X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam z babydream tylko 1 ale chyba jeszcze dokupie 2

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Czy którejś w poprzednich ciążach odchodził czop i może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda? :p

Przylaczam się do pytania bo też jestem ciekawa :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    BabyOno bambusowe, najlepsze reczniki zdecydowanie, a mamy tez Motherhood i Effiki, wiec spora konkurencja.

Laski, ktora mi wykupila zwierzaczkowe kosze na pranie w HM Home, chcialam wlasnie kliknac, a tu produkt niedostepny! Ide z giwera!😛

Przysięgam to nie ja! Oraz - jak to wykupione???

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Czy którejś w poprzednich ciążach odchodził czop i może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda? :p
    Mi odszedł w 21 tygodniu. Taka dość duża galareta podbarwiona krwią.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nazywam sie Monika. Od paru miesiecy sledze watek poniewaz rowniez spodziewam sie dziecka w sierpniu.
    Jestem mama Victorii z lipca 2013 a w brzuchu prawdopodobnie Maja z terminem 18 sierpnia.

Pierwsza ciaza zakonczona cc z powodu braku postepu porodu. Co do drugiej mam wybor I ostateczna decyzje mam podjac 9.07
    (Decyduje sie name cc w 39tc)
    Mieszkam w anglia od 4 lat

DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Niebieska Gwiazda, Bobby29, Chimera, Applejoy, Domi_tur, Marcelina85, Ania95, Limerikowo, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Mooniika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moniko ;)
    Domi taka galaretka u mnie nie było krwi. Mi on
    Odszedł w 30 tyg. I faktycznie jak byłam na wizycie 2 tyg. Temu to się potwierdziło.

Domi_tur lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam do smyka a miałam juz nic nie kupować. Co prawda skusilam sie tylko na dresik za 25zl 😎 Chcialam w rossmannie odebrać pampki to babka w kasie zdziwiona ze cos takiego jest i musiała pytać kierowniczki. Akurat nie było tych promocyjnych dzis na stanie i mam pytać kiedy indziej pfff

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu, czop to taka spora ilość galarety. Może być brązowawy i może odchodzić na raty. Mi cześć odeszła w domu, a resztę zabrał mi lekarz na IP na żelaznej - „ O! Zabrałem Pani resztę czopu śluzowego! Mam nadzieje, ze nie ma mi Pani tego za złe 😁”

U nas od rana robota wrze ;). Tak to wszystko wykminilam, ze jednak nie muszę się pozbywać jednej szafy, a co za tym idzie stare łachy jeszcze poczekają na swój kres. Zabraliśmy Julkowi komodę, wystawiliśmy do nas do sypialni i w niej będę trzymać kazikowe rzeczy. Julkowi na te okoliczność postanowiliśmy kupić nowy regał - i tu niespodzianka bo mąż sam zaproponował żeby jechać do ikea już dziś, ale nie śmiem prosić żeby dzis cokolwiek skręcał 😁. Kupiłam tam tez worki próżniowe - kojarzę ze kiedyś ich temat był tu poruszany, tylko nie pamietam czy ostatecznie były ok czy nie.
    Puściłam dziś jedno pranie, zaraz wstawiam drugie. Z prasowaniem poczekam na lekkie ochłodzenie.
    Koniec raportu 😁

Bobby29, Chimera, Misi@, emi2016, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kurde weszłam do smyka a miałam juz nic nie kupować. Co prawda skusilam sie tylko na dresik za 25zl 😎 Chcialam w rossmannie odebrać pampki to babka w kasie zdziwiona ze cos takiego jest i musiała pytać kierowniczki. Akurat nie było tych promocyjnych dzis na stanie i mam pytać kiedy indziej pfff

Nie ma, ale się dowiaduj 😀

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:20

emi2016, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Applejoy, kayama, Malinka7, werni, Bobby29, Vampire, Agagusia, Ania95, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja melduję, że wczoraj i dziś pozbyłam się czopa :/
    Ja też zaliczyłam dzisiaj rundę po sklepach, od pół roku kupujemy uchwyty do dorobionych szafek kuchennych i dziś nastała ta wiekopomna chwila! Teraz będą dwa tygodnie nabierały mocy prawnej na stole w salonie, potem kolejne dwa na blacie w kuchni i za miesiąc może się same zamontują:)
    W sypialni mieliśmy naklejać naklejki chmurki, ale pomyślałam dziś, że lepiej kupić szablon i naciapać farbą dowolną ilość. Miały być tylko białe bo sypialnia jest ciemna i w dodatku mamy ciemne meble, ale kupiłam też czarną tubkę i zrobimy kontrasty :)

