X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida będzie dobrze trzymam kciuki.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01b6c2970797.jpg

A to mój brzuszek 😂

Misi@, Smerfelinka, Chimera, Applejoy, kayama, Domi_tur, zielonooka7, emi2016, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, E_linka2, baileys, Sylvka, plinka89, Limerikowo, Agagusia, Vampire, Malinka7 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida też trzymam, napisz jak będziesz po wizycie :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida daj znać, też myślę że nic złego się nie dzieje.
    Moja niunia też się mniej rusza, a na usg było wszystko ok. Ma długie okresy spania. A jak się rusza to bardziej wierci i rozpycha, myślę że ma już mało miejsca. Zdarza jej się kopnąć :) Od ruchów niestety twardnieje mi brzuch, trochę nawet boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 21:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam ze dziecko przesypia z 15h w różnych porach.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Frida daj znać, też myślę że nic złego się nie dzieje.
    Moja niunia też się mniej rusza, a na usg było wszystko ok. Ma długie okresy spania. A jak się rusza to bardziej wierci i rozpycha, myślę że ma już mało miejsca. Zdarza jej się kopnąć :) Od ruchów niestety twardnieje mi brzuch, trochę nawet boli.
    U mnie dokładnie to samo. Chyba rzeczywiście tego miejsca już na tyle mają, że bardziej jest to takie rozciąganie się...jakby powoli sprawdzał wytrzymałość mojej skóry :P Mi też twardnieje brzuch w momentach jego aktywnosci

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni jaka sexy landrynka 😍

werni, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj dzień cały na kanapie, ale to zawdzięczam swojej migrenie. Dawno tak źle się nie czułam.

Baileys nie przejmuj się tylko celebruj ostatnie miesiące z brzuszkiem ;) uwierz, że dużo kobiet właśnie ci tego teraz zazdrości :)

Dzisiaj już przycisnęłam męża, żeby się w końcu zdecydować na jakieś imię i ostatecznie wybraliśmy Sara 🧡. Ciągle nam się to imię przewijało i w sumie tak mąż chciał nazwać pierwszą córkę, więc mogłam się spodziewać takiego wyboru ;)

werni, Bobby29, Chimera, Misi@ lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja to o wyglądzie mało myślę. Jakoś mnie to bardzo nie zajmuje jeśli chodzi o figurę, bardziej się martwię swoim zdrowiem. Co będzie z miesniami pleców kłopotami z żołądkiem. Na pewno chce się za siebie wziąć i pousuwać przebarwienia, małego zylaka z nogi :) A brzuch nie wiem jak będzie wyglądał zobaczymy. Po cesarce i tak chyba pół roku nie wolno ćwiczyć. Mam nadzieję że w domu z mała nie będę miała czasu się obzerać :)

No co Ty :) ja miałam zgodę na ćwiczenia aerobowe min rowerek czy orbitrek - od razu p ok połogu :)

wiki2 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ładnie :):

zielonooka7 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    No co Ty :) ja miałam zgodę na ćwiczenia aerobowe min rowerek czy orbitrek - od razu p ok połogu :)

Tak? A ja coś czytałam ze nie można, na pewno nie intensywnie. Bo grozi rozejście szwów czy inne powikłania.
    Znalazłam ze intensywniej ćwiczenia można zacząć 3 miesiące później. Wcześniej to takie bardzo lajtowe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 21:52

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 😘 założyłam wygodna sukienkę po mieszkaniu by brzucha nie uciskala. Przeważnie i tak dziś leżałam. Wczoraj tyle energii a dziś odwrotnie nic mi się nie chce.

Zielonooka ładne imię. Moja znajoma ma córkę Sarah. Mieszka w Niemczech. A tak chyba nie znam żadnej Sary :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Któraś chciała pajace, bo jak cos to niezawodny Lidl oferuje 😁
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d05ff243891.jpg
    Super, ale to wciąż nie takie jakie chce :P
    Na ten najmniejszy rozmiar chciałabym żeby były rozpinane obie nogawki. Wydaje mi się to wygodniejsze.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja bym sie bardziej zastanawiala czy elegant taki za cycki panienek nie bedzie lapal

Nie wiem jakie masz doswiadczenia z facetami, ale po tym komentarzu juz Ci ich wspolczuje. Ja mam inne, meza szczesliwie tez mam innego 😛

Kalija, ja wywiozlam w polowie ciazy mase ubran do mamy i to tez prawie jak wyrzucenie, przestaly dla mnie mentalnie istniec. Z szafy mecenasowej zrobila mi sie szafa luznej laski i kurde mam ochote po ciazy kontynuowac taka wlasnie stylowke.

Frida, jak po wizycie, jest ok? Ja zauwazylam, ze moje dziecie jak jest dluzej cicho, to najlepiej je obudzic zimnym sokiem pomaranczowym. Zadna czekolada, inne jedzenie, tylko wlasnie sok.

Misi@, Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynu za kciuki. Miałam ktg i zbadał mnie lekarz,Malutka trochę się rozruszała na szczęście. Zapis ktg prawidłowy i przeplywy też. Ale nie żałuje że pojechaliśmy bo trochę się uspokoiłam. Lepiej dmuchać na zimne a w sumie nawet nie było ludzi więc nie czekałam na nic. Wracamy do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 22:13

Bobby29, Domi_tur, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Ania95, Kalija, Misi@, Smerfelinka, kayama, werni, Sylvka, Agagusia, Vampire, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Super, ale to wciąż nie takie jakie chce :P
    Na ten najmniejszy rozmiar chciałabym żeby były rozpinane obie nogawki. Wydaje mi się to wygodniejsze.

Malinka, normalnie aż poczułam wyzwanie i poszlam przekopac swoje pajace i mam to czego szukasz, voila! Polska marka Pinokio, super jakosciowo. Rozpinane obie girki jak ta lala 😀

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a07b2349967.jpg

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze że pojechałaś, mniej stresu teraz!

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, bo ja to w sumie jeszcze nigdy w szpitalu nie byłam a tym bardziej na ip. Tam jest normalnie rejestracja gdzie mówisz z czym się przyjechało i oni kieruja do lekarza? Czy w każdym momencie można pojechać na ip? W sensie nawet w dzień jak coś się dzieje niepojacego? Pytam, żeby być w razie czego przygotowana.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, ja też nie mam pojęcia, dlatego jadę w przyszłym tyg do szpitala w który chce rodzić, zobaczyć gdzie jest ip, porodowka i podpytam jak to wszystko u nich wyglada:)

Kurde, idę sprawdzić jakie ja mam pajace 😂

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nie mogę Was doczytać do końca, może jutro się uda :)

Ja miałam wczoraj usg 3 trymestru i odetchnęłam. Mała waży 2 kg i jest zupełnie przeciętna - wszystkie parametry w połowie normy 😜 jedynie główka o tydzień większa, ja tez mam sporą głowę. Niby po porodzie ma ważyć ok. 3,5kg, myślicie że pochodzi trochę w rozm. 56?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 20:26

Domi_tur, Bobby29, Chimera, zielonooka7, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, E_linka2, baileys, emi2016, Ania95, Kalija, Misi@, Smerfelinka, kayama, werni, Sylvka, Pierniczkowa, Limerikowo, Agagusia, Vampire, Malinka7 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że jest taki super tajny (😂) wzór z którego można wyliczyć długość dziecka? :) dl kości udowej (fl) x7 :p za każdym razem sobie sprawdzam ile to moje dziecko już ma, czy jest sens kupować dalej te małe rozmiary 😂😂😂

DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