X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ja tak wczoraj wstałam ale tylko dlatego ze od 3 do 7 nie spałam. Dziś tez mało co spałam. Udało mi się usunąć po 1 a już od 4 z przerwami spałam do 8 bo potem poszłam na rynek co jest tutaj w rodzinnych stronach co środę. Kupiłam koszule nocna na zaczepki do pępka prawie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam smsa ze smyka ze jest wyprzedaż -70% na stronie. Akurat mam kilka rzeczy w koszyku :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy kupowac torbe do wozka. Nasz Espiro ma w zestawie torbe, ale jest mala i niezbyt urodziwa. Mam niedlugo imieniny i moglabym poprosic na prezent od bliskich. Widzialam na zywo Babymel

https://babymel.pl/kategoria/torebki/babymel-torba-dla-mamy-torba-do-wozka-z-mata-do-przewijania-cara-bloom-dusty

i LaMillou

https://www.lamillou.com/shop/cute-birds/feeria-premium-zip-torba-large-z-saszetka-cute-birds

Nie wiem ktora fajniejsza. A moze macie jakies inne godne polecenia?

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Właśnie dostałam smsa ze smyka ze jest wyprzedaż -70% na stronie. Akurat mam kilka rzeczy w koszyku :)

To jest wyprzedaż do - 70 ; jak Ci się nie spieszy to poczekaj jeszcze chwilę na faktyczne -70 🙂

nick nieaktualny, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Za wyjątkiem tego pierwszego trymetru, czyli u mnie dieta: biała bułka i woda niegazowana, to ciąża bezproblemowa ;) Przytyłam 12 kg, Leon w 33 tc ważył 1750 g i za wyjątkiem teg fałszywego alarmu z rozpulchnionym jelitem grubym wszystko OK.
    No właśnie, ciekawe która pierwsza pozna Synka ;)

Właśnie właśnie :) Szykuję się na okolice terminu bo w poniedziałek pani doktor mówiła, że szyjka cały czas długa i zamknięta.
    Ja nawet ten pierwszy trymestr bezproblemowo poza lekkimi mdłościami.
    Teraz mi tylko puchną stopy, nie pamiętam już jak wyglądały moje kostki i od paru tygodni męczy mnie zatykający się nos. Przytyłam już niestety 15kg a Krzyś w 31t5d ważył 1850 g. Trochę się niepokoję, że będzie duży, ja mała i może być ciężko

Leon super imię!

MDW lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie miałam pisac o akcji smyk znowu. Mam już w koszyku kilka ubranek z -70%

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nigdy nie miałam badanego APTT🤔
    Jakby mi wyszedł zły wynik to co wtedy , jakie są zagrożenia? Bierze się wtedy heparyne? Ja prowizorycznie biore acard,ale w dawce minimalnej , wiec pewnie jak placebo🙄
    Pierniczkowa wrote:
    Moja ma dzisiaj leniwy dzień. Czuję pojedyncze ruchy tylko. Musiała się obrócić i kopię w łożysko. Czekam na kuriera z łóżeczkiem, ciekawe czy mi wniesie je na parter. Inaczej będę stać na klatce do 16 aż mój wróci. Ciekawa jestem jaka jest jego jakość. Już bym je chciała rozłożyć :)

Moja też dziś spokojniejsza.

Jak kurier nie będzie chciał wnieść na podstawie Twojego uroku osobistego to zaproponuj mu 20 zł, napewno się zgodzi 😉

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni dobrze ze piszesz, bo ja musze chyba kupic w Smyku nowe czapeczk. Skoro moje dziecie ma juz teraz obwod glowy 32 cm, to te ktore kupilam na 36/38 beda na pewno za małe🙄

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    własnie miałam pisac o akcji smyk znowu. Mam już w koszyku kilka ubranek z -70%

-70% 😳 oj to pośpieszyłam się robiąc tam zakupy przy -50. Później zajrzę sprawdzić jak z rozmiarówką. Ja co prawda nic już nie potrzebuje , ale na prezent się przyda 😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja mam na plusie 10 kg. Czyli troche schudlam, bo w pewnym momencie mialam juz 11-12 kg. Od 2 tygodni waga bez zmian, co jest ciekawe, bo Maja przybrala 600 g. W ogole pomijajac brzuch to mi sie wydaje, ze wygladam teraz lepiej - mam szczuplejsze nogi i ramiona niz miesiac temu. Chyba brzuszek pochlania wiekszosc zjadanych kalorii, mogloby tak zostac 🙂

Fajnie masz :) moje nogi to dwie parowy, zdecydowanie większe niż przed ciążą. Buzia i ramiona też niczego sobie, ale najwięcej poszło mi w udziska :/

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Werni... Twoja historia jak z filmu? Zglosilas to gdzies? Nie bylo nigdzie monitoringu... Masakra, tacy ludzie moga byc bardzo niebezpieczni dla innych, ale pewnie sami potrzebuja tez pomocy.
    Kiedys bylam swiadkiem jak kobieta w autobusie jechala z duzym misiem i mowila do niego jak do dziecka... Tak sobie pomyslalam, ze moze przezyla jakas straszna historię... Brrrr...

Co do moich przezyc, to nie wiem czy to możliwe, ale w tydzien przybylo mi 1,5 kg 😂 poniewaz nie widzę, zeby brzuch mi jakos baaaaardzo urosl, obrzekow tez wiekszych nie mam to nie wiem gdzie te kg! Jutro powtorze pomiar :D
    To możliwe, bo ja przybralam w niecałe 3 tyg aż 3 kg 😂
    Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
    Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
    Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza :D
    Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nigdy nie miałam badanego APTT🤔
    Jakby mi wyszedł zły wynik to co wtedy , jakie są zagrożenia? Bierze się wtedy heparyne?

Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

Kalija lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama też miałam proponować szkołę rodzenia online :) a w szpitalu na pewno pokażą Ci co robić, nie martw się, jak masz takie obawy to znaczy, że wszystko z Tobą w porządku 😁😁😁

Ja już po sesji, Kobiety drogie! To super doświadczenie, jeśli chcecie się poczuć atrakcyjnie w tej końcówce ciąży to naprawdę polecam. Mi się marzyła minimalistyczna biało-czarna sesja w studio, w czarnej obcisłej sukience i powiem Wam, że naprawdę czułam się mega sexy z tym brzuszkiem 😍

Dostałam od razu kilka surowych ujęć w kolorze, więc pochwalę się brzuszkiem😁

49e3afa44f34.jpg

nick nieaktualny, Chimera, nick nieaktualny, emi2016, Pierniczkowa, Bobby29, AnaKwiat, Frida91, werni, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Limerikowo, nick nieaktualny, Sylvka, nick nieaktualny, zielonooka7, Kalija, kayama, Agagusia, plinka89, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja sie zastanawiam czy kupowac torbe do wozka. Nasz Espiro ma w zestawie torbe, ale jest mala i niezbyt urodziwa. Mam niedlugo imieniny i moglabym poprosic na prezent od bliskich. Widzialam na zywo Babymel

https://babymel.pl/kategoria/torebki/babymel-torba-dla-mamy-torba-do-wozka-z-mata-do-przewijania-cara-bloom-dusty

i LaMillou

https://www.lamillou.com/shop/cute-birds/feeria-premium-zip-torba-large-z-saszetka-cute-birds

Nie wiem ktora fajniejsza. A moze macie jakies inne godne polecenia?

Ja te LaMillou oglądałam i bardzo są ładne ale wielkie. Chcesz taką torbę mieć powieszoną czy trzymać w koszyku pod wózkiem? Kupiłam na razie organizer SkipHop, o taki: https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/skip_hop_-_organizer_do_wozka_czarny.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    -70% 😳 oj to pośpieszyłam się robiąc tam zakupy przy -50. Później zajrzę sprawdzić jak z rozmiarówką. Ja co prawda nic już nie potrzebuje , ale na prezent się przyda 😁
    z tego co widzę nie wszystko jest przecenione na -70 dużo rzeczy dalej -50. Ostatnio stacjonarnie kupiłam dresik za 25zł :) r62, stwierdziłam że w tych półśpiochach i body to dziecko ciągle jak w piżamie wygląda :) mam teraz coś co nazywam mianem bardziej wyjściowego :D
    Teraz znowu wypatrzyłam inny dresik za 17zł i spodenki materiałowe za 12zł noo ale jutro będę koło smyka to zerknę czy też stacjonarnie dostane mniejsze rozmiary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:51

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    To możliwe, bo ja przybralam w niecałe 3 tyg aż 3 kg 😂
    Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
    Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
    Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza :D
    Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.

Niezapominajka, piątka za dietę białkowo odkurzaczowa, mi też od niej tak idzie waga 😅 ale może pomaga, nie wiemy tego, wolę mieć spokój sumienia że robiłam wszystko co mogłam żeby mała przykoksowala (Applejoy, miszcz 😂😂 uwielbiam to określenie 🤣)
    A czereśnie mają sporo cukru, jak większość owoców jednak, i jak z każdym makroskladnikiem, jak będzie go za dużo to się odłoży w postaci tkanki tłuszczowej. Więc można tak naprawdę przytyć od wszystkiego, jak ktoś się bardzo postara i ma możliwości - to serio można przytyć nawet od warzyw. Ale wtedy naprawdę duży żołądek trzeba mieć :)

Applejoy, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kayama też miałam proponować szkołę rodzenia online :) a w szpitalu na pewno pokażą Ci co robić, nie martw się, jak masz takie obawy to znaczy, że wszystko z Tobą w porządku 😁😁😁

Ja już po sesji, Kobiety drogie! To super doświadczenie, jeśli chcecie się poczuć atrakcyjnie w tej końcówce ciąży to naprawdę polecam. Mi się marzyła minimalistyczna biało-czarna sesja w studio, w czarnej obcisłej sukience i powiem Wam, że naprawdę czułam się mega sexy z tym brzuszkiem 😍

49e3afa44f34.jpg

Domi, a robilas z małżem czy bez? My robimy w poniedzialek, ale w plenerze, zachod slonca, boho style takie klimaty. I wlasnie rozkminiam jak sie ubrac - w obcislym brzuszek wyglada najfajniej co widac u Ciebie🙂, ale do sesji w plenerze to chyba mi nie bedzie pasowalo hmm

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac

Mnie też nie badali. Badali przed transferami w trakcie procedury, ale w ciąży nikt nie zaleca (a prowadzę ciążę u lekarki mojej z kliniki). Z ciekawosci sobie zbadam następnym razem.

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Ja te LaMillou oglądałam i bardzo są ładne ale wielkie. Chcesz taką torbę mieć powieszoną czy trzymać w koszyku pod wózkiem? Kupiłam na razie organizer SkipHop, o taki: https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/skip_hop_-_organizer_do_wozka_czarny.html

Powieszona! I wlasnie zalezy mi, zeby byla wielka i zeby weszlo do niej wszystko. Patrzylam tez na plecaki, ale jakies malo wygodne wydaje mi sie grzebanie w nich za jakims drobiazgiem.
    La Millou maja ten plus, ze jak sie znudza , to bez problemu mozna je odsprzedac za 50 % ceny lub wiecej, bo chetnych jest masa

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

49e3afa44f34.jpg

Domi! Pięknie! Ja też chciałam taką sesję ale mam wrażenie, że przegapiłam moment. Teraz zamiast uroczego brzuszka mam wielkie brzucho i czuję się zbyt waleniowato by robić sesję

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