Poza bolącym rano kroczem i czopem, złapał mnie dzisiaj dziwny ból w lewej części podbrzusza, ni to skurcz ni to wyrywany jajnik😂 trzymało ze 4 minuty, łzy kapały mi ciurkiem, żebyście widziały bladą twarz mojego męża - na bank w głowie układał drogę do szpitala!
    Ten skwar tak mnie wykończył, że nie podnoszę się już dziś z kanapy.

P.S
    W smyku widziałam 7paki bodziakow z krotkim rękawem za 35 zł - jakby komuś brakowało to się opłaca :)

Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, werni, Bobby29, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No to ja melduję, że wczoraj i dziś pozbyłam się czopa :/
    Ja też zaliczyłam dzisiaj rundę po sklepach, od pół roku kupujemy uchwyty do dorobionych szafek kuchennych i dziś nastała ta wiekopomna chwila! Teraz będą dwa tygodnie nabierały mocy prawnej na stole w salonie, potem kolejne dwa na blacie w kuchni i za miesiąc może się same zamontują:)
    W sypialni mieliśmy naklejać naklejki chmurki, ale pomyślałam dziś, że lepiej kupić szablon i naciapać farbą dowolną ilość. Miały być tylko białe bo sypialnia jest ciemna i w dodatku mamy ciemne meble, ale kupiłam też czarną tubkę i zrobimy kontrasty :)

Poza bolącym rano kroczem i czopem, złapał mnie dzisiaj dziwny ból w lewej części podbrzusza, ni to skurcz ni to wyrywany jajnik😂 trzymało ze 4 minuty, łzy kapały mi ciurkiem, żebyście widziały bladą twarz mojego męża - na bank w głowie układał drogę do szpitala!
    Ten skwar tak mnie wykończył, że nie podnoszę się już dziś z kanapy.

P.S
    W smyku widziałam 7paki bodziakow z krotkim rękawem za 35 zł - jakby komuś brakowało to się opłaca :)

Domi stacjonarnie - rozmiar 56?

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stacjonarnie, u mnie były wszystkie rozmiary od 50 do 74, chłopięce, dziewczęce, do wyboru do koloru było!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie i w pepco i tesco same różowe ciuszki na wyprzedaży. Normalnie ani 1sztuki w innym kolorze. Może to i dobrze, bo miałam nic już nie kupować 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Domi...jutro koniecznie odpocznij.
    Bardzo spodobał ni się pomysł z chmurami i to kontrastowymi, aż się zastanawiam czy go nie ukrasc i też trochę pociągać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 18:59

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Mi odszedł w 21 tygodniu. Taka dość duża galareta podbarwiona krwią.

Ja z kolei mialam plamienia przez kilka dni przed samym porodem i tez nowili mi, ze to podobno związane z odchodzeniem czopa... Ale samego obiektu nie zaobserwowalam.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    U mnie zeskanowala kartę rossnę przy zakupach i powiedziałam jej, że przyszedł mi mail, że mogę odebrać pampersy. Kasjerka miała przy kasie za regałem te opakowania, nabiła na kasę i przyznała mi rację, że mi się należą :p a na tym opakowaniu pampersów jest naklejka, że nie są do sprzedaży.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio patrzyłam na grafice google jak wygląda taki czop. Jeszcze czegoś takiego nie zauważyłam u siebie, jedynie co to ostatnio więcej wydzieliny.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień przespałam, te upały dają w kość. Dostawka zamówiona, jutro podgląd mojego bąka. Muszę jakoś ogolić nogi :D teraz to jest lvl hard :D

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa tez jutro u ginki mam wizytę. Ciekawe ile przytyl przez tydzień.

Co do smyka właśnie wrzucilam kilka pajacykow do koszyka :)

Mo koleżanka ma pożyczyć kołyske. Ciekawe kiedy mi przywiezie.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