X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Anhydra

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Mam pytanie, czy któraś z Was będzie rodzić w jakimś szpitalu we Wrocławiu? Jak tak to którym? Nie umiemy się zdecydować, każdy szpital ma plusy i minusy. Najbardziej zależy mi na porodzie rodzinnym bo nie wiem że bez męża będzie mi bardzo ciężko.

PaniHa ja rodzę we Wrocławiu - raczej Kliniki :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa ja mam zamiar rodzić na Brochowie, a jak nie będzie miejsca to pojadę do Oławy :) tam co prawda nie dają znieczulenia poza gazem ale opieka jest na medal :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95, mnie lekarz pytał we czw czy poza dużą iloscia wydzieliny nie widuję kawałków czopa, ale ja zakręcona jestem i nawet nie spytałam jak to ma wyglądać :p a jak czułam bardzo silne napieranie główki Małego ostatnio to potem pojawiało się coś takiego, a wczoraj większy kawałek... No nic, dowiem się we czwartek :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na YouTube wczoraj oglądałam Pannę Joannę i ona rodziła we Wrocławiu. Nie pamiętam szpitala na jakiej ulicy ale odradzala ten szpital.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wróciłam z rehabilitacji i pojawiło się światełko w tunelu :) Dziś masowała mi głównie plecy na wys brzucha i pośladki mam tam takie strasznie bolace punkty, i też z przodu pod biustem i tam mocno bolało, okazało się że tonteż mięśnie przy mostku, a ja myślałam że to zebra tak mnie bola. I coś puścilo :) mięśnie się najbardziej rozluźnily odkąd chodzę. Obie się ucieszyłysmy. Jeszcze daleko do stanu normalności ale coś ruszyło. Mam nie ćwiczyć za dużo, bardziej odpoczywać.
    Czekam teraz na hydraulika do wymiany grzejnika. A malarz przyjdzie połatac ubytki i pęknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:38

Agagusia, Domi_tur, natty85, Bobby29, Applejoy, Chimera, Misi@, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, zielonooka7, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny ja wróciłam z rehabilitacji i pojawiło się światełko w tunelu :) Dziś masowała mi głównie plecy na wys brzucha i pośladki mam tam takie strasznie bolace punkty, i też z przodu pod biustem i tam mocno bolało, okazało się że tonteż mięśnie przy mostku, a ja myślałam że to zebra tak mnie bola. I coś puścilo :) mięśnie się najbardziej rozluźnily odkąd chodzę. Obie się ucieszyłysmy. Jeszcze daleko do stanu normalności ale coś ruszyło. Mam nie ćwiczyć za dużo, bardziej odpoczywać.
    Czekam teraz na hydraulika do wymiany grzejnika. A malarz przyjdzie połatac ubytki i pęknięcia.

Ciesze sie baaardzo, bo wiem jak juz dlugo sie z tym męczysz:( Tez dzis bylam u Pani Ani - zaczela mi rozluźniać miesnie dna miednicy, nauczyła wykonywać masaz krocza i poinstruowała z oddychaniem w trakcie porodu, bo na szkole rodzenia chodziłam 7 lat temu i niewiele juz pamietam. Myslalam ze bedzie krępująca taka wizyta, ale podeszłam do tego jak do kolejnego badania i bylo bardzo sympatycznie.

Bobby29, kayama, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda sprawa 500plus. Mogę dzisiaj złożyć wniosek na 1 dziecko czy lepiej poczekac I złożyć pod koniec lipca juz na dwójkę dzieci?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    dzizasss zaczęłam pakować torbę na sale poporodową...cholera nie wiem jak zmieścić wszystko co planowałam tam wsadzić (a ograniczyła się do minimum). Czekam aż moj K wróci z pracy i przyniesie mi z piwnicy drygą torbę bo to graniczy z cudem żeby zapakować te podkłady, wkładki itd... a już zredukowałam 2szt opakowań do 1 i Łojciec będzie dowoził.

wiesz co ja po prostu podkłady/pieluchy itp po prostu to dużej szmacianej torby wrzuciłam żeby nie zagracać torby niepotrzebnie :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ciesze sie baaardzo, bo wiem jak juz dlugo sie z tym męczysz:( Tez dzis bylam u Pani Ani - zaczela mi rozluźniać miesnie dna miednicy, nauczyła wykonywać masaz krocza i poinstruowała z oddychaniem w trakcie porodu, bo na szkole rodzenia chodziłam 7 lat temu i niewiele juz pamietam. Myslalam ze bedzie krępująca taka wizyta, ale podeszłam do tego jak do kolejnego badania i bylo bardzo sympatycznie.

