X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlapal mnie wlasnie kryzys bycia brzydkim wielorybem nienadajacym sie do niczego...🙁

Bo maz przyszedl z pracy i wychodzi zaraz na kawalerski kumpla. Ustalili z chlopakami dress code czarne spodnie plus biale koszule. Uszykowal sie wlasnie, wypachnil i wyglada taaaak dooobrze. Z jednej strony ciesze sie, ze sie bedzie dobrze bawil, a z drugiej żal mi dupe sciska, bo sama leze na kanapie z 10 kg na plusie, w jakichs ciuchach podomkach, okularach, byle jakim koku na łbie... Tez bym wolała na miasto, tez bym chciala byc atrakcyjna jak kiedys 🙄😕 Naszly mnie czarne mysli, ze na pewno juz nigdy nie zgubie kilogramow pociazowych, nie wroce do aktywnosci i formy sprzed porodu, ze maz po 30stce bedzie coraz przystojniejszy, a ja bede wygladac jak doopa 🙁

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Nie chcę nic mówić, ale połowa z moich otwartych/zapisanych kart "do kupienia" jest od Baileys 🙄🙄🙄 nie wiem czy mam szykować kartkę z podziękowaniami za inspiracje czy przeklinać za swoją słaba wolę 😂😂😂
    Bo kurcze fajne te kosze na pranie

Bobby, Ty nie wiesz ile ja pierdół jeszcze kupilam, ale nie wrzucilam na grupe... 😉 Kartke dziekczynna i kwiaty zawsze chetnie przyjme, choc jeszcze bardziej sie uciesze, jak Tobie i Mozarelci tez sie spodobaja i posluza wyszukane przeze mnie perełki! 😊

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Baileys, już się bałam, że jest coś z Tobą nie tak! A Ty jednak masz zdrowe objawy ciążowe :)
    Nie dość,że jesteś bardzo atrakcyjna w ciąży, to po wrócisz do formy w ekspresowym tempie! 6kg przynajmniej zostawisz w szpitalu :)

Tymczasem witamy w klubie kanapowych foczek, przygotuj żarełko, wygodnie się ułóż i spędź ten wieczór z myślą, że za dwa miesiące będziesz z Majeczką w pięknym wózku śmigać po parku. Będziesz taką Mamuśką co to na nie te w rozciagnietych dresach i tłustych włosach syczą z zazdrością 😁 (żeby nie było, po to nowe dresy kupiłam i suchy szampon, żeby nie dołączyć do ich grona 😂)

Wszystkie jesteśmy teraz urodziwe Loszki😁🐗

Kalija, Bobby29, Frida91, baileys, Applejoy, Agagusia, Sylvka, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balleys...mój był 3 tyg temu na kawalerskim i miałam podobne myśl i.
    Też wydaje mi sie, że zbrzydłam choć siostra cały czas powtarza, że wyglądam jak Magda Molek...jakos tego nie widzę zwłaszcza teraz ;(
    Domi widzę, że jest tam książeczką bardzo głodna gąsienice...uwielbiamy ja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 18:53

Agagusia lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziś kanapowy dzień. Jakoś dziś nie mam energii co wczoraj i trochę głowa boli. Może przejdzie.
    Baileys mój to codziennie jak idzie do pracy tyle perfum na siebie psika ze szybko mu ubywaja :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia teraz mnie tak zaciekawiłaś, że musisz wrzucić jakąś swoją fotkę :)
    O właśnie, skoro piszesz o gąsienicy, macie do polecenia jakieś książeczki? :) kocham książki i będę Małemu czytać od pierwszych dni, może są jakieś kultowe tytuły, o których nie wiem? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, po pierwsze - wydaje ci się że wyglądasz nieatrakcyjnie, kiedy wszystkie obserwujemy że jest inaczej, bo zdjęcia które dodajesz raczej nie kłamią. No chyba że je bardzo skrzętnie obrabiasz w fotoszopie, w takim razie gratuluję umiejętności :)

