Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. Córcia ma już 2300g więc ładnie przyrosła i podskoczyla w centylach. Lekarz pobrał mi gbs i na następna wizytę umówiliśmy się za 3 tyg. Cieszę się bardzo.i jestem naprawdę już dużo spokojniejsza że jednak nie ma.tej hipotrofii! Wystarczy żeby.miała te 2500g przy urodzeniu a jeszcze 5 tyg do terminu więc chyba już będzie dobrze
natty85, Niebieska Gwiazda, Applejoy, emi2016, Chimera, Sylvka, Mary Magdalena, E_linka2, kayama, Agagusia, Smerfelinka, Domi_tur, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Limerikowo, Misi@, werni, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Jak.afi jeszcze wzrośnie do moga zrobic odbarczanie.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Frida91 wrote:Ja już po wizycie. Córcia ma już 2300g więc ładnie przyrosła i podskoczyla w centylach. Lekarz pobrał mi gbs i na następna wizytę umówiliśmy się za 3 tyg. Cieszę się bardzo.i jestem naprawdę już dużo spokojniejsza że jednak nie ma.tej hipotrofii! Wystarczy żeby.miała te 2500g przy urodzeniu a jeszcze 5 tyg do terminu więc chyba już będzie dobrze
Czyli Ciebie uspokajal,że ta waga jest ok?
Mi mówił żeby się nie martwić,bo dziecko po prostu może być małe, ale ja z racji dotychczasowej historii wiele nie potrzebuje by zacząć się martwić.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
natty85 wrote:Smutna bo ja sie glubie...Teraz chcą.ci cc robic w 33 tyg bo masz afi 23?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 17:09
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Dokladnie i grube łozysko kilka razy dziennie ktg ktore wychodzi w miare ok, cukry ok, cisnienie ok a strasza niedotlenieniem. Dziecko kopie nie daje sie zmierzyc bo ucieka od glowicy a ja juz załamanie przechodze. Jem to co daja sle cukry duzo nizsze niz w domu po tych ich jedzeniu muszę dojadac. Córka wazy 2560 a dzis 34 i 3 dzien lekarz mowi ze za duża i ma dużą głowę
A jakie przepływy? W poprzedniej ciąży miałam duże przerośnięta łożysko,ale przepływy były ok. -
Smutna u mnie w 33 tygodniu mała ważyła 2700 ponad. I mieściła się w siatkach. Wody też mam w górnej granicy, co jest często spotykane przy cukrzycy. Jeżeli przepływy są ok to nie masz się czym martwić.
Limerikowo, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:To nasze malutkie i idą praktycznie łeb w łeb
Czyli Ciebie uspokajal,że ta waga jest ok?
Mi mówił żeby się nie martwić,bo dziecko po prostu może być małe, ale ja z racji dotychczasowej historii wiele nie potrzebuje by zacząć się martwić.Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dzięki dziewczyny. Na razie mam zalamke. Jutro mam wizytę u neurologa, potem u gina. Zobaczę, co mi powiedzą. Wstyd mi do ludzi wychodzić. Oko ciągle lzawi i seplenie przy niektórych wyrazach. Mam nadzieję, że to przejdzie, bo na razie tragedia. Wczoraj miałam takiego doła, że pół dnia płakałam. Dobrze, że moje dziecko się mnie nie boi i jakoś normalnie reaguje na "nowa" twarz mamy.
Dobija mnie jeszcze ten antybiotyk, już się cieszyłam, że przynajmniej drugie dziecko będzie miało to oszczedzone. -
U nas remont w toku. Grzejnik wymieniony, połatane ściany, wywiercone otwory i pomalowany sufit
Jutro malowanie ścian i wieszanie rzeczy. Powiedzcie ile pokój musi się wietrzyć po farbie aby w ciąży można było w nim bezpiecznie spać??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:11
Applejoy lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Smutna u mnie w 33 tygodniu mała ważyła 2700 ponad. I mieściła się w siatkach. Wody też mam w górnej granicy, co jest często spotykane przy cukrzycy. Jeżeli przepływy są ok to nie masz się czym martwić.
-
Kalija wrote:Smutnamiss bardzo Ci współczuję tego stresu. Pamiętam że robiłaś badania genetyczne w 1 trymestrze i wyniki były ok. Co się zmieniło? Skąd to podejrzenie?
Swoją drogą, ja też ostatnio zaczęłam się martwić czy Malutka jest zdrowa, bo to że ciąża przebiega zgodnie z planem to żadna gwarancja zdrowia dziecka. Jestem sama zła na siebie, że dopuszczam takie myśli, ale od czasu do czasu mnie aż paraliżuje taki strach. Z resztą moja matka stwierdziła, że jak ciąża z invitro to większe prawdopodobieństwo różnych chorób i systematycznie mi o tym przypomina. Doszło do tego , że prawie z nią nie rozmawiam!
