Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
AGa wybrała bym ten 1.
Dziś byłam na chwile w szpitalu dowiedzieć się co i jak zeby później nie szukać. Później z moim pojechaliśmy na wizytę do ginki. Niestety nie powiedziała ile waży mały bo nie dawno był ważony. Szyjka ok. Nadal główką w dole wody ok. Następna wizyta 29.07 dla mnie to chyba trochę późno. Kazała mi zrobić mocz i morfologie. Będzie wtedy też posiew gbs robiony. Powiedziałam jej żeby dala mi coś na zaparcia i żelazo bo mi się kończą tabletki.
Co do wnioskow z 500+ dziś o tym myślałam. Tez wole wcześniej złożyć i mieć z głowy.
Ja to musze wkoncu tez pójść się zapisać do poradni i małego tez.
Teraz jestem u rodziców przez ten tydzień. Pilnuje mieszkania bo ich nie ma.Misi@ lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Sklep się zgadza. Kod to KUPON2019-1204
Extra, dziekuje!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
plinka89 wrote:Co do obrotów po 34 tc to moj gin uważa, ze raczej samodzielnie dziecko juz nie wykona. Sa jednak lekarze co probuja dokonac obrotu w brzuchu, jakby Ci bardzo zależało to poszukaj moze.
Bobby - a Twoj dzieciaczek juz sie obrocil, bo chyba mi umknelo?
U mnie nadchodila burza, ale wiatr właściwie tylko przewial chmury i troche pokropilo, wiec wielkiej ulgi nie maale cala noc przed nami, w koncu przyszedl alery Rcb
Domi - szykujesz sie pomalu na sesje?
Ja przegladalam zdjecia z naszej samorobki ze statywem i jestem bardzo zadowolonaMam ochote jeszcze wyciagnac rodzinke na pola lawendowe pod Krk, tylko nie wiem cy fizycznie wydole, bo dzis u mnie dosc slabo
Plinka moja Mozzarella nadal dupką w dole. Trochę próbowała kombinować ze dwa dni temu, ale albo zrezygnowała albo nie miała jak. Coraz mniej się nastawiam że się obróci. Moja lekarka ma opinię że jak do 34-35tc się nie obróci to raczej marne szanse ,(choć czasami się zdarza), internet w sumie mówi to samo. Jeszcze podobno z kolejnym dzieckiem właściwie do 37tc są jakieś tam większe szanse, a pierwsza ciąża to wcześniej, do 35tc.
Lawendowe pola - marzenie!!!
U mnie właśnie lunęło. Phew! Bo już się bałam że nas ominie...
RedGuues witamyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 20:59
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Zdecydowanie dzisiaj mam fazę jakichś 1z10 czy inni milionerzy, bo non stop o coś chce zapytać 🙄 ale na pewno wiecie. Położna środowiskowa. Dowiedziałam się w weekend na SzR że powinniśmy ją wybrać właśnie jeszcze przed porodem. Na szczęście nie byłam jedyna zaskoczona 😂 To jest trochę inna funkcja niż położna z którą będę rodzić prawda? Jeżeli mam abonament enel medu i tam w sumie korzystam z przychodni itp, to czy ta położna środowiskowa mogę sobie wybrać od nich? Czy to musi być ktoś z kontraktem nfz?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyWeszłam dopiero Was nadrobic po calym dniu.
Dzis bylam na szkole rodzenia na enigmatycznie zatytulowanych zajeciach "Swiadomosc ciala podczas porodu". Okazaly sie mega ciekawe! Babka tlumaczyla dokladnie jak oddychac w kazdej fazie porodu, jak przeć, jakie skutki ma hiperwentylacja i jaka krzywde mozna sobie wyrzadzic oddychajac tylko przeponowo tak jak nam zewszad wmawiaja.
W przyszlym tyg ide na kolejne z CC (nie planuje cesarki, ale skoro moje dziecie rosnie jak smok, to nigdy nic nie wiadomo, moze lepiej cos sie dowiem), cwiczenia miesni dna miednicy i jak oswoic połog.
Umowilam tez dzieki Wam wreszcie sesje brzuszkowa!🙂🥰 Co prawda musimy jechac 50 km za Poznan, ale dziewczyna ma piekne portfolio i bierze tylko 100 zl za 10 zdjec. W Poznaniu najtaniej mi powiedziano 270 zl...
