X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Według mnie też i na dodatek są dosc wąziutkie, w sumie w sam raz dla drobnych i chudych dzieci, bo juz sobie wyobrażam jak moja Calineczka pływa w lidlowych namiotach 😂😂😂

Oj nie przeceniaj Mozarelki, w bicepsikach pewnie będzie na „styk” :P

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tak, planowe na czczo. W porodzie u nas tez mozna jesc tylko rzeczy ‚rozpuszczalne’ - ja zapakowalam 3 lizaki, dla meza batoniki muesli, ew ponoc kostkę czekolady mozna ssać. Na spontanicznym cc,na ktore przyjechalam ze skurczami zapytali kiedy jadłam, pilnują zeby te 2 godzinki chociaz minęły.
    Znieczulenie albo w kręgosłup albo ja przy pierwszym dostalam ogólne do wenflonu, czasem tez jak jest sytuacja bardzo pilna, np koleżance podczas porodu odkleilo sie lozysko i dostala krwotoku to daja maskę na twarz i juz Cie nie ma. Ponoc w sytuacji zagrożenia zycia sa w stanie w 3 minuty wydostać dziecko.

Agagusia - a ten 2 spontaniczny to wiesz co by robilo gdybys akurat byla np. po obfitym obiedzie? :D Bo zawsze myslalam, ze ta przerwa to ma głównie znaczenie przy narkozie, a ja raczej nastawiam sie na miejscowe.

W ogole dziewczyny czy zawsze 2 porod jest taki szybki, czy tylko jak poprzedni zakonczyl sie sn. Ostatnio 2 moje koleżanki ledwo zdazyly do szpitala i zaczelam sie niepokoic, z tym, ze obie szyjkowe...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam że 2 ciążę są szybsze

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Lutycka. Juz wiem, ze tam rodzic nie zamierzam. Kurde zwazylam sie wlasnie, i to po jedzeniu, mam na plusie rowne 10 kg. To nie jest jakos ekstremalnie duzo, nie wiem czemu to dziecie takie duze

A który u Ciebie tydzień?
    U mnie w pon bylo 2700 i tez sie martwilam, ze duzo, porownujac z niektórymi dziewczynami z forum, tez jestem ok. 11 kg do przodu.

Ale tak jak piszesz, to niesprawidliwe :D Jedni boje sie, ze za male, inni w druga strone... Pamietajmy jednak, ze to wszystko szacunki!

Mi gin nigdy nic nie powiedzial nt makrosomii. Generalnie zawsze twierdzi, ze dziecie w normie. Ja sama nie sprawdzam percentyli, bo niepotrzebny mi dodatkowy stres. Pierwsze dziecko urodzilam zdrowe, 3980, jak donosze to pewnie będzie podobnie.

Nikt nie potrafi mi wyjasnic, dlaczego akurat rodze ,,duze" dzieci. Ja mam swoje teorie, ale zostawie je dla siebie :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Wiecie może jak rozmiarowo wypadają ubranka z pepco?

zanizona i lubia sie kurczyc w praniu. Do tego rozniarowka nierowna... Kupilam 3 pary body rozm. 62 i kazde inne :D
    Ale nie wymagajmy cudow za 3 zl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:17

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam dziś w pepco śpiochy z zapinanymi obiema nogawkami.Wczoraj chyba były poszukiwane.

Malinka7 lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Według mnie też i na dodatek są dosc wąziutkie, w sumie w sam raz dla drobnych i chudych dzieci, bo juz sobie wyobrażam jak moja Calineczka pływa w lidlowych namiotach 😂😂😂

Smyk ma też dość wąskie ciuszki - moja Łucja jest drobinką więc mam obczajone 😁 hm ma szerokie ubrania zwłaszcza spodnie i legginsy - wszystkie zwężałam. Pepco ma wąskie legginsy ! I w smyku można wąskie trafić 😉 cocodrillo też raczej szerokie wszystko...

Lodowe jak już dziecko dorośnie do rozmiaru faktycznego a nie tego co jest na metce wcale nie są takie szerokie ! Są szersze niż z Pepco czy że smyka ale wciąż węższe niż z hm czy cocodrillo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:45

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Agagusia - a ten 2 spontaniczny to wiesz co by robilo gdybys akurat byla np. po obfitym obiedzie? :D Bo zawsze myslalam, ze ta przerwa to ma głównie znaczenie przy narkozie, a ja raczej nastawiam sie na miejscowe.

W ogole dziewczyny czy zawsze 2 porod jest taki szybki, czy tylko jak poprzedni zakonczyl sie sn. Ostatnio 2 moje koleżanki ledwo zdazyly do szpitala i zaczelam sie niepokoic, z tym, ze obie szyjkowe...

