X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Jeżeli to mleczko do prania a nie plyn do płukania to możesz wlać bezpośrednio do bębna albo do dozownika tam gdzie wsypujesz proszek. Nie ma to znaczenia, ja wlewam prosto do bębna :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też i proszek i płyn do prania zawsze daję bezpośrednio do bębna ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa a w którym szpitalu Ty chcesz rodzic? :)

U mnie wymodlona burza😁😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Chimera ja zamówiłam ten sam, co Ty :D Dzisiaj przyszedł i jest cudny!
    My mamy zielony wózek z wnętrzem w bialo-szare prążki, więc nie mialam wielkiego pola manewru. Wczoraj wieczorem zamówiłam, a już mam wiadomość, że nadano ☺️

Emi na ich stronie w ogóle nie mieli kompletu z tego wzoru, ale na allegro chyba założyli nowe konto, nazwa mk-beszka.

Do nas właśnie nadchodzi burza, ale się ciemnica zrobiła!

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi sie tez pierwszy najbardziej podoba :)

Doczytałam Was od pocztaku weekendu.
    Ja odpoczywałam nad jeziorem Czorsztyńskim i bylo cudownie, ale nie wiem czy wczoraj na łódce się trochę nie przegrzałam (starałam się cały czas siedzieć w cieniu + schładzanie + czapki i filtry) ale dziś od samego rana mega biegunka i raz wymioty (pierwsze w ciazy). Poza tym oslabienie mega i nie wiem o co chodzi bo jadlam wszytsko to co eMek a jemu nic nie jest. Myslicie ze to moze byc z przegrzania fatycznie? Wiekszosc dnia przespalam ze zmeczenia i za godzine znalazlam wolny termin u ginka w Luxmedzie, pojde zeby zobaczyl czy z Malym wszytsko ok bo troszke się martwię...

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    My mamy zielony wózek z wnętrzem w bialo-szare prążki, więc nie mialam wielkiego pola manewru. Wczoraj wieczorem zamówiłam, a już mam wiadomość, że nadano ☺️

Emi na ich stronie w ogóle nie mieli kompletu z tego wzoru, ale na allegro chyba założyli nowe konto, nazwa mk-beszka.

Do nas właśnie nadchodzi burza, ale się ciemnica zrobiła!

Możliwe - taką naszywkę mam w środku Mk beszka :) mam nadzieję że będziesz tak samo zadowolona jak ja :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    PaniHa a w którym szpitalu Ty chcesz rodzic? :)

U mnie wymodlona burza😁😁😁

Od początku myślałam o Brochowie ale wiem że to szpital, który najmniej angażuje się w aktywne porody i druga faza raczej odbywa się na leżąco, często pod ktg a aktywny poród do końca jest dla mnie ważny. Na Borowskiej przeraża mnie fakt boksów i nikłej szansy na poród rodzinny, Kamińskiego ma tych sal rodzinnych dużo ale na opiekę narzekają i już sama nie wiem. Na pewno nie biorę pod uwagę klinik i Oleśnicy.

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle do tematu sprzed kilku dni, ale chcę powiedzieć, że te bambusowe ręczniki Babyono są na prawdę dobre. Super zbierają wodę i nic się z nimi nie dzieje po praniu :) Motherhood też fajny grubszy ręcznik tylko akurat miałam ten mniejszy i na długo nie wystarczył wielkosciowo :)

Co do czopa u mnie był to gęsty zbity śluz +krew, ale mi wyleciał jak już byłam w szpitalu po kontroli i czekałam czy się coś akcja rozwinie ;)

W końcu wyprałam torbę do szpitala :D teraz już tylko się spakować. Ubranka 50/56 poprane i poprasowane, na dniach biorę się za 62. Do tego jeszcze w kolejce stoi wózek, fotelik, bujaczek itp. Oby tylko czasu i sił mi starczyło 😄

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera my mamy wózek ciemny brąz z beżem i chciałam go trochę rozjaśnić tą bielą :) Mam nadzieję, że będzie pięknie, ale przymierzę za tydzień, bo wtedy odbieramy w końcu wózek :)

Tak teraz mają na allegro nowe konto. A naszywki mam takie jak Emi, z nazwą mk beszka.

