Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie właśnie tez strasznie bolą stawy w dłoniach a do tego bardzo cierpna mi ręce. Wystarczy że np.dłużej rozmawiam przez telefon i trzymam reke w gorze i tak jakby krew mi od razu z niej odpływa i cierpnie... Dziś w nocy musiałam też trzymać w jakiejś dziwnej pozycji bo rano miałam kompletnie zesztywniałą. Olropne uczucie. Podobno to ten zespół ciesni nadgarstka,mam nadzieję że minie po.porodzie...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Myślę, że to minie skoro tyle z nas to ma
Do mnie wczoraj dotarła przesyłka z wkładem do wózka. Emi jeszcze raz dzięki za wrzucenie tego nam na forumPojechałam od razu do rodziców przymierzyć to do wózka. Moja mama jest oczarowana tym zakupem
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Myślę, że to minie skoro tyle z nas to ma
Do mnie wczoraj dotarła przesyłka z wkładem do wózka. Emi jeszcze raz dzięki za wrzucenie tego nam na forumPojechałam od razu do rodziców przymierzyć to do wózka. Moja mama jest oczarowana tym zakupem
Nie ma za coBardzo się cieszę, że Wam się spodobały
Po za tym to jest praktyczne - mojej Małej zdarzało się ulać - to nei problem bo jednak na prześcieradło, ale jak zwymiotowała to cały wkład wózka - ten oryginalny był do prania, przez co mocno się zniszczył... Dlatego takie wkłady są świetne, ale mimo wszystko polecam kłaść pieluszę pod głowę zawsze i wszędzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:25
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Hej MDW! Zastanawiałam się co z Tobą i czy u Ciebie ciąża po IUI tak samo bezproblemowa jak moja (mam nadzieje, ze tak). Widzę że już jesteś bardziej zaawansowana z przygotowaniami bo u nas remont i jeszcze nie jestem spakowana i nie będę pewnie jeszcze ze 2 tygodnie ani nie mam wszystkiego kupionego, przede wszystkim brakuje mi rzeczy aptecznych. Strasznie jestem ciekawa czy rozpakujemy się w bardzo podobnym terminie
MDW lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
emi2016 wrote:Nie ma za co
Bardzo się cieszę, że Wam się spodobały
Po za tym to jest praktyczne - mojej Małej zdarzało się ulać - to nei problem bo jednak na prześcieradło, ale jak zwymiotowała to cały wkład wózka - ten oryginalny był do prania, przez co mocno się zniszczył... Dlatego takie wkłady są świetne, ale mimo wszystko polecam kłaść pieluszę pod głowę zawsze i wszędzie
Poproszę o link bo przegapiłam:) -
AnaKwiat wrote:Hej MDW! Zastanawiałam się co z Tobą i czy u Ciebie ciąża po IUI tak samo bezproblemowa jak moja (mam nadzieje, ze tak). Widzę że już jesteś bardziej zaawansowana z przygotowaniami bo u nas remont i jeszcze nie jestem spakowana i nie będę pewnie jeszcze ze 2 tygodnie ani nie mam wszystkiego kupionego, przede wszystkim brakuje mi rzeczy aptecznych. Strasznie jestem ciekawa czy rozpakujemy się w bardzo podobnym terminie
Za wyjątkiem tego pierwszego trymetru, czyli u mnie dieta: biała bułka i woda niegazowana, to ciąża bezproblemowaPrzytyłam 12 kg, Leon w 33 tc ważył 1750 g i za wyjątkiem teg fałszywego alarmu z rozpulchnionym jelitem grubym wszystko OK.
No właśnie, ciekawe która pierwsza pozna Synka
Co do wielkości brzucha to mam identycznie. Rano mały i okrągły, a wieczorem chyba przez zbierającą się też wodę puchnę i brzuch się rozlewa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:52
Bobby29 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MartaMartaMarta wrote:Poproszę o link bo przegapiłam:)
MDW musisz nam wkleić linki w kwadratowych nawiasach - masz tam do wyboru "BBCode", jak klikniesz, to będzie coś w styluCode:[url= www.blablabla] [img=cośtam] [/img] [/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 11:54
-
Malinka7 wrote:A ktoś z innych przechodniów zareagował? Jak to dobrze, że ta druga ja odciągnęła i że wam się nic większego nie stało. Chyba poszłabym z tym na policję, ale jeśli ich nie znasz to gdzie ich znajdą... Straszne co się dzieje na świecie.
