Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa znam tą stylówkę, spanie w dresie i sksrpetach, żeby wyjście z domu zajęło 30 sekund 😂
Nieee Niezapominajko, ja się trochę nabijampodglądam na Fb grupę czerwcowych i Lipcowych mam i tam co druga je daktyle, pije liście malin, sprząta, wiesza firany, uprawia gimnastykę a potem w 41 tygodniu jedzie na wywoływanie :p Jak Maluszki nie będą gotowe to i kankan nie pomoże nam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:44
Agagusia, Limerikowo, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Kurde, mnie nigdy lekarz nie zdradził magicznego poziomu AFI
Mam tylko w opisie badań: "ilość wód w normie".
hehe, ja tez i sie cieszę, bo tak jak wiele z nas baaaardzo stresuje sie tymi pomiarami i pewnie moj stres bylby gorszy dla dziecka niz prezkroczenie magicznej granicy o 2 badz 3 jednostki
Ja jutro wybieram sie do ziko sfinalizowac zakupy. Zdecydowalam sie również wyprobowac polecany przez Was zielony linomag zamiast bepnathenu, cena na pewno tez zachecaMDW lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Pierniczkowa znam tą stylówkę, spanie w dresie i sksrpetach, żeby wyjście z domu zajęło 30 sekund 😂
Nieee Niezapominajko, ja się trochę nabijampodglądam na Fb grupę czerwcowych i Lipcowych mam i tam co druga je daktyle, pije liście malin, sprząta, wiesza firany, uprawia gimnastykę a potem w 41 tygodniu jedzie na wywoływanie :p Jak Maluszki nie będą gotowe to i kankan nie pomoże nam!
Hahaha! Co do tych metod to ja poprzednim razem probowalam glownie sexu i schodzenia po schodach. Babcia mieszka na 7 piętrze, wiec czesto ja odwiedzalam, wjazd winda i kilka razy schodzilam
Zaczelam rodzic 3 dni po terminie, wiec nie tak zle
Aczkolwiek jak slysze, ze porod u mam aktywnych w ciazy idzie szybciej, to krew mnie zalewa, bo wszystkie moje koleżanki lezace rodzily max 2 h a nie ponad 12 -
Ja bym chciała urodzić po 23 lipca a najlepiej 30
poród po terminie tknjednen z gorszych koszmarów dla mnie, mam nadzieję że uda mi się malucha urodzić troszkę wcześniej. 30 mąż ma urodziny więc było by idealnie, ja mam 10 sierpnia ale mam nadzieję że nie będzie czekać do urodzin matki 🙈😁
Dzisiaj pół dnia boli mnie okresowo podbrzusze ale czytałam że u Was też pojawiają się takie bóle. Ciekawe to wszystko 😊Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Ja biore od tygodnia wiesiołek, polozna zaleciła mi 3xpo 2 kapsułki. Od dwoch dni herbatka z liści malin - w herbapolu albo innym zielarskim mozna kupic. Daktyle i ananas tez pomagają, ale nie wiem co z regularnością w moim przypadku:/ na razie mam z 5 paczek daktyli Bio z promocji w Rossmanie, kupilam juz z 2 miesiace temu jak zobaczyłam super cene - mowilam ze jestem łowcą promocji;)
Po 37-38 tc mozna tez wiesiołek od dolu aplikować. Moze przez to ze to moja 3 ciaza, to ja sie takich eksperymentow nie boje, z pierwszym tez stosowałam, choc wlasnie nieregularnie rozne różności i urodziłam dzien przed terminem zaledwie. Jak dziec uparty to go nic nie zmusi! Takie sposoby to pikus, wyższy kaliber, jak olej rycynowy, to moze bezposrednio jakos zadziałać, do reszty potrzebna jest regularność i przynajmniej te 2-3 tygodnie stosowania, jak przy kazdym srodku ziołowym.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Nie ze chce byc maruda ale podobno ilośc składnika z ananasa która mogłaby mieć jakikolwiek wpływ uzyskuje sie dopiero po zjedzeniu ponad 3 sztuk😅 a daktyle sa bardzo nie wskazane przy cukrzycy, niestety. Dla nas „słodkich” zostaje raczej wiec seks i mycie okien. 😬
Ja mocno sie stresuje wizyta która dopiero w czwartek ale maja mi powiedziec jak wielkość i co w związku z tym rekomenduja: dalsze czekanie, indukcja czy cc.. nie moge juz spac od weekendu przez gonitwe myśli co tam jak tam u mojego wielkoluda.
Torby jeszcze nie pakuje, chociaz apteka i ciuszki ogarnięte. Wózek mam po córce.
Nie wiem tylko ciagle gdzie Młody (wciąż bezimienny) bedzie spał. Nastawiałam sie na chicco next to me, ale po oględzinach jakos nie jestem przekonana do końca. Komuś z Was sie to rozwiazanie sprawdziło? Dla córki miałam kosz Mojżesza - u nas niewypał i lozeczko- nie przespała jednej nocy .. Hm
Nie wiem tez jak ogarne mycie malucha. Mój maz pracuje do pozna wiec przeraża mnie mycie w pierwszych tygodniach w pełnym pochyleniu w wanience wstawionej do naszej wanny 😥 dla córki mieliśmy taka stacje z wanienka i przewijakiem- wygodne i bez schylania ale teraz absolutnie nie znajdziemy na to miejsca 🙈 szukam jakiegoś rozwiazania, oglądam jakies mikro wanienki co mozna postawić na płaskiej powierzchni np. https://shnuggle.com/product/shnuggle-baby-bath-with-foam-backrest ale jak patrzę na pozycje tego maluszka, to boje sie o kręgosłup.. niby takie mycie to kilka chwil ale z córka bardzo przestrzegaliśmy by nie sadzać ani nie klasc w niezdrowych pozycjach dość długo a tu właśnie szukam rozwiazania dla noworodzia, nie wiem jakie to ma opinie u fizjo. Ech, ciężkie te decyzje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 23:25
-
A u mnie nic się nie dzieje, szyjka ciągle długa , twardnienia coś mi przeszły , teraz to albo nie mam wcale albo ze 2,3 dziennie. Żadnych skurczy. Naturalnie to.coś czuje ze bym przynosiła. Na cc chciała bym się umówić w 2 tygodniu sierpnia. To będzie jakoś 38 czy 39 tydzień. Chciała bym wcześniej ale wyczytałam ze dla dziecka każdy dzien w brzuchu jest ważny i mimo donoszonej ciąży po 37 tc zdarzają się powikłania i problemy zdrowotne u dzieci
,boję się ryzykować.
-
Smutnamiss wrote:U mnie bylo 20 po 3 dniach 23,5 a lekarz mowi o natychmiastowej koniecznosci cc
skoro jestes w szpitalu pod opieka to do skonczonego 37tc powinno byc ok z regularnymi badaniami
kazdy teraz dzien i tydzien zwieksza szanse donoszonego noworodka a nie wczesniaka z mozliwymi komplikacjami
skoro nie ma bezpośredniego zagrozenia zycia Twojego ani Dziecka -
moja kol ma corke z in vitro i dziecko normalne jak kazde, dobry poziom rozwoju a lapie z przedszkola tak samo jak inne i przekazuje jelitowki rodzicom
za x lat nast pokolenia z naszych komorek beda ze sztucznej macicy
swiat i medycyna ida do przodu -
kayama wrote:U nas remont w toku. Grzejnik wymieniony, połatane ściany, wywiercone otwory i pomalowany sufit
Jutro malowanie ścian i wieszanie rzeczy. Powiedzcie ile pokój musi się wietrzyć po farbie aby w ciąży można było w nim bezpiecznie spać??
mysle przy tej cieplej pogodzie to ladnych pare dni wietrzenie.choc podobno ma sie ochlodzic jeszcze
ja w ciazy mam nos ciagle b czuly
zobaczysz sama czy wchodzac do mieszkania czuc jeszcze zapach farby -
MartaMartaMarta wrote:Dziewczyny (przed wszystkim te z cukrzycą ciążowa na insulinie ale ne tylko;))
od którego tygodnia wasi lekarze zalecają ktg i co ile dni?
ja juz mialam 1sze ktg zaczety 33tc
cukier na czczo 93.pozostale cukry z krzywej ok
z tym ze 3cia ciaza i te ktg to u mbie b roznie wychodza a lek prowadzacy ten sam , wiec sytuacje pamieta, cala dokumentacje ma
moje kol mialy ktg od 35tc skonczonego wiec to zalezy od lekarza kiedy pielegniarka podepnie -
Frida super ze mała przyrasta
Dziś byłam w nie odpowiednim czasie i momencie. Zostałam poturbowana przez psychopatke gdyby nie jej matka która odciagnela ja ode mnie to mogło by się źle skończyć. Powaliła mnie na trawnik spadam na szczęście na pupę i ciągnęła mnie za włosy. A później obie dwie poszły. Teraz nie mogę usnąć. Małemu na szczęście nic nie jest, rusza się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 06:49
-
Werni, o czym Ty piszesz? Gdzie to się stało? W biały dzień? O matko! Współczuję przeżyć.
Jestem w szoku...
Hmm... Muszę jutro na wizycie zapytać moja ginekolog o ktg, ale znając jej podejście powie, że wszystko jest ok to po co. Chyba, że to są zalecenia odgórne, ale jak na razie słowem o ktg nie wspomniala. W przychodni w której moja położna środowiskowa pracuje raczej takiego sprzętu nie mają, więc pewnie też mi nie zrobi. Jutro się dowiem.
Dziś się już zdążyłam wkurzyć. Wekowalam wczoraj wieczorem jeszcze ogórki. 6 na 8 słoików się nie zamknęło... Wrrr. A nakrętki nowe, wczoraj kupione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 07:02