Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinka mi tez wczoraj ginek powiedział ze wszystko książkowe i nie ma potrzeby ani na wizytę przed terminem porodu ani na Robienie co ileś dni czy co tydzień ktg. Jak nie urodzę do 05.08 to mam przyjść na wizytę i wczesniej gdzieś sobie zrobić ktg.
Generalnie dziwnie sie z tym czuje ze to moze była moja ostatnia wizyta kontrolna (No chyba zeby sie cos działo niepokojącego to mam wpaść do gina).
Juz zaczelam kombinować gdzie takie ktg prywatnie mam zrobić. Wpadłam na pomysł ze pojadę do szpitala i powiem ze nie czyje ruchów ale w takich sytuacjach oni robią ktg a nie dają zapisu. Jak byłam z podejrzeniem kólki nerkowej to zrobili mi ktg ale właśnie zapisu nie dali.
Mam tez skierowanie na morfologię i mocz standardowo. Do zrobienia na ewentualna wizytę i bądź tu mądry kiedy to zrobić skoro mogę urodzić przed tym terminem. Ehhh ale mam teraz rozkmine. -
Nacha ale nawet jak.nie dotrwasz do tej wizyty to morfologie i mocz zrób i tak bo w szpitalu pewnie też będą chcieli zerknąć na ostatnie wyniki
U mnie lekarz też nie kazał robić mi ktg póki co. Może na następnej wizycie w 38tyg. Teraz juz podobno zmieniły się wytyczne i nie ma tak że.od terminu porodu trzeba robić codziennie czy coś takiego.
A położna środowiskowa Ci nie zrobi?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Właśnie w biały dzień psychopatka powinna się leczyć. Dobrze ze mi bardziej nic nie zrobiła bo wielka jak chłop.
Malinka mi ginka tez nic nie mówiła o ktg. Mam też zrobić mocz i morfologie. Może w następnym tygodniu zrobię albo poltora bo wizytę mam 29.07Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 12:07
Applejoy lubi tę wiadomość
-
Nacha, przybijam piątkę! Ja też ciągle mówię, że chciałabym żeby synek urodził się 01.08
Ogólnie sierpień jest bliższy memu sercu
Jutro na wizycie się wszystkiego dowiem (mam nadzieję). Też czuje, że to będzie moja ostatnia wizyta przed porodem. Tym bardziej, że moja ginka na początku sierpnia idzie na urlop...
W mojej przychodni skąd jest położna środowiskowa nie ma ginekologa, więc wątpię żeby ktg było.Nacha lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Właśnie w biały dzień psychopatka powina się leczyć. Dobrze ze mi bardziej nic nie zrobiła bo wielka jak chłop.
Malinka mi ginka tez nic nie mówiła o ktg. Mam też zrobić mocz i mordologie. Może w następnym tygodniu zrobię albo poltora bo wizytę mam 29.07 -
Sorki, wracam z pytaniem o pajacyki. Byłam wczoraj w Tesco. Pajacyki były, ale tylko trojpaki samych białych lub dla dziewczynki. Czy u was są takie same wzory czy jakieś typowo dla chłopca też są?
U mnie ogólnie stoisko z ubrankami jest niewielkie, a większość ubranek różowych. Jedno body tylko kupiłam, bo bardzo mi się spodobałono i niedrapki, bo w szpitalu sobie ich życzą.
-
Domi_tur wrote:MDW- gdybyście wybrali Seata, moglibyście się zastanawiać czy pierwszy będzie Leon czy Leon 😂
Jadę jutro po daktyle, herbatę i ananasa, choć lepiej byłoby pójść, najlepiej daleko, po drodze robiąc przysiady i podnosić ręce do góry 😁😜
Naszła mnie właśnie dzisiaj refleksja, że tak bardzo chciałabym mieć już tego Kurczaka na rękach, a z drugiej strony może trzeba się cieszyć ostatnimi dniami beztroski i spokoju 😲 to poczucie, że już nigdy nie będziemy sami, już zawsze we trójkę. W mózgu otworzy się taka wielka szuflada DZIECKO, która już zawsze będzie otwarta i będą z niej się ciągle wysypywać rozterki i troski... A potem sobie przypomniałam , że jak kupowaliśmy psa to gadałam tak samo😂 a potem tak mnie instynkt poniósł, że w nocy słyszałam kiedy pies otwiera oczy i czytałam mu w myślach czego potrzebuje 😂 mam nadzieję, że moje porównanie dziecka do szczeniaka nikogo nie uraziło, ale jakoś tak wzbudzają tyle samo emocji :p
Mam takie same rozkminy...nie mogę się doczekać, z drugiej strony mam pełno myśli, obaw. Czekałam na tego brzdąca 6 lat i myślę, że w pełni wykorzystaliśmy je tylko dla siebie ale jest taka myśl, że to pierwsze i ostatnie 9 miesięcy które mamy tylko dla siebie. Trochę żałuję, że ten czas trochę przeleciał mi przez palce i za mało "zainwestowałam" w siebie i nie wykorzystałam tego czasu w pełni. Nigdy już nie będzie jak terazNawet jeśli kiedyś zdarzy się drugi cud, pojawi się kolejny brzdąc to ten czas ciąży podzieli sie między innych osobników
Ale i tak będzie cudownie... 😍❤
Abstrahując! Zostałam dzisiaj przepuszczona w kolejce w analityce, oczywiście zainterweniował młody ojciec z dzieckiem. Pewnie reszta kolejki w myślach już mnie zabiła, zjadła i nie chce myśleć co więcej 😂 tymbardziej, że siedząc na pobraniu czekałam na drugą Panią, pierwsza była młoda i chyba miała stresa niechcący "zrobiłam" mega kolejkę 😂 jeszcze wychodząc dodatkowo Panu podziekowałam, bo naprawdę rzadka sytuacja i było niezwykle miło...
