X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys wrzucaj wrzucaj! Jak już się mam wykosztować to przynajmniej na piękne rzeczy! Btw, czy to ty czy ktoś inny podzielił się taka lampka misiem ze sklepu malama? Kupiłam, mam i jestem zachwycona!!!

To ja, nie ma za co 😀 A wzielas z pilotem? Moj małż uwielbia przed spaniem bawic sie tym miskiem z poziomu łóżka, zmienia sobie kolorki, rozjasnia, przyciemnia... jak dziecko 🙈

werni lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz trochę zaczęła więcej się ruszać bo wrócił tata z pracy i usłyszała jego głos ;) No może rzeczywiście ma jakiś spokojniejszy dzień... Mam nadzieję że na noc się rozrusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:39

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do figury i przytycia w ciąży to mojemu się bardzo podoba. Ma taką ochotę na mnie ze nie wiem haha a ja w tym 3 trymestrze jakoś mam obawy co do seksu. Niby mogę ale w głowie mi siedzi.

Kalija śliczne ubranka. :)

Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakas blokade ostatnio przed seksem, i z leku o dzidzie, ale tez wlasnie przez swoj wyglad, jak sobie pomysle, ze maz w trakcie mialby widziec tylko moj brzuch i ewentualnie zza niego kawalek cyckow 🙄 Nad morzem cos tam niby dzialalismy z okazji jego urodzin, ale szału nie bylo

werni lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzydoty w ciąży...

Wczoraj spotkalam 1 sąsiadkę i stwierdzila, ze brzuch nisko i ze widac, ze cora, bo kradnie mamie urodę, ale jeszcze az tak zle nie wygladam 🙈

5 min później, inna sąsiadka stwierdziła, ze mam maly brzuch jak na końcówkę i ze ciaza to mi służy 😂

Nie wiem komu wierzyc...

W każdym razie, ja tez ostatnio nie moge patrzec juz na siebie naga w lustrze. Generalnie nie chce narzekac, ale mam straszne kompleksy odnośnie brzucha. W poprzedniej ciąży na tym etapie nie mialam jeszcze ani 1 rozstepu, a teraz nie dość, ze stare sie uaktywnily to i doszly nowe.

Pocieszam sie, ze juz po to sie na pewno ,,wylaszcze" :D po pierwszej ciazy troche mi bylo szkoda inwestowac w cialo, no bo i tak planowalismy 2 szkraby. A teraz sie smieje, ze 500+ przeznacze na zabiegi :D No przecież cialu tez nalezy sie odszkodowanie :P

Poza tym podobnie jak Bobby, mam przeświadczenie, ze po ciąży szybko zgubie zbedne kg, przynajmniej tak jak po pierwszej.

A i zdalam sobie sprawe, ze duzo seksapilu odejmuje mi brak ukochanych szpilek... Niestety po 7 m-cu odpuscilam wszelkie obcasy powyzej 2 cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:57

Applejoy, werni, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja bym wierzyła tej drugiej :P ze mnie się śmieją ze urody nie odbiera ale mózg owszem :D nie wiem co gorsze 😂😂😂😂🤷🏻‍♀️
    plinka89 wrote:
    Co do brzydoty w ciąży...

Wczoraj spotkalam 1 sąsiadkę i stwierdzila, ze brzuch nisko i ze widac, ze cora, bo kradnie mamie urodę, ale jeszcze az tak zle nie wygladam 🙈

5 min później, inna sąsiadka stwierdziła, ze mam maly brzuch jak na końcówkę i ze ciaza to mi służy 😂

Nie wiem komu wierzyc...

W każdym razie, ja tez ostatnio nie moge patrzec juz na siebie naga w lustrze. Generalnie nie chce narzekac, ale mam straszne kompleksy odnośnie brzucha. W poprzedniej ciąży na tym etapie nie mialam jeszcze ani 1 rozstepu, a teraz nie dość, ze stare sie uaktywnily to i doszly nowe.

Pocieszam sie, ze juz po to sie na pewno ,,wylaszcze" :D po pierwszej ciazy troche mi bylo szkoda inwestowac w cialo, no bo i tak planowalismy 2 szkraby. A teraz sie smieje, ze 500+ przeznacze na zabiegi :D No przecież cialu tez nalezy sie odszkodowanie :P

Bobby29, plinka89 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida u mnie Mały co jakiś czas robi sobie 1-2 dni leniuszka ;) Zawsze później to sobie odbija i jest mocno aktywny. Już się przyzwyczaiłam, ale wcześniej mocno panikowałam. Jednak jakby miało Cię to bardzo martwić, to może dla własnego spokoju warto to sprawdzić. Zobaczysz, co lekarz na to i zdecydujesz.

My też mamy misiową lampkę z pilotem i jesteśmy zachwyceni 😍

Ja jestem załamana. Mąż mi się pochorował, a remont rozgrzebany. Aaa! Oszaleję z nerwów, bo to się wydłuża i wydłuża, a czasu już właściwie nie ma... Jak ja mam się nie stresować? Przecież teraz to już się może w każdej chwili zacząć dziać!

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się doczekać aż zrzucę trochę i pokupuję sobie nowe ciuchy. I wrócę do normalnej sprawności. Praktycznie do 8 mca codziennie chodziłam na 8-10km spacery a ostatnio też byle co mnie męczy i czuję się jak waleń. Mam nadzieję, że po połogu zmobilizuję się do ćwiczeń i nie będę sobie dogadzać siedząc z małą w domu ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No właśnie u mnie normalnie jest bardzo żwawa a wczoraj i dziś taka jakby senna. Niby się rusza ale to bardziej przeciąganie sie i wystawianie nóżki niż szalone harce jak normalnie. Ale z drugiej strony jakieś ruchy są więc nie wiem czy trzeba się martwić czy dopiero jakby wcale się nie ruszała. Napisałam właśnie sms do mojego gina i zobaczę co mi doradzi.

