X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie okazalo sie ze wszystko ok z Malenstwem I wreszcie obrocil sie glowa w dol, oby tak zostal :)

DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Pierniczkowa, emi2016, Chimera, Bobby29, werni, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Limerikowo, Agagusia, Marcelina85, Vampire, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś fatalny dzień. Chce mi się płakać i jeść Mc’a ;).

Ale dwa prania puściłam zostały mi do wyprania tylko maty na podłogę, wkładki do fotelika i leżaczek. Do piątku chce wszystko poprasować i zamknąć temat torby.
    W czwartek jadę z Julkiem do rodziców, nocuje tam i w pt wracam bez niego 😱. Mamy imprezę plenerowa u znajomych w pt. Nocleg w jakimś domku, a na drugi dzień spływ kajakowy. Nie wiem czy powinnam się pchać do kajaka w moim stanie 🤔. Najwyżej wyjedziemy do moich rodziców wcześniej.

Całkiem zapomniałam o tym pińcet plus :). Dobrze, ze piszecie bo pewnie bym się ogarnęła w październiku.
    Ale chyba poczekam z wnioskiem na Kazika, żeby roboty nie dwoić.

Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, stoję właśnie na McDrive 😂😂 takie zwieńczenie dobrego dnia😂
    Pewnie jak podpisywałas deklaracje to na położną też to możesz śmiało śmigać tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:29

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻

Może są się umawiać pod warunkiem, że w tej Twojej przychodni mają ktg...W mojej nie mają ☹️ Mam w niej fajną położna j dobrego pediatrę ale ktg nie mają.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram sie jeszcze w tym tygodniu odwiedzic rodziców. Stresuje mnie tylko to, zeby nic sie wcześniej nie zaczelo... Niby od gina dostalam zielone swiatlo, ale z kolei ostatnio czuje sie tak fatalnie, ze zaczynam sie nakrecac.

Co do ruchow, to u mnie z rozna czestotliwoscia, ale tez jest to juz raczej bardziej uciskanie, przeciaganie niz kopniaki. Poza tym czasem sie zastanawiam czy te ruchy w dole brzucha to wina dziecka czy juz skurcze :D Jednak doświadczenie pierwszego porodu wcale nie pomaga! A dzis doszlo mi jeszcze takie ciagniecie w okolicach pachwin :/

Zdalam sobie sprawę, ze w 1 ciazy w tym terminie tanczylam na weselu, teraz gdyby nawet mial mi ktos zaplacic to bym nie przyszla :D coz, starosc nie radosc :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i maz wrócił w końcu z delegacji i wiecie co... Juz mnie zaczal wnerwiac! Jak sie nie pozabijamy do porodu to będzie sukces :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby właśnie się zastanawiam czy się nie przepakowac do walizki. Tez mam taką małą. Bo w torbie to się niemieszcze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poradni musze jeszcze poczytać na necie w medispace. Tam chodzę do ginekologa i zaraz obok jest poradnia. Tylko tez bym musiała dojeżdżac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Aaaa i maz wrócił w końcu z delegacji i wiecie co... Juz mnie zaczal wnerwiac! Jak sie nie pozabijamy do porodu to będzie sukces :D

Ja to się boje humorow w połogu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, faktycznie nie pomyślałam, ze moga nie mieć ktg. Ciekawe co wtedy? Po prostu nie należy mi się? Sorki za te może głupie pytania, ale ja nie umiem w NFZ :(.

Baileys, dzięki za info o promce. Wirtualny portfel lżejszy 😁. Tylko nie wiem czy nie skrewiłam z rozmiarem. Wzięłam M pod siebie, a mąż 191cm i nie wiem czy nie będzie za krótka żeby go zamotać. Aaa i ostrzegam, ze strona lennylamb jest dla ludzi o mocnych nerwach 😁.

Ps. Domi, dej gryza 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, moja polozna ma certyfikat z chustonoszenia, dopasowuje te chusty wielu ludziom i mowila, ze dla 90 % rodzicow Mka jest najlepsza. L-ka to ponoc tylko dla naprawde bardzo wysokich i tegich. Poza tym jakbys wziela L, to dla Ciebie bylaby za dluga i niewygodna.

Wyslalam mojego po lody na zgage. Nie kupil nawet pol smietankowych, tylko same Magnum, Lion, Lidlowe podrobki Magnum i jakies Princessy (Princessa robi lody?!). Jak sie nawpierniczam tej czekolady, to na pewno zgaga mi minie 😑

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie będą mieli ktg to deklaracje można podpisać w ciągu roku dwa razy, więc możesz na samą położną podpisać deklaracje w innej przychodni, która ma ktg :) choć tam gdzie e przychodni jest ginekolog powinni mieć też ktg :/

Jestem prosiakiem, obżartym prosiakiem🐖

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio najbardziej smakują lody z budki Pastelove :) z princessy tez są dobre.

Przeglądałam stronę sroki u insta. Te z dady chusteczki podobno są do niczego. A ja je kupiłam pake ze dwa miesiące temu. Hm zobaczymy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania do porodu trzeba powtórzyć? Ginka mi ostatnio nie zapisała 😕 ile są ważne, ile przed najlepszej zrobić? Wymaz mam już pobrany.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 01:10

Limerikowo lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam grupę krwi przyczepiona do karty ciąży.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)

Ja slyszalam, ze wystarcy wydruk, s koncu masz tam.pieczatke i.podpis elektroniczny...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja melduje sie po wczor wizycie
    musialam troche przetrawic wyniki.nie jest idealnie ale dobrze
    waga niecale 2kg na 33tc (32+2), ciut mniej niz 50centyl ale ok, tshskoczylo do 2.8 i mam euthyrox 150 po ktorym.dzis bieglam do toalety, ale zdazylam
    nie przyjal sie wiec 125 wzielam za 1h i ok
    plyn AFI 23 wiec zrobilo sie wielowodzie, norma do 20
    wariuje tez puls na 100 i mam wlaczony isoptin 80
    pojawila sie anemia, hemoglobina 6.8 zelazo wlaczone, spafek o 2mole w ciagu 2mcy to duzo

mam wyjasnione dlaczego bylam nie do zycia troche, zmeczona i senna w kolko mimo iz fakt to koncowka

ktg wyszlo slabo,malo ruchow mimo ze czulam ok malego, do powtorki w srode rano

cos tam Pani Dr wspominala o szpitalu ale bede myslec jak uniknac tej opcji z 2 ma coreczkami 🤔

Synek ma piekna czuprynke co.widac na usg.na razie zgagi brak😀

szyjka wymierzona na 4.5.maly glowa do gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo, Ty masz te parametry sprawdzane na każdej wizycie? I nagle Ci powychodziły takie tematy jak spira anemia czy wielowodzie? Kojarzę, ze zawsze mówiłaś ze wszystko w porządku.
    Trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Limerikowo lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, uspokoiłas mnie z ta chusta 👍🏻.

Mi gin zlecił hbs, hcv, HIV i wr ale ja zrobię jeszcze dodatkowo toxo - oba panele. O grupie krwi tez mam info, ze musi być papierowy oryginał z pieczątka. Ja mam wpięty do karty ciąży.

Wczoraj nie mogłam zasnąć, jakiś taki czułam niepokój. Aż sobie wkręciłam, ze może to przed porodem 😁. Ale jakimś cudem nie urodziłam w nocy ;).
    Rozważam właśnie pijecie na fitness, przez te upały zarzuciłam treningi.
    Ale chyba pójdę bo mąż znowu był biegać 🙄

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:28

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