Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:młody się rozkopał.Jutro wizyta u gina i już się boję.Brzuch trochę za twardy.Obawiam się,że znów skieruje mnie do szpitala.I mam wielkie obrzęki szczególnie na stopach.Dziś prawie cały dzień leżałam a stopy jak parówy.Potrzebuję waszego wsparcia.
Będzie dobrze ! Trzymam kciuki 🙂Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez skonczylam prasowanie i dotarlo do mnie, ze mam za duzo cienkich ciuszkow (sukienki, body na krotki, rampersy), a za malo grubych 🙄
Powiedzcie mi ile macie spiochow i polspiochow? Bierzecie je do szpitala? Ja okazuje sie mam tylko 3 sztuki, a reszta to legginsy bez stopek. A na wszystkich stronkach wyprawkowych pisza, zeby malucha ubierac w body z dlugim i te spiochy na poczatekSylvka lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazdo nie martw się na zapas. Moja znajoma chodziła opuchnięta tak , że wyglądała jak ludzik Michelin. Lekarz na każdej wizycie robił próbę skóry (sprawdzał czy po naciśnięciu wraca do stanu pierwotnego) i dopóki tak było to mówił, że jest ok i taki jej urok. Trzymam kciuki za wizytę!
DrzewkoPomarańczowe wrote:Kurde, idę jutro do labu na badania, a skończyły mi się pojemniki na mocz 🙄. Mam tylko na kał - średnica ze 2 cm. Już widzę siebie o 7 rano jak celuje w ten otwór 😅.
Użyj słoiczka, po drodze kup w aptece pojemnik i przelej.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Agagusia - u nas tez nie udalo sie zdazyc z 2 dawka meningo, bo caly czas bylo cos. Teraz juz na pewno nie polece, tym bardziej, ze po tym szczepieniu byla przez kilka dni marudna i bolala ja raczka.
Ja sie zaczelam martwic o moja laktacje. Wcześniej nie mialam problemow, ale cc bylo przez brak postepow porodu, a jak mi zrobia na sztywno... Pocieszam sie, ze siara juz jest a cyce jak balonykupowalam we wczoraj stanik do karmienia - rozmiar 70 GG 😂
Ja dzis z kolei czuje sie najlepiej. Kregoslup nawala po mini zakupach. Ciezko mi sie oddycha i mam problem zjesc wieksze porcje, a z drugiej strony ciagle parcie na pęcherz. Nie pasuje to ani do brzucha wysoko, ani nisko - wiec chyba mam 2 w 1 -
Applejoy czułam się fatalnie, a farmaceutka faktycznie powinna zareagować, bo tam nawet jest karteczka, że jedna osoba przy okienku! Aż jestem zła, że taka potulna byłam... Ale nie miałam ochoty jeszcze się wykłócać.
Niebieska trzymam kciuki za wizytę, żeby szpital nie był potrzebny i wszystko udało się opanować bez tego. Będzie dobrze!
Domi, Mąż teraz jest tak zmotywowany, że na pewno da radęA zakupów na korytarzu trzymać przecież nie będziemy, więc jakby... Musi
Baileys nam położna w SzR mówiła, żeby nawet noworodka ubierać w krótki rękaw, jeśli byłyby upały. A już na pewno nie zakładać zbyt wielu warstw. Ja mam trzy pary półśpiochów i trzy pary śpiochów. Ewentualnie jakiś pajacyk z długim rękawem i stópkami też powinien być ok, gdyby nie było aż tak ciepło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 00:01
Niebieska Gwiazda, baileys lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
emi2016 wrote:Dopegyt ma utrzymywać ciśnienie w ryzach przez całą dobę. Ważne żeby wieczorem mierzyć przed pójściem spać bo wtedy lubi rosnąć... Tzn ok 21-22:00. Lekarz nie kazał Ci zwiększyć mocnej dawki skoro masz takie ciśnienie?
