Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baileys ja tak wczoraj wstałam ale tylko dlatego ze od 3 do 7 nie spałam. Dziś tez mało co spałam. Udało mi się usunąć po 1 a już od 4 z przerwami spałam do 8 bo potem poszłam na rynek co jest tutaj w rodzinnych stronach co środę. Kupiłam koszule nocna na zaczepki do pępka prawie.
-
Właśnie dostałam smsa ze smyka ze jest wyprzedaż -70% na stronie. Akurat mam kilka rzeczy w koszyku
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie zastanawiam czy kupowac torbe do wozka. Nasz Espiro ma w zestawie torbe, ale jest mala i niezbyt urodziwa. Mam niedlugo imieniny i moglabym poprosic na prezent od bliskich. Widzialam na zywo Babymel
https://babymel.pl/kategoria/torebki/babymel-torba-dla-mamy-torba-do-wozka-z-mata-do-przewijania-cara-bloom-dusty
i LaMillou
https://www.lamillou.com/shop/cute-birds/feeria-premium-zip-torba-large-z-saszetka-cute-birds
Nie wiem ktora fajniejsza. A moze macie jakies inne godne polecenia? -
werni wrote:Właśnie dostałam smsa ze smyka ze jest wyprzedaż -70% na stronie. Akurat mam kilka rzeczy w koszyku
To jest wyprzedaż do - 70 ; jak Ci się nie spieszy to poczekaj jeszcze chwilę na faktyczne -70 🙂baileys, werni, Applejoy lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Za wyjątkiem tego pierwszego trymetru, czyli u mnie dieta: biała bułka i woda niegazowana, to ciąża bezproblemowa
Przytyłam 12 kg, Leon w 33 tc ważył 1750 g i za wyjątkiem teg fałszywego alarmu z rozpulchnionym jelitem grubym wszystko OK.
No właśnie, ciekawe która pierwsza pozna Synka
Właśnie właśnieSzykuję się na okolice terminu bo w poniedziałek pani doktor mówiła, że szyjka cały czas długa i zamknięta.
Ja nawet ten pierwszy trymestr bezproblemowo poza lekkimi mdłościami.
Teraz mi tylko puchną stopy, nie pamiętam już jak wyglądały moje kostki i od paru tygodni męczy mnie zatykający się nos. Przytyłam już niestety 15kg a Krzyś w 31t5d ważył 1850 g. Trochę się niepokoję, że będzie duży, ja mała i może być ciężko
Leon super imię!MDW lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualny
-
Nigdy nie miałam badanego APTT🤔
Jakby mi wyszedł zły wynik to co wtedy , jakie są zagrożenia? Bierze się wtedy heparyne? Ja prowizorycznie biore acard,ale w dawce minimalnej , wiec pewnie jak placebo🙄
Pierniczkowa wrote:Moja ma dzisiaj leniwy dzień. Czuję pojedyncze ruchy tylko. Musiała się obrócić i kopię w łożysko. Czekam na kuriera z łóżeczkiem, ciekawe czy mi wniesie je na parter. Inaczej będę stać na klatce do 16 aż mój wróci. Ciekawa jestem jaka jest jego jakość. Już bym je chciała rozłożyć
Moja też dziś spokojniejsza.
Jak kurier nie będzie chciał wnieść na podstawie Twojego uroku osobistego to zaproponuj mu 20 zł, napewno się zgodzi 😉
-
nick nieaktualny
-
Nacha wrote:własnie miałam pisac o akcji smyk znowu. Mam już w koszyku kilka ubranek z -70%
-70% 😳 oj to pośpieszyłam się robiąc tam zakupy przy -50. Później zajrzę sprawdzić jak z rozmiarówką. Ja co prawda nic już nie potrzebuje , ale na prezent się przyda 😁 -
baileys wrote:Ja mam na plusie 10 kg. Czyli troche schudlam, bo w pewnym momencie mialam juz 11-12 kg. Od 2 tygodni waga bez zmian, co jest ciekawe, bo Maja przybrala 600 g. W ogole pomijajac brzuch to mi sie wydaje, ze wygladam teraz lepiej - mam szczuplejsze nogi i ramiona niz miesiac temu. Chyba brzuszek pochlania wiekszosc zjadanych kalorii, mogloby tak zostac 🙂
Fajnie maszmoje nogi to dwie parowy, zdecydowanie większe niż przed ciążą. Buzia i ramiona też niczego sobie, ale najwięcej poszło mi w udziska
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
plinka89 wrote:Werni... Twoja historia jak z filmu? Zglosilas to gdzies? Nie bylo nigdzie monitoringu... Masakra, tacy ludzie moga byc bardzo niebezpieczni dla innych, ale pewnie sami potrzebuja tez pomocy.