Poza tym weszlam dzis na chwile do galerii i do Zary - no i wyprzedaz na dzieciecym niczym Bangkok mnie pochłonęła 😛 Dziewczyny, ktore spodziewaja sie coreczek - Zara ma naprawde sukienkowy raj😁 Ja ostatecznie wzielam dla Majki tylko dwie, bo maz dolaczyl i mi zabronil kupowac wiecej 😜
https://m.zara.com/pl/pl/teksturowana-sukienka-w-krat%C4%99-p08574552.html?v1=8228153&v2=1253485
i taką
https://m.zara.com/pl/pl/sukienka-w-rumianki-p01078455.html?v1=8402277&v2=1253485
Napisalam tez wreszcie plan porodu, bo moj gin chcial go zobaczyc na najblizszej wizycie. A zaraz zabieram sie za pakowanie torby szpitalnej. Kurde, przeraza mnie, ze to juz lipiec i juz ZA CHWILE RODZIMY 😯
kayama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Zdecydowanie dzisiaj mam fazę jakichś 1z10 czy inni milionerzy, bo non stop o coś chce zapytać 🙄 ale na pewno wiecie. Położna środowiskowa. Dowiedziałam się w weekend na SzR że powinniśmy ją wybrać właśnie jeszcze przed porodem. Na szczęście nie byłam jedyna zaskoczona 😂 To jest trochę inna funkcja niż położna z którą będę rodzić prawda? Jeżeli mam abonament enel medu i tam w sumie korzystam z przychodni itp, to czy ta położna środowiskowa mogę sobie wybrać od nich? Czy to musi być ktoś z kontraktem nfz?
Bobby, ja mam polozna ze szkoly rodzenia, do ktorej chodze. A Ty tak nie mozesz wybrac? Jak kilka mcy temu przegladalam szkoly to wlasnie najbardziej pod kątem poloznej, a nie zajec, bo wiedzialam, ze potem to z nia sie bede w domu spotykac itd. Musialam wypelnic deklaracje przy zapisie do szkoly rodzenia i bede ja miec za darmo na NFZBobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby wydaje mi się, że tak jak w Luxmedzie, możesz wybrać położną od nich i normalnie podpisujesz z nią deklarację nfz
Ja osobiście wolałam położną z przychodni najbliżej domu, zawsze to lepszy dojazd na ktg, a to po 36tc na nfz przysługuje nam co tydzień a po 39tc co 3 dni bodajże. Dodatkowo po porodzie jakieś ściągnięcie szwów itp łatwiej ogarnę z dzieckiem mając blisko od domu
Ta do której chodziłam w ramach szkoły rodzenia powiedziała, że jej za daleko do mnie ale to i dobrze, nie robiła ktg, a tak do przychodni mogę podejść bez umawianiaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:29
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Melduję, reaktywuję się i ja po dłuuuższej przerwie
U nas wszystko dobrze. Leon ważył całe 1750 g w 33 tc, także raczej na więcej niż 3 kg przy porodzie się nie nastawiam...chociaż, kto wieZa to ja mam na koncie już 12 kg! Bardzo odczuwają to moje stopy, które nie nawykły do stakich ciężarów.
Z bolączek trzeciego trymestru mam jeszcze bezsenność i to taką, że zasypiam dopiero z wycieńczenia ok 2-3.00 2 nocy, po ok. 6 wizytach w toalecie
Leon ma też o dziwo dość długą kość udową (od której w dużym stopniu zalezy docelowy wzrost), a my z mężem nie grzeszymy wzrostem. Może to po moim dziadku?!
Na trzecich prenatalnych lekarz zasiał w nas ziarenko niepokoju bo ponoć ostatni odcinek jelita grubego wydawał mu się lekko rozpulchniony. Na kolejnej wizycie stwierdził, że część dzieci przy końcu ciąży "już tak może mieć". Któraś z Was się z tym spotkała?
Nie pobrał mi jeszcze GBS bo twierdzi, że mamy czas bo szyjka ponoć długa (3,5 cm) i zostawia to do 15 lipca, czyli aż do końca 36 tc! Trochę się boję, że się nie wyrobimy. Czeka mnie też konsultacja anestezjologiczna w szpitalu, w którym chcę rodzić.
Pokoik mamy już prawie skończony. Na ścianach ma dużo moich prac - poniosło mnie
Ciuszki przeprane i przeprasowane. Nawet fotelik samochodowy wyprany :p Robię to wszystko tak wcześnie bo mam ciągle wrażenie, że zapomniałam już połowę rzeczy ze szkoły rodzenia
Szykuję się też, do chyba najpóźniejszego w historii, baby shower - w 35 tc! Sama robię ozdoby i przygotowuję łakocie. Ma wpaść raptem 7 bliższych koleżanek. Po przyjęciu chcę dokupić brakujące fanty, typu szczotka do włosów czy rożek - o ile nie zostaną mi właśnie sprezentowane
Co do torby do szpitala to nie mam pojęcia skąd wziąć taką, żeby to wszystko pomieciła. Jak już któraś z Was wspomniała...po spakowaniu podkładów, podpasek i koszul (szt 2) nie mam już miejsca. Więc chybe będe zmuszona pojechać z kilkoma na raz... jakbym chciała uprawiać handel obwoźny
werni, Bobby29, baileys, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Limerikowo lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
U nas to SzR prowadziła normalna położna. Deklaracje do środowiskowej rozdała - w szpitalu są dwie, ale podzielone rejonami, więc z góry jest jakby narzucona. Nawet kobiety na oczy nie widzieliśmy. Mówili tylko o odwiedzinach po porodzie, a o możliwości ktg przed porodem nawet nie wspomniała.