A oprócz daktyli, wiesiołka, liści malin, słyszałyście o okładach z kawy zmielonej?Applejoy, Domi_tur lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dzień dobry!
Werni co to za akcja?! 😲😲
Mój syn ma stałą pobudkę o 7:31,koniec spania 🥴
Wstałam pierwszy raz od dawna w nocy siku, wracam do sypialni a mąż sprawdza na telefonie w ile dojedziemy do szpitala 😂😂 dom wariatów
Malinka, u mnie w Tesco jest takiej samej wielkości dział dla chłopców jak dla dziewczynek. Pajace z f&f mam w gwiazdki, granatowe w cienkie paski, niebieskie z chmurką więc typowo chłopięce. Widziałam, że są z autami, batmanem i w misie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 08:38
Malinka7, Agagusia lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Właśnie w biały dzień psychopatka powina się leczyć. Dobrze ze mi bardziej nic nie zrobiła bo wielka jak chłop.
Malinka mi ginka tez nic nie mówiła o ktg. Mam też zrobić mocz i mordologie. Może w następnym tygodniu zrobię albo poltora bo wizytę mam 29.07
Werni chciałam zacytować a nie polubić... to straszne o czym piszesz - jakoś zawiniłas tej kobiecie? Ja bym zgłosiła na policję bo teraz tak cię potraktowała a jutro kto wie jakby mogło się skończyć[/url]
-
Smutna, łożysko może ale nie musi być wynikiem wad genetycznych. Robiłaś NIPT i masz wynik. Spokojnie leż w szpitalu i wszystko będzie dobrze.
Kalija, dzieci po in vitro mają taką samą szanse wad genetycznych jak normalne. Przecież nikt nie manipuluje genomem tylko wspomagane jest samo zapłodnienie. Lęki czy maluszek urodzi się zdrowy też mam, aż mi się po nocach śni. Test papa obniżył mi ryzyko do pośredniego, ale testu nie robiłam. Teraz złe myśli wróciły, aż sama źle się z tym czuję. Pewnie taki już los matek. 😊
Mary, współczuję.. Ale mam nadzieję, że szybko się wykurujesz! Zdrówka!
Wierni, ale co to za akcja? Czemu Cię zaatakowała. Tak po prostu byłaś nie w tym miejscu i o złym czasie?
Dziewczyny, gratuluję ładnych przyrostów! 😘
Temat już był, ale gdzieś mi umknęło. Czym robicie masaż krocza. Jaki olejek? Za tydzień może bym zaczęła masaże jak skurcze się uspokaja. 😊
Zaczęłam szkole rodzenia. Mam nadzieję, że zdążę do porodu. 😋
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ja do masażu krocza wyciskam olej z wiesiołka z kapsułki
ale nie wiem czy samą czynność wykonuję prawidłowo
Macie jakąś instrukcję obsługi? 😝
Vampire lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Limerikowo wrote:my jak malowalismy to bolala mnie glowa olus wymioty byly mimo ze farba z bezpiecznych
mysle przy tej cieplej pogodzie to ladnych pare dni wietrzenie.choc podobno ma sie ochlodzic jeszcze
ja w ciazy mam nos ciagle b czuly
zobaczysz sama czy wchodzac do mieszkania czuc jeszcze zapach farby
My malujemy tylko jeden pokój. Teraz jest zamknięty i się wietrzyPodczas malowania troszkę śmierdzialo ale farba jest bezpieczna, mi nic nie było tylko mała zaczęła mocno skakać w brzuchu... może przypadek a może czuła. Śpimy na razie na narożniku w salonie. Będę patrzeć czy jeszcze śmierdzi jak skończą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 09:12
-
Frida91, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Malinka7, emi2016, Bobby29, Applejoy, Nacha, Chimera, Agagusia, Misi@, werni, Domi_tur, Smerfelinka, wiki2, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Werni dlaczego ta kobieta Cię zaatakowała? Poczuła się w jakiś sposób sprowokowana ? W głowie to się nie mieści😳
Vampire wrote:Kalija, dzieci po in vitro mają taką samą szanse wad genetycznych jak normalne.
Chciałaś napisać jak poczęte naturalnie, prawda 😉
Ja bardzo świadomie podeszłam do in vitro, niepotrzebnie i w złości tylko powiedziałam o procedurze matce. Mam tylko nadzieję, że będzie u nas jak u klientki Domi, jeszcze matka będzie nas przepraszać za swoje słowa 😎
Miłego dnia dziewczyny! Kciuki za wizytujące!Applejoy lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mam wizytę prywatna o 13, poproszę kciuki!. Będę omawiać cc i jak to wszystko zaplanować. No i okaże się czy doktorowi też wyjdzie duża głowa i duże dziecko i co on na to.
Kalija, Bobby29, emi2016, Malinka7, DrzewkoPomarańczowe, plinka89, Agagusia, Misi@, werni, E_linka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość