X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys wrzucaj wrzucaj! Jak już się mam wykosztować to przynajmniej na piękne rzeczy! Btw, czy to ty czy ktoś inny podzielił się taka lampka misiem ze sklepu malama? Kupiłam, mam i jestem zachwycona!!!

To ja, nie ma za co 😀 A wzielas z pilotem? Moj małż uwielbia przed spaniem bawic sie tym miskiem z poziomu łóżka, zmienia sobie kolorki, rozjasnia, przyciemnia... jak dziecko 🙈

werni lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz trochę zaczęła więcej się ruszać bo wrócił tata z pracy i usłyszała jego głos ;) No może rzeczywiście ma jakiś spokojniejszy dzień... Mam nadzieję że na noc się rozrusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:39

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do figury i przytycia w ciąży to mojemu się bardzo podoba. Ma taką ochotę na mnie ze nie wiem haha a ja w tym 3 trymestrze jakoś mam obawy co do seksu. Niby mogę ale w głowie mi siedzi.

Kalija śliczne ubranka. :)

Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakas blokade ostatnio przed seksem, i z leku o dzidzie, ale tez wlasnie przez swoj wyglad, jak sobie pomysle, ze maz w trakcie mialby widziec tylko moj brzuch i ewentualnie zza niego kawalek cyckow 🙄 Nad morzem cos tam niby dzialalismy z okazji jego urodzin, ale szału nie bylo

werni lubi tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzydoty w ciąży...

Wczoraj spotkalam 1 sąsiadkę i stwierdzila, ze brzuch nisko i ze widac, ze cora, bo kradnie mamie urodę, ale jeszcze az tak zle nie wygladam 🙈

5 min później, inna sąsiadka stwierdziła, ze mam maly brzuch jak na końcówkę i ze ciaza to mi służy 😂

Nie wiem komu wierzyc...

W każdym razie, ja tez ostatnio nie moge patrzec juz na siebie naga w lustrze. Generalnie nie chce narzekac, ale mam straszne kompleksy odnośnie brzucha. W poprzedniej ciąży na tym etapie nie mialam jeszcze ani 1 rozstepu, a teraz nie dość, ze stare sie uaktywnily to i doszly nowe.

Pocieszam sie, ze juz po to sie na pewno ,,wylaszcze" :D po pierwszej ciazy troche mi bylo szkoda inwestowac w cialo, no bo i tak planowalismy 2 szkraby. A teraz sie smieje, ze 500+ przeznacze na zabiegi :D No przecież cialu tez nalezy sie odszkodowanie :P

Poza tym podobnie jak Bobby, mam przeświadczenie, ze po ciąży szybko zgubie zbedne kg, przynajmniej tak jak po pierwszej.

A i zdalam sobie sprawe, ze duzo seksapilu odejmuje mi brak ukochanych szpilek... Niestety po 7 m-cu odpuscilam wszelkie obcasy powyzej 2 cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:57

Applejoy, werni, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja bym wierzyła tej drugiej :P ze mnie się śmieją ze urody nie odbiera ale mózg owszem :D nie wiem co gorsze 😂😂😂😂🤷🏻‍♀️
    plinka89 wrote:
    Co do brzydoty w ciąży...

Wczoraj spotkalam 1 sąsiadkę i stwierdzila, ze brzuch nisko i ze widac, ze cora, bo kradnie mamie urodę, ale jeszcze az tak zle nie wygladam 🙈

5 min później, inna sąsiadka stwierdziła, ze mam maly brzuch jak na końcówkę i ze ciaza to mi służy 😂

Nie wiem komu wierzyc...

W każdym razie, ja tez ostatnio nie moge patrzec juz na siebie naga w lustrze. Generalnie nie chce narzekac, ale mam straszne kompleksy odnośnie brzucha. W poprzedniej ciąży na tym etapie nie mialam jeszcze ani 1 rozstepu, a teraz nie dość, ze stare sie uaktywnily to i doszly nowe.

Pocieszam sie, ze juz po to sie na pewno ,,wylaszcze" :D po pierwszej ciazy troche mi bylo szkoda inwestowac w cialo, no bo i tak planowalismy 2 szkraby. A teraz sie smieje, ze 500+ przeznacze na zabiegi :D No przecież cialu tez nalezy sie odszkodowanie :P

Bobby29, plinka89 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida u mnie Mały co jakiś czas robi sobie 1-2 dni leniuszka ;) Zawsze później to sobie odbija i jest mocno aktywny. Już się przyzwyczaiłam, ale wcześniej mocno panikowałam. Jednak jakby miało Cię to bardzo martwić, to może dla własnego spokoju warto to sprawdzić. Zobaczysz, co lekarz na to i zdecydujesz.

My też mamy misiową lampkę z pilotem i jesteśmy zachwyceni 😍

Ja jestem załamana. Mąż mi się pochorował, a remont rozgrzebany. Aaa! Oszaleję z nerwów, bo to się wydłuża i wydłuża, a czasu już właściwie nie ma... Jak ja mam się nie stresować? Przecież teraz to już się może w każdej chwili zacząć dziać!

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się doczekać aż zrzucę trochę i pokupuję sobie nowe ciuchy. I wrócę do normalnej sprawności. Praktycznie do 8 mca codziennie chodziłam na 8-10km spacery a ostatnio też byle co mnie męczy i czuję się jak waleń. Mam nadzieję, że po połogu zmobilizuję się do ćwiczeń i nie będę sobie dogadzać siedząc z małą w domu ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No właśnie u mnie normalnie jest bardzo żwawa a wczoraj i dziś taka jakby senna. Niby się rusza ale to bardziej przeciąganie sie i wystawianie nóżki niż szalone harce jak normalnie. Ale z drugiej strony jakieś ruchy są więc nie wiem czy trzeba się martwić czy dopiero jakby wcale się nie ruszała. Napisałam właśnie sms do mojego gina i zobaczę co mi doradzi.

