Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja wczoraj jak na złość miałam dość intensywny dzień i ten upał wcale nie pomagał, ale jakoś dałam radęRemont na szczęście powoli zbliża się ku końcowi, więc odejdzie mi załatwiania różnych rzeczy i stresów. Akurat ma być trochę chłodniej, to wszystko poszykuję i obyśmy zdążyli. A w tym tygodniu zamawiamy łóżeczko i resztę gadżetów, więc już się nie mogę doczekać
Kayama mój Mały też kopie wysoko, po żebrach i tam wciska swoje stópki. Czasami czuję, że jestem w tym miejscu obolała, a często muszę się układać tak, żeby lekko odchylić się do tyłu, bo inaczej niewygodnieZwłaszcza rano tak wysoko siedzi. W ciągu dnia chyba grawitacja działa i troszkę opada
Domi, co do czopa jeszcze, to mnie lekarz kazał się do niego zgłosić (albo na ip, gdyby go nie było), jakby się pojawił, żeby sprawdzić, czy rozwarcia nie ma... Nie wiem, czy to przewrażliwienie, czy tak trzeba, ale widzę, że tu nikt o tym nie pisał. Żaden lekarz Wam o tym nie wspominał?
Dzięki za przypomnienie o tych pampersach, to sobie w tym tygodniu odbioręWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 08:51
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
emi2016 wrote:Można
ja tak zrobiłam bo nie mogłam dodać ciazy
Ja dodalam ciąże na konto mojej mamyswoja droga ciekawe czy facet moze dodac jestem w ciazy
Troche taka niedoskonala ta apka, mozna niby dodac 2 dziecko, ale ciazy zaznaczyc sie nie da
Teraz czekam na maila z pampkami. Z tego co kojarzę to po narodzeniu dziecka, tez sis dostaje jakis prezent!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 09:08
-
Witam w nowym miesiacu
sadzac po lipcowkach pare z nas zostanie na ten miesiac mamami
Ja raczej sie nie nastawiam bo tak jak i w pierwszej ciazy nie doswiadczylam nigdy zadnych skurczy przepowiadajacych ani twardnien brzucha.
Nie obrazilabym sie zeby zaczelo sie troche wczesniej niz ustalona cesarka.
Juz raz przezylam ciecie po zaczetej akcji i jakos bym sie mniej stresowala.
Mooniika -
kayama wrote:A te pampersy to dostaje się po którymś tygodniu? Też się zgłosze bo ja zakładając kartę zaznaczyłam ciążę i termin porodu
Koleżanka, która pracuje w Rossmannie, mówiła mi, że od 36 tc (nie wiem tylko, czy skończonego, czy zaczętego), a odebrać można przez miesiąc od dostania mejla. Ja wiadomość dostałam 24 czerwca i dla mnie to była końcówka 35 tygodnia.kayama lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
Smerfelinka, mi lekarz mówił że gdyby czop odchodził z krwią lub później wystąpiło krwawienie to mam się zgłosić
ja rozwarcia już się nie boję 😂 we czw mam wizytę to zobaczymy co się dzieje.
Nie wiem tylko czy położna będzie robić ktg przed wizytą u gina czy po, zapomnialam dopytać 🙄Agagusia, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja właśnie nie dostaję od nich żadnych maili o promocjach ani nic
A Włączyłam Newsletter.
Ja mam odwrotnie kiedyś założyłam apke ale wykasowalam. Do tej pory na meil przysylaja mi promocje. -
Domi to może ja tak zrozumiałam, a też o to chodziło. Wszystko jest możliwe
Ja też wizytuję w czwartek i już układam listę pytań
Dziewczyny, a możecie polecić jakąś fajną nianię elektroniczną z dobrą kamerką? Nie za miliony monet i niestety raczej nie z aliexpress, bo na to już trochę za późno. Patrzyłam też na zestawy z monitorem BabySense 7, ale chyba nie są za specjalne i cenowo też nie ma rewelacji. Co myślicie?