Ja biorę teraz 3x1 ale moja siostra pod koniec ciąży taka 4x2... -
baileys wrote:Tez skonczylam prasowanie i dotarlo do mnie, ze mam za duzo cienkich ciuszkow (sukienki, body na krotki, rampersy), a za malo grubych 🙄
Powiedzcie mi ile macie spiochow i polspiochow? Bierzecie je do szpitala? Ja okazuje sie mam tylko 3 sztuki, a reszta to legginsy bez stopek. A na wszystkich stronkach wyprawkowych pisza, zeby malucha ubierac w body z dlugim i te spiochy na poczatek
Poczytałam dziś na fb na grupie "gdzie rodzić" i dziewczyny piszą że 1 dnia po porodzie dzieci ubierają cieplo typu śpiochy, body, spodenki, czapeczka i kocyk. A potem już cieniej, np samo body z krótkim, albo kaftanik, do przykrycia jak trzeba to otulacz lub pielucha. Trzeba pobrać różne ciuchy bo pogoda też może się zmieniać. Ja nie mam prawie body z krótkim i muszę dokupić. -
Domi_tur wrote:Sylvka może dostałaś zwolnienie na krótszy czas? Musisz na pue zusu zobaczyć
Niebieska trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️
Smerfelinko, małż teraz musi podkręcić obroty żebyś miała gdzie składować ten shopping 😁
Nie mam konta na pue, bo chyba trzeba osobiście pójść potwierdzić tożsamość? Nie było mi po drodze i w końcu zrezygnowałam z założenia tego konta. Będę jutro dzwonić na infolinię, ale zawsze gin mi dawała od wizyty do wizyty i tak też miało być tym razem chyba żeby się walnęła z datą...
Niebieska ja również dołączam do grona kciukających ✊✊
Smerfelinka u mnie też remont w pełni, idzie jak krew z nosa 😂 Czuję, że będzie wesoło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 00:13
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Niebieska Gwiazda wrote:młody się rozkopał.Jutro wizyta u gina i już się boję.Brzuch trochę za twardy.Obawiam się,że znów skieruje mnie do szpitala.I mam wielkie obrzęki szczególnie na stopach.Dziś prawie cały dzień leżałam a stopy jak parówy.Potrzebuję waszego wsparcia.
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:Poczytałam dziś na fb na grupie "gdzie rodzić" i dziewczyny piszą że 1 dnia po porodzie dzieci ubierają cieplo typu śpiochy, body, spodenki, czapeczka i kocyk. A potem już cieniej, np samo body z krótkim, albo kaftanik, do przykrycia jak trzeba to otulacz lub pielucha. Trzeba pobrać różne ciuchy bo pogoda też może się zmieniać. Ja nie mam prawie body z krótkim i muszę dokupić.
Mam położna też mówiła że do szpitala to nawet w lato takie powiedzmy pełne ciuchy, czyli pajacyk albo body na długi rekaw i polspiochy, ale już po 1-2 dobach spokojnie można już bardziej "do pogody" ubierać, jeżeli maluch odpowiednio sobie radzi. Wiadomo jeżeli ma problem z termoregulacja to ubiera się cieplej, ale o tym powiedzą pewnie w szpitalu. Wtedy też zazwyczaj w inkubatorze maluch leży jakiś czas.
mówiła też że na spacer można już wychodzić od razu, nie trzeba werandowac w lato.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 01:02
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
wlasnie sa takie efekty ciśnień jak je juz czuc ze boli głowa, najgorzej jak czuje sie obrecz lub bol sciskajacy , pulsujacy na potylicy
mozna tez byc poddenerwowanym
ja mierze 3x dziennie, wazne by pilnoeac odstepow czasowych
rano cis moze byc niz i fakt na wieczor zwieksza sie
blad to nie wziac tab bo cisnieniomierz pokazuje niskie cis rano
wazny tez jest ok cisnieniomietz.ja mam omron lata juz, nadgarstkowe nie do konca sa wiarygodne
u mnie 1y efekt tab to kolo 30 - 40minWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 05:11
-
Właśnie wróciłam z ip. Na szczęście ktg prawidłowe, przepływy ok. Mam brać 2x2 dopegyt. Do 15 powinnam dociągnąć. Jestem padnięta nie spałam ani godziny.
Niebieska Gwiazda, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Nie mam konta na pue, bo chyba trzeba osobiście pójść potwierdzić tożsamość? Nie było mi po drodze i w końcu zrezygnowałam z założenia tego konta. Będę jutro dzwonić na infolinię, ale zawsze gin mi dawała od wizyty do wizyty i tak też miało być tym razem chyba żeby się walnęła z datą...
.
