X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Córcia ma już 2300g więc ładnie przyrosła i podskoczyla w centylach. Lekarz pobrał mi gbs i na następna wizytę umówiliśmy się za 3 tyg. Cieszę się bardzo.i jestem naprawdę już dużo spokojniejsza że jednak nie ma.tej hipotrofii! Wystarczy żeby.miała te 2500g przy urodzeniu a jeszcze 5 tyg do terminu więc chyba już będzie dobrze :)

natty85, Niebieska Gwiazda, Applejoy, emi2016, Chimera, Sylvka, Mary Magdalena, E_linka2, kayama, Agagusia, Smerfelinka, Domi_tur, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Limerikowo, Misi@, werni, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak.afi jeszcze wzrośnie do moga zrobic odbarczanie.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukaj przyczyny w szpitalu bo tam zaczęło afi szybko rosnąć.Może faktycznie dieta jak pisze Natty.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja już po wizycie. Córcia ma już 2300g więc ładnie przyrosła i podskoczyla w centylach. Lekarz pobrał mi gbs i na następna wizytę umówiliśmy się za 3 tyg. Cieszę się bardzo.i jestem naprawdę już dużo spokojniejsza że jednak nie ma.tej hipotrofii! Wystarczy żeby.miała te 2500g przy urodzeniu a jeszcze 5 tyg do terminu więc chyba już będzie dobrze :)
    To nasze malutkie i idą praktycznie łeb w łeb :)
    Czyli Ciebie uspokajal,że ta waga jest ok?
    Mi mówił żeby się nie martwić,bo dziecko po prostu może być małe, ale ja z racji dotychczasowej historii wiele nie potrzebuje by zacząć się martwić.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Smutna bo ja sie glubie...Teraz chcą.ci cc robic w 33 tyg bo masz afi 23?
    Dokladnie i grube łozysko kilka razy dziennie ktg ktore wychodzi w miare ok, cukry ok, cisnienie ok a strasza niedotlenieniem. Dziecko kopie nie daje sie zmierzyc bo ucieka od glowicy a ja juz załamanie przechodze. Jem to co daja sle cukry duzo nizsze niz w domu po tych ich jedzeniu muszę dojadac. Córka wazy 2560 a dzis 34 i 3 dzien lekarz mowi ze za duża i ma dużą głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 17:09

Domi_tur lubi tę wiadomość

27a73b5519.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dokladnie i grube łozysko kilka razy dziennie ktg ktore wychodzi w miare ok, cukry ok, cisnienie ok a strasza niedotlenieniem. Dziecko kopie nie daje sie zmierzyc bo ucieka od glowicy a ja juz załamanie przechodze. Jem to co daja sle cukry duzo nizsze niz w domu po tych ich jedzeniu muszę dojadac. Córka wazy 2560 a dzis 34 i 3 dzien lekarz mowi ze za duża i ma dużą głowę

A jakie przepływy? W poprzedniej ciąży miałam duże przerośnięta łożysko,ale przepływy były ok.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeplywy ok, nikt nic nie mówi

27a73b5519.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna u mnie w 33 tygodniu mała ważyła 2700 ponad. I mieściła się w siatkach. Wody też mam w górnej granicy, co jest często spotykane przy cukrzycy. Jeżeli przepływy są ok to nie masz się czym martwić.

Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    To nasze malutkie i idą praktycznie łeb w łeb :)
    Czyli Ciebie uspokajal,że ta waga jest ok?
    Mi mówił żeby się nie martwić,bo dziecko po prostu może być małe, ale ja z racji dotychczasowej historii wiele nie potrzebuje by zacząć się martwić.
    Tak, mi mówi, że już ładnie podrosła i dużo lepiej to wygląda jeśli chodzi o centyle. Może po prostu jest mała, ale to już nie hipotrofia :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Na razie mam zalamke. Jutro mam wizytę u neurologa, potem u gina. Zobaczę, co mi powiedzą. Wstyd mi do ludzi wychodzić. Oko ciągle lzawi i seplenie przy niektórych wyrazach. Mam nadzieję, że to przejdzie, bo na razie tragedia. Wczoraj miałam takiego doła, że pół dnia płakałam. Dobrze, że moje dziecko się mnie nie boi i jakoś normalnie reaguje na "nowa" twarz mamy.
    Dobija mnie jeszcze ten antybiotyk, już się cieszyłam, że przynajmniej drugie dziecko będzie miało to oszczedzone.

tb73vut14i57zd3c.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas remont w toku. Grzejnik wymieniony, połatane ściany, wywiercone otwory i pomalowany sufit :) Jutro malowanie ścian i wieszanie rzeczy. Powiedzcie ile pokój musi się wietrzyć po farbie aby w ciąży można było w nim bezpiecznie spać??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:11

Applejoy lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Smutna u mnie w 33 tygodniu mała ważyła 2700 ponad. I mieściła się w siatkach. Wody też mam w górnej granicy, co jest często spotykane przy cukrzycy. Jeżeli przepływy są ok to nie masz się czym martwić.
    Strasza mnie wadami genetycznymi a u mnie papa byla zła wiec umieram ze strachu

27a73b5519.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Strasza mnie wadami genetycznymi a u mnie papa byla zła wiec umieram ze strachu

Pappa nie jest wiarygodna.Ja robiłam dwie i wyniki znacznie się różniły.Opieraj się na panoramie jest dokładnym badaniem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Smutnamiss bardzo Ci współczuję tego stresu. Pamiętam że robiłaś badania genetyczne w 1 trymestrze i wyniki były ok. Co się zmieniło? Skąd to podejrzenie?

