Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ maluj śmiało!
ja namaziałam dzisiaj dwie, farba do szablonów za szybko schła, najbliżej łóżeczka będą najbrzydsze 😥 a resztę zrobię jak temperatura spadnie.
Mooniika, wydaje mi się to niemożliwe 😁 czop zakleja szyjkę więc być może odszedł w szpitalu podczas przebijania, ale po kilku miesiącach to by był hit 😁 a tak w ogóle to Cześć!fajnie, że się ujawniłaś
Misi@, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie, ile wasze dzieci przybieraja na wadze w ciagu tygodnia?
Ja bylam po 2 usg ktore sa planowane w ciazy w anglii, ale na wizycie u poloznej jestem mierzona centymetrem. Trafilam na polozna ktora byla tylko na zastepstwie i mierzac moj brzuch stwierdzila ze jest duzy przyrost. (Co polozna to inna metoda pomiaru. Punkt poczatkowy I koncowy wyznaczony w zupelnie innym miejscu) skierowala mnie na dodatkowe usg.
29tc 4d 1697get
Polozna w szpitalu zlecila kolejne usg 2 tygodnie pozniej
31tc 4d waga 2004g
Stwierdzila ze minimalnie za malo i zlecila kolejna polozna jeszcze dwa usg tydzien po tygodiu.
32tc 4d doopler wyszedl w pozadku
W czwartek bedzie 33tc 4d I dowiem sie ile przybrala w dwa tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:46
Mooniika -
Malinka7 wrote:Wczoraj udało mi się odebrać pampersy w Rossmanie za grosz
Dodatkowo kupiliśmy po jednym opakowaniu 1 i 2 z Babydream.
Jak dodałas ciąże w apce? bo widze tylko opcke dodaj dziecko i trzeba podac datę urodzenia wcześniejsza niz aktualna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:50
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyMam pytanie.
Czy mieliście kiedys uczucie jakby wasze dziecko mialo drgawki. To nie czkawka, czkawke jest duzo wolniejsza, rytmiczna i dluzsza. Matko zaczynam sie martwic . Trwalo to moze 3 sekundy, az sie przrstraszylam, ze owinal sie pepowina i idusil, ale teraz juz normalnie sie rusza ..ech A dopiero mam w czwartek wizytę;( -
Misi@ wrote:Mam pytanie.
Czy mieliście kiedys uczucie jakby wasze dziecko mialo drgawki. To nie czkawka, czkawke jest duzo wolniejsza, rytmiczna i dluzsza. Matko zaczynam sie martwic . Trwalo to moze 3 sekundy, az sie przrstraszylam, ze owinal sie pepowina i idusil, ale teraz juz normalnie sie rusza ..ech A dopiero mam w czwartek wizytę;(
Miałam tak kiedyś.Potem usg wykazało,że ok.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Misi@ ja tak mialam 3 dni z rzedu , ze raz dziennie to przez moment czulam... nie wiem co to bylo.. od tygodnia spokoj.
Wyczuwalam tez ciagniecie za pepowine ale nie dokladnie w tym samym czasie-ale w tych dniach.
I drgawki i ciaganie sie juz nie zdaza.
Usg I ktg w tym czasie nic niepokojacego nie wykazalo.
Do teraz nie wiem z kad te drgawkiMisi@ lubi tę wiadomość
Mooniika -
Te drgawki to jest nierozwinięty jeszcze układ nerwowy
często wczesniaki mają poza brzuszkiem takie niekontrolowane drgania nóżek lub rączek
pytałam lekarza, czasem i po porodzie się zdarza i to nic groźnego.
Ja często czułam takie drżenie teraz już sporadycznie ale się zdarza.
No chyba, że po porodzie jest wzmożone takie drżenie wtedy trzeba iść do neurologa. Ale w brzuszku podobno to nic groźnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:04
Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Mam pytanie.
Czy mieliście kiedys uczucie jakby wasze dziecko mialo drgawki. To nie czkawka, czkawke jest duzo wolniejsza, rytmiczna i dluzsza. Matko zaczynam sie martwic . Trwalo to moze 3 sekundy, az sie przrstraszylam, ze owinal sie pepowina i idusil, ale teraz juz normalnie sie rusza ..ech A dopiero mam w czwartek wizytę;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:04
Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Jak dodałas ciąże w apce? bo widze tylko opcke dodaj dziecko i trzeba podac datę urodzenia wcześniejsza niz aktualna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:05
-
nick nieaktualny
-
Ja dopiero od nie dawna mam założoną kartę rossnę... ale nie dostałam żadnej oferty pieluch za 1 gr. To przychodzi na maila? 🤔3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Vampire wrote:Chimera, dziś wyprosiłam mojego o złożenie identycznej kołyski. Ciężko znaleźć do niej prześcieradło, jak coś są w Smyku.
Nie chce mi się zresztą już po sklepach chodzić. Szczyt moich wypraw to warzywniak pod domem, mięsny i piekarnia
-
Dziewczyny ile bierzecie wkładek laktacyjnych i podkładów na łóżko do torby ? Jedna matka na YouTube to bardzo mało ale za to koszule do karmienia wzięła chyba z 5.
-
werni wrote:Dziewczyny ile bierzecie wkładek laktacyjnych i podkładów na łóżko do torby ? Jedna matka na YouTube to bardzo mało ale za to koszule do karmienia wzięła chyba z 5.
werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Ja wkładek laktacyjnych zapakowałam 10par, ale nie spodziewam się tryskającego mleka po oczach, więc mogą się nie przydać specjalnie 😂 A podkładów na łóżko wzięłam paczkę 10szt, jak zabraknie to mąż dowiezie, jak będzie zapas to się przydadzą do przewijania Kurczaka
werni lubi tę wiadomość
-
Wkladki laktacyjne w szpitalu mi sie ni3 przydały. Nawal mialam dopiero w domu. Koszul warto mieć kilka bo wiadomo krew mleko pot itp.
Domi_tur, werni lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyMooniika wrote:Mam pytanie, ile wasze dzieci przybieraja na wadze w ciagu tygodnia?
Moja ostatnio 300 g na tydzien. Ja sie martwie z kolei, ze to za duzo 😉
Pochwale Wam sie, ze jestem wlasnie na RANDCE. Rynek, wieczor, drinki, meksykanskie jedzenie - nie przypuszczalam, ze jeszcze to zrobimy przed porodem. Choc margerita bezalkoholowa to jednak shit 😜 Zamowie sobie sernik Zorro chyba zaraz na poprawe nastroju
Chimera, Misi@, plinka89, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Agagusia, werni lubią tę wiadomość