X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, a może ja Ci wyślę budżet a Ty następnym razem zrobisz jakiś chłopięcy shopping? 😁 Bo masz dar do wyszukiwania perełek, albo ten lumpek jakiś taki NA BOGATO 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście bardzo miłe, a z tą koszulą do karmienia to się śmiejecie, a ja miałam taką zagwozdkę żeby cokolwiek rozsądnego kupić. No bo to ma być już wzięte do szpitala...więc chciałam przewiewną, patrząc na nasz upalny czerwiec. Chciałam żeby miała jednak zasłonięte ramiona i klatkę piersiową - koleżanka mi mówiła, że nie ma nic gorszego niż przeziębić piersi podczas karmienia. No i żeby jeszcze miała funkcję odepnij/zapnij - ten model ma nap przy dekolcie więc będę spokojna, że mi piersi nie wylecą przy jakimś schylaniu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 15:08

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam że to przeziębienie piersi to mit i nie jest możliwe żeby przeziębić sobie jakąś jedną część ciała...

emi2016, Agagusia, plinka89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A ja słyszałam że to przeziębienie piersi to mit i nie jest możliwe żeby przeziębić sobie jakąś jedną część ciała...

Jeśli mogę wybierać to wolę Twoją wersję :p

Frida91 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko już doszło. Pasuje idealnie i jest dość duze. Na zdjęciach wydawało się mniejsze. Teraz jeszcze muszę ogarnąć jak się przypina te pasy. Został tylko aspirator i koniec wszystko już jest w końcu.

MDW, Misi@ lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    https://allegro.pl/oferta/otulacz-wklad-do-gondoli-materac-poduszka-gratis-8246400929 Proszę bardzo :)

MDW musisz nam wkleić linki w kwadratowych nawiasach - masz tam do wyboru "BBCode", jak klikniesz, to będzie coś w stylu
    Code:
    [url= www.blablabla] [img=cośtam] [/img] [/url]
    Co jest w tym komplecie?? Tam jest materacyk czy pokrowiec na materac?

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Co jest w tym komplecie?? Tam jest materacyk czy pokrowiec na materac?
    Tam jest cały wkład do wózka : czyli ta otoczka dookoła gondoli w środku- nie wiem jak to po polsku ładnie opisać 😁 oraz materacyk i płaska poduszka

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po waszych postach śmiem twierdzić, że mieszkam na kompletnym zadupiu, gdzie NIC nie ma!
    W Tesco strasznie mało ciuszkow dla bobasów, a dla chłopców to może 5 różnych ubrań było i tyle.
    W Pepco wyprzedaż to tylko jeden wieszak małych ubranek i to jeszcze wcale nie taka wielka ta wyprzedaż, bo np. z 14,99 przecenione na 12,99 lub 9,99.
    W lumpkach (też wczoraj byłam :D ) same pomechacone i poplamione(!) ubranka. Wybór też malutki i ani jednej rzeczy np. z hm.

No mówię wam mieszkam w jakimś najgorszym miejscu chyba :D

Jedyne co, to wczoraj w Lidlu udało mi się upolować stanik do karmienia za 19,99 wzięłam rozmiar 85C (tylko taki był), przymierzałam i sama nie wiem czy zostawiać czy oddać. Trochę brakuje mi jednak w miseczkach, ale jakoś te piersi w nim super nie wyglądają, bo to taki dość cienki materiał i jakoś ich wcale nie podtrzymuje. Nie wiem czy zostawić na późniejsze nocne karmienie czy zwracać...
    Po domu jeszcze można w nich chodzić, ale żeby wyjść do ludzi to niezbyt.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tam jest cały wkład do wózka : czyli ta otoczka dookoła gondoli w środku- nie wiem jak to po polsku ładnie opisać 😁 oraz materacyk i płaska poduszka
    Ja bym to nazwała wyściełaniem boków gondoli :D to jest na gumce. A ten "materacyk" to jest taka cienka wkladka, coś grubości tych dziecięcych poduszek. Jak się ma opcję uniesienia dna w wózku, to nie ma co za grubego materacyka kupować...tak wg mnie.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

No nie miałam badanej, ale mój gin nie jest specjalistą od ciąży z in vitro. Sama wyszukuje różne badania i je robię, APTT gdzieś mi umknęło. Dzięki Baileys! Powiedz mi jeszcze proszę czy to się robi na czczo ? Jutro pójdę

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Dr zmierzył małą na 2400 g i że jest w 65 centylu i że to norma. Tak ze ten na NFZ coś pokrecił skoro tydzień temu miała ważyc 2500. I tego się trzymam :) Afi nie wiem jakie bo wody w normie sporo i stwierdził że się nie mierzy skoro mu wychodzi na 7 cm wód. Niunia napiera już na dole główka, trochę czuje ale mało. Szyjka długa zamknięta. Spała z otwartą buzią :) Włosków na razie mało :/
    No i umówiłam się na ta cesarke na 10 sierpnia, muszę jakoś dociagnac. Tylko tak dziwnie bo to nie jest planowana tylko umówiona prywatnie z doktorem, w Praskim. Mam przyjechać i powiedzieć że mi wody odeszły, hmmmm. 8-/ Ze mnie marny kłamca. Dr będzie na dyżurze i mnie dalej przejmie. Czy to jest tak że na weekendy nie ma planowanych cesarek? Bo to będzie sobota.