Nie wiem, pewnie zalezy od sytuacji. Jak spokojna, to pewnie zaleciliby poczekac te 2-3 godziny jak pilna to nikt nie oglądałby sie na posiłek, tylko moze mieliby na uwadze ew wymioty. Zreszta jak sie skurcze zaczynaja, to zanim sie człowiek zbierze do tego szpitala i dojedziecie tez troche czasu mija.
    Czy drugi porod szybszy zawsze, to chyba zazwyczaj tak, choc reguły nie ma. Ja w pierwszym doszłam do 10cm, a ponoc dla szyjki jesli doszla do 4 cm to za drugim razem reaguje jak u wielkorudki. I ja sie z drugim zaczęlo to nie panikowałam. Skurcze obudziły mnie jakos po 6, przed 7, zebraliśmy sie do szpitala ok 8, zanim Dojechalismy to bylo przed 9 i w badaniu cos tam gin mowil ze szyjka Ok, ale zaraz ‚pojdzie to w rozwarcie’, wiec wywnioskowałam ze jesli jakies w ogole bylo, to minimalne. Po 2,5 godz regularnych skurczy.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    A który u Ciebie tydzień?
    U mnie w pon bylo 2700 i tez sie martwilam, ze duzo, porownujac z niektórymi dziewczynami z forum, tez jestem ok. 11 kg do przodu.

Ale tak jak piszesz, to niesprawidliwe :D Jedni boje sie, ze za male, inni w druga strone... Pamietajmy jednak, ze to wszystko szacunki!

Mi gin nigdy nic nie powiedzial nt makrosomii. Generalnie zawsze twierdzi, ze dziecie w normie. Ja sama nie sprawdzam percentyli, bo niepotrzebny mi dodatkowy stres. Pierwsze dziecko urodzilam zdrowe, 3980, jak donosze to pewnie będzie podobnie.

Nikt nie potrafi mi wyjasnic, dlaczego akurat rodze ,,duze" dzieci. Ja mam swoje teorie, ale zostawie je dla siebie :D

U mnie 32+6 i prawie 2500 g... Co ciekawe w tym szpitalu dostalam tez wykres centylowy jak wygladaja moje przeplywy i wcale nie ma szału - obie tetnice gdzies na poziomie 15 centyla. Jakbym miala przeplywy w polowie stawki lub wyzej, to chyba urodzilabym słonia 🙈

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Baileys, dobrze, ze to tylko fałszywy alarm. Tętnem się nie przejmuj, 150 jest ok. Ja prawie zawsze takie mam i jest ok, a ciąże prowadzę u dobrych specjalistów. Co do makrosomii to tez moim zdaniem bez paniki, przedyskutuj to z ginem na nast wizycie. U mnie ostatnio 83 percentyl i w piątek mam bardzo szczegółowe usg. Sama jestem ciekawa co profesorek powie.

Egzamin napisałam, nie jestem w stanie określić jak mi poszło. Pytania mnie ciutkę zaskoczyły, liczyłam, ze mniej podchwytliwie to ułożą, ale zobaczymy. Wyniki powinny być do końca przyszłego tyg. Dzięki za kciuki 🙂.
    W nagrodę od męża dostałam złote kolczyki, mam nadzieje ze nie będę musiała zwracać jak się okaże, ze oblalam 😁.
    Mąż mnie odebrał po egzaminie i pojechaliśmy na obiad do tureckiej restauracji Lezzet. Bardzo polecam warszawiankom, jedzenie pyszne i baklava jak marzenie 😀.

W domu zagoniłam męża do sprzątania i ogarnęliśmy wreszcie strych! Połowa gratow poszła do piekła, posciagalismy już rzeczy dla Kazika. Zaplanowałam dziś tez przemeblowanie. Na te okoliczność muszę się pozbyć jednej szafy, a co za tym idzie ubrań z tej szafy 😀. Mam cała masę ubrań, których już pewnie nigdy nie założę i jutro mam zamiar się z nimi pożegnać. Jutro ruszam tez z praniem kazikowym, bo wreszcie będę miała gdzie te ciuszki poukładać. Wypralam tez torbę i będę mogła zacząć się pakować do szpitala 👍🏻.
    Czuje się dziś bardzo spełniona, mam poczucie, ze wreszcie ruszyłam z przygotowaniami 💪🏻

Agagusia, plinka89, werni, Ania95, kayama, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kupowala otulacze SwaddleMe? Właśnie zastanawiam sie czy jednak sie nie skusic... Przy pierwszej córce spowijanie bardzo wspomagalo spanie w pierwszych 3 miesoacach, ale wtedy uzywalam glownie rozka, ktory jak tak dalej pójdzie to jednak nie zostanie wykorzystany!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, zachęcona rekomendacją koleżanki, skusilam się na Woombie, ale szkoda mi było ryzykować, że wydam kupę kasy i np. Poli nie podpasuje. Dlatego upolowalam tanio na Allegro - podobno zupełnie nowe i nieużywane, czyli jak widać nie każde niemowlę lubi w tym spać...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni bolą mnie sutki,z każdym dniem bardziej,przypomina mi się początek ciąży.Kują,bolą,szczypią.Jakieś dwa tyg temu pojawiła się w śladowych ilościach siara.Obecnie nawet dotknąć się nie mogę.W poprzedniej ciąży tak nie miałam.Czy to normalne?Momentami zastanawiam się czy to nie jest stan zapalny.