Daj znać co odpisze twój lekarz, jestem ciekawa!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To ja, nie ma za co 😀 A wzielas z pilotem? Moj małż uwielbia przed spaniem bawic sie tym miskiem z poziomu łóżka, zmienia sobie kolorki, rozjasnia, przyciemnia... jak dziecko 🙈

Z pilotem wzięłam ale nie wiem czy ta nie trzeba bateryjki do niego dokupić? Póki co pilot leży obok i używam bez, ale myślę że się przyda :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Z pilotem wzięłam ale nie wiem czy ta nie trzeba bateryjki do niego dokupić? Póki co pilot leży obok i używam bez, ale myślę że się przyda :)

Hmm, u mnie pilot działał od razu. Tylko zeby operowac pilotem trzeba i tak najpierw wlaczyc przycisk ON na dole miśka.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Daj znać co odpisze twój lekarz, jestem ciekawa!
    Odpisał mi właśnie że jeśli nadal jest wyraźnie mniej ruchów niż zwykle to lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Zlapal mnie wlasnie kryzys bycia brzydkim wielorybem nienadajacym sie do niczego...🙁

Bo maz przyszedl z pracy i wychodzi zaraz na kawalerski kumpla. Ustalili z chlopakami dress code czarne spodnie plus biale koszule. Uszykowal sie wlasnie, wypachnil i wyglada taaaak dooobrze. Z jednej strony ciesze sie, ze sie bedzie dobrze bawil, a z drugiej żal mi dupe sciska, bo sama leze na kanapie z 10 kg na plusie, w jakichs ciuchach podomkach, okularach, byle jakim koku na łbie... Tez bym wolała na miasto, tez bym chciala byc atrakcyjna jak kiedys 🙄😕 Naszly mnie czarne mysli, ze na pewno juz nigdy nie zgubie kilogramow pociazowych, nie wroce do aktywnosci i formy sprzed porodu, ze maz po 30stce bedzie coraz przystojniejszy, a ja bede wygladac jak doopa 🙁
    ja bym sie bardziej zastanawiala czy elegant taki za cycki panienek nie bedzie lapal
    po zdjeciach w sukienkach ciazowych widze ze wszystkie jesteśmy Sexi
    moj maz jak wloze sukienke to wzdycha: no szkoda ze nie mozna ...jeszcze tyle czasu, do porodu, potem polog 😂

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to o wyglądzie mało myślę. Jakoś mnie to bardzo nie zajmuje jeśli chodzi o figurę, bardziej się martwię swoim zdrowiem. Co będzie z miesniami pleców kłopotami z żołądkiem. Na pewno chce się za siebie wziąć i pousuwać przebarwienia, małego zylaka z nogi :) A brzuch nie wiem jak będzie wyglądał zobaczymy. Po cesarce i tak chyba pół roku nie wolno ćwiczyć. Mam nadzieję że w domu z mała nie będę miała czasu się obzerać :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Odpisał mi właśnie że jeśli nadal jest wyraźnie mniej ruchów niż zwykle to lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić.
    no lepiej podjechać niz noc myslec do rana
    ja to mam juz przecwiczone szczegolnie z druga coreczka
    w gabinecie rano ktg slabe,wieczorem slabe, prosze jechac do szpitala
    a w szpitalu ktg super, powrot z torba do domu

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄🙄🙄 Zarzucę kurtynę milczenia na to macanie cycków...

Frida, na tym etapie jakby mi się Młody nie rozruszał po solidnej dawce lodów to bym pojechała sprawdzić :) pewnie wszystko jest ok i Malutka odsypia ale jak masz się cały weekend stresować... :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rzeczywiście podjedziemy sprawdzić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo moj chodzi na kawalerski czy na meskie wypady i raczej watpie by cos takiego sie wydarzylo ;) jesteśmy razem 12 lat i ufamy sobie..zresztą w klubach go go raczej z reguły można tylko oglądać więc baileys nie ma się czym martwić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:51

baileys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida kciuki by wszystko było dobrze. Ja tak miałam w niedzielę. Wypiłem zimna wodę z lodówki i mały zaczął brykac;)
    Lepiej sprawdzić niż potem żałować.Daj znać co powiedza.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja nie mogę się doczekać aż zrzucę trochę i pokupuję sobie nowe ciuchy. I wrócę do normalnej sprawności. Praktycznie do 8 mca codziennie chodziłam na 8-10km spacery a ostatnio też byle co mnie męczy i czuję się jak waleń. Mam nadzieję, że po połogu zmobilizuję się do ćwiczeń i nie będę sobie dogadzać siedząc z małą w domu ;)

Frida , ja jak przestałam wchodzić w swoje ciuchy to zrobilam pewnego dnia taką czystke w garderobie, że łaskawie zostało może 10% tego co było. Nawet bielizna wyleciała 😂 mąż w szoku a ja się dziś zastanawiam co mnie wtedy opętało🤦‍♀️ także ja też będę mieć nowe ciuchy po ciąży 😁😁😁

Edit:

Doczytałam, że jedziesz na IP... jestem pewna, że wszystko jest ok, ale może lepiej faktycznie dmuchać na zimne. Daj znać jak wrócisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:55

Misi@, Frida91 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