Swoją drogą, ja też ostatnio zaczęłam się martwić czy Malutka jest zdrowa, bo to że ciąża przebiega zgodnie z planem to żadna gwarancja zdrowia dziecka. Jestem sama zła na siebie, że dopuszczam takie myśli, ale od czasu do czasu mnie aż paraliżuje taki strach. Z resztą moja matka stwierdziła, że jak ciąża z invitro to większe prawdopodobieństwo różnych chorób i systematycznie mi o tym przypomina. Doszło do tego , że prawie z nią nie rozmawiam!

Sorki dziewczyny za taki temat , ale nie mam z kim pogadać a na sercu ciężko :(

To ja się dołączę-nie słuchaj w ogóle takich głupot. Dzieci z in vitro niczym się nie różnią od poczętych naturalnie! To kościół niestety winny jest takiemu myśleniu moim zdaniem, musi sobie wymyślać bzdurne argumenty przeciwko in vitro aby nimi ludzi karmić.
    Ja się też trochę martwię, też mnie strach oblatuje mimo prawidłowych wyników, a co jak się urodzi jednak chore... odganiam te myśli, wszystkie urodzimy zdrowe i śliczne dzieci :) Ja już mam chyba limit cierpień w ciąży wyczerpany więc spodziewam się sielanki ;)

Limerikowo, Kalija lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, to cc teraz czy w szpitalu masz zostac te 4-6 tygodni? Bo piszesz za kazdym razem inaczej. Spokojnie, nikt Cie wadami nie ma prawa straszyć przy Afi przekroczonym o 3 jednostki!
    Co do wizyt domowych Pani Ani, to z nia o pakiecie musisz rozmawiac, bo w Boramedzie takich usług nie świadczą, tylko ona prywatnie. Moze juz teraz warto na takie wizyty sie przepisać, pogadaj.
    Mary - zainteresuj sie rehabilitacja, w ciazy moze uda Ci sie to wczesniej zalatwic. Pogadaj ze potem bedziesz miala przerwe na porod, potem noworodka i bedzie trudno. Podzwon w kilka miejsc, mozesz sie tez powołać na świadczenia w 7 dni gwarantowane w ciazy.
    Mnie od rana jakos ciagle brzuch cmi. Nie wiem czy sie martwić, maly sie rusza, twardnienia sa tylko od czadu do czasu jak zwykle. Wizyte mam w czwartek popoludniu taka przedporodowa na Żelaznej jakby co. Niby mocno nie boli, e jasnej czuje sie ‚inaczej’.

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida-super wieści, a ja i tak twierdzę, że te nasze chude Kurczaki urodzą się większe niż się wszystkim wydaje :p

Mary Magdalena- strasznie Ci współczuję, mam nadzieję że szybko Cię puści i będziesz mogła funkcjonować normalnie ❤️

Agagusia - może Twoja dluga jak szyja żyrafy szyjka po prostu się troszkę skraca? :) ja cały zeszły tydzień taki miałam bólowy. Tymczasem drugi dzień mam super moce, nie czułam się tak dobrze od zrobienia ciążowego testu 😂 nawet brzuch mi tak nie ciąży, no poza tym że środek ciężkości inny i z auta nie umiem wsiadać 😂

Frida91, Agagusia, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzis prezent mojej corci, ktory dostanie jak urodzi sis siostrZyczka - ksiazke ,,moja mlodsza siostra". Właśnie ja przeczytałam i sie poplakalam!

Domi_tur, Bobby29, kayama, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, jak Twoja mama zobaczy ten Słodki Skarb po porodzie to będzie w myślach sto razy ją przepraszać za swoje myślenie i słowa. Zobaczysz! Mam pewną starszą klientkę, która kiedyś mi się rozpłakała na paznokciach, wróciła akurat z Dnia Babci w przedszkolu i taka wzruszona powiedziała, że będzie się smażyć w piekle za to jak źle mówiła o ciąży swojej córki, jak bardzo jej odradzała in vitro.A teraz życie by oddała za swojego wnuka i dopóki żyje będzie mu to próbowała wynagrodzić :) Sama wtedy się wzruszyłam, bo tak to już niestety jest, że tego co nie znamy to się boimy, szczególnie starsze pokolenia. ❤️❤️❤️

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Limerikowo, Kalija, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (przed wszystkim te z cukrzycą ciążowa na insulinie ale ne tylko;))
    od którego tygodnia wasi lekarze zalecają ktg i co ile dni?

Malinka7 lubi tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Smutna, to cc teraz czy w szpitalu masz zostac te 4-6 tygodni? Bo piszesz za kazdym razem inaczej. Spokojnie, nikt Cie wadami nie ma prawa straszyć przy Afi przekroczonym o 3 jednostki!
    Co do wizyt domowych Pani Ani, to z nia o pakiecie musisz rozmawiac, bo w Boramedzie takich usług nie świadczą, tylko ona prywatnie. Moze juz teraz warto na takie wizyty sie przepisać, pogadaj.
    Mary - zainteresuj sie rehabilitacja, w ciazy moze uda Ci sie to wczesniej zalatwic. Pogadaj ze potem bedziesz miala przerwe na porod, potem noworodka i bedzie trudno. Podzwon w kilka miejsc, mozesz sie tez powołać na świadczenia w 7 dni gwarantowane w ciazy.
    Mnie od rana jakos ciagle brzuch cmi. Nie wiem czy sie martwić, maly sie rusza, twardnienia sa tylko od czadu do czasu jak zwykle. Wizyte mam w czwartek popoludniu taka przedporodowa na Żelaznej jakby co. Niby mocno nie boli, e jasnej czuje sie ‚inaczej’.
    Lekarz powidzial ze do porodu termin mam na 11 ale w mojej sytuacji moze isc niedotlenienie i w kazdej chwili cesarka tak mi dzis powiedzial i ze to moze byc skutek wad genetycznych

27a73b5519.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