Emi należą Ci się podziękowania za znalezienie tych komplecików wózkowych, bo bez tego nasz wózek jakoś do mnie nie przemawiał, ale teraz powinnam być zadowolona :)

Hura! U nas też burza idzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 19:07

emi2016 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam dzień pt 100 pytań do :)
    dziewczyny które zamawiały z hubi world - czy ich sklep to babyboom.net.pl, czy inny? przypomnicie mi jaki tam był kod zniżkowy 10%? :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, mała 2900. Ma pełno włosów, aż widać na USG. Na 12 tego już przyjęcie do szpitala. Trochę mnie zestresowała bo będą chcieli mnie za wszelką cenę znieczulić w kręgosłup. Potrzebują więcej czasu żeby wyciągnąć małą, a przy taśmie i endometriozie moga6 być mega zrosty. Z tego co mówiła, przy ogólnym mają 3 min na wyciągnięcie dziecka. Trudno najwyżej mnie rozpruja na żywca. Ważne żeby małej nic nie było.

Misi@, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Chimera, Smerfelinka, plinka89, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, werni, emi2016, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczków Wow to już za chwilę;)
    Ja złożyłam w nosek przez pue ZUS. Dlaczego dziś. Bo ja z tych co wola robić wszystko wcześniej. Później boję się że zapomnę albo coś się wydarzy. Sama nie wiem taka już jestem, że nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę..bo powoduje to u mnie dodatkowy stres;/ i za chiny nie mogę tego zmienić w sobie choć czasem bym chciała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny które zamawiały z hubi world - czy ich sklep to babyboom.net.pl, czy inny? przypomnicie mi jaki tam był kod zniżkowy 10%? :)
    Madarbaby.pl
    Kod ALLEGROMINUS10%
    Tylko na wózki i foteliki

Edit. Tylko nie wiem czy o to chodzi bo to nie HubiWorld a kubaland (od niego kilka z nas ma łóżeczka i materace)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 19:35

• RedGuues Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim pierwszy raz się do was odzywam ale podczytuję was już od kilku miesięcy i w końcu postanowiłam założyć konto
    Alleluja 😂
    Termin mam na 13 sierpnia i razem z wami żyje tematami raz lepszymi raz gorszymi
    U mnie historia taka że do początku 7 miesiąca mówili lekarze (a było ich dwóch z prenatalnych i prowadzący ) ze będzie dziewczynka a teraz cały czas utrzymują na chłopaka. Małż od początku mówił ze wiedział co robił haha 😁 sama jestem ciekawa co urodzę. Ale najważniejszy aby było zdrowe
    Aktualny stan z 2 tygodni mały ma 2100 a ja już całe 15 kg na plusie naprawdę nie wiem skąd się to wzięło haha 😂
    Co do wózka my zdecydowaliśmy się na Roan coss czarny, małż się mega na niego podniecił bo MADE IN POLAND i POMPOWANE KOŁA 🤨
    Ale zobaczymy jak będzie w praktyce
    Ja już wszystko poszykowane oprócz torby do szpitala no może w 30% ale jakoś nie mam weny
    Co do zamówienia z apteki sama polecam Gemini szybko sprawnie i tanio
    Jeszcze wracając do ostaniej wizyty kontrolnej u mojego gina to sama mu zaalarmowałam ze mały się mało rusza
    Stwierdził ze jest wszystko w porządku Wody płodowe okey tylko ma mało miejsca i jeszcze jest obrócony dupką do kanału rodnego. A tak chciałam rodzic naturalnie 😤
    Jakieś światełko w tunelu jest bo stwierdził ze do czasu porodu jest jeszcze szansa ale rozmawiałam ze swoją połażną i ona stwierdziła ze nie ma już szans i czaka mnie cesarka co o tym sądzicie ?
    Ps. Ja już z tydzień temu dostałam maila z rossmana i dzisiaj odebrałam pampersiory są to 1 i jest ich 22 szt mam nadzieje ze mi starczy jak będę w szpitalu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 19:48

plinka89, Niebieska Gwiazda, zielonooka7, Misi@, Smerfelinka, Chimera, kayama, Bobby29, werni, Limerikowo, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrotów po 34 tc to moj gin uważa, ze raczej samodzielnie dziecko juz nie wykona. Sa jednak lekarze co probuja dokonac obrotu w brzuchu, jakby Ci bardzo zależało to poszukaj moze.