Daj znać co odpisze twój lekarz, jestem ciekawa!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To ja, nie ma za co 😀 A wzielas z pilotem? Moj małż uwielbia przed spaniem bawic sie tym miskiem z poziomu łóżka, zmienia sobie kolorki, rozjasnia, przyciemnia... jak dziecko 🙈

Z pilotem wzięłam ale nie wiem czy ta nie trzeba bateryjki do niego dokupić? Póki co pilot leży obok i używam bez, ale myślę że się przyda :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Z pilotem wzięłam ale nie wiem czy ta nie trzeba bateryjki do niego dokupić? Póki co pilot leży obok i używam bez, ale myślę że się przyda :)

Hmm, u mnie pilot działał od razu. Tylko zeby operowac pilotem trzeba i tak najpierw wlaczyc przycisk ON na dole miśka.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Daj znać co odpisze twój lekarz, jestem ciekawa!
    Odpisał mi właśnie że jeśli nadal jest wyraźnie mniej ruchów niż zwykle to lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Zlapal mnie wlasnie kryzys bycia brzydkim wielorybem nienadajacym sie do niczego...🙁

Bo maz przyszedl z pracy i wychodzi zaraz na kawalerski kumpla. Ustalili z chlopakami dress code czarne spodnie plus biale koszule. Uszykowal sie wlasnie, wypachnil i wyglada taaaak dooobrze. Z jednej strony ciesze sie, ze sie bedzie dobrze bawil, a z drugiej żal mi dupe sciska, bo sama leze na kanapie z 10 kg na plusie, w jakichs ciuchach podomkach, okularach, byle jakim koku na łbie... Tez bym wolała na miasto, tez bym chciala byc atrakcyjna jak kiedys 🙄😕 Naszly mnie czarne mysli, ze na pewno juz nigdy nie zgubie kilogramow pociazowych, nie wroce do aktywnosci i formy sprzed porodu, ze maz po 30stce bedzie coraz przystojniejszy, a ja bede wygladac jak doopa 🙁
    ja bym sie bardziej zastanawiala czy elegant taki za cycki panienek nie bedzie lapal
    po zdjeciach w sukienkach ciazowych widze ze wszystkie jesteśmy Sexi
    moj maz jak wloze sukienke to wzdycha: no szkoda ze nie mozna ...jeszcze tyle czasu, do porodu, potem polog 😂

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to o wyglądzie mało myślę. Jakoś mnie to bardzo nie zajmuje jeśli chodzi o figurę, bardziej się martwię swoim zdrowiem. Co będzie z miesniami pleców kłopotami z żołądkiem. Na pewno chce się za siebie wziąć i pousuwać przebarwienia, małego zylaka z nogi :) A brzuch nie wiem jak będzie wyglądał zobaczymy. Po cesarce i tak chyba pół roku nie wolno ćwiczyć. Mam nadzieję że w domu z mała nie będę miała czasu się obzerać :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Odpisał mi właśnie że jeśli nadal jest wyraźnie mniej ruchów niż zwykle to lepiej podjechać do szpitala i sprawdzić.
    no lepiej podjechać niz noc myslec do rana
    ja to mam juz przecwiczone szczegolnie z druga coreczka
    w gabinecie rano ktg slabe,wieczorem slabe, prosze jechac do szpitala
    a w szpitalu ktg super, powrot z torba do domu

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄🙄🙄 Zarzucę kurtynę milczenia na to macanie cycków...

Frida, na tym etapie jakby mi się Młody nie rozruszał po solidnej dawce lodów to bym pojechała sprawdzić :) pewnie wszystko jest ok i Malutka odsypia ale jak masz się cały weekend stresować... :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rzeczywiście podjedziemy sprawdzić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo moj chodzi na kawalerski czy na meskie wypady i raczej watpie by cos takiego sie wydarzylo ;) jesteśmy razem 12 lat i ufamy sobie..zresztą w klubach go go raczej z reguły można tylko oglądać więc baileys nie ma się czym martwić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:51

baileys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida kciuki by wszystko było dobrze. Ja tak miałam w niedzielę. Wypiłem zimna wodę z lodówki i mały zaczął brykac;)
    Lepiej sprawdzić niż potem żałować.Daj znać co powiedza.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja nie mogę się doczekać aż zrzucę trochę i pokupuję sobie nowe ciuchy. I wrócę do normalnej sprawności. Praktycznie do 8 mca codziennie chodziłam na 8-10km spacery a ostatnio też byle co mnie męczy i czuję się jak waleń. Mam nadzieję, że po połogu zmobilizuję się do ćwiczeń i nie będę sobie dogadzać siedząc z małą w domu ;)

Frida , ja jak przestałam wchodzić w swoje ciuchy to zrobilam pewnego dnia taką czystke w garderobie, że łaskawie zostało może 10% tego co było. Nawet bielizna wyleciała 😂 mąż w szoku a ja się dziś zastanawiam co mnie wtedy opętało🤦‍♀️ także ja też będę mieć nowe ciuchy po ciąży 😁😁😁

Edit:

Doczytałam, że jedziesz na IP... jestem pewna, że wszystko jest ok, ale może lepiej faktycznie dmuchać na zimne. Daj znać jak wrócisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 20:55

Misi@, Frida91 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