Zapisałam się i tak, bo po 1 darmowa SzR, po 2 kilku znajomych bardzo ją chwaliło, bo babka jest też doradcą laktacyjnym i bardzo pomogła. -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Ja osobiście wolałam położną z przychodni najbliżej domu, zawsze to lepszy dojazd na ktg, a to po 36tc na nfz przysługuje nam co tydzień a po 39tc co 3 dni bodajże.
Dopiero po 36 tc? W mojej szkole rodzenia po skończonym 32 tc można przychodzić na KTG praktycznie bez ograniczeń, tyle że trzeba się wcześniej zapisać. Ja miałam mieć już dzisiaj (33 + 1), ale skoro zrobili mi w szpitalu w sobotę, to zrezygnowałam, bo nie było sensu.
Zazdroszczę Wam burzy. W Poznaniu się na nic nie zanosi
-
To ja też muszę wybrać już położna, bije się z myślami bo pod domem mam przychodnie której nie cierpię, taka z lat komuny
stare wredne pielęgniary, zapisać się do lekarza graniczy z cudem. Ale może do pediatry nie jest tak źle muszę sprawdzić. A przychodnia do której chodzę do gina jest kawałek, ale jest super, położna świetna, opieka dobra, ale musiała bym pakować dziecko do auta i dojechać.
-
Domi - Ty sie nie zdziw, bo podobno tuz przed porodem czesto w kobietę wstępują nowe extra siły. Jakos ja jednak Ciebie obstawiam jako pierwsza:) ale pożyjemy, zobaczymy....
Ja dzis ogarnelam obie gondole, juz uprane i przescieradla dobrane, fotelik tez wyprany, laktator od siostry dojechał...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Jeny w sprawach urzędowych jestem zielona, powiedzcie mi jak to jest z tymi wnioskami jak mam termin na 13 sierpnia to już mogę ten wniosek składać? coś tam pogrzebałam w internecie i prawdopodobnie trzeba podać dane dziecka ale jak mam to zrobić jak jeszcze bąbla nie ma na świecie 😁
Będzie Leoś ❤️ -
RedGuues wrote:Jeny w sprawach urzędowych jestem zielona, powiedzcie mi jak to jest z tymi wnioskami jak mam termin na 13 sierpnia to już mogę ten wniosek składać? coś tam pogrzebałam w internecie i prawdopodobnie trzeba podać dane dziecka ale jak mam to zrobić jak jeszcze bąbla nie ma na świecie 😁
Mi wydaje że do wszystkich wniosków trzeba mieć pesel dziecka więc chyba dopiero po porodzie -
Dzięki dziewczyny. To zapytam w Enel jedzie jak pójdę na badania za tydzień. Akurat tam mam blisko na tyle że pieszo można a samochodem też nie ma problemu bo jest parking tuż obok. I na pewno jest tam poradnia dziecięca bo widziałam, więc pediatrow na pewno mają a położne może też. Zapytam. Ze szkoły rodzenia mojej pewnie za daleko położnym by było. Poza tym nikt nie wspominał na weekendowej szkole (na żelaznej, tam gdzie chce robić), ale jeszcze uczęszczam na Madalińskiego, na cotygodniowe zajęcia to może tam jeszcze powiedzą co nieco.
A wiecie położna z żelaznej wczoraj mówiła że jednak najlepiej spakować się do torby z kółeczkami, takiej walizki. Chyba tak zrobię bo akurat mam taką która jest niewielka a jednak pojemna. Ewentualnie mam alternatywę, ale jeszcze nie próbowałam się pakować więc nie wiem jak wyjdzie.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:Dopiero po 36 tc? W mojej szkole rodzenia po skończonym 32 tc można przychodzić na KTG praktycznie bez ograniczeń, tyle że trzeba się wcześniej zapisać. Ja miałam mieć już dzisiaj (33 + 1), ale skoro zrobili mi w szpitalu w sobotę, to zrezygnowałam, bo nie było sensu.
Zazdroszczę Wam burzy. W Poznaniu się na nic nie zanosi
Hmm takie info dostałam w przychodni,może moja przychodnia tak późno zapraszawiem, że prowadząc ciążę na nfz od 30tyg babki mają robione przed każdą wizytą u gina, ale chodząc tylko do położnej mówiła że od 36... Albo ciemnotę mi wcisneli 😂
Agagusia, hahah no ciekawe, dzisiaj ani pół skurczu czy bólu , dom wysprzatany na błysk, chmurki namalowane, w ostatnim czasie biłam sobie brawo jak poodkurzalam 😂aczkolwiek myślę, że zasługa pogody, 4 burz które wreszcie nawiedziły moje zadupie:) -
nick nieaktualnyDziewczyny, na LennyLamb jest promocja na chusty z grupy Moja Pierwsza Chusta, tylko 130 zł z haczykiem
Nasza położona mówiła, żeby się nie przejmować tym, że to drugi gatunek, pokazywała nam swoją kupioną właśnie na takiej promocji i niczego jej nie brakowało. Chyba kliknę, tylko mnie się podoba dla dziewczynki ten wzór różowo-niebieski Fluoryt, a małż się nie chce zgodzić
https://pl.lennylamb.com/shop/by/erp_product_type/long_woven_wraps/erp_size/woven_wraps_size_6Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny