X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Kayama oj tak mój to upodobal sobie z prawej strony. Wczoraj wieczorem to tak napieral ze nie mogłam oddychać. Dziś to spokojny.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj czasem wypina się, że naciska na żebra, ale mnie to nie boli...
    Dla odmiany dziś wstałam z bólem prawego biodra... już rozchodzilam, ale w nocy to musiałam co chwilę wstawać i chodzić, bo nie mogłam spać przez ból:-/ dawno tak nie miałam

Dziewczyny, pamiętam pisalyscie o recznikach... Ja szukałam tego co miałam z chłopakami, ale nie pamiętam co to za firma była... muszę szukać zastępstwo. Może ktoś podpowie... szukam dwuwarstwowego i najlepiej 100x100, oczywiście z kapturkiem :-) te akuku, canpole wyglądają na cieniutkie. Miałam taki tez i mi nie pasował...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:24

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Widzę, że każda ma już ciężkie noce 😂
    Mnie dzisiaj obudził ból krocza, jakbym dostała okres stulecia, albo ktoś mnie zbałamucił bez mojej wiedzy 🥴🥴
    Jeśli boli mnie brzuch to prawy bok, nie dość że Młody tam trzaska rękami to tam jest moje lozysko i często mnie kluje w tyk miejscu :/

A tak poza tym to dzisiaj ma być milion stopni, chyba wybiorę się do Selgrosa i będę godzinę w chłodni wybierać jogurty😂

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pozamykalam okna, rolety opuszczone, wiatrak chodzi, mam nadzieję że nie będzie źle :) Dziś musimy uprzątać sypialnie przed malowaniem. Może uda mi się trochę poprasować, mam jeszcze pudło ubranek do poukładania w szufladzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzień dobry. Dziewczyny czy bolą was zebra ? Mnie okropnie :( I pod prawym i pod lewym, nie wiem co na to poradzić. Bolą w nocy i rano, dzidzia się też układa bardzo wysoko i tam kopie. Macie jakieś sposoby? Mi na razie brzuch nie opada..

moja wczoraj jakos tak miala nogi pod zebrami, ze nie moglam sie nawet schylic i dobrze wysiusiac ;D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bóle żeber, tak ze 3-4 tygodnie, ale ostatnio zdecydowanie lepiej. Mały kopie teraz bardziej w prawy bok i niżej.

Byliśmy wczoraj u znajomych na parapetówce. Poprzednia noc miałam okropna zgagę, pół nocy nie spałam, u tych znajomych pojadlam mięsa z grilla i obawiałam się powtórki. Położyłam się wczoraj o 23 spać i o dziwo obudziłam się na siku dopiero o 6 rano!! Ewenement, nie pamiętam kiedy ostatnio tak dobrze spałam 😁😁

Dzięki temu dostałam takiej energii. Zrobiłam krem z białej czekolady z sosem truskawkowym, lemoniadę truskawkowo-arbuzowa, a za chwilę bierzemy się za ciasto na pizzę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 11:32

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Dla odmiany dziś wstałam z bólem prawego biodra... już rozchodzilam, ale w nocy to musiałam co chwilę wstawać i chodzić, bo nie mogłam spać przez ból:-/ dawno tak nie miałam

Dziewczyny, pamiętam pisalyscie o recznikach... Ja szukałam tego co miałam z chłopakami, ale nie pamiętam co to za firma była... muszę szukać zastępstwo. Może ktoś podpowie... szukam dwuwarstwowego i najlepiej 100x100, oczywiście z kapturkiem :-) te akuku, canpole wyglądają na cieniutkie. Miałam taki tez i mi nie pasował...

Kupowałam między innymi takie
    https://allegro.pl/oferta/ceba-okrycie-kapielowe-recznik-100x100-kapturek-7245695685?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Są grube i puszyste, po praniu nic się z nimi nie stało (akuku się powyciagaly i już nie są kwadratowe). Jedyny minus - skład to 90% bawełna i 10% poliester - o czym nie było napisane na aukcji, ale są ok. Jeśli nie te - to polecam lidlowe - dokupiłam właśnie po praniu tych akuku. Tylko one są 75x75. Jakościowo też super, choć nie tak grube jak ceba.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj w lidlu te ręczniki ale były tylko zielone ciemne i jakoś ten kolor mi się nie podobał. Mam już jeden żółty z lidla. Musze go wyprać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden ręcznik z akuku. Z jednej strony jest jakby polarowy a od środka (ta str która dziecko ma przy skórze jak kapturek założysz) taka normalna ręcznikowa. Po pierwszym praniu wyglada normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Widziałam wczoraj w lidlu te ręczniki ale były tylko zielone ciemne i jakoś ten kolor mi się nie podobał. Mam już jeden żółty z lidla. Musze go wyprać.

Te które są dostępne on-Line są dużo ładniejsze. Ale kupowałam też stacjonarne i może nie wyglądają - ale są sensowne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabyOno bambusowe, najlepsze reczniki zdecydowanie, a mamy tez Motherhood i Effiki, wiec spora konkurencja.

Laski, ktora mi wykupila zwierzaczkowe kosze na pranie w HM Home, chcialam wlasnie kliknac, a tu produkt niedostepny! Ide z giwera!😛

Agagusia lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręcznik lepiej kupić większy te małe to.tylko ja chwile. Ja polecam recznik z ikei albo bambusowe texpol mam taki z kotkiem. Kosztują więcej ale wystarcza na dłużej.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:

Ja kupiłam 100x100 firmy ceba. Wyglądają ok w dotyku też mi się podobają, ale nie wiem jak się sprawdzą w praktyce :)

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzyłam ręczniki i pieluszki muslinowe z baby ono na gemini i tam kupie jak i inne rzeczy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam Babyono bambusowy. A juz na pewnocos z tych wiekszych, bo jednak 75x75 starczaja na króciutko.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze od tyg w szpitalu wyniki moga byc ale cos nue tak w ktg dzis zaczelam 35 tydz. Niby zapisy ok ale nagle ze 150 tetno malej spada na 40, 60, 80 by po sekundzie znowu byc na 150 i nie wiadomo czy blokada serca z ucieczka

27a73b5519.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, ktos kiedyś pisał że na Gemini zazwyczaj pod koniec miesiąca jest darmowa dostawa. Czy w tym miesiącu nie było takiej akcji czy przegapiłam? Czekałam z kupnem termometru na darmową dostawę a tu psikus :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Kupowałam między innymi takie
    https://allegro.pl/oferta/ceba-okrycie-kapielowe-recznik-100x100-kapturek-7245695685?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Są grube i puszyste, po praniu nic się z nimi nie stało (akuku się powyciagaly i już nie są kwadratowe). Jedyny minus - skład to 90% bawełna i 10% poliester - o czym nie było napisane na aukcji, ale są ok. Jeśli nie te - to polecam lidlowe - dokupiłam właśnie po praniu tych akuku. Tylko one są 75x75. Jakościowo też super, choć nie tak grube jak ceba.

Tak, chyba miałam firmy Ceba :-) dzięki za podpowiedź. Zamawiam

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś w poprzednich ciążach odchodził czop i może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda? :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj udało mi się odebrać pampersy w Rossmanie za grosz :)
    Dodatkowo kupiliśmy po jednym opakowaniu 1 i 2 z Babydream.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