solniczka lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś ogarnelismy farby i grzejnik, tzn mój pojechał i kupił, ja mówiłam co ma kupić :) Zauważyłam że im więcej leżę i nie wstaje tym lepiej sie czuje . To się kompletnie kluci z zaleceniami przy kłopotach z kręgosłupem i miesniami ze trzeba się ruszać i ćwiczyć.. Gdy tyko się poruszam łapią mnie bóle i jest duszno od napięcia mięśni.
    No a w poniedziałek hydraulik wymienia grzejnik, a we wtorek malowanie pokoju :) Farbę kupiłam w cieplej szarości. Przyszła też naklejka ścienna, wygląda spoko. Mam też wybrana biała rolete zaciemniająca i różowa zasłonę. Także już coraz bliżej końca urządzania :) Nie mogę się doczekać.

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ja właśnie nie słyszałam za dobrych opinii o Lutyckiej. Na rodzić po ludzku spośród poznańskich szpitali też wypada najgorzej. Ja bym chciała rodzić na Raszei i tam też ostatnio pojechałam i powiem Ci że tylko utwierdzilam się w tej decyzji. Na 2 wybór nadal się waham.
    Nie przejmuj się za bardzo tą niby makrosomia. Co lekarz i co sprzęt to inny wynik. Im większe już dziecko tym większa różnica może wyjść między waga usg a rzeczywista,czasem po.porodzie różni się prawie o kilogram! Więc spokojnie.Zresztą maluch nie rośnie przecież cały czas tak samo, może pod koniec trochę zwolni :) Tym bardziej że Twój lekarz prowadzący nic takiego nie sugerował.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko gratuluje;) kochany ten Twój mąż;)
    Ja urodziłam w 2015 na Lutyckiej było na prawdę fajnie. Każdy się śmieje jak to mowie, ale bylam zaopiekowana. Mały też. Ale z tego co mi mówił mój lekarz prowadzący to jest teraz za mało personelu i czasem nie wyrabiane. Zresztą sama była świadkiem w kwietniu jak tam byłam. W maju juz bylo lepiej, ale tez i lekarze biegali i polozne. Pewnie zalezy od dnia. Boje sie troche rodzic w wakacje bo wslanie boje sie, ze z perspnelem bedzie krucho.
    Zobaczymy. Byc może też inaczej się zajmują osoba, która ma tam swojego lekarza...nie wiem choć tak nie powinno być.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Od kilku dni bolą mnie sutki,z każdym dniem bardziej,przypomina mi się początek ciąży.Kują,bolą,szczypią.Jakieś dwa tyg temu pojawiła się w śladowych ilościach siara.Obecnie nawet dotknąć się nie mogę.W poprzedniej ciąży tak nie miałam.Czy to normalne?Momentami zastanawiam się czy to nie jest stan zapalny.

Niebieska mnie bolą od kilkunastu dni, zbiegło się to z pojawieniem mikro ilości siary. Określił abym to jako szczypanie najbardziej, dość upierdliwe. Ja uważam że to stan gotowości po prostu. W przypadku stanu zapalnego pewnie miałabyś wyraźnie zaczerwienienia i gorączkę? Tak mnie się wydaje.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Co do rozpinanych pajaców to znów wygrywa F&F i 4-paki za 40zl 😁 Janusz nieświadomie kupuje tanio i solidnie 😂
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71f917856e7c.jpg
    We wtorek jadę do Tesco i będę szukała, do tej pory z f&f wyszukałam tylko body w wielopakach, może w końcu trafię na pajace.
    A taki pajac w gwiazdki mam - kupiony właśnie od kogoś.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam dosc kiepska noc...Obudzilam sie zlana potem, bo snilo mi sie, ze krwawie. Potem mala w brzuchu zaczela harce i zaczelam sie zastanawiac czy to ruchy czy juz skurcze 😀 i zaczelam sobie wkrecac co robic, w razie czego, bo do jutra jestem sama z mala, a jeszcze nasluchalam sie o tych ekspresowych porodach :D
    Jeszcze tylko dzisiejsza noc!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziewczyny czy bolą was zebra ? Mnie okropnie :( I pod prawym i pod lewym, nie wiem co na to poradzić. Bolą w nocy i rano, dzidzia się też układa bardzo wysoko i tam kopie. Macie jakieś sposoby? Mi na razie brzuch nie opada..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