Bobby - a Twoj dzieciaczek juz sie obrocil, bo chyba mi umknelo?

U mnie nadchodila burza, ale wiatr właściwie tylko przewial chmury i troche pokropilo, wiec wielkiej ulgi nie ma :/ ale cala noc przed nami, w koncu przyszedl alery Rcb :D

Domi - szykujesz sie pomalu na sesje?
    Ja przegladalam zdjecia z naszej samorobki ze statywem i jestem bardzo zadowolona :) Mam ochote jeszcze wyciagnac rodzinke na pola lawendowe pod Krk, tylko nie wiem cy fizycznie wydole, bo dzis u mnie dosc slabo

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Sklep się zgadza. Kod to KUPON2019-1204

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras dostala juz od swojego gina skierowanie na ekg?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, człowiek chciał sobie podłogę umyć tylko a tu tyle tematów doszło 😂

PaniHa- jeśli chodzi o Brochów, to koleżanka rodziła dwa tyg temu, poród aktywny w efekcie odebrany na czworaka na podłodze 😂 trafiła na młodą położną, która bardzo wzięła sobie do serca jej wytyczne. Ja myślę, że tam trzeba po prostu trochę powalczyć o swoje. Wszystkie moje znajome chętnie tam rodzą i są zadowolone :)

Bobby - tak jak pisała Nacha, ten sam kod na te same produkty-wózki i foteliki :) widzę, że ostro się wzięłaś za shopping 😂

Pierniczkowa, kurde felek to już za chwilę 😲 wszystko będzie dobrze, nastaw się tylko pozytywnie ❤️

Plinka- jakbyś mnie dzisiaj zobaczyła to mój wygląd nadaje się na jakąś wielką metamorfozę a nie sesję😂 ale nie mogę się doczekać, jutro ogolę nogi i będzie elegancko😂 dobrze, że w środę ma być chłodniej to się nie ugotuję:)
    Jak masz pole lawendowe i dobry aparat to działaj! Będzie piękna pamiątka!

Ja dziś poza upałem mam super powera i tak sobie myślę, że Szymek to na bank w brzuchu pomieszka do terminu jak nie dłużej :p nastraszył, namącił jak to facet a teraz będzie siedział ciuchutko i czekał na idealny moment 😜

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny przychodzę z banalnym pytaniem ale sama nie potrafię wykminić :P
    czy piorąc w mleczku (czy w jakimkolwiek innym plynie) wlewa się go bezpośrednio do bębna czy do dozownika na proszek???
    na opakowaniu nie ma info, oprócz ilości dozowania. a ja całe życie używam proszków i sporadycznie kapsułek, płynów nigdy!!
    PS - zabieram się za pranie ubranek :D
    Hehe, też się nad tym zastanawiałam jak prałam ciuszki i nawet szukałam info na necie. Wlewalam tam gdzie zawsze daje proszek :

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zawiodłam na mojej położnej srodowislowej... w 26 tygodniu zadzwoniłam by się do niej zapisać, powiedziała, ze ona prowadzi szkole rodzenia raz na tydzień i nie przyjedzie do mnie do domu mimo ze muszę leżeć ze względu na szyjke. Przełknęłam. Dziś napsialam do niej, ze chciałabym zrobić u niej ktg bo mój lekarz ma 3,5 tyg urlopu a ja ostatnio mam wrażenie ze dziecko się rusza ale delikatniej to mi odpisała ze nie ma możliwości wykonania ktg i ze mogę pojechać do centrum poznania i tam wykonać odpłatnie w gabienecie normalnym. A dzwoniłam do tej przychodni gdzie prowadzi te szkole rodzenia j mi powiedzieli ze ta położna moja wykonuje właśnie ktg. Zadzwoniłam później do osiedlowej prywatnej szkoły rodZenia czy mi zrobia ktg, powiedzieli ze nie maja sprzętu ale ze położna środowiskowa ma obowiązek wykonać i mam to zgłosić do NFZ. I co j mam zrobić, nie myślałam ze taki wielki problem będzie z ktg w Poznaniu. A jak u was wuglada „współpraca” z położna środowiskowa? Ja zaczęłam się bać ze po porodzie tez zostanę sama

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