Agagusia to też chodzisz do niej do Boramedu? Ja jestem z niej bardzo zadowolona, wie co robi i widać że chce pomoc. I czytałam ze prowadziła szkołę rodzenia. Tylko kasa idzie jak woda ale co zrobić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, kompletuje ostatnie (mam nadzieję w sumie, że ostatnie) zamówienie z apteki. Wiem ze pierdyliard razy był tu już poruszany temat termometru, ale ja gapa sobie tego nie zapisałam. Powiedzcie proszę na co wmzwrocic uwagę? Który lepszy z tych dwoch? W sensie jeden jest tańszy, ale funkcjonalnie wydają się takie same poza tym jze ten droższy trochę nowocześniej wygląda.. pls help!

tańszy:
    https://www.aptekagemini.pl/braun-termometr-d-ucha-irt3030-thermoscan.html

droższy:
    https://www.aptekagemini.pl/braun-termometr-do-ucha-irt6020-thermoscan.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:58

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    wiesz co ja po prostu podkłady/pieluchy itp po prostu to dużej szmacianej torby wrzuciłam żeby nie zagracać torby niepotrzebnie :)
    Plan był piękny. Spakować sie w 2 torby (do porodu i na sale po porodzie). Czekam as sie „przyniesie” moja druga torba. Ale cos czuje ze jeszcze jakas siatka/ekotorba pójdzie w obroty :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 15:00

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktory material brac ba ten daszek? Wozek jeden szary, a w drugim gondola czarna, a spacerowka szara. Macie pomysl co moznaby uszyć drobnego do kompletu? Bo zostanie mi pewnie kawalek tego materiału. Moze takie etui na pampersa i chusteczki przywieszane do ramy? Na krotkie spacery bez torby dzueciowej?
    1flahj3wbbzk_t.jpg
    zm2yetqlzgl3_t.jpg
    wqtzqhqkcs5m_t.jpg

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się stresować. Wczoraj Laura była mega aktywna cały dzień a dziś z samego rana (ok 5) troszkę, i godzinę temu że 3 puknięcia. Idę napić się czegoś zimnego i zjeść kawałek ciasta , może się rozrusza.

Jak tam z aktywnością Waszych dzieci dzisiaj ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do szarego to ten pierwszy material:)

Vampire lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mnie się najbardziej podoba ten środkowy w piórka :)

Moi rodzice wyciągnęli z piwnicy wózek po siostrzencach i mama postanowiła go wyprać. Cały weekend starali się rozkminić jak ściągnąć "te budę", bo przecież musi się dać!! Póki co gondola dalej stoi w całości :D ja zamówiłam za to taki zestaw jak emi wrzucała, tylko biały w szare gwiazdki :)

emi2016 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Zaczynam się stresować. Wczoraj Laura była mega aktywna cały dzień a dziś z samego rana (ok 5) troszkę, i godzinę temu że 3 puknięcia. Idę napić się czegoś zimnego i zjeść kawałek ciasta , może się rozrusza.

Jak tam z aktywnością Waszych dzieci dzisiaj ?

Moja wczoraj dała popalić, aż ja uspokajalam, wiercila się jakby było jej.ciasno albo chciała się obrócić. Obrotów to już raczej nie da rady zrobić. Aż się stresowałam czy coś jej nie jest :( Ale potem się uspokoiła. Dziś delikatnie rusza się i puka. To.chyba nie ma reguły z tymi ruchami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 15:14

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja chyba też jestem za tym pierwszym materiałem, mimo ze ogólnie jestem fanką wszelkich listkowych i piórkowych wzorów!

Kalija na szkole rodzenia położna dala nam jeszcze jeden patent na "rozbudzenie" niemrawego malucha - ruszyć tak dość energicznie brzuchem! i wiecie co - działa u mnie, a np zimne napoje i zjedzenie czegoś slodkiego u mnie nie zawsze skutkuje. mozesz spróbować.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, ja kupiłam ten pierwszy i jestem zadowolona :)

Natty85, ja bym poczekała, za wnioski złożone do końca września i tak dostaniesz wyrównanie :) po prostu mniej zachodu dla Ciebie.

Aga, brałabym 1 lub 2:) a do kompletu uszyłabym właśnie taką małą saszetkę a'la nerkę, na portfel, telefon, klucze i pieluchę :)

A ja maziam chmurki i czekam na burzę jak na zbawienie 🥴🥴

Bobby29, natty85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepiej działa jak stanę koło stołu i nachyle się jakbym miała np. coś kroić. Nie wiem czy w tej pozycji robi się ciaśniej w brzuchu czy co, ale mały zaraz zaczyna coś kombinować.

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