X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dokladnie i grube łozysko kilka razy dziennie ktg ktore wychodzi w miare ok, cukry ok, cisnienie ok a strasza niedotlenieniem. Dziecko kopie nie daje sie zmierzyc bo ucieka od glowicy a ja juz załamanie przechodze. Jem to co daja sle cukry duzo nizsze niz w domu po tych ich jedzeniu muszę dojadac. Córka wazy 2560 a dzis 34 i 3 dzien lekarz mowi ze za duża i ma dużą głowę

Smutna, nie przejmuj sie i bierz duzy margines na to, co mowia lekarze. Moja w ostatnią sobotę w 32+6 (a więc 2 tygodnie mniej niż Twoja!) wazyla podobnie, bo prawie 2500 g, brzuszek i glowka na 90 centylu - tez zaczelam wariowac, ze za duza, a teraz odpuscilam i w sumie to sie ciesze. Lepiej w te strone niz maluszek mialby miec hipotrofie. Wod tez od poczatku mam duzo - AFI od wielu tygodni ok. 18 i nikt mi nigdy nie powiedzial, ze to zle. Zdaje sobie sprawe, ze jak Tobie przekroczylo 20 to sie martwisz, ale cialo to nie automat i przy wiekszym bobasie wieksza ilosc wod jest normalna. Glowka do gory, bedzie na pewno dobrze! 🙂😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 19:48

Limerikowo lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, postaraj się nie stresować. Podobnie jak Dziewczyny myśle, ze lekarze trochę Cię w panikę wpędzają. A to straszenie wadami genetycznymi to już jest trochę przegięcie! Będzie dobrze, głowa do góry!

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ze wizyty domowe prywatnie to wiem. Teraz mogę dojeżdżać, ale po porodzie, zwłaszcza jeszcze w połogu nie chce tracić czasu na dojazdy.

Byliśmy dziś z Julkiem u dentysty i wszystkie zęby zdrowe 💪🏻. Byłam bardzo zaskoczona tym, jak dał sobie dokładnie wszystko obejrzeć. Wiedział, ze jedzie do „entysty”, rozmawialiśmy o tym ale mimo wszystko myślałam ze będzie gorzej. Na poprzedniej wizycie była rozpacz. Następna wizyta za pol roku i wtedy będziemy lakierować.

Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma termometr braun bezdotykowy + dotykowy? Polecacie?

https://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-do-czola-braun-ntf.html

Chwalilyscie do ucha, ale takim temp wody lub mleka nie sprawdzę, a bezdotykowy może bardziej sie w domu przyda? O tym nikt chyba nie pisał, a dzisiaj przypadkiem na niego wpadłam.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smaczne i pożyteczne:)
    Wklejam:
    Daktyle

Pod koniec ciąży z całą pewnością warto sięgnąć po….. daktyle! I to zostało udowodnione naukowo. Badacze z Jordan University of Science and Technology odkryli silny związek pomiędzy jedzeniem daktyli a sprawnym przebiegiem porodu.

Badania wykazały, że kobiety, które w ostatnim miesiącu ciąży (począwszy od 36 tygodnia) codziennie spożywały 4-7 daktyli dziennie:

miały znacząco krótszy poród,
    ich szyjki macicy były bardziej miękkie i rozwarcie szybciej postępowało,
    dużo rzadziej potrzebowały indukcji,
    dużo rzadziej miały komplikacje po porodzie, krwotoki.

Sylvka, Bobby29, kayama, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Smerfelinka, Kalija, Vampire, trzydziecha lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wklejam:
    Daktyle

Pod koniec ciąży z całą pewnością warto sięgnąć po….. daktyle! I to zostało udowodnione naukowo. Badacze z Jordan University of Science and Technology odkryli silny związek pomiędzy jedzeniem daktyli a sprawnym przebiegiem porodu.

Badania wykazały, że kobiety, które w ostatnim miesiącu ciąży (począwszy od 36 tygodnia) codziennie spożywały 4-7 daktyli dziennie:

Dzięki Aga to od jutra wpieprzamy daktyle ! 💪😊😂

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje jutro kupić daktyle, herbatę z liści malin i umyć porządnie wszystkie okna- i to ze 3 razy 😂

Limerikowo lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi a może pomoże :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktyle,herbata z liści malin i świeży ananas -zawiera bromelaine powodującą zmiękczanie szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 21:25

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wklejam:
    Daktyle

Akurat dziś położna o tym mówiła że warto! Oprócz tego łykać wiesiołka 3x1 i 2szkl dziennie naparu z liści malin. Wszystko od 36 tc :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzałam zacząć pić herbatkę tak za tydzień ;) Z tymi daktylami może też spróbuję :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a gdzie taka herbatę kupujecie. :)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece albo sklepie zielarskim :)

Nacha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mnie nigdy lekarz nie zdradził magicznego poziomu AFI :/
    Mam tylko w opisie badań: "ilość wód w normie".

Smutna, co do łożyska to im większe łożysko tym mniej wydolne. To jest mniej więcej tak, że małe łożysko zaopatruje dziecko we wszystko czego potrzebuje, a jak tak nie jest to łożysko się rozrasta. Dlatego może dobrze, że lekarze mają to pod kontrolą bo musi być jakaś przyczyna takiego stanu rzeczy. Trzymam kciuki!

Z daktylami super, tylko znając swoje skłonności, nie wiem czy dam radę ograniczyć dzienną ilość do zaledwie czterech haha.

