X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie okazalo sie ze wszystko ok z Malenstwem I wreszcie obrocil sie glowa w dol, oby tak zostal :)

DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Pierniczkowa, emi2016, Chimera, Bobby29, werni, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Limerikowo, Agagusia, Marcelina85, Vampire, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś fatalny dzień. Chce mi się płakać i jeść Mc’a ;).

Ale dwa prania puściłam zostały mi do wyprania tylko maty na podłogę, wkładki do fotelika i leżaczek. Do piątku chce wszystko poprasować i zamknąć temat torby.
    W czwartek jadę z Julkiem do rodziców, nocuje tam i w pt wracam bez niego 😱. Mamy imprezę plenerowa u znajomych w pt. Nocleg w jakimś domku, a na drugi dzień spływ kajakowy. Nie wiem czy powinnam się pchać do kajaka w moim stanie 🤔. Najwyżej wyjedziemy do moich rodziców wcześniej.

Całkiem zapomniałam o tym pińcet plus :). Dobrze, ze piszecie bo pewnie bym się ogarnęła w październiku.
    Ale chyba poczekam z wnioskiem na Kazika, żeby roboty nie dwoić.

Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, stoję właśnie na McDrive 😂😂 takie zwieńczenie dobrego dnia😂
    Pewnie jak podpisywałas deklaracje to na położną też to możesz śmiało śmigać tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:29

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Jeszcze mam pytanko odnośnie tej położnej środowiskowej. Zmieniałam ostatnio Julkowi przychodnie i zapisałam tam tez siebie i podpisywałam jakaś deklaracje odnośnie położnej. Znakiem tego już mam wybrana? 😁. Mogę w przyszłym tyg się na ktg umawiać😀? Muszę tam jutro zadzwonić. Byłoby cudownie bo ta przychodnia jest jakieś 300 m od domu 👍🏻

Może są się umawiać pod warunkiem, że w tej Twojej przychodni mają ktg...W mojej nie mają ☹️ Mam w niej fajną położna j dobrego pediatrę ale ktg nie mają.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram sie jeszcze w tym tygodniu odwiedzic rodziców. Stresuje mnie tylko to, zeby nic sie wcześniej nie zaczelo... Niby od gina dostalam zielone swiatlo, ale z kolei ostatnio czuje sie tak fatalnie, ze zaczynam sie nakrecac.

Co do ruchow, to u mnie z rozna czestotliwoscia, ale tez jest to juz raczej bardziej uciskanie, przeciaganie niz kopniaki. Poza tym czasem sie zastanawiam czy te ruchy w dole brzucha to wina dziecka czy juz skurcze :D Jednak doświadczenie pierwszego porodu wcale nie pomaga! A dzis doszlo mi jeszcze takie ciagniecie w okolicach pachwin :/

Zdalam sobie sprawę, ze w 1 ciazy w tym terminie tanczylam na weselu, teraz gdyby nawet mial mi ktos zaplacic to bym nie przyszla :D coz, starosc nie radosc :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i maz wrócił w końcu z delegacji i wiecie co... Juz mnie zaczal wnerwiac! Jak sie nie pozabijamy do porodu to będzie sukces :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby właśnie się zastanawiam czy się nie przepakowac do walizki. Tez mam taką małą. Bo w torbie to się niemieszcze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poradni musze jeszcze poczytać na necie w medispace. Tam chodzę do ginekologa i zaraz obok jest poradnia. Tylko tez bym musiała dojeżdżac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Aaaa i maz wrócił w końcu z delegacji i wiecie co... Juz mnie zaczal wnerwiac! Jak sie nie pozabijamy do porodu to będzie sukces :D

Ja to się boje humorow w połogu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, faktycznie nie pomyślałam, ze moga nie mieć ktg. Ciekawe co wtedy? Po prostu nie należy mi się? Sorki za te może głupie pytania, ale ja nie umiem w NFZ :(.

Baileys, dzięki za info o promce. Wirtualny portfel lżejszy 😁. Tylko nie wiem czy nie skrewiłam z rozmiarem. Wzięłam M pod siebie, a mąż 191cm i nie wiem czy nie będzie za krótka żeby go zamotać. Aaa i ostrzegam, ze strona lennylamb jest dla ludzi o mocnych nerwach 😁.

Ps. Domi, dej gryza 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, moja polozna ma certyfikat z chustonoszenia, dopasowuje te chusty wielu ludziom i mowila, ze dla 90 % rodzicow Mka jest najlepsza. L-ka to ponoc tylko dla naprawde bardzo wysokich i tegich. Poza tym jakbys wziela L, to dla Ciebie bylaby za dluga i niewygodna.

Wyslalam mojego po lody na zgage. Nie kupil nawet pol smietankowych, tylko same Magnum, Lion, Lidlowe podrobki Magnum i jakies Princessy (Princessa robi lody?!). Jak sie nawpierniczam tej czekolady, to na pewno zgaga mi minie 😑

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie będą mieli ktg to deklaracje można podpisać w ciągu roku dwa razy, więc możesz na samą położną podpisać deklaracje w innej przychodni, która ma ktg :) choć tam gdzie e przychodni jest ginekolog powinni mieć też ktg :/

Jestem prosiakiem, obżartym prosiakiem🐖

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio najbardziej smakują lody z budki Pastelove :) z princessy tez są dobre.

Przeglądałam stronę sroki u insta. Te z dady chusteczki podobno są do niczego. A ja je kupiłam pake ze dwa miesiące temu. Hm zobaczymy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania do porodu trzeba powtórzyć? Ginka mi ostatnio nie zapisała 😕 ile są ważne, ile przed najlepszej zrobić? Wymaz mam już pobrany.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 01:10

Limerikowo lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam grupę krwi przyczepiona do karty ciąży.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mój ginekolog mi zlecił dodatkowo HBs, HCV, toxo IgM i IgG, HIV, WR i przeciwciała do grupy krwi. Pamietajcie, ze do porodu grupa krwi i przeciwciała muszą być w oryginale z pieczątką (ja się muszę po to pofatygować do laboratorium, bo mam tylko wydruki z Diagu)

Ja slyszalam, ze wystarcy wydruk, s koncu masz tam.pieczatke i.podpis elektroniczny...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja melduje sie po wczor wizycie
    musialam troche przetrawic wyniki.nie jest idealnie ale dobrze
    waga niecale 2kg na 33tc (32+2), ciut mniej niz 50centyl ale ok, tshskoczylo do 2.8 i mam euthyrox 150 po ktorym.dzis bieglam do toalety, ale zdazylam
    nie przyjal sie wiec 125 wzielam za 1h i ok
    plyn AFI 23 wiec zrobilo sie wielowodzie, norma do 20
    wariuje tez puls na 100 i mam wlaczony isoptin 80
    pojawila sie anemia, hemoglobina 6.8 zelazo wlaczone, spafek o 2mole w ciagu 2mcy to duzo

mam wyjasnione dlaczego bylam nie do zycia troche, zmeczona i senna w kolko mimo iz fakt to koncowka

ktg wyszlo slabo,malo ruchow mimo ze czulam ok malego, do powtorki w srode rano

cos tam Pani Dr wspominala o szpitalu ale bede myslec jak uniknac tej opcji z 2 ma coreczkami 🤔

Synek ma piekna czuprynke co.widac na usg.na razie zgagi brak😀

szyjka wymierzona na 4.5.maly glowa do gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo, Ty masz te parametry sprawdzane na każdej wizycie? I nagle Ci powychodziły takie tematy jak spira anemia czy wielowodzie? Kojarzę, ze zawsze mówiłaś ze wszystko w porządku.
    Trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Limerikowo lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, uspokoiłas mnie z ta chusta 👍🏻.

Mi gin zlecił hbs, hcv, HIV i wr ale ja zrobię jeszcze dodatkowo toxo - oba panele. O grupie krwi tez mam info, ze musi być papierowy oryginał z pieczątka. Ja mam wpięty do karty ciąży.

Wczoraj nie mogłam zasnąć, jakiś taki czułam niepokój. Aż sobie wkręciłam, ze może to przed porodem 😁. Ale jakimś cudem nie urodziłam w nocy ;).
    Rozważam właśnie pijecie na fitness, przez te upały zarzuciłam treningi.
    Ale chyba pójdę bo mąż znowu był biegać 🙄

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:28

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