Sorki dziewczyny za taki temat , ale nie mam z kim pogadać a na sercu ciężko
To ja się dołączę-nie słuchaj w ogóle takich głupot. Dzieci z in vitro niczym się nie różnią od poczętych naturalnie! To kościół niestety winny jest takiemu myśleniu moim zdaniem, musi sobie wymyślać bzdurne argumenty przeciwko in vitro aby nimi ludzi karmić.
Ja się też trochę martwię, też mnie strach oblatuje mimo prawidłowych wyników, a co jak się urodzi jednak chore... odganiam te myśli, wszystkie urodzimy zdrowe i śliczne dzieciJa już mam chyba limit cierpień w ciąży wyczerpany więc spodziewam się sielanki
Limerikowo, Kalija lubią tę wiadomość
-
Smutna, to cc teraz czy w szpitalu masz zostac te 4-6 tygodni? Bo piszesz za kazdym razem inaczej. Spokojnie, nikt Cie wadami nie ma prawa straszyć przy Afi przekroczonym o 3 jednostki!
Co do wizyt domowych Pani Ani, to z nia o pakiecie musisz rozmawiac, bo w Boramedzie takich usług nie świadczą, tylko ona prywatnie. Moze juz teraz warto na takie wizyty sie przepisać, pogadaj.
Mary - zainteresuj sie rehabilitacja, w ciazy moze uda Ci sie to wczesniej zalatwic. Pogadaj ze potem bedziesz miala przerwe na porod, potem noworodka i bedzie trudno. Podzwon w kilka miejsc, mozesz sie tez powołać na świadczenia w 7 dni gwarantowane w ciazy.
Mnie od rana jakos ciagle brzuch cmi. Nie wiem czy sie martwić, maly sie rusza, twardnienia sa tylko od czadu do czasu jak zwykle. Wizyte mam w czwartek popoludniu taka przedporodowa na Żelaznej jakby co. Niby mocno nie boli, e jasnej czuje sie ‚inaczej’.Mary Magdalena lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Frida-super wieści, a ja i tak twierdzę, że te nasze chude Kurczaki urodzą się większe niż się wszystkim wydaje :p
Mary Magdalena- strasznie Ci współczuję, mam nadzieję że szybko Cię puści i będziesz mogła funkcjonować normalnie ❤️
Agagusia - może Twoja dluga jak szyja żyrafy szyjka po prostu się troszkę skraca?ja cały zeszły tydzień taki miałam bólowy. Tymczasem drugi dzień mam super moce, nie czułam się tak dobrze od zrobienia ciążowego testu 😂 nawet brzuch mi tak nie ciąży, no poza tym że środek ciężkości inny i z auta nie umiem wsiadać 😂
Frida91, Agagusia, Mary Magdalena lubią tę wiadomość
-
Kalija, jak Twoja mama zobaczy ten Słodki Skarb po porodzie to będzie w myślach sto razy ją przepraszać za swoje myślenie i słowa. Zobaczysz! Mam pewną starszą klientkę, która kiedyś mi się rozpłakała na paznokciach, wróciła akurat z Dnia Babci w przedszkolu i taka wzruszona powiedziała, że będzie się smażyć w piekle za to jak źle mówiła o ciąży swojej córki, jak bardzo jej odradzała in vitro.A teraz życie by oddała za swojego wnuka i dopóki żyje będzie mu to próbowała wynagrodzić
Sama wtedy się wzruszyłam, bo tak to już niestety jest, że tego co nie znamy to się boimy, szczególnie starsze pokolenia. ❤️❤️❤️
emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Limerikowo, Kalija, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny (przed wszystkim te z cukrzycą ciążowa na insulinie ale ne tylko;))
od którego tygodnia wasi lekarze zalecają ktg i co ile dni?Malinka7 lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Smutna, to cc teraz czy w szpitalu masz zostac te 4-6 tygodni? Bo piszesz za kazdym razem inaczej. Spokojnie, nikt Cie wadami nie ma prawa straszyć przy Afi przekroczonym o 3 jednostki!
Co do wizyt domowych Pani Ani, to z nia o pakiecie musisz rozmawiac, bo w Boramedzie takich usług nie świadczą, tylko ona prywatnie. Moze juz teraz warto na takie wizyty sie przepisać, pogadaj.
Mary - zainteresuj sie rehabilitacja, w ciazy moze uda Ci sie to wczesniej zalatwic. Pogadaj ze potem bedziesz miala przerwe na porod, potem noworodka i bedzie trudno. Podzwon w kilka miejsc, mozesz sie tez powołać na świadczenia w 7 dni gwarantowane w ciazy.
Mnie od rana jakos ciagle brzuch cmi. Nie wiem czy sie martwić, maly sie rusza, twardnienia sa tylko od czadu do czasu jak zwykle. Wizyte mam w czwartek popoludniu taka przedporodowa na Żelaznej jakby co. Niby mocno nie boli, e jasnej czuje sie ‚inaczej’.