej nisko. Dla porównania wrzucam mojego arbuzika:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:17
DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, emi2016, Frida91, kayama, Smerfelinka, Kalija, werni, wiki2, Ania95, Bobby29, Agagusia, Vampire, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:I wrzucam Wam update mojego bębna - dawno nie było.
mi jak z corkami w 37yc sie obnizyl to moglam dlon ma szerokosc wlozyc pod
biustem
z synem od poczatku mam brzuch nizej.od kilku ladnych tyg jak siade na sofie do deski prasowania to czuje go na udachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:20
-
Drzewko no już dosyć nisko jest 😁
Mój Kurczak tak napiera główką, że jak nią porusza to mam 3 sekundy na bieg do kibelka bo inaczej popuszczę🥴 chyba jakieś Tena lady muszę zakupić, masakra, to już będzie tak do końca? 😂
Obudził mnie dzisiaj mocny ból krocza, miałam wrażenie, że Młody główką się gdzieś wciska. I zmienił mi się całkowicie kształt brzucha dziś - wcześniej był mocno wypięty na wysokości pępka, a dzisiaj jakiś taki łagodny kształt łezki ma, małż jak mnie rano zobaczył to stwierdził że brzuch mi zmalał od wczoraj 😲 chyba z ciekawości zmierzę obwód za chwilę.
Ten ostatni miesiąc wykończy mnie psychicznie😂 ale, że pogoda dzisiaj taka cudowna to pomimo nakazu polegiwania wybiorę się później z moim Kudłaczem na jakiś spacer do lasu:) -
Limerikowo wrote:jak dla mnie jest ma ok wysokosci
mi jak z corkami w 37yc sie obnizyl to moglam dlon ma szerokosc wlozyc pod
biustem
z synem od poczatku mam brzuch nizej.od kilku ladnych tyg jak siade na sofie do deski prasowania to czuje go na udach
No mi się wskazanie wydawało, ze jest nisko i chyba przez nasze ostatnie rozmowy porodowe zeshizowalam, ze mi się do porodu obniżył 😂[/url]
-
Domi_tur wrote:Drzewko no już dosyć nisko jest 😁
Mój Kurczak tak napiera główką, że jak nią porusza to mam 3 sekundy na bieg do kibelka bo inaczej popuszczę🥴 chyba jakieś Tena lady muszę zakupić, masakra, to już będzie tak do końca? 😂
Obudził mnie dzisiaj mocny ból krocza, miałam wrażenie, że Młody główką się gdzieś wciska. I zmienił mi się całkowicie kształt brzucha dziś - wcześniej był mocno wypięty na wysokości pępka, a dzisiaj jakiś taki łagodny kształt łezki ma, małż jak mnie rano zobaczył to stwierdził że brzuch mi zmalał od wczoraj 😲 chyba z ciekawości zmierzę obwód za chwilę.
Ten ostatni miesiąc wykończy mnie psychicznie😂 ale, że pogoda dzisiaj taka cudowna to pomimo nakazu polegiwania wybiorę się później z moim Kudłaczem na jakiś spacer do lasu:)
Może młody już się w kanał wstawia, stad ten inny kształt.
Ja wczoraj sobie zmierzyłam obwód i wyszło mi 116 na wys pępka.[/url]
-
Ania95 wrote:Szok, nie wiedziałam, że mimo wszystko dziecko może jakieś Twoje cechy odziedziczyć 😁 ale to jest niesamowite! Ciekawe jak to się dzieje 😊
Ja bym chciała, żeby Mikołaj miał oczy męża - zielone 😍 jego siostra też ma zielone, ale jej dzieci mają po ojcu niebieskie.
Nie mogę teraz znaleźć info jak to.się nazywa ale były robione badania (nie w Polsce) i okazuje się że dziecko.z komórki dawczymi potrafi mieć np oczy po matce biologicznej czy włosy. Jakąś część genów przechodzi chociaż spotkałam się z wysmiewaniem tej tezy przez lekarzy. Ale poza tym dziecko podpatruje ruchy, miny, sposób mowienia i je przejmuje i może całkiem przypominać matkę, i tego się trzymam
Jak szukałam dawczymi to okazało się że moje zielone oczy sa bardzo rzadkie, też o tym nie wiedziałam. Najwięcej ludzi ma chyba brązowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:55
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Wygrzebałam zdjęcia z poprzedniej ciąży z tego samego etapu i wtedy był zdecydowanie wyżej i ciąże przeniosłam 😱. Coś mi ostatnio doktorek powiedział, ze mogę nie dotrwać do terminu, ale to zlałam bo co on się tam zna 😂
Domi_tur, emi2016 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja bym chciała aby się brzuch obniżył bo mam bardzo wysoko aż mi się taka gula robi pod biustem. W dodatku ciągle mnie tam boli, jakby zebra albo to przewiezenie pod biustem sama nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 12:02
-
Mój brzuch jak miał 95cm jak się tu mierzyłyśmy tak ma tyle samo 🙄
W ogóle ten wczorajszy lekarz pokazywał mi, że u Małego już jest dobrze widoczny proces kostnienia - na kości udowej było ładnie widać więc podobno bedzie już teraz przybierał mniej na wadze.
Kayama, to był chyba bardzo trudny wybór, zdecydować się na konkretną dawczynię? Zwracałaś uwagę na wszystkie najmniejsze cechy podobieństwa? -
W tej ciąży obniżył mi się brzuch koło 30tyg.Rozmawiałam o tym z ginem do którego chodzę prywatnie i mam zaufanie powiedział,że na pewnym etapie już się nie przejmujemy.Wtedy ważne było,że szyjka długa twarda i zamknięta.Za tydzień mam wizytę zobaczymy o ile się skróciła.
-
Agagusia - chlopaki cudo, zamawiam jednego dla córki! 😋
Z tego co czytam to widzę, ze wiekszosc coreczek wdaje sie w tatusiów, niewazne czy geny recesywne czy dominujacedobrze, ze ta inteligencje biora po nas, tak jak Drzewko chyba pisala!
DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:No mi się wskazanie wydawało, ze jest nisko i chyba przez nasze ostatnie rozmowy porodowe zeshizowalam, ze mi się do porodu obniżył 😂
przed 1ym porodem wywolywanym to pol nocy nie spalam, nad ranem sluchalam juz tylko jak komunikacja kursuje,potem mi tych h snu brakowalo
przy 2gim to strachy wczesniej bo ktg byly slabe a teraz mysle ze bedzie ok, mam pozytywne nastawienie choc ciezko w te temperatury -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af60aebd54a8.jpg
To mój Kurczak jakiś taki mały przy Waszych brzuszkach🙈Smerfelinka, Kalija, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni, Ania95, Sylvka, Bobby29, Vampire, Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam brązowych pach, ale za to włosy pod pachami mi rosną w jakimś zatrważającym tempie. Codziennie muszę się golić, ale za to na nogach spowolniły, więc z dwojga złego wolę tak
U mnie się zrobiła taką ciemną obwodka wokół pępka. W ogóle to mam wrażenie, że te linea negra to mam w dół i w górę od pępka.