https://videoniania.pl/product-pol-8596-Elektroniczna-niania-LUVION-PLATINIUM-3-z-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=Cj0KCQjwov3nBRDFARIsANgsdoEPoEgVZcMzSP2f6-7P_ytzr9KoBqHCbz83YFDon--LvBa3q8U9EOMaAgJzEALw_wcB
https://videoniania.pl/product-pol-8610-BABYSENSE-V24-eletroniczna-niania-z-kamera-i-monitorem-oddechu-BABYSENSE-7-uniw.html?gclid=Cj0KCQjwov3nBRDFARIsANgsdoEEHuh5AIDG9Jb2cfZ6Ti4V62X4XD8VsjGcG2nU2tyI3E0M7ZnmrEUaAk0UEALw_wcB👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
werni wrote:Ja mam odwrotnie kiedyś założyłam apke ale wykasowalam. Do tej pory na meil przysylaja mi promocje.
Musisz usunąć konto w Rossmanie na stronie www żeby usunęli Twoje dane. Samo usunięcie aplikacji nic nie zmieniawerni lubi tę wiadomość
-
Wczoraj kupiliśmy dodatkowy segment z serii stuva z ikei i wreszcie mam gdzie poukładać rzeczy Młodego, więc zaczęłam od rana pranie
Dzięki temu jak już pouładam rozmiarami będę widziała ile faktycznie mamy a ile nam brakuje
Czuję powoli presję czasu... Boję się, że znów urodzę w 35 tc, ale póki co się nei zapowiada, jest trochę inaczej niż z Łucją, cukry stabilne, ciśnienie w normie, szyjka długa. Jeszcze się okaże, że urodzę w terminie
Misi@, Applejoy, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Te pampersy można odebrać tylko 1ki.
Ja też bym nie wiedziała gdybym sama nke doczytala na stronie Rossmanna,nie dostałam żadnego maila ale zapytałam w Rossmannie przy okazji i dostałam
Ja też pytałam kiedyś przy kasie i powiedziano mi, że dostanę maila i tak sobie czekam na tego maila...
Chyba trzeba będzie znów się upomnieć...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale przedłużający się od 3 miesiącu remont bardzo mnie demotywowal do tego typu aktywności. Na szczwscie już koniec i zaczynam szykować kącik dla naszej Meli 💜 łóżeczko czeka, naklejki gwiazdki na ścianę też już przyszły. Nie mogę się doczekać aż wszystko będzie skończone. Z wyprawki też mam już wszystko, walizka spakowana, jeszcze z dwa tygodnie i nie obrazek się za szybszy poród bo końcówka ciąży jest już na prawdę ciężka. Szczególnie w te upały, wegetuje w łóżku przy wiatraku
Bardzo się cieszę że wszystkie z nas doczekały w miarę bezpiecznego momentu i nie było skrajnych wcześniaków i nieszczęśliwych historii. Mam nadzieję że taka sama sytuacja jest u dziewczyn które już się tutaj nie udzielają.
Czytałam Was na bieżąco i wiele razy skorzystałam z waszych porad, np ostatnim hitem jest daszek do wozka! Dzięki! 💜
Mam pytanie, czy któraś z Was będzie rodzić w jakimś szpitalu we Wrocławiu? Jak tak to którym? Nie umiemy się zdecydować, każdy szpital ma plusy i minusy. Najbardziej zależy mi na porodzie rodzinnym bo nie wiem że bez męża będzie mi bardzo ciężko.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia! A to mój ukochany brzuszek, wizualnie czuję się fantastycznie. Szkoda tylko że fizycznie jestem tak ograniczona.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f731c2de72e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:16
Chimera, Applejoy, Domi_tur, Agagusia, Sylvka, Smerfelinka, kayama, Bobby29, Misi@, Ania95, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, zielonooka7, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualnydzizasss zaczęłam pakować torbę na sale poporodową...cholera nie wiem jak zmieścić wszystko co planowałam tam wsadzić (a ograniczyła się do minimum). Czekam aż moj K wróci z pracy i przyniesie mi z piwnicy drygą torbę bo to graniczy z cudem żeby zapakować te podkłady, wkładki itd... a już zredukowałam 2szt opakowań do 1 i Łojciec będzie dowoził.