A po drugie, to dopadła cię chyba zdrowa i całkiem normalna klątwa wieloryba (nie napisze brzydko kaszalota 😂). Mnie się wydaje że to normalne że czujemy się nieatrakcyjnie, w końcu w bardzo krótkim czasie nasze ciało się zmieniło, w większości przypadków nie na lepsze! (I nawet ten piękny okrąglutki brzuszek tego nie rekompensuje, przynajmniej nie u mnie!). Powiem ci jeszcze że ja ostatnio mam myśli że od kiedy nie chodzę do pracy to już w ogóle jestem do niczego, czuję się taka "malutka", i codziennie z tym kaktusem na głowie, tiszercie i luźnych portkach. No Beyonce to ja nie jestem, sorry. Ale, ja akurat mam wielkie przeświadczenie, że właśnie szybko wrócę do formy po porodzie. Może dlatego mnie ten aktualny stan tak nie dobija. Ja wiem że dam radę, szybszym lub wolniejszym tempem ale wrócić do formy. Traktuje siebie aktualną jako wersje beta, po porodzie do ulepszenia a na razie w trakcie testów i eksploatacji przez użytkownika Mozzarelle :)

Domi_tur, baileys, werni, plinka89, Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    O właśnie, skoro piszesz o gąsienicy, macie do polecenia jakieś książeczki? :) kocham książki i będę Małemu czytać od pierwszych dni, może są jakieś kultowe tytuły, o których nie wiem? :)

Chętnie przycupne. Nie mam jeszcze żadnych pozycji dzieciecych oprócz kart kontrastowych, które chyba książeczkami i tak nie są 😂

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Matko Baileys, już się bałam, że jest coś z Tobą nie tak! A Ty jednak masz zdrowe objawy ciążowe :)
    Nie dość,że jesteś bardzo atrakcyjna w ciąży, to po wrócisz do formy w ekspresowym tempie! 6kg przynajmniej zostawisz w szpitalu :)

Tymczasem witamy w klubie kanapowych foczek, przygotuj żarełko, wygodnie się ułóż i spędź ten wieczór z myślą, że za dwa miesiące będziesz z Majeczką w pięknym wózku śmigać po parku. Będziesz taką Mamuśką co to na nie te w rozciagnietych dresach i tłustych włosach syczą z zazdrością 😁 (żeby nie było, po to nowe dresy kupiłam i suchy szampon, żeby nie dołączyć do ich grona 😂)

Wszystkie jesteśmy teraz urodziwe Loszki😁🐗

Dzieki bardzo, ale Tobie łatwo mowic Ty szczuple zadbane stworzenie 😉😘 Ja to wygladam juz w brzuchu, w udach czy w ramionach jakbym zjadla 2 takie osobki jak Ty, a tu jeszcze 1,5 miesiaca.

Moj dolek wynika chyba z faktu, ze dotad ta ciaza byla mnie bardzo laskawa - mimo ze staralismy sie dosc dlugo, to jak juz zaszlam zylam praktycznie tak jak wczesniej -jakas dodatkowa praca, zakupy, galerie, wyjazdy. Dopiero ta koncowka dała mi gonga miedzy oczy, ze tak sie dluzej nie da. Przyszedl w koncu dzien, gdzie po sprzatnieciu mieszkania czuje sie jak zwłoki i to nie jest fajne 😐

Domi_tur lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi mój Antek jest kołem książkowym i ja też więc książek mamy dużo;)
    Kocie kocie są super, seria mądra mysz, historia pepka <3, proszę mnie przytulić, wierszyki Brzechwy, zagadki czuczu też lubi1, seria zakamarki np. Gdzie idziemy,wymyśli coś, jest tam kto...seria akademia małego dziecka np. Kto robi huhu. Nano i oczywiście Pucio ;) a rok w lesie, rok w przedszkolu...ech dużo tych tytułów;)
    Edit i jeszcze seria opowiem Ci mamo co robią...u nas hitem są narzedzia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:12

