X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, a Ty w koncu zamowilas te meble Bellamy? Nasze lozeczko Paso Doble juz skrecone, wyglada slicznie, kazdy sie zachwyca, ale co sie mąż nawyzywal przy montazu to oj... i brakowalo jakichs wkretow i srubek. Poleczke Ines ostatecznie odeslalam, bo zamowilam taka prostsza w kolorze pozostalych mebli w sypialni (Forte, model Lace).

Wstaw fotke pokoiku jak zmontujecie Wasze 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny a te miseczki na płatki kosmetyczne i wodę to gdzie kupujecie ? Widziałam w Ikei takie pojemniki doczepiane do łóżeczka, ale kolor mi się nie podobał (brudna biel)... z drugiej strony to chyba by było w moim przypadku praktyczne, bo u mnie w sypialni zmieści się tylko łóżeczko, komoda nie🤔

Wczoraj w Pepco kupilam dwa takie fajne biale pojemniki z przegrodkami, super tanio, chyba 10 zl sztuka. Beda staly obok przewijaka wlasnie na te rzeczy kosmetyczne. Mozesz rozwazyc tez organizer do powieszenia na sciane jak nie masz miejsca

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3a1c198614f.jpg

Kalija, Bobby29, Misi@, werni lubią tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zamówiłam, czekam na dostawę. Może uda się skończyć malować zanim przyjadą mebelki. Wahałam się między kolekcją Ines a Merylou, ale zamówiłam Merylou właśnie z uwagi na kolor , nie chciałam złamanej bieli, choć Ines ma fajniej zagospodarowaną szafę. Jak skończę urządzać to oczywiście się pochwalę 😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys pochwal się kącikiem córci:)

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Baileys pochwal się kącikiem córci:)

Pochwale sie jak dokleimy nad łóżeczkiem naklejke jelonka z Yokodesign, na razie wciaz czekam az dojdzie 😊

Jak szukasz jakichs ładnych gadzetow wykonczeniowych, to zajrzyj do Zara Home, tylko lepiej stacjonarnie niz internetowo, jest większy wybór. Teraz na wyprzedazy maja w porzadku ceny, a rzeczy śliczne

Kalija lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja miała w zestawie do wózka i nie wyobrażam sobie chodzenie z parasolką ;p

Otóż to! 😂🙊🙈

IGA.G lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    może to żylak, ja mam małego też żylaka w tej ciąży, macica uciska i się zrobił w okolicach krocza ;/ ale nie boli ani nic, tylko pod ręką czuję

No właśnie ja też tylko pod ręką to czuję, a tak to żadnych dolegliwości.
    A ten żylak sam się cofnie po porodzie?

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi super ten wkład do gondoli. Ja szukam czegoś takiego do kosza Mojżesza. Dostałam od koleżanki kosz i falbanę do niego, ale chciałabym jednak coś w nim zmienić :)

Co do nakładek ja kupiłam, ale mam nadzieję, że się nie przydadzą ;) tak samo mm. U mnie wybór tylko pomiędzy Hipp combiotik a Nan, więc mamy HiPP combiotik. Starsza też jak przeszła na mm to właśnie na HiPP.

Baileys ja uwielbiam takie pojemniki/ pudełka/koszyczki. Właśnie domowilam też z Ikei kilka. Lubię mieć poukładane kosmetyki w nich, jeden mam osobny na pieluchy inny na skarpetki małej zawsze coś się znajdzie, żeby tam włożyć :)

Gdzieś wcześniej któraś z was pisała o kosmetykach Mustelli i chemii w niej i ciągle mi to siedzi w głowie. Muszę przeszukac internet i zagłębić temat, bo używam do kąpieli i zamierzałam też używać do drugiego dziecka do włosów o ile będzie je miała ;)

U mnie arbuz schodzi praktycznie codziennie, ale w sezonie letnim to u mnie normalne i bez ciąży :D

Do szpitala wezmę na pewno jakieś ubranka mimo, że szpital zapewnia, ale jednak polecają mieć też swoje. Pamiętam z pierwszą córką miałam chyba 4 komplety. Przed wizytą lekarza chciałam ją ładnie ubrac a ona ulała mocno ze dwa razy plus zrobiła kupkę, przed samą wizyta przebierałam ją 3 razy i finalnie brakło mi ubranek i założyłam szpitalne na tą wizytę 😂

Przyszły mi w końcu staniki z Ali. W obwodzie ogólnie ok, nawet mogłam spokojnie mniejsze wziąć, ale ta miseczka jest taka trochę mała :p później jeszcze na spokojnie przymierzę, ale wydaję mi sie, że te poczekają może jak laktacja się unormuje to będą pasować.

A jak już w temacie staników to czy któraś z was zamawiała może z Bonprix? Na HM niestety też się zawiodłam trochę poprzednim razem, więc dalej szukam alternatyw ;) póki co KappAhl są najlepsze jakie miałam.

emi2016, Bobby29 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę ma wizytę na 12:15, trzymajcie kciuki :)

Smerfelinka, IGA.G, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, zielonooka7, Domi_tur, emi2016, Frida91, Misi@, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wczoraj w Pepco kupilam dwa takie fajne biale pojemniki z przegrodkami, super tanio, chyba 10 zl sztuka. Beda staly obok przewijaka wlasnie na te rzeczy kosmetyczne. Mozesz rozwazyc tez organizer do powieszenia na sciane jak nie masz miejsca