Nikt nie zaaragowal. Od sąsiadki wiem ze ta dziewczyna podobno uciekła z psychiatryka a ta jej matka tez podobno nie lepsza jak nie weźmie leków. -
nick nieaktualnyJa przed chwila wstalam 😜 Znow mi sie zalaczyl tryb chodzenia spac o 2:00, to jest złeeeee, bo potem sie wstaje dopiero o 12stej.
MDW - nowy Pro Ceed to bardzo chwalone auto, nie wiem co prawda ktory macie silnik, ale ogolnie dobrze o nim mowia w testach. Kolor tez wybraliscie super, daj koniecznie znac jak sie prowadzi 🙂
Co do problemow ze stawami dloni - cieszcie sie, ze Wam to wylazlo dopiero teraz, ja sie mecze kurde od ponad 4 tygodni. Bylam juz na usg i 2 razy u chirurga. W srodreczu jest masa plynu i stad te objawy 😕 Lekarz nic nie moze pomoc na tym etapie ciazy, tylko oklady z kwasem borowym. Na pewno dobrze jest duzo sie ruszac, u mnie pomoglo tez zwiekszenie dawki Clexane - jak krew nie jest taka gesta, to i zastoje mniejsze. Tak czy siak, na pewno warto skonsultowac to z lekarzem.
Ide zaraz do mojego ulubionego lumpeksu na łowy, ciekawe co tam dzis bedzie 😀 Musze tez podjechac kupic wreszcie kosz na pranie Mlodej i moze jakis mini kosz na smieci do sypialni. Zrezygnowalam z kosza materialowego z HM, bo widzialam go na zywo w sklepie - bez wypelnienia straszny rozklapciuch, gniecie sie i nie wyglada jak w internecie. Tak ze Bobby, Kayama - nie zamawiajcie go lepiej
Bobby29, MDW lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Sorki, wracam z pytaniem o pajacyki. Byłam wczoraj w Tesco. Pajacyki były, ale tylko trojpaki samych białych lub dla dziewczynki. Czy u was są takie same wzory czy jakieś typowo dla chłopca też są?
U mnie ogólnie stoisko z ubrankami jest niewielkie, a większość ubranek różowych. Jedno body tylko kupiłam, bo bardzo mi się spodobałono i niedrapki, bo w szpitalu sobie ich życzą.
Byłam po tym zdarzeniu w tesco i to samo. Kupiłam body białe dla małego bo nie było właśnie wyboru. -
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Nie ma za co
Bardzo się cieszę, że Wam się spodobały
Nie chcialam tego kupowac, bardzo nie chcialam, bo mam juz piekna posciel do wozka... ale wzor wmp-70 jest wspaniaaaaaly! Tak ze dziekuje Ci bardzo, ale zaraz wydam jednak kolejny hajs 😁 A Ty bralas srodek tez z wzorem czy gladki?emi2016 lubi tę wiadomość
-
Applejoy wrote:Werni chciałam zacytować a nie polubić... to straszne o czym piszesz - jakoś zawiniłas tej kobiecie? Ja bym zgłosiła na policję bo teraz tak cię potraktowała a jutro kto wie jakby mogło się skończyć
Nic nie zawinilam. Prosto na mnie szła a ja nie miałam jak uciec. -
Moja ma dzisiaj leniwy dzień. Czuję pojedyncze ruchy tylko. Musiała się obrócić i kopię w łożysko. Czekam na kuriera z łóżeczkiem, ciekawe czy mi wniesie je na parter. Inaczej będę stać na klatce do 16 aż mój wróci. Ciekawa jestem jaka jest jego jakość. Już bym je chciała rozłożyć
-
nick nieaktualnyJa mam na plusie 10 kg. Czyli troche schudlam, bo w pewnym momencie mialam juz 11-12 kg. Od 2 tygodni waga bez zmian, co jest ciekawe, bo Maja przybrala 600 g. W ogole pomijajac brzuch to mi sie wydaje, ze wygladam teraz lepiej - mam szczuplejsze nogi i ramiona niz miesiac temu. Chyba brzuszek pochlania wiekszosc zjadanych kalorii, mogloby tak zostac 🙂
-
kayama wrote:A ja mam trochę doła bo boję się że sobie z dzieckiem nie poradzę
. Nie byłam na szkole rodzenia przez te moje dolegliwości bo nie jestem w stanie 15 minut usiedzieć. Już raczej nie zdążę także nic nie wiem
Tyle tylko co wyczytam. Nie wiem do końca jak przewinąć, jak nosić, jak kąpać, co zrobić jakby się dusilo (sic!) przy katarze. I w ogóle jakby się coś działo. Chciała bym przerobić 1 pomoc dla niemowlaka. A może jak juz ustawimy pokoik to zaprosić położna na nfz aby mi taki przyspieszony wykład zrobiła?? Jeśli w mojej przychodni się należą takie wizyty bo nie wiem.