Domi_tur, Smerfelinka, baileys, menka2, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys to normalne każda z nas chyba tak się czuje czasami. Ja też już tęsknię za swoim ciałem sprzed ciąży. Ale już niedługo nam zostało do końca i zobaczysz że szybko wrócisz do formy :)

Ja dziś się trochę martwię bo moja mała jest jakaś niemrawa. Nie to że wcale się nie rusza bo była aktywniejsza parę razy w ciągu dnia ale teraz jakoś słabo. Nie.mogłam jej w ogóle rozruszać aż poszłam pod chłodny prysznic,zjadłam i w końcu doliczylam się tych 10 ruchów w ciągu godziny. Jak myślicie martwić się czy jeszcze nie?

baileys lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bobby, Ty nie wiesz ile ja pierdół jeszcze kupilam, ale nie wrzucilam na grupe... 😉 Kartke dziekczynna i kwiaty zawsze chetnie przyjme, choc jeszcze bardziej sie uciesze, jak Tobie i Mozarelci tez sie spodobaja i posluza wyszukane przeze mnie perełki! 😊

Baileys wrzucaj wrzucaj! Jak już się mam wykosztować to przynajmniej na piękne rzeczy! Btw, czy to ty czy ktoś inny podzielił się taka lampka misiem ze sklepu malama? Kupiłam, mam i jestem zachwycona!!!

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Ja przywiozłam od rodziców, te które ja miałam jak byłam mała (tzn. Póki co połowę - reszta przyjedzie jak podrosną). Są i kolorowe bajki ala Disney i wierszyki np. Brzechwy. Wyblakłe, trochę podarte, ale liczę, że dzieciaki je zapamiętaj tak jak ja.

Domi_tur, Kalija, Bobby29, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Baileys to normalne każda z nas chyba tak się czuje czasami. Ja też już tęsknię za swoim ciałem sprzed ciąży. Ale już niedługo nam zostało do końca i zobaczysz że szybko wrócisz do formy :)

Ja dziś się trochę martwię bo moja mała jest jakaś niemrawa. Nie to że wcale się nie rusza bo była aktywniejsza parę razy w ciągu dnia ale teraz jakoś słabo. Nie.mogłam jej w ogóle rozruszać aż poszłam pod chłodny prysznic,zjadłam i w końcu doliczylam się tych 10 ruchów w ciągu godziny. Jak myślicie martwić się czy jeszcze nie?

Frida ja zauważyłam że moja ma takie 1-2 dni bardziej niemrawe, właśnie że się niby rusza ale jakoś tak jakby niemrawo, lżej, słabiej. Zdarza jej się powiedzmy tak na 7-8 dni mieć 1-2 dni takie. Wtedy oczywiście pytam siebiez czy to już powód do paniki, bo jednak jest odchylenie od normy, czy jednak przesadzam, no bo w końcu się rusza. Wydaje mi się że jak się rusza, i jest to 1-2 takie dni, to jest to ok. Przynajmniej tak jest u mnie. Wczoraj miała właśnie taki słaby niemrawy dzień, a dziś za to nadrabia. Poczekaj może do jutra, ale wiesz, jak cię coś niepokoi zbyt mocno to ja uważam że zawsze lepiej sprawdzić dwa razy niż raz przeoczyć. Więc jeżeli twoja psychika cię zadręczyć to jedz na ip sprawdzić :)

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Chętnie przycupne. Nie mam jeszcze żadnych pozycji dzieciecych oprócz kart kontrastowych, które chyba książeczkami i tak nie są 😂

Na pewno hitem jest Pucio - ksiazeczki z tej serii poleca kazdy. Fajne sa tez "Gdzie jest Spot" i rozne bajki wydawnictwa Martel.
    Ja licze, ze moja odziedziczy te ksiazki po kuzynach, bo wiem ze starsze dzieci w rodzinie mają. Sama na poczatek kupilam jej tylko kontrastowe i takie proste obrazkowe w TkMax
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca50648e43c3.jpg

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż ze mną solidarnie tyje i nie chodzi na żadne kawalerskie 😁 jesienią będziemy biegać z wózkiem po parku i wracać razem do formy💪💪💪

