X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopa to mi w pierwszej ciazy w ogole nie odszedl-Pecherz mialam przebijany. Czop pojawil sie na majtkach pare miesiecy po przyjsciu na swiat corki ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

Mooniika
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ maluj śmiało! :) ja namaziałam dzisiaj dwie, farba do szablonów za szybko schła, najbliżej łóżeczka będą najbrzydsze 😥 a resztę zrobię jak temperatura spadnie.

Mooniika, wydaje mi się to niemożliwe 😁 czop zakleja szyjkę więc być może odszedł w szpitalu podczas przebijania, ale po kilku miesiącach to by był hit 😁 a tak w ogóle to Cześć! :) fajnie, że się ujawniłaś :)

Misi@, emi2016 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, ile wasze dzieci przybieraja na wadze w ciagu tygodnia?

Ja bylam po 2 usg ktore sa planowane w ciazy w anglii, ale na wizycie u poloznej jestem mierzona centymetrem. Trafilam na polozna ktora byla tylko na zastepstwie i mierzac moj brzuch stwierdzila ze jest duzy przyrost. (Co polozna to inna metoda pomiaru. Punkt poczatkowy I koncowy wyznaczony w zupelnie innym miejscu) skierowala mnie na dodatkowe usg.
    29tc 4d 1697get
    Polozna w szpitalu zlecila kolejne usg 2 tygodnie pozniej
    31tc 4d waga 2004g
    Stwierdzila ze minimalnie za malo i zlecila kolejna polozna jeszcze dwa usg tydzien po tygodiu.
    32tc 4d doopler wyszedl w pozadku
    W czwartek bedzie 33tc 4d I dowiem sie ile przybrala w dwa tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:46

Mooniika
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi moze to dlatego bo mialam cesarskie ciecie

Mooniika
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Wczoraj udało mi się odebrać pampersy w Rossmanie za grosz :)
    Dodatkowo kupiliśmy po jednym opakowaniu 1 i 2 z Babydream.

Jak dodałas ciąże w apce? bo widze tylko opcke dodaj dziecko i trzeba podac datę urodzenia wcześniejsza niz aktualna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:50

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.
    Czy mieliście kiedys uczucie jakby wasze dziecko mialo drgawki. To nie czkawka, czkawke jest duzo wolniejsza, rytmiczna i dluzsza. Matko zaczynam sie martwic . Trwalo to moze 3 sekundy, az sie przrstraszylam, ze owinal sie pepowina i idusil, ale teraz juz normalnie sie rusza ..ech A dopiero mam w czwartek wizytę;(

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mam pytanie.
    Czy mieliście kiedys uczucie jakby wasze dziecko mialo drgawki. To nie czkawka, czkawke jest duzo wolniejsza, rytmiczna i dluzsza. Matko zaczynam sie martwic . Trwalo to moze 3 sekundy, az sie przrstraszylam, ze owinal sie pepowina i idusil, ale teraz juz normalnie sie rusza ..ech A dopiero mam w czwartek wizytę;(

Miałam tak kiedyś.Potem usg wykazało,że ok.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja tak mialam 3 dni z rzedu , ze raz dziennie to przez moment czulam... nie wiem co to bylo.. od tygodnia spokoj.

Wyczuwalam tez ciagniecie za pepowine ale nie dokladnie w tym samym czasie-ale w tych dniach.

I drgawki i ciaganie sie juz nie zdaza.

Usg I ktg w tym czasie nic niepokojacego nie wykazalo.

Do teraz nie wiem z kad te drgawki

Misi@ lubi tę wiadomość

Mooniika
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te drgawki to jest nierozwinięty jeszcze układ nerwowy :) często wczesniaki mają poza brzuszkiem takie niekontrolowane drgania nóżek lub rączek :) pytałam lekarza, czasem i po porodzie się zdarza i to nic groźnego.
    Ja często czułam takie drżenie teraz już sporadycznie ale się zdarza.

No chyba, że po porodzie jest wzmożone takie drżenie wtedy trzeba iść do neurologa. Ale w brzuszku podobno to nic groźnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:04

Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mam pytanie.
    Te drgawki to odruch neurologiczny rozwijającego się układu nerwowego dziecka. Nie raz jest dobrze widoczne przy wczesniakach. Nie jest to powód to stresu, raczej do radochy że dziecko się prawidłowo rozwija pod względem neurologicznym. Tak samo jak czkawka to ćwiczenia dla.przepony i.przygotowanie to rozprężenia płuc.

Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wiki2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Jak dodałas ciąże w apce? bo widze tylko opcke dodaj dziecko i trzeba podac datę urodzenia wcześniejsza niz aktualna.
    Musisz usunąć kartę rosne i dodać ją od nowa... inaczej nie udało mi się dodać, że jestem w ciąży. Ja miałam tylko 3% rabatu, więc nie zrobiło mi to różnicy, ale jak rabata masz większy, to warto zastanowić się, czy te 22pampki są warte tracenie znizek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:05

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jak sie wystraszyłam. Napisałam do siostry ale dopiero we wtorek będzie w szpitalu to podpyta i skonsultuj to z nerologiem dziecięcym..ech

• Vampire Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, dziś wyprosiłam mojego o złożenie identycznej kołyski. Ciężko znaleźć do niej prześcieradło, jak coś są w Smyku.

Cześć Mooniika! 😊

Agagusia, a nie ma opcji "jestem w ciąży"?

Chimera lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero od nie dawna mam założoną kartę rossnę... ale nie dostałam żadnej oferty pieluch za 1 gr. To przychodzi na maila? 🤔

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Chimera Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Chimera, dziś wyprosiłam mojego o złożenie identycznej kołyski. Ciężko znaleźć do niej prześcieradło, jak coś są w Smyku.
    Muszę jeszcze wkładkę do wózka zamówić w internecie, więc chyba allegro mnie wesprze ;) Nie chce mi się zresztą już po sklepach chodzić. Szczyt moich wypraw to warzywniak pod domem, mięsny i piekarnia :P

• werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile bierzecie wkładek laktacyjnych i podkładów na łóżko do torby ? Jedna matka na YouTube to bardzo mało ale za to koszule do karmienia wzięła chyba z 5.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny ile bierzecie wkładek laktacyjnych i podkładów na łóżko do torby ? Jedna matka na YouTube to bardzo mało ale za to koszule do karmienia wzięła chyba z 5.
    Na liście mam 2vopakowania podkładów, i po jednym wkładki i podpaski poporodowe. Ale akurat tych drugich biorę dwa potem już kupię normalne naleśniki.

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładek laktacyjnych zapakowałam 10par, ale nie spodziewam się tryskającego mleka po oczach, więc mogą się nie przydać specjalnie 😂 A podkładów na łóżko wzięłam paczkę 10szt, jak zabraknie to mąż dowiezie, jak będzie zapas to się przydadzą do przewijania Kurczaka :)

werni lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki laktacyjne w szpitalu mi sie ni3 przydały. Nawal mialam dopiero w domu. Koszul warto mieć kilka bo wiadomo krew mleko pot itp.

Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Mam pytanie, ile wasze dzieci przybieraja na wadze w ciagu tygodnia?

Moja ostatnio 300 g na tydzien. Ja sie martwie z kolei, ze to za duzo 😉

Pochwale Wam sie, ze jestem wlasnie na RANDCE. Rynek, wieczor, drinki, meksykanskie jedzenie - nie przypuszczalam, ze jeszcze to zrobimy przed porodem. Choc margerita bezalkoholowa to jednak shit 😜 Zamowie sobie sernik Zorro chyba zaraz na poprawe nastroju

Chimera, Misi@, plinka89, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