Kiedys bylam swiadkiem jak kobieta w autobusie jechala z duzym misiem i mowila do niego jak do dziecka... Tak sobie pomyslalam, ze moze przezyla jakas straszna historię... Brrrr...
Co do moich przezyc, to nie wiem czy to możliwe, ale w tydzien przybylo mi 1,5 kg 😂 poniewaz nie widzę, zeby brzuch mi jakos baaaaardzo urosl, obrzekow tez wiekszych nie mam to nie wiem gdzie te kg! Jutro powtorze pomiar
Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza
Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyKalija wrote:Nigdy nie miałam badanego APTT🤔
Jakby mi wyszedł zły wynik to co wtedy , jakie są zagrożenia? Bierze się wtedy heparyne?
Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac
Kalija lubi tę wiadomość
-
Kayama też miałam proponować szkołę rodzenia online
a w szpitalu na pewno pokażą Ci co robić, nie martw się, jak masz takie obawy to znaczy, że wszystko z Tobą w porządku 😁😁😁
Ja już po sesji, Kobiety drogie! To super doświadczenie, jeśli chcecie się poczuć atrakcyjnie w tej końcówce ciąży to naprawdę polecam. Mi się marzyła minimalistyczna biało-czarna sesja w studio, w czarnej obcisłej sukience i powiem Wam, że naprawdę czułam się mega sexy z tym brzuszkiem 😍
Dostałam od razu kilka surowych ujęć w kolorze, więc pochwalę się brzuszkiem😁
Nacha, Chimera, baileys, emi2016, Pierniczkowa, Bobby29, AnaKwiat, Frida91, werni, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Limerikowo, E_linka2, Sylvka, Misi@, zielonooka7, Kalija, kayama, Agagusia, plinka89, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja sie zastanawiam czy kupowac torbe do wozka. Nasz Espiro ma w zestawie torbe, ale jest mala i niezbyt urodziwa. Mam niedlugo imieniny i moglabym poprosic na prezent od bliskich. Widzialam na zywo Babymel
https://babymel.pl/kategoria/torebki/babymel-torba-dla-mamy-torba-do-wozka-z-mata-do-przewijania-cara-bloom-dusty
i LaMillou
https://www.lamillou.com/shop/cute-birds/feeria-premium-zip-torba-large-z-saszetka-cute-birds
Nie wiem ktora fajniejsza. A moze macie jakies inne godne polecenia?
Ja te LaMillou oglądałam i bardzo są ładne ale wielkie. Chcesz taką torbę mieć powieszoną czy trzymać w koszyku pod wózkiem? Kupiłam na razie organizer SkipHop, o taki: https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/skip_hop_-_organizer_do_wozka_czarny.htmlKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyKalija wrote:-70% 😳 oj to pośpieszyłam się robiąc tam zakupy przy -50. Później zajrzę sprawdzić jak z rozmiarówką. Ja co prawda nic już nie potrzebuje , ale na prezent się przyda 😁
r62, stwierdziłam że w tych półśpiochach i body to dziecko ciągle jak w piżamie wygląda
mam teraz coś co nazywam mianem bardziej wyjściowego
Teraz znowu wypatrzyłam inny dresik za 17zł i spodenki materiałowe za 12zł noo ale jutro będę koło smyka to zerknę czy też stacjonarnie dostane mniejsze rozmiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:51
-
Niezapominajka5 wrote:To możliwe, bo ja przybralam w niecałe 3 tyg aż 3 kg 😂
Pocieszam się,że może to obrzeki, bo troszkę mam.
Poza tym pije wody ze 3l dziennie.
Albo to ta dieta białkiem i odkurzacza
Ale czy czereśnie tak tucza? Bo to je głównie wcinam między posiłkami.
Niezapominajka, piątka za dietę białkowo odkurzaczowa, mi też od niej tak idzie waga 😅 ale może pomaga, nie wiemy tego, wolę mieć spokój sumienia że robiłam wszystko co mogłam żeby mała przykoksowala (Applejoy, miszcz 😂😂 uwielbiam to określenie 🤣)
A czereśnie mają sporo cukru, jak większość owoców jednak, i jak z każdym makroskladnikiem, jak będzie go za dużo to się odłoży w postaci tkanki tłuszczowej. Więc można tak naprawdę przytyć od wszystkiego, jak ktoś się bardzo postara i ma możliwości - to serio można przytyć nawet od warzyw. Ale wtedy naprawdę duży żołądek trzeba miećApplejoy, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Kayama też miałam proponować szkołę rodzenia online
a w szpitalu na pewno pokażą Ci co robić, nie martw się, jak masz takie obawy to znaczy, że wszystko z Tobą w porządku 😁😁😁
Ja już po sesji, Kobiety drogie! To super doświadczenie, jeśli chcecie się poczuć atrakcyjnie w tej końcówce ciąży to naprawdę polecam. Mi się marzyła minimalistyczna biało-czarna sesja w studio, w czarnej obcisłej sukience i powiem Wam, że naprawdę czułam się mega sexy z tym brzuszkiem 😍
Domi, a robilas z małżem czy bez? My robimy w poniedzialek, ale w plenerze, zachod slonca, boho style takie klimaty. I wlasnie rozkminiam jak sie ubrac - w obcislym brzuszek wyglada najfajniej co widac u Ciebie🙂, ale do sesji w plenerze to chyba mi nie bedzie pasowalo hmm -
baileys wrote:Przy ciazy z ivf nie badaja Ci krzepliwosci? To rzeczywiscie niespotykane. To badanie nie jest drogie, jakies 20-30 zl, warto zrobic zwlaszcza w III trym., gdy krew najbardziej sie zageszcza. Za niski wynik oznacza gorsze przeplywy do malucha, wieksze ryzyko zakrzepow. Ja bralam i acard i heparyne cala ciaze, pilam mnostwo wody, a mimo to wciaz bylam ponizej normy. Dopiero ostatnio wskoczylam na 27 (co tez nie jest szalem, bo norma zaczyna sie od 26). Gdyby nie te badania i stosowane leki, na 90% bym ciaze stracila przy tak gestej krwi. Dlatego mam troche schize i uczulam wszystkie kolezanki, zeby te krzepliwosc sprawdzac
Mnie też nie badali. Badali przed transferami w trakcie procedury, ale w ciąży nikt nie zaleca (a prowadzę ciążę u lekarki mojej z kliniki). Z ciekawosci sobie zbadam następnym razem.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Ja te LaMillou oglądałam i bardzo są ładne ale wielkie. Chcesz taką torbę mieć powieszoną czy trzymać w koszyku pod wózkiem? Kupiłam na razie organizer SkipHop, o taki: https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/skip_hop_-_organizer_do_wozka_czarny.html
Powieszona! I wlasnie zalezy mi, zeby byla wielka i zeby weszlo do niej wszystko. Patrzylam tez na plecaki, ale jakies malo wygodne wydaje mi sie grzebanie w nich za jakims drobiazgiem.
La Millou maja ten plus, ze jak sie znudza , to bez problemu mozna je odsprzedac za 50 % ceny lub wiecej, bo chetnych jest masa -
Domi_tur wrote:Kayama też miałam proponować szkołę rodzenia online
Domi! Pięknie! Ja też chciałam taką sesję ale mam wrażenie, że przegapiłam moment. Teraz zamiast uroczego brzuszka mam wielkie brzucho i czuję się zbyt waleniowato by robić sesjęKrzyś jest z nami od 15.08.2019