Przyszedł kurier z zamówieniem że Smyka, moje łowy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8497030449.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/638e4d8e471b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6581e772841.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9abc16db215.jpg

Nie wiem czemu zapodaj.net przekreciło mi zdjęcia:/

Domi_tur, werni, Chimera, baileys, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Ania95, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dzieki bardzo, ale Tobie łatwo mowic Ty szczuple zadbane stworzenie 😉😘 Ja to wygladam juz w brzuchu, w udach czy w ramionach jakbym zjadla 2 takie osobki jak Ty, a tu jeszcze 1,5 miesiaca.

Moj dolek wynika chyba z faktu, ze dotad ta ciaza byla mnie bardzo laskawa - mimo ze staralismy sie dosc dlugo, to jak juz zaszlam zylam praktycznie tak jak wczesniej -jakas dodatkowa praca, zakupy, galerie, wyjazdy. Dopiero ta koncowka dała mi gonga miedzy oczy, ze tak sie dluzej nie da. Przyszedl w koncu dzien, gdzie po sprzatnieciu mieszkania czuje sie jak zwłoki i to nie jest fajne 😐

Ale też nie czuję się jak najlepsza wersja siebie :) w dodatku jak wyjdę na krótki spacer to wracam jak geriatria ze sztucznym biodrem😂

W ogóle nie przypominam siebie, za swój dzienny sukces uwazam zrobiony obiad lub umytą podłogę... Ale jako, że nie jest to naturalny stan dla większości z nas jestem święcie przekonana, że szybciochem się wszystkie ogarniemy 😁

Bądź bardziej wyrozumiała dla samej siebie! 32 tydzień a Ty dopiero się zmęczyłaś sprzątaniem 🙄 ja bez ciąży męczę się na samą myśl 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Frida ja zauważyłam że moja ma takie 1-2 dni bardziej niemrawe, właśnie że się niby rusza ale jakoś tak jakby niemrawo, lżej, słabiej. Zdarza jej się powiedzmy tak na 7-8 dni mieć 1-2 dni takie. Wtedy oczywiście pytam siebiez czy to już powód do paniki, bo jednak jest odchylenie od normy, czy jednak przesadzam, no bo w końcu się rusza. Wydaje mi się że jak się rusza, i jest to 1-2 takie dni, to jest to ok. Przynajmniej tak jest u mnie. Wczoraj miała właśnie taki słaby niemrawy dzień, a dziś za to nadrabia. Poczekaj może do jutra, ale wiesz, jak cię coś niepokoi zbyt mocno to ja uważam że zawsze lepiej sprawdzić dwa razy niż raz przeoczyć. Więc jeżeli twoja psychika cię zadręczyć to jedz na ip sprawdzić :)
    No właśnie u mnie normalnie jest bardzo żwawa a wczoraj i dziś taka jakby senna. Niby się rusza ale to bardziej przeciąganie sie i wystawianie nóżki niż szalone harce jak normalnie. Ale z drugiej strony jakieś ruchy są więc nie wiem czy trzeba się martwić czy dopiero jakby wcale się nie ruszała. Napisałam właśnie sms do mojego gina i zobaczę co mi doradzi.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Mój mały tez dziś niemrawy. Ale pewnie odpoczywa a poza tym co raz mniej miejsca.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No właśnie u mnie normalnie jest bardzo żwawa a wczoraj i dziś taka jakby senna. Niby się rusza ale to bardziej przeciąganie sie i wystawianie nóżki niż szalone harce jak normalnie. Ale z drugiej strony jakieś ruchy są więc nie wiem czy trzeba się martwić czy dopiero jakby wcale się nie ruszała. Napisałam właśnie sms do mojego gina i zobaczę co mi doradzi.

Moja Niunia też była bardzo figlarna a teraz (2 dzien jakoś) jest dużo spokojniejsza. Byłam dziś na wizycie i jest wszystko ok, także myślę, że też nie masz czym się martwić 😊

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