Applejoy, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Misi@, emi2016, Smerfelinka, Malinka7, Limerikowo, Vampire, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, jak to włosków mało?! tzn. że lekarz mówi Ci nawet o fryzurze dziecka?! WOW!
    Muszę dopytać mojego na następnej wizycie :p

Ja się już zaczęłam trochę martwić tym APTT, bo ogólnie mam skłonność do siniaków, miałam kilka epizodycznych krwawień z nosa w II trymestrze, a ostatnio jak rozdrapałam sobie strupa to nie umiałam zatamować :/ Żeby jeszcze się tutaj coś nie okazało. Sprawdzałam, w Katowicach w Diagnostyce to badanie kosztuje 8,80 zł. Trzeba być na czczo.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Kayama, jak to włosków mało?! tzn. że lekarz mówi Ci nawet o fryzurze dziecka?! WOW!

Ja się już zaczęłam trochę martwić tym APTT, bo ogólnie mam skłonność do siniaków, miałam kilka epizodycznych krwawień z nosa w II trymestrze, a ostatnio jak rozdrapałam sobie strupa to nie umiałam zatamować :/ Żeby jeszcze się tutaj coś nie okazało. Sprawdzałam, w Katowicach w Diagnostyce to badanie kosztuje 8,80 zł. Trzeba być na czczo.

A bo któreś dziewczyny tu się chwaliły że na usg widać bujne czupryny u dzieci :) Więc ja spytalam i pokazał mi trochę widać na karku ale mało.

MDW lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:

Ja ogladalam wloski Małej juz na usg III trymestru w 30 tc, tak ze da sie jak najbardziej 🙂

Co do Twoich objawow, to ja bym sie nie martwiła, bo wyglada, ze masz rzadka krew, a nie zbyt gesta. A to gesta jest bardziej niebezpieczna. Byle nie byla zbyt rzadka, bo potem jest problem z krwawieniem, zwlaszcza przy porodzie CC. Ja aptt robie zawsze razem z inr i zazwyczaj jestem na czczo

MDW lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

Kurczę mi też nikt nie badał. W dodatku Acard mi odstawili w 1 trymestrze niepotrzebnie. To chyba fart ze wszystko wydaje się być ok... Może zrobić ta krzepliwosc o przy okazji jonogram do cc?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Nie będę się powtarzać ...po prostu seksi. Brzuszek jak marzenie!

Moja figura to zdecydowanie Kim, tyłek wielki i odstający jak u słonia 🙈 jak ja go nie lubię 😣

Sylvka ciesz się z pupy! Ja mam płaska co przy masywnych udach wygląda komicznie. Pupa jest sexi!!!

Sylvka, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kurczę mi też nikt nie badał. W dodatku Acard mi odstawili w 1 trymestrze niepotrzebnie. To chyba fart ze wszystko wydaje się być ok... Może zrobić ta krzepliwosc o przy okazji jonogram do cc?

Ze spokojem dziewczyny, zaburzenia takie jak trombofilia czy zespol antyfosfolipidowy na pewno nie sa bardzo powszechne i to, ze mnie sie trafilo nie znaczy, ze Wam tez. Najczesciej diagnozuje sie je po ktoryms z kolei poronieniu - okazuje sie, ze jakby kobietom wlaczono clexane od poczatku, nie poronilyby ani jednej ciazy 😐 Ja mialam swego rodzaju szczescie, ze zaszlam naturalnie dopiero po dlugich staraniach i odwiedzeniu kliniki leczenia nieplodnosci. W tej klinice na starcie zlecili mi mase badan i sie dowiedzialam o mutacji mthfr i wlasnie problemach z krzepliwoscia. Dlatego jak potem zaszlam w ciaze, od poczatku wdrozono mi leki i dzieki temu jestem, gdzie jestem.
    Teraz acard juz mam wylaczony, ale clexane 0,6 bede brac pewnie do porodu.

kayama, E_linka2 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    To możliwe, bo ja przybralam w niecałe 3 tyg aż 3 kg 😂
    Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
    Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
    Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza :D
    Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.

hehehe, ja właśnie tez ostatnio głównie owocami sie obzeralam... A to w koncu fruktoza :/

Tak Baileys, chodzilo o aptt. Ja nie mialam wcześniej badane, a teraz pod katem anestezjologa głównie.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

To chyba mit z czasow naszych mam/babc. Teraz to właśnie przy nawale nawet zalecaja chlodne oklady/prysznice na piersi. Jak moja mama widziala jak rovilam to byla zaskoczona tymi nowymi metodami i tez uslyszalam tekst o przeziębieniu piersi, co oczywiście mi sie nie zdarzylo :)

Frida91, emi2016, Applejoy, wiki2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna!
    Przerzuciłam wreszcie swój zakupoholizm z tematu dziecka 😁 stwierdziłam, że na pierwszy miesiąc życia bujaczek i tak mi niepotrzebny. Przestałam także kupować wyjściowe dresiki i inne szmatki dla siebie ! Stwierdziłam, że bardziej przyda się zainwestować w dom skoro niedługo zaczną pielgrzymki przychodzić oglądać Małego... Tym sposobem wykupiłam właśnie pół allegro, ja pierniczę dzisiaj wpadło chorobowe na konto a zostało tyle co na suchary😂😂😂 Mężowi tylko napisałam, że "przynajmniej nie zrobimy sobie wstydu przed położną" 🙄 To trzeba leczyć...

kayama, Frida91, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