Sylvka, nie, nie musisz nigdzie chodzić. Tożsamość potwierdzisz albo przez profil zaufany (który zakładasz przez bankowość internetową) albo bezpośrednio przez bankowość internetową... zależy od banku, w którym masz konto. Spróbuj. Najwyżej jak nie uda ci się, to zadzwonisz na infolinię.Sylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka, ach te remonty na końcówce ciąży, kto to wymyślił? 😅 Ale dacie radę! Mój Mąż cały czas przeziębiony, a mimo to się zawziął. Ja teraz już powoli widzę światełko w tunelu
Pierniczkowa dobrze, że wszystko inne jest ok. Ciśnienie wyregulujesz, a teraz spróbuj trochę odespać, jesli możesz.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyJa też miałam niezłą zagwostkę jakie ubranka zabraac do szpitala. Ostatecznie zapakowałam takie sety
do tego rożek i średniej grubości kocyk, a jak będzie trzeba coś cieńszego to mam kilka pieluch zapakowanych (tetry i flanelki) chyba powinno być ok
Oczywiście wczoraj robiłam sobie przegląd ubranek po raz milionowy, i jak powiedziałam mojemu K że w smyku są przeceny do -70% to od razu zrobiłam zamówienie na 59zł na troszkę większy rozmiar (dresik, spodenki, 2pak rajtek, i 2 pak pajacyków)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 07:23
kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa - nie ma to jak noc na IP🥴Ale przynajmniej jestes spokojna, bo sprawdziłas co mogłaś - teraz marsz spac przynajmniej do poludnia i wieczorem tez wczesniej. Kciuki żebyście do tego 37tc dociągnęli, ale jakby co to 36 tez jest Ok. Tym bardziej ze Twoje male chyba z tego co pamietam spore jest? Tak, to ta słodka ‚pucia’ - śliczne ostatnio to foto z usg wrzucalas😁
Niebieska - bedzie dobrze, nie zamartwiaj sie na zapas! Daj znac po wizycie.
Drzewko - ja tez jade do tesciow w ten weekend juz z walizka i torba dla małego, wole dmuchać na zimne. . A do mojego szpitala, mimo ze dziadkowie 150 km od domu, to jak maz przyciśnie na autostradzie, dojadę pewnie w niewiele dluzej niz ode mnie w korkach o 16, wiec luz. U nas to jeszcze byl pomysl wyjazdu do Gdanska za tydzien na 3 dni. Ale jednak pogoda tam kiepska i nie wiem czy tam gdziekolwiek pozwoliliby mi w ogole probowac SN po 2cc, wiec raczej rozsądek wygra i zostaniemy. . Ale juz wyjazdu z malym jeszcze w tym sezonie nad morze nie odpuszczę!😁 Jak tylko bedzie ‚samochodwy’ to gdzies najblizej jak sie da, sle wyskoczymy.Niebieska Gwiazda, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
hej! melduje się w 36T0d! booooooze kiedy zleciało ??? powiem wam że mam stresa bo pierwszą córkę w tym terminie miałam już przy sobie i przez to siedze jak na bombie ... co chwile się budzę czy wody nie odeszły itp - ehh może jakoś niezwariuje do porodu
tydzień temu gin mój już przestał komentować twardość szyjki co robił przy każdej wizycie więc pewnie już miękkajedynie co to powiedział, że się skróciła i ma dwa centymetry w badaniu ręcznym
widziałam, że był poruszany temat toreb to do wózka - jak dla mnie to jest jedna z najważniejszych rzeczy bo nosimy ją codziennie przez prawie 2 lata (ja w sumie nawet dłużej) dlatego musi być wygodna, pojemna, lekka ale i nam się podobać - ja uwielbiam skiphop (teraz też są piękne la millou - 4 lata temu nei było albo nie znałam tej marki) co do skip hop to uwielbiam bo jest nie typowo dzieciowa z wyglądu a bardzo pojemna i ma dużo rozwiązań fajnych jak np. szaszetki na ubranka / jedzenie / mate do przewijania
mam dokładnie tą
http://skip.zone/torby/14-forma.html
i naprawdę polecamteraz ze względu na starszą myślę o plecaku i też czymś z czym będę mogła chodzić również codziennie, co również będzie kobiece i niestety na razie jestem w fazie testów - zamawiam i okazuje się że to nie to i odsyłam
póki co sprawdzony:
1.
http://skip.zone/torby/82-plecaki/249-plecak-duo-signature.html
za duży, zbyt męski/sportowy ale super szybki system mocowania do wózka, który nie przeszkadza w prowadzeniu wózka
2. https://www.google.com/search?q=plecak+do+w%C3%B3zka+czarny&newwindow=1&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNs8vX1ZrjAhULt4sKHdaMAZEQ_AUIECgB&biw=1366&bih=664#imgrc=VoYAtLYmayOKNM:
po prostu nie toteż za duży i żadnej chemii
3.
https://www.joissy.com/kolekcja/torby-i-plecaki/plecak-torba-dual-grey-melange-kopia
czekam na takie cudeńko jeszcze
-
Baileys , ja mam mniej więcej po równo pajace/body z krótkim i długim , powinnam dokupić jakieś sweterki/kaftaniki, bo jak będzie chłodno to na body z krótkim nie mam co narzucić. A końcówka lata bywa różna.
U mnie dziś 11 stopni na dworze póki co 😏 jadę do labu na APTT
Miłego dnia wszystkim!