Tez nie chodzilam na szkole rodzenia. Jedna dziewczyna na fb poleciła stronę bebiprogram. Tam można się dowiedzieć sporo. -
nick nieaktualnyMDW przybijam piątke bo ja tez wegetarianka. Generalnie przyszły teść się obawiał o wnuka że ja jakaś niedożywiona będę a przez to i dziecko. A w rzeczywistości wyniki mam lepsze niż nie jedna wszystkożerna
Jedyne co to łykam prenatal duo a tam dha z ryb a ja ryb nie jadam...
Kayama jak chcesz podaj mi na prv maila to moge podesłać ci jakis pdf ze szkoły rodzenia. co prawda na sucho info wchodzą inaczej i ja na szkole jakoś więcej tego miałam ale może coś tam sobie poczytaszMDW lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplinka89 wrote:Rozkminiam właśnie jakie badania mam zrobic poza morfo i mocz i próbuje sie doczytac...
Ptta? - jest cos takiego?
Moze APTT? To badanie krzepliwosci krwi. Bo doswiadczeniach ze swoja zupelnie bezobjawowa trombofilia uwazam, ze kazda ciezarna powinna to robic co najmniej raz na 1-1,5 mca.
plinka89 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Nie chcialam tego kupowac, bardzo nie chcialam, bo mam juz piekna posciel do wozka... ale wzor wmp-70 jest wspaniaaaaaly! Tak ze dziekuje Ci bardzo, ale zaraz wydam jednak kolejny hajs 😁 A Ty bralas srodek tez z wzorem czy gladki?
Ja mam biały wózek n wybrałam marynarski wzór 😁
To jest chyba wzór 16 🙂
Faktycznie WMP - 70 dla dziewczynki jestem piękny ! Szkoda, że nie wpadłam na te wkłady do wózka przy Łucji- wtedy oryginalny wkład byłby w lepszym stanie i łatwiej byłoby sprzedać wózek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:27
baileys, werni lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:A ja mam trochę doła bo boję się że sobie z dzieckiem nie poradzę
. Nie byłam na szkole rodzenia przez te moje dolegliwości bo nie jestem w stanie 15 minut usiedzieć. Już raczej nie zdążę także nic nie wiem
Tyle tylko co wyczytam. Nie wiem do końca jak przewinąć, jak nosić, jak kąpać, co zrobić jakby się dusilo (sic!) przy katarze. I w ogóle jakby się coś działo. Chciała bym przerobić 1 pomoc dla niemowlaka. A może jak juz ustawimy pokoik to zaprosić położna na nfz aby mi taki przyspieszony wykład zrobiła?? Jeśli w mojej przychodni się należą takie wizyty bo nie wiem.
Na stronie bebiprogram jest darmowa szkoła rodzenia online. poza tym jest dużo filmików na YouTubie o pielęgnacji kąpieli przewijanie noworodka może to Ci pomoże się uspokoić 🙂
Ale moim zdaniem to normalne obawy każdej przyszłej matki. Ja jestem pielęgniarką skończyłam też rok położnictwa a mimo to miałam obawy czy sobie poradzę. Dodam że mam sześcioro siostrzeńców a mój mąż ma czworo i on jakoś nie miał takich obaw. Zresztą od początku kąpał małą i świetnie sobie z tym radził 🙂Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość