Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
od dwóch dni starałam sie Was nadgonić! Cześć Monika!
U mnie od wczoraj rewolucja bo od wczoraj jestem na zwolnieniu! Nie przeszkodziło to w spędzeniu połowy dnia w Biurze 😁 ale już oddałam klucze więc więcej nie będę! Dodatkowo wczoraj zaczął się u nas remont a my przenieśliśmy się do teściowej (ktora od miesiaca siedzi pod miastem na dzialeczce). Trochę się martwię,że panowie nie skończą ale naklamalam im ze mam termin 2 tygodnie wcześniej niż mam więc muszą skończyć 😉 Dodatkowo spędziłam weekend na Warmii i udało mi się nawet pożeglować. Bardzo chciałam mieć zdjęcie z brzuchem za sterem i oto jest:
url=https://naforum.zapodaj.net/ecd0ab5e9a88.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd0ab5e9a88.jpg[/url]Bobby29, Chimera, kayama, baileys, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Smerfelinka, E_linka2, Agagusia, Sylvka, Vampire, Limerikowo lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Limerikowo wrote:ja melduje sie po wczor wizycie
musialam troche przetrawic wyniki.nie jest idealnie ale dobrze
To już końcówka,będzie dobrze.
Jaki powinien być puls w ciąży?Mój często jest koło 100 i nikt nie zlecił mi leków.
Mi gin mówił,że norma AFI jest od 5-25 a na koniec ciąży do 23,a przejmować się gdy przekroczy 20.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Domi, rodzenie za biurkiem bardzo kuszące, mały dostałby dożywotni bilet na taras widokowy w Pałacu Kultury (tam moje biuro)
Applejoy, byliśmy na Jezioraku i pięknie ale to takie długie i wąskie jezioro więc wiatr zmienia się co 5 minutMisi@, Applejoy, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
U mnie już wszystko przyklepane. Mam się stawić 15trgo o 8 rano na oddział. I po obchodzie dowiem się kiedy będzie cesarka. Jeszcze tylko około 14 dni w dwupaku.
A o to moja klucha z wczoraj
Chimera, Frida91, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5, Nacha, E_linka2, Smerfelinka, Misi@, emi2016, plinka89, Agagusia, Applejoy, Vampire, Bobby29, kayama, werni, Kalija, Limerikowo, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
A ja się przed chwila zarejestrowałam do fizjo ( do Pani Ani 😁) na przygotowanie do porodu nat. Liczę na fachowy instruktaż w zakresie masażu krocza. Wypytam ja tez o pakiet wizyt poporodowych bo będę chciała coś takiego sobie zafundować.
Aga, dzięki za wywołanie tego tematu[/url]
-
Nareszcie nadrobiłam!
Trzeba czytać na bieżąco,bo później można kilka dni gonić
Kochane.. coś mi się jednak wydaje,że ja również na wylocie.
Miałam wczoraj wizytę i już podobno rozwarcie się lekkie pojawiło na "opuszek palca".
Czy to znaczy,że szyjki już w ogóle nie ma?
Bo oczywiście dr nie chciał mi powiedzieć, tylko mówił,że na tym etapie to jest w porządku i z szyjka ok (żebym już skoczyła z tą szyjka!). Ale chyba nie do końca, skoro niektóre z Was mają nawet ponad 3 cm szyjki
Mała nadal do tyłu z wagą, ale rośnie. Wymierzyl ja na 2270, choć 5 dni wcześniej miałam usg na NFZ i lekarka mówiła,że mała już ponad 2400. Także tego.. widzicie jakie mogą być różnice.
Tak czy siak, wnioskuję,że to ja mogę się pierwsza rozpakować
Choć ze względu na wagę małej, chciałabym wytrzymać jak najdłużej.
Ma jeszcze któraś z Was rozwarcie?
Dostałam już skierowanie do szpitala, w którym bardzo chce rodzić i ciężko się dostać. Na tym etapie ten lekarz już daje (oczywiście w razie odejścia wód, słabych ruchów lub regularnych skurczy).
Oj zaczęłam czuć presję..
Smerfelinka, Limerikowo lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyJa sie melduje moze i nawet po ostatniej wizycie u gina... stwierdził ze dawno nie widział takiej wzorcowej ciąży. Bez żadnych leków, komplikacji itd. Kazał przyjść dopiero w terminie porodu a jak sie rozpakuje do tego czasu to 6tyg po porodzie. Oczywiście gdyby sie cos działo niepokojącego to mnie przyjmie poza kolejnością. Pobierał dzis wymazy GBs. Tak mnie zbadał dowcipnie potem ze jak na USG miałam sie położyć płasko to mnie bebechy bolały. On robił usg a ja czułam ze odlatuje. Skumał sie w porę i kazał sie na bok położyć. Z tego wszystkiego pamietam ze mały ma ok 2600g co daje 35t5d (a obecnie mam 35t0d). Tętno 136. Wszystko git. Sweet foci nowej nie mam. I nawet sie nie prosiłam tak mi sie słabo zrobiło jak leżałam. Na następną wizytę jesli przyjdę to mam miec zrobione ktg ze sobą.
Pojechalam do rossmanna znowu pytać o pampki. Babka w kasie znowu zielona i o niczym takim nie wiedziała. Zawołała kierowniczkę (babki inne niż ostatnim razem). Znowu mowie o co chodzi. Troche była zdziwiona ale otwiera szafkę i sa pampki. Ale mówi ze mi nie da bo po zeskanowaniu karty powinna miec taki komunikat a nie ma. Pokazałam jej maila od rossmanna bo pytałam czy mi juz przysługują. To z wielkim bólem dupy dała. 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:36
Niezapominajka5, Smerfelinka, emi2016, Niebieska Gwiazda, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
A odnośnie czopa..
Czy Wam dziewczyny poodchodzily już w tej ciąży,czy piszecie o poprzednich?
Mi odeszła masa lepkiego śluzu około 27tc. Pierwszy raz coś takiego miałam. Później już się nie powtórzyło. Czy jeśli odszedł wtedy, to mógł się jeszcze zregenerować i odejdzie znowu? Czy raczej się tego nie spodziewać?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Pierniczkowa wrote:Niezapominajka u mnie też rozwarcie na opuszek i miękka szyjka na ujściu zew.
A lekarz uważa,że spokojnie dociagniesz do 15? Musisz leżeć?emi2016 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyGratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki, żeby było ok po tych troszkę mniej udanych.
Limerikowo żelazo szybko zacznie działać i poczujesz się lepiej - ja tak samo miałam w połowie ciąży - myślałam, że zmęczenie to jej wynik, a to była anemia. Potem szybko się poprawiło. U mnie też tętno ok. 90-100, moja lekarka powiedziała, że do 120 mam się nie martwić. Krwi jest więcej i nasze serce przyspiesza, żeby dać radę ja pompowac.
My dziś też po wizycie, każdy z malcownpo ok. 1800g. Są na 35-40 percentylu, lekarka powiedziała, że powinny dociągnąć do ok. 3kg przy porodzie. Już myślałam, że młody przekręcić się głową w dół, bo tak zaczęła mówić lekarka, ale okazało się, że po prostu leży bardzo wysoko, głowa z lewej strony tuż pod zebrami, brzuch po prawej pod zebrami. Najpierw po prostu zobaczyła brzuch i stwierdziła, że głowa musi być na dole - ale jak widać dziecię potrafi spłatać figla i dopiero szukała gdzie ma głowę.
Dostałam też skierowanie do szpitala na cc - 13.08. Tak więc zostało 6 tyg. Jeszcze sporo, ale termin jest. Lekarka pytała, czy nie jestem przesada, powiedziałam, że nie. Jakoś nawet przed wizytą ten termin mi siedział w głowie i się potwierdziło. Mam nadzieję, że nic się wcześniej nie wydarzy, póki co nic na to nie wskazuje - szyjka długa i zamknięta.Smerfelinka, Misi@, Niebieska Gwiazda, Vampire, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:A ja się przed chwila zarejestrowałam do fizjo ( do Pani Ani 😁) na przygotowanie do porodu nat. Liczę na fachowy instruktaż w zakresie masażu krocza. Wypytam ja tez o pakiet wizyt poporodowych bo będę chciała coś takiego sobie zafundować.
Aga, dzięki za wywołanie tego tematu
Mysle ze bedziesz zadowolona, ja jestem:) wykupiłam pakiet 5 wizyt po 30 min, jak cos zostanie to moge wykorzystać wlasnie po porodzie. Jak jestes zainteresowana pakietem to zapytaj w rejestracji przed wizyta. Pani Ania pokazuje tez cwiczenia przydatne do rozciągnięcia ogolnie ‚dolu’ przed porodem. Mam silne postanowienie wykonywać je regularnie.
Ide twarzą poniedzialek na 13, a Ty?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Gratulacje udanych wizyt! Jak czytam to niedowierzam, za 2 tygodnie Pierniczkowa otwiera kolejke do porodów. Ciekawa jestem czy ktoś ją wyprzedzi 🤔 Robi się naprawdę poważnie a ja ciągle mam w głowie, że jestem nie gotowa 😱 u nas remont na całego 😂 druga tura słodkich ciuszków schnie u mamusi.
Dostałam pieluszki flanelowe w prezencie z pepco, 2 w cenie 9,99 i jak na jakość pepcco to nawet spoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 12:23
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Niezapominajka5 wrote:Nareszcie nadrobiłam!
Trzeba czytać na bieżąco,bo później można kilka dni gonić
Kochane.. coś mi się jednak wydaje,że ja również na wylocie.
Miałam wczoraj wizytę i już podobno rozwarcie się lekkie pojawiło na "opuszek palca".
Czy to znaczy,że szyjki już w ogóle nie ma?
Bo oczywiście dr nie chciał mi powiedzieć, tylko mówił,że na tym etapie to jest w porządku i z szyjka ok (żebym już skoczyła z tą szyjka!). Ale chyba nie do końca, skoro niektóre z Was mają nawet ponad 3 cm szyjki
Mała nadal do tyłu z wagą, ale rośnie. Wymierzyl ja na 2270, choć 5 dni wcześniej miałam usg na NFZ i lekarka mówiła,że mała już ponad 2400. Także tego.. widzicie jakie mogą być różnice.
Tak czy siak, wnioskuję,że to ja mogę się pierwsza rozpakować
Choć ze względu na wagę małej, chciałabym wytrzymać jak najdłużej.
Ma jeszcze któraś z Was rozwarcie?
Dostałam już skierowanie do szpitala, w którym bardzo chce rodzić i ciężko się dostać. Na tym etapie ten lekarz już daje (oczywiście w razie odejścia wód, słabych ruchów lub regularnych skurczy).
Oj zaczęłam czuć presję..
W pierwszej ciąży chodziłam ponad 2 tyg z rozwarciem na 2 palce, a poród i tak wywoływany więc tak naprawdę do końca nic nie wiadomoNiezapominajka5 lubi tę wiadomość