Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na wizycie okazalo sie ze wszystko ok z Malenstwem I wreszcie obrocil sie glowa w dol, oby tak zostal
DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Pierniczkowa, emi2016, Chimera, Bobby29, werni, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Limerikowo, Agagusia, Marcelina85, Vampire, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
Ale mam dziś fatalny dzień. Chce mi się płakać i jeść Mc’a
.
Ale dwa prania puściłam zostały mi do wyprania tylko maty na podłogę, wkładki do fotelika i leżaczek. Do piątku chce wszystko poprasować i zamknąć temat torby.
W czwartek jadę z Julkiem do rodziców, nocuje tam i w pt wracam bez niego 😱. Mamy imprezę plenerowa u znajomych w pt. Nocleg w jakimś domku, a na drugi dzień spływ kajakowy. Nie wiem czy powinnam się pchać do kajaka w moim stanie 🤔. Najwyżej wyjedziemy do moich rodziców wcześniej.
Całkiem zapomniałam o tym pińcet plus. Dobrze, ze piszecie bo pewnie bym się ogarnęła w październiku.
Ale chyba poczekam z wnioskiem na Kazika, żeby roboty nie dwoić.
Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:
Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻
Może są się umawiać pod warunkiem, że w tej Twojej przychodni mają ktg...W mojej nie mają ☹️ Mam w niej fajną położna j dobrego pediatrę ale ktg nie mają.DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wybieram sie jeszcze w tym tygodniu odwiedzic rodziców. Stresuje mnie tylko to, zeby nic sie wcześniej nie zaczelo... Niby od gina dostalam zielone swiatlo, ale z kolei ostatnio czuje sie tak fatalnie, ze zaczynam sie nakrecac.
Co do ruchow, to u mnie z rozna czestotliwoscia, ale tez jest to juz raczej bardziej uciskanie, przeciaganie niz kopniaki. Poza tym czasem sie zastanawiam czy te ruchy w dole brzucha to wina dziecka czy juz skurczeJednak doświadczenie pierwszego porodu wcale nie pomaga! A dzis doszlo mi jeszcze takie ciagniecie w okolicach pachwin
Zdalam sobie sprawę, ze w 1 ciazy w tym terminie tanczylam na weselu, teraz gdyby nawet mial mi ktos zaplacic to bym nie przyszlacoz, starosc nie radosc
-
Co do poradni musze jeszcze poczytać na necie w medispace. Tam chodzę do ginekologa i zaraz obok jest poradnia. Tylko tez bym musiała dojeżdżac.
-
plinka89 wrote:Aaaa i maz wrócił w końcu z delegacji i wiecie co... Juz mnie zaczal wnerwiac! Jak sie nie pozabijamy do porodu to będzie sukces
Ja to się boje humorow w połogu -
Dzięki Dziewczyny, faktycznie nie pomyślałam, ze moga nie mieć ktg. Ciekawe co wtedy? Po prostu nie należy mi się? Sorki za te może głupie pytania, ale ja nie umiem w NFZ
.
Baileys, dzięki za info o promce. Wirtualny portfel lżejszy 😁. Tylko nie wiem czy nie skrewiłam z rozmiarem. Wzięłam M pod siebie, a mąż 191cm i nie wiem czy nie będzie za krótka żeby go zamotać. Aaa i ostrzegam, ze strona lennylamb jest dla ludzi o mocnych nerwach 😁.
Ps. Domi, dej gryza 😁[/url]
-
nick nieaktualnyDrzewko, moja polozna ma certyfikat z chustonoszenia, dopasowuje te chusty wielu ludziom i mowila, ze dla 90 % rodzicow Mka jest najlepsza. L-ka to ponoc tylko dla naprawde bardzo wysokich i tegich. Poza tym jakbys wziela L, to dla Ciebie bylaby za dluga i niewygodna.
Wyslalam mojego po lody na zgage. Nie kupil nawet pol smietankowych, tylko same Magnum, Lion, Lidlowe podrobki Magnum i jakies Princessy (Princessa robi lody?!). Jak sie nawpierniczam tej czekolady, to na pewno zgaga mi minie 😑DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Jak nie będą mieli ktg to deklaracje można podpisać w ciągu roku dwa razy, więc możesz na samą położną podpisać deklaracje w innej przychodni, która ma ktg
choć tam gdzie e przychodni jest ginekolog powinni mieć też ktg
Jestem prosiakiem, obżartym prosiakiem🐖DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Mi ostatnio najbardziej smakują lody z budki Pastelove
z princessy tez są dobre.
Przeglądałam stronę sroki u insta. Te z dady chusteczki podobno są do niczego. A ja je kupiłam pake ze dwa miesiące temu. Hm zobaczymy. -
Dziewczyny jakie badania do porodu trzeba powtórzyć? Ginka mi ostatnio nie zapisała 😕 ile są ważne, ile przed najlepszej zrobić? Wymaz mam już pobrany.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyMój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 01:10
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Mój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)
Ja slyszalam, ze wystarcy wydruk, s koncu masz tam.pieczatke i.podpis elektroniczny... -
ja melduje sie po wczor wizycie
musialam troche przetrawic wyniki.nie jest idealnie ale dobrze
waga niecale 2kg na 33tc (32+2), ciut mniej niz 50centyl ale ok, tshskoczylo do 2.8 i mam euthyrox 150 po ktorym.dzis bieglam do toalety, ale zdazylam
nie przyjal sie wiec 125 wzielam za 1h i ok
plyn AFI 23 wiec zrobilo sie wielowodzie, norma do 20
wariuje tez puls na 100 i mam wlaczony isoptin 80
pojawila sie anemia, hemoglobina 6.8 zelazo wlaczone, spafek o 2mole w ciagu 2mcy to duzo
mam wyjasnione dlaczego bylam nie do zycia troche, zmeczona i senna w kolko mimo iz fakt to koncowka
ktg wyszlo slabo,malo ruchow mimo ze czulam ok malego, do powtorki w srode rano
cos tam Pani Dr wspominala o szpitalu ale bede myslec jak uniknac tej opcji z 2 ma coreczkami 🤔
Synek ma piekna czuprynke co.widac na usg.na razie zgagi brak😀
szyjka wymierzona na 4.5.maly glowa do goryWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:02
-
Limerykowo, Ty masz te parametry sprawdzane na każdej wizycie? I nagle Ci powychodziły takie tematy jak spira anemia czy wielowodzie? Kojarzę, ze zawsze mówiłaś ze wszystko w porządku.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze!Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
-
Baileys, uspokoiłas mnie z ta chusta 👍🏻.
Mi gin zlecił hbs, hcv, HIV i wr ale ja zrobię jeszcze dodatkowo toxo - oba panele. O grupie krwi tez mam info, ze musi być papierowy oryginał z pieczątka. Ja mam wpięty do karty ciąży.
Wczoraj nie mogłam zasnąć, jakiś taki czułam niepokój. Aż sobie wkręciłam, ze może to przed porodem 😁. Ale jakimś cudem nie urodziłam w nocy.
Rozważam właśnie pijecie na fitness, przez te upały zarzuciłam treningi.
Ale chyba pójdę bo mąż znowu był biegać 🙄
Miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:28
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]