Ja jeszcze mentalnie do porodu się chyba nie przygotowałam. Ciągle wydaje mi się to dość odległym zdarzeniem. Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że Leon może nas zaszczycić po terminie ;) Ale macie rację, to bardzo emocjonujące, te historie o odejściach wód, pierwszych skórczach i jak to się potem potoczyło :)

Jestem niepoprawną optymistką i zakładam, że wody odejdą mi w domu, pojedziemy spokojnie do szpitala a po kilku godzinach urodzę :D

Jak tylko GBS pozwoli to chciałabym rodzić w wodzie...zobaczymy.

A co do rzeczy zaskakujących - kupiliśmy dzisiaj nowy samochód! Mężow od dawna marzyło się nowe auto, którego byłby pierwszym właścicielem, z salonu. I dzisiaj się zdecydowaliśmy. Ma być do odbioru (też)w sierpniu! I teraz pytanie kto będzie pierwszy? Leon czy KIA? ;)

Domi_tur, emi2016, Applejoy, baileys, Chimera, Bobby29 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW- gdybyście wybrali Seata, moglibyście się zastanawiać czy pierwszy będzie Leon czy Leon 😂
    Jadę jutro po daktyle, herbatę i ananasa, choć lepiej byłoby pójść, najlepiej daleko, po drodze robiąc przysiady i podnosić ręce do góry 😁😜

Naszła mnie właśnie dzisiaj refleksja, że tak bardzo chciałabym mieć już tego Kurczaka na rękach, a z drugiej strony może trzeba się cieszyć ostatnimi dniami beztroski i spokoju 😲 to poczucie, że już nigdy nie będziemy sami, już zawsze we trójkę. W mózgu otworzy się taka wielka szuflada DZIECKO, która już zawsze będzie otwarta i będą z niej się ciągle wysypywać rozterki i troski... A potem sobie przypomniałam , że jak kupowaliśmy psa to gadałam tak samo😂 a potem tak mnie instynkt poniósł, że w nocy słyszałam kiedy pies otwiera oczy i czytałam mu w myślach czego potrzebuje 😂 mam nadzieję, że moje porównanie dziecka do szczeniaka nikogo nie uraziło, ale jakoś tak wzbudzają tyle samo emocji :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:01

Bobby29, Nacha, Vampire, MDW lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss-na pewno wszystko będzie dobrze ! Dobrze że jesteś w szpitalu pod kontrolą. L lepiej że lekarze dmuchają na zimne niż mieliby coś przeoczyć.

MDW-gratuluję zakupu nowego auta ! 🙂

Drzewko - cieszę się że wizyta u dentysty się udała 🙂

Limerikowo - przykro mi że badaniach wyszła tak sobie mam nadzieję że następne będą już dobre !

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Limerikowo, MDW lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych daktylach to nie słyszałam, ale od jutra wdrażam 😁. Faktycznie może być problem żeby ograniczyć się do kilku bo ostatnio jak się dorwałam to poszła cała mała paczka 🙄. Jutro tez chyba skocze po liście malin. Olej z wiesiołka już tez mam, ale muszę popracować nad regularnością popijania.
    U nas się pięknie schłodzilo, jutro zamierzam poprasować wszystko co wypralam i spakować w końcu torbę.

MDW lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u mnie było to samo. Jak misio był szczeniorem to spałam w dresach, przez sen słyszałam jak oddycha i czy się wybudza. I od razu na ręce i przed dom na siku :D potem usypiał tylko jak ciumkal mi dłoń, więc spałam jak nigdy na brzuchu żeby mój zdretwialy flak leżał koło niego na ziemi xD

Domi_tur, Vampire lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie jesc daktyle, a przy okazji przezyc gastroorgazm, to polecam ten przepis: http://www.natchniona.pl/kulki-ala-snickers/
    To jest miazga, niebo w gebie!🤩

MDW - ktora Kie kupiliscie? Stinger to moje marzenie, rozwazalam go jak kupowalam w ubieglym roku Civica, ale jednak rozsadek wygral i wzielam Honde. Choc wzdycham do dzisiaj, jak go mijam na ulicy 😁

MDW lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    MDW- gdybyście wybrali Seata, moglibyście się zastanawiać czy pierwszy będzie Leon czy Leon 😂
    Jadę jutro po daktyle, herbatę i ananasa, choć lepiej byłoby pójść, najlepiej daleko, po drodze robiąc przysiady i podnosić ręce do góry 😁😜

Naszła mnie właśnie dzisiaj refleksja, że tak bardzo chciałabym mieć już tego Kurczaka na rękach, a z drugiej strony może trzeba się cieszyć ostatnimi dniami beztroski i spokoju 😲 to poczucie, że już nigdy nie będziemy sami, już zawsze we trójkę. W mózgu otworzy się taka wielka szuflada DZIECKO, która już zawsze będzie otwarta i będą z niej się ciągle wysypywać rozterki i troski... A potem sobie przypomniałam , że jak kupowaliśmy psa to gadałam tak samo😂 a potem tak mnie instynkt poniósł, że w nocy słyszałam kiedy pies otwiera oczy i czytałam mu w myślach czego potrzebuje 😂 mam nadzieję, że moje porównanie dziecka do szczeniaka nikogo nie uraziło, ale jakoś tak wzbudzają tyle samo emocji :p
    Domi :D ale Tobie się spieszy :D
    Ja to bym chciała chociaż do 38t dociagnac. Zabawne,że też planowałam herbatki, masaże... a teraz myślę,że i bez tego jakoś pójdzie :) jeśli jakimś cudem dotrzymam,to chyba zacznę dopiero około 37-38t.
    Ale coś mi się nie wydaje.. dzisiaj było trochę skurczy :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