Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Smerfelinka - cio Ci sie przydarzyło w aptece?
Ja tez wczoraj mialam kiepski dzien, tak jak pisalam caly praktycznie dzien od rana mialam cmienie brzucha jak na okres. Wieczorem to juz bolało niezle i dodatkowo mialam mdłości. Mowilam mezowi ze gdybym byla w terminie to byłabym pewna ze w nocy cos sie zacznie dziac.
Rano bylo juz Ok, ale z kolei po powąchaniu noża po maśle (to moja schiza, nienawidze roztopionego masła, w życiu nie zjem i tez nożem na ktorym sa slady ciepłego masła nic nie posmaruje juz) porzygalam sie i to konkretnie 🥴
Potem bylo juz Ok, oprocz tego ze dzieci nie zaszczepiłam, bo starszy obudził sie z katarem (chyva pierwszy raz od roku!), wiec juz i małego nie zaszczepie. A potem mialam sie spotkac z polozna, ale godzine przed spotkaniem, jak juz bylismy w drodze, zadzwoniła ze jej pacjentce ktora leżała na patologii wlasnie wody odeszły - no co zrobie... niech Jej sie rodzi latwo i tyle.
Jutro dokładne usg na Żelaznej i potem wizyta, mam nadzieje ze juz finalnie kwalifikująca mnie do vba2cc - prosze o kciuki zeby nic niespodziewanego nie wyszlo! Polozna jutro spotkac sie nie moze, nie wiem kiedy w koncu szczegóły ustalimy i umowe podpiszemy...
Ps. Dzis znow probowalam szyjke moja wymacac i i dosięgnąć juz nie moglam - oby sie choc troche skróciła, bo z 3 cm to mi urodzic za 3-4 tygodnie bedzie chyba ciezo🤔
Agagusia babka zamiast stanąć za mną normalnie w kolejce, to właściwie przytuliła się do mnie i oparła o mnie, a ja jestem dość przewrażliwiona na punkcie mojej osobistej przestrzeni. Zwróciłam jej uwagę, zrobiła krok w tył, a za chwilę to samo. I nie dała mi spokojnie dopytać farmaceutki o to, co chciałam, bo cały czas o coś ją pytała i komentowała. Już myślałam, że się rozpłaczę... Ja to mam szczęście do dziwnych ludzi.
Kciuki za jutrzejszą wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 21:01
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nie chce krytykowac ale czym polozna niemowlakowi zmierzy?
zwykly oznacza dzis bezrteciowy pod pache lub do pupy wkladany
takie zwykle jak dla mnie sa po prostu niewygodne dla dziecka nawet kilkulatka w goraczce
kazdy zreszta wybiera co mu pasuje
my mamy do ucha Brown i jest super 5lat plus dziala na tej samej baterii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 21:22
-
A z pozytywów, to zrobiłam dziś zamówienia na wszystkie rzeczy (poza wanienką, bo kupimy stacjonarnie), których nam brakowało. Łóżeczko z przewijakiem, materacyk, fotelik z wkładką aeromoov i adapterami, nianię i monitor oddechu plus kilka mniejszych rzeczy, jak prześcieradełka, klin, podkłady na przewijak itp. Uff
Wszystko będzie w przyszłym tygodniu, więc teraz Mężuś musi się już wyrobić z remontem, nie ma wyjścia 😅 Spokojniejsza będę, jak wszystko będzie gotowe, ale to i tak ogromny krok naprzód!
Mały się też właśnie rozruszał, więc przynajmniej będę jakoś spałaDomi_tur, Applejoy, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
baileys wrote:Werni dobrze ze piszesz, bo ja musze chyba kupic w Smyku nowe czapeczk. Skoro moje dziecie ma juz teraz obwod glowy 32 cm, to te ktore kupilam na 36/38 beda na pewno za małe🙄
-
Pierniczkowa wrote:U mnie pojawiło się już nadciśnienie. Mam 160/111 teraz przy leżeniu. Wzięłam dopegyt i siedze czekam aż się unormuje.
teraz na konciwce trzeba patrzec na cisnienia mocno
ja sie boje rzucawki
jade na 6 dopegytach i 2 isoptinach
w 1ej ciazy mialam powazne zagrozenie rzucawka
cisniania po 37tc 186/130 etc
patrz czy Ci nie slabo lub czy nie ma omdlen lub mroczek przed oczymaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 21:55
-
Limerikowo wrote:oj to pilnuj nawet 2x dopegyt jest ok
teraz na konciwce trzeba patrzec na cisnienia mocno
ja sie boje rzucawki
jade na 6 dopegytach i 2 isoptinach
w 1ej ciazy mialam powazne zagrozenie rzucawka
cisniania po 37tc 186/130 etc
patrz czy Ci nie slabo lub czy nie ma omdlen lub mroczek przed oczyma -
Mały raporcik na koniec dnia:
Wyprasowałam dziś wszystko!!
