X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, a może ja Ci wyślę budżet a Ty następnym razem zrobisz jakiś chłopięcy shopping? 😁 Bo masz dar do wyszukiwania perełek, albo ten lumpek jakiś taki NA BOGATO 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście bardzo miłe, a z tą koszulą do karmienia to się śmiejecie, a ja miałam taką zagwozdkę żeby cokolwiek rozsądnego kupić. No bo to ma być już wzięte do szpitala...więc chciałam przewiewną, patrząc na nasz upalny czerwiec. Chciałam żeby miała jednak zasłonięte ramiona i klatkę piersiową - koleżanka mi mówiła, że nie ma nic gorszego niż przeziębić piersi podczas karmienia. No i żeby jeszcze miała funkcję odepnij/zapnij - ten model ma nap przy dekolcie więc będę spokojna, że mi piersi nie wylecą przy jakimś schylaniu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 15:08

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam że to przeziębienie piersi to mit i nie jest możliwe żeby przeziębić sobie jakąś jedną część ciała...

emi2016, Agagusia, plinka89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A ja słyszałam że to przeziębienie piersi to mit i nie jest możliwe żeby przeziębić sobie jakąś jedną część ciała...

Jeśli mogę wybierać to wolę Twoją wersję :p

Frida91 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko już doszło. Pasuje idealnie i jest dość duze. Na zdjęciach wydawało się mniejsze. Teraz jeszcze muszę ogarnąć jak się przypina te pasy. Został tylko aspirator i koniec wszystko już jest w końcu.

MDW, Misi@ lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    https://allegro.pl/oferta/otulacz-wklad-do-gondoli-materac-poduszka-gratis-8246400929 Proszę bardzo :)

MDW musisz nam wkleić linki w kwadratowych nawiasach - masz tam do wyboru "BBCode", jak klikniesz, to będzie coś w stylu
    Code:
    [url= www.blablabla] [img=cośtam] [/img] [/url]
    Co jest w tym komplecie?? Tam jest materacyk czy pokrowiec na materac?

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Co jest w tym komplecie?? Tam jest materacyk czy pokrowiec na materac?
    Tam jest cały wkład do wózka : czyli ta otoczka dookoła gondoli w środku- nie wiem jak to po polsku ładnie opisać 😁 oraz materacyk i płaska poduszka

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po waszych postach śmiem twierdzić, że mieszkam na kompletnym zadupiu, gdzie NIC nie ma!
    W Tesco strasznie mało ciuszkow dla bobasów, a dla chłopców to może 5 różnych ubrań było i tyle.
    W Pepco wyprzedaż to tylko jeden wieszak małych ubranek i to jeszcze wcale nie taka wielka ta wyprzedaż, bo np. z 14,99 przecenione na 12,99 lub 9,99.
    W lumpkach (też wczoraj byłam :D ) same pomechacone i poplamione(!) ubranka. Wybór też malutki i ani jednej rzeczy np. z hm.

No mówię wam mieszkam w jakimś najgorszym miejscu chyba :D

Jedyne co, to wczoraj w Lidlu udało mi się upolować stanik do karmienia za 19,99 wzięłam rozmiar 85C (tylko taki był), przymierzałam i sama nie wiem czy zostawiać czy oddać. Trochę brakuje mi jednak w miseczkach, ale jakoś te piersi w nim super nie wyglądają, bo to taki dość cienki materiał i jakoś ich wcale nie podtrzymuje. Nie wiem czy zostawić na późniejsze nocne karmienie czy zwracać...
    Po domu jeszcze można w nich chodzić, ale żeby wyjść do ludzi to niezbyt.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tam jest cały wkład do wózka : czyli ta otoczka dookoła gondoli w środku- nie wiem jak to po polsku ładnie opisać 😁 oraz materacyk i płaska poduszka
    Ja bym to nazwała wyściełaniem boków gondoli :D to jest na gumce. A ten "materacyk" to jest taka cienka wkladka, coś grubości tych dziecięcych poduszek. Jak się ma opcję uniesienia dna w wózku, to nie ma co za grubego materacyka kupować...tak wg mnie.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

No nie miałam badanej, ale mój gin nie jest specjalistą od ciąży z in vitro. Sama wyszukuje różne badania i je robię, APTT gdzieś mi umknęło. Dzięki Baileys! Powiedz mi jeszcze proszę czy to się robi na czczo ? Jutro pójdę

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Dr zmierzył małą na 2400 g i że jest w 65 centylu i że to norma. Tak ze ten na NFZ coś pokrecił skoro tydzień temu miała ważyc 2500. I tego się trzymam :) Afi nie wiem jakie bo wody w normie sporo i stwierdził że się nie mierzy skoro mu wychodzi na 7 cm wód. Niunia napiera już na dole główka, trochę czuje ale mało. Szyjka długa zamknięta. Spała z otwartą buzią :) Włosków na razie mało :/
    No i umówiłam się na ta cesarke na 10 sierpnia, muszę jakoś dociagnac. Tylko tak dziwnie bo to nie jest planowana tylko umówiona prywatnie z doktorem, w Praskim. Mam przyjechać i powiedzieć że mi wody odeszły, hmmmm. 8-/ Ze mnie marny kłamca. Dr będzie na dyżurze i mnie dalej przejmie. Czy to jest tak że na weekendy nie ma planowanych cesarek? Bo to będzie sobota.