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3a1c198614f.jpg

Ja wlasnie dzis planowalam się wybrać do Pepco, skoro upał dał odpuścić. Właśnie pod kątem pojemników i pudełek (mam hopla na punkcie nie trzymania dupwreli na wierzchu, lubię jak rzeczy są pochowane w szufladach i pudełkach bo inaczej na regałach tylko kurze zbierają, a ja zbyt leniwa jestem żeby to wycierać non stop!) Niestety mam dziś samopoczucie okropne, i nie wiem czy się wybiorę, co samo w sobie już mnie tak niemiłosiernie frustruje że szok. W sensie to, że nie wypełnię zamierzonego na dziś planu :) echh sami sobie tylko dokładamy stresu niepotrzebnie, a przecież nic się nie stanie jak nie pójdę do tego pepco akurat dziś, nie? :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No właśnie ja też tylko pod ręką to czuję, a tak to żadnych dolegliwości.
    A ten żylak sam się cofnie po porodzie?
    moj gin mówił, że tak, macica przestanie uciskać i żyły wrócą do normy. jak się nasili w ciązy to mam brać lek chyba diosminex

Ania95 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno hemoroidy mogą też wyjść po porodzie...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff,odzyskałam hasło.
    Gratuluje udanych wizyt.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze.

Smutna,co oznacza pogrubine łożysko,czym grozi.Czy przepływy masz ok.Pod koniec poprzedniej ciąży miałam rozrośnięte łożysko i nikt nie robił z tego problemu bo przepływy były dobre.Lekarze przy cc też dziwili się że takie duże łożysko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na warsztaty dla przyszłych mam które organizuje szpital gdzieś chce rodzic 10.07. Podpytam czy dając ubranka szpitalne czy mam miec swoje (teraz stwierdzilam ze szpitalne byłyby super bo nie musze tego potem do domu zabierać i gotować) i czy dają koszule do porodu.
    Wizyta za tydzień po miesięcu. Zastanawia mnie czy ten ostatni miesiąc to np co 2 tyg bede miała kontrole na luxmed czy nie. Bo jak nie to juz mogę sie nie załapać na nastepna wizytę u gina :p Kurde to już końcówka. Za chwile będziemy pisałam że już się rozpakowałyśmy 😎

Domi_tur lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha też miałam teraz 4tygodnie przerwy między wizytami, ale to chyba bardziej tak wyszło że względu na urlop lekarza. Dłuży mi się ten czas, odliczam już do środy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:26

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w przyszły czwartek,pięć tygodni przerwy ze względu na urlop lekarza.Mi się aż tak bardzo nie dłuży bo w przerwie leżałam 12dni w szpitalu.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie mam siły do tych lekarzy... Generalnie dzisiaj ginka w Luxmedzie nie pobrala wymazu Gbs bo u nich robi to położna... Do położnej termin za 10 dni. Więc pojechałam do przychodni na wiosce, żeby dogadać przy okazji temat ktg i zapytać czy pobiorą wymaz. Dostałam się od razu do lekarza (ze sto lat facet ma, jak to na nfz), lekarz pobrał wymaz bez problemu, wynalazł mi nadżerkę o której żaden z dwóch pozostałych lekarzy którzy oglądali moje wnętrze w tym miesiącu nic nie mówili! Powiedział, że szyjki w części pochwowej to prawie nie ma, a moj Kurczak ma głowkę tak nisko, że pozostaje mi leżeć i pachnieć jak najwięcej 🥴 zrobił mi mega dokładne usg i kazał przychodzić od przyszłego tygodnia już co tydzień plus ktg do każdej wizyty . W luxmedzie chcieli mnie widzieć dopiero za 3 tygodnie :)

Generalnie nie mogę złego słowa o Luxmedzie powiedzieć, na każdej wizycie miałam usg dopochwowe i normalne, wszystkie badania robione, sprawdzane przepływy i łożysko itd taka sama jakość jak prywatnie, ale jak mówię lekarce że czuję, że coś tam się dzieje a ona się głupio uśmiecha to cycki opadają :/ tak więc czas przeprosić się z wizytami na nfz i skorzystać na tej ostatniej prostej :)

Agagusia, Applejoy, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie chce mowic "a nie mowilam", ale wlasnie dziwil mnie Twoj spokoj i zaufanie do lekarki przy prowadzeniu ciazy w Lux Medzie 😉 Ja pisalas, ze nie podawala Ci nawet dokladnej dlugosci szyjki albo AFI.. Dobrze, ze na koncowce trafilas na kogos kompetentego🙂

Ja bede miec Gbs robiony na kolejnej wizycie, 34 tc, zastanawiam sie czy to nie za wczesnie?

Wlasnie wyszlam ubozsza o 2 stowy z badania anty Xa. Kuzwa pracownia hematologii, niby specjalisci, a baba wbijala sie w zyle 3 razy, bo nie mogla trafic! Mam juz serdecznie dosc tych badan krzepliwosci 😕

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, dobrze, że trafiłaś na fajnego ginekologa na nfz :) mój też jest taki spoko, choć nie tak stary jak Twój 😉
    To odpoczywaj dużo i leż, żeby jeszcze z 2 tygodnie pozostać w dwupaku 😊 ciekawe czy jako pierwsza się rozpakujesz 😊

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to rzeczywiście ręce opadają do tych lekarzy... I niby chodzi się prywatnie... Dobrze, że teraz trafiłaś na kogoś kompetentnego.

Ja nawet nie wiem czy wymaz będę miała terwz robiony. Zapytam na następnej wizyciechyba że zrobi mi od razu. Nie trzeba chyba do tego jakoś specjalnie się przygotowywać?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