Okazało się jednak, ze potrzebuje kilku białych pieluch tetrowych, bo te które mam po Julku wizualnie kiepsko wyglądają. Pojechałam do smyka kupić ale mieli straszne dziadostwo. Jutro pojadę do sklepu z artykułami dziecięcymi, tam można na sztuki i można pomacać jakość. Żeby jednak nie robić pustego przebiegu skusiłam się na 3-pak bodziakow z krótkim rękawem. Był mały wybór na 56, ale znalazłam jeden bardzo ładny zestaw. Dokupiłam jeszcze jeden ręcznik z kapturkiem.
Jutro koło 13 jedziemy z Julkiem do moich rodziców i mam zamiar zabrać ze sobą torbę na porodówkę. Mam wiec motywacje, żeby jutro skończyć jej pakowanie.Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]
-
Smerfelinka wrote:Agagusia babka zamiast stanąć za mną normalnie w kolejce, to właściwie przytuliła się do mnie i oparła o mnie, a ja jestem dość przewrażliwiona na punkcie mojej osobistej przestrzeni. Zwróciłam jej uwagę, zrobiła krok w tył, a za chwilę to samo. I nie dała mi spokojnie dopytać farmaceutki o to, co chciałam, bo cały czas o coś ją pytała i komentowała. Już myślałam, że się rozpłaczę... Ja to mam szczęście do dziwnych ludzi.
Kciuki za jutrzejszą wizytę!
Smerfelinka już to czuje co Ty czułaś 😥 ja tez nie lubię jak ktoś obcy się nawet o mnie otrze, a co dopiero jak na mnie stara się podeprzeć 😞😞. Szkoda ze nie trafiłaś na farmaceutkę która jej by zwróciła uwagę - u mnie w aptekach jest taka zasada ze jedna osoba przy okienku i dwa kroki dalej kolejna osoba (albo ja chodzę do takich aptek 😅).[/url]
-
Applejoy wrote:Pierniczkowa a co twój lekarz na takie ciśnienia?
-
Limerikowo wrote:nie chce krytykowac ale czym polozna niemowlakowi zmierzy?
zwykly oznacza dzis bezrteciowy pod pache lub do pupy wkladany
takie zwykle jak dla mnie sa po prostu niewygodne dla dziecka nawet kilkulatka w goraczce
kazdy zreszta wybiera co mu pasuje
my mamy do ucha Brown i jest super 5lat plus dziala na tej samej baterii
No tez mnie to zdziwilo bo jak zmierzyc jak dziecko spi itp. Tez sie chyba zdecyduje na ten do uchaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam się pochwalić jakie przyszły dziś bonusy z Bebiprogram
Zarejeestrowałam się też między innymi do nivea i jakiegoś jednego programu, ale nie przyszedł żaden link aktywacyjny i zastanawiam się czy to możliwe że to tylko wyłudzenie danych???
A z innej beczki orientujecie się czy ZUS może podzielić wypłatę L4? Zawsze miałam od wizyty do wizyty i tak też wypłacano zasiłek. Dziś wchodzę na konto a tam wpłata i to za krótszy okres niż zawsze 🤔DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Niebieska Gwiazda wrote:młody się rozkopał.Jutro wizyta u gina i już się boję.Brzuch trochę za twardy.Obawiam się,że znów skieruje mnie do szpitala.I mam wielkie obrzęki szczególnie na stopach.Dziś prawie cały dzień leżałam a stopy jak parówy.Potrzebuję waszego wsparcia.
Trzymam kciuki! ✊🏻 Nie martw się na zapas.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
[/url]
-
Sylvka może dostałaś zwolnienie na krótszy czas? Musisz na pue zusu zobaczyć
Niebieska trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️
Smerfelinko, małż teraz musi podkręcić obroty żebyś miała gdzie składować ten shopping 😁Smerfelinka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:U mnie pojawiło się już nadciśnienie. Mam 160/111 teraz przy leżeniu. Wzięłam dopegyt i siedze czekam aż się unormuje.
Dopegyt ma utrzymywać ciśnienie w ryzach przez całą dobę. Ważne żeby wieczorem mierzyć przed pójściem spać bo wtedy lubi rosnąć... Tzn ok 21-22:00. Lekarz nie kazał Ci zwiększyć mocnej dawki skoro masz takie ciśnienie?
Ja biorę teraz 3x1 ale moja siostra pod koniec ciąży taka 4x2...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 23:15
Limerikowo lubi tę wiadomość