Applejoy, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Misi@, emi2016, Smerfelinka, Malinka7, Limerikowo, Vampire, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, jak to włosków mało?! tzn. że lekarz mówi Ci nawet o fryzurze dziecka?! WOW!
    Muszę dopytać mojego na następnej wizycie :p

Ja się już zaczęłam trochę martwić tym APTT, bo ogólnie mam skłonność do siniaków, miałam kilka epizodycznych krwawień z nosa w II trymestrze, a ostatnio jak rozdrapałam sobie strupa to nie umiałam zatamować :/ Żeby jeszcze się tutaj coś nie okazało. Sprawdzałam, w Katowicach w Diagnostyce to badanie kosztuje 8,80 zł. Trzeba być na czczo.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Kayama, jak to włosków mało?! tzn. że lekarz mówi Ci nawet o fryzurze dziecka?! WOW!

Ja się już zaczęłam trochę martwić tym APTT, bo ogólnie mam skłonność do siniaków, miałam kilka epizodycznych krwawień z nosa w II trymestrze, a ostatnio jak rozdrapałam sobie strupa to nie umiałam zatamować :/ Żeby jeszcze się tutaj coś nie okazało. Sprawdzałam, w Katowicach w Diagnostyce to badanie kosztuje 8,80 zł. Trzeba być na czczo.

A bo któreś dziewczyny tu się chwaliły że na usg widać bujne czupryny u dzieci :) Więc ja spytalam i pokazał mi trochę widać na karku ale mało.

MDW lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:

Ja ogladalam wloski Małej juz na usg III trymestru w 30 tc, tak ze da sie jak najbardziej 🙂

Co do Twoich objawow, to ja bym sie nie martwiła, bo wyglada, ze masz rzadka krew, a nie zbyt gesta. A to gesta jest bardziej niebezpieczna. Byle nie byla zbyt rzadka, bo potem jest problem z krwawieniem, zwlaszcza przy porodzie CC. Ja aptt robie zawsze razem z inr i zazwyczaj jestem na czczo

MDW lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

Kurczę mi też nikt nie badał. W dodatku Acard mi odstawili w 1 trymestrze niepotrzebnie. To chyba fart ze wszystko wydaje się być ok... Może zrobić ta krzepliwosc o przy okazji jonogram do cc?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Nie będę się powtarzać ...po prostu seksi. Brzuszek jak marzenie!

Moja figura to zdecydowanie Kim, tyłek wielki i odstający jak u słonia 🙈 jak ja go nie lubię 😣

Sylvka ciesz się z pupy! Ja mam płaska co przy masywnych udach wygląda komicznie. Pupa jest sexi!!!

Sylvka, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kurczę mi też nikt nie badał. W dodatku Acard mi odstawili w 1 trymestrze niepotrzebnie. To chyba fart ze wszystko wydaje się być ok... Może zrobić ta krzepliwosc o przy okazji jonogram do cc?

Ze spokojem dziewczyny, zaburzenia takie jak trombofilia czy zespol antyfosfolipidowy na pewno nie sa bardzo powszechne i to, ze mnie sie trafilo nie znaczy, ze Wam tez. Najczesciej diagnozuje sie je po ktoryms z kolei poronieniu - okazuje sie, ze jakby kobietom wlaczono clexane od poczatku, nie poronilyby ani jednej ciazy 😐 Ja mialam swego rodzaju szczescie, ze zaszlam naturalnie dopiero po dlugich staraniach i odwiedzeniu kliniki leczenia nieplodnosci. W tej klinice na starcie zlecili mi mase badan i sie dowiedzialam o mutacji mthfr i wlasnie problemach z krzepliwoscia. Dlatego jak potem zaszlam w ciaze, od poczatku wdrozono mi leki i dzieki temu jestem, gdzie jestem.
    Teraz acard juz mam wylaczony, ale clexane 0,6 bede brac pewnie do porodu.

kayama, E_linka2 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    To możliwe, bo ja przybralam w niecałe 3 tyg aż 3 kg 😂
    Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
    Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
    Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza :D
    Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.

hehehe, ja właśnie tez ostatnio głównie owocami sie obzeralam... A to w koncu fruktoza :/

Tak Baileys, chodzilo o aptt. Ja nie mialam wcześniej badane, a teraz pod katem anestezjologa głównie.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

To chyba mit z czasow naszych mam/babc. Teraz to właśnie przy nawale nawet zalecaja chlodne oklady/prysznice na piersi. Jak moja mama widziala jak rovilam to byla zaskoczona tymi nowymi metodami i tez uslyszalam tekst o przeziębieniu piersi, co oczywiście mi sie nie zdarzylo :)

Frida91, emi2016, Applejoy, wiki2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna!
    Przerzuciłam wreszcie swój zakupoholizm z tematu dziecka 😁 stwierdziłam, że na pierwszy miesiąc życia bujaczek i tak mi niepotrzebny. Przestałam także kupować wyjściowe dresiki i inne szmatki dla siebie ! Stwierdziłam, że bardziej przyda się zainwestować w dom skoro niedługo zaczną pielgrzymki przychodzić oglądać Małego... Tym sposobem wykupiłam właśnie pół allegro, ja pierniczę dzisiaj wpadło chorobowe na konto a zostało tyle co na suchary😂😂😂 Mężowi tylko napisałam, że "przynajmniej nie zrobimy sobie wstydu przed położną" 🙄 To trzeba leczyć...

kayama, Frida91, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