Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacha wrote:Ja też miałam niezłą zagwostkę jakie ubranka zabraac do szpitala. Ostatecznie zapakowałam takie sety
do tego rożek i średniej grubości kocyk, a jak będzie trzeba coś cieńszego to mam kilka pieluch zapakowanych (tetry i flanelki) chyba powinno być ok
Oczywiście wczoraj robiłam sobie przegląd ubranek po raz milionowy, i jak powiedziałam mojemu K że w smyku są przeceny do -70% to od razu zrobiłam zamówienie na 59zł na troszkę większy rozmiar (dresik, spodenki, 2pak rajtek, i 2 pak pajacyków)
Dobrze że wrzuciłas, ja mam podobnie,może dużo tego ale popakowalam na wszystkie opcję: pajacyk, kaftanik z długim, body z długim i krótkim, śpiochy albo polspiochy, czapeczka, niedrapki i skarpetki. Do przykrycia kocyk i otulacz bambusowy. Najwyżej będzie wybór. A ile kompletów bierzecie? -
nick nieaktualny
-
Ja miałam wczoraj ciezki wieczór. Jak jestem trochę aktywna w ciągu dnia to potem jest tragedia
A byłam tylko u lekarza i udzielałam się przy malowaniu, musiałam coś zmierzyć, pokazać itp. Potem potwornie bolały i ciągnęły mnie plecy, rozbolal cały brzuch A od ruchów dziecka miałam klucia i ból na górze brzucha, jak ona się wierci to.mi od razu twardnieje. Popłakałam się z bólu
( Czy wy też tak.macie czy ja taka dziwna jestem ? Dla mnie ruchy teraz często są mocno bolesne. Weszłam do.wanny aby to.wszystko rozluźnić w ciepłe i siedziałam chyba z godzinę... W nocy nie mogłam zasnąć ale w końcu padłam. Dziś rano po odpoczynku jest lepiej.
No ja się znosnie czuje tylko.jak leżę i pachne... A to w ciągu dnia niemożliwe -
wiki2 wrote:Sylvka, nie, nie musisz nigdzie chodzić. Tożsamość potwierdzisz albo przez profil zaufany (który zakładasz przez bankowość internetową) albo bezpośrednio przez bankowość internetową... zależy od banku, w którym masz konto. Spróbuj. Najwyżej jak nie uda ci się, to zadzwonisz na infolinię.
Ja mam konto pue i na pewno nigdzie nie chodziłam, nie pamiętam już jak ale potwierdza się chyba hasłami telefonicznie. Na pewno jest to.opisane. Konto mieć bardzo wygodnie, wszystko można sprawdzić, zwolnienia, zasiłki, i złożyć wniosek o 500+ elektronicznie.Sylvka, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Ok dzięki dziewczyny, próbowałam założyć to konto w zusie, ale wiem że dostałam informację że muszę do 7 dni zgłosić się do placówki... spróbuje jeszcze raz.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Czytalam rożne fora i grupy na fb i powiem Wam, ze sie troche przerazilam znieczuleniem do cc... U mnie za 1 razem poszlo bez problemów, a tam dziewczyny niektore pisza, ze wbijali im sie po 3-7 razy bo nie umieli podobno trafić 🤔 Osobiście nie mieści mi sie to w glowie, zeby anestezjolog mial taki problen zrobic zastrzyk w kregoslup... Czy któraś z Was po cc miała tez takie niefajne doświadczenie czy to raczej zdarza sie sporadycznie?
-
Sylvka wrote:Ok dzięki dziewczyny, próbowałam założyć to konto w zusie, ale wiem że dostałam informację że muszę do 7 dni zgłosić się do placówki... spróbuje jeszcze raz.
w jakim banku masz konto?Sylvka lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Czytalam rożne fora i grupy na fb i powiem Wam, ze sie troche przerazilam znieczuleniem do cc... U mnie za 1 razem poszlo bez problemów, a tam dziewczyny niektore pisza, ze wbijali im sie po 3-7 razy bo nie umieli podobno trafić 🤔 Osobiście nie mieści mi sie to w glowie, zeby anestezjolog mial taki problen zrobic zastrzyk w kregoslup... Czy któraś z Was po cc miała tez takie niefajne doświadczenie czy to raczej zdarza sie sporadycznie?
Myślę,że to sporadyczne.Miałam obrzęki dość duże,anestezjollog stwierdził,że są duże ale wbił się bez problemu.
Leżała ze mną na sali dziewczyna której z wbiciem nie miał problemu,ale coś poszło nie tak bo bolała ją bardzo głowa,dostała leki i było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:17
-
Sylvka wrote:Ok dzięki dziewczyny, próbowałam założyć to konto w zusie, ale wiem że dostałam informację że muszę do 7 dni zgłosić się do placówki... spróbuje jeszcze raz.
Zobacz tu jest fajnie wytłumaczone: https://www.youtube.com/watch?v=DKVL1diLgNsSylvka lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Myślę,że to sporadyczne.Miałam obrzęki dość duże,anestezjollog stwierdził,że są duże ale wbił się bez problemu.
Leżała ze mną na sali dziewczyna której z wbiciem nie miał problemu,ale coś poszło nie tak bo bolała ją bardzo głowa,dostała leki i było dobrze.
Ja tak miałam w trakcie cesarek... tylko nie wiem czy to było związane w wkłuciem. Raz zaczęłam odpływać, to dostałam tlen, a za drugim razem strasznie głowa mnie bolała w trakcie samego cięcia, powiedziałam o tym i też coś mi podawali dodatkowo... ja myślę, że to coś z ciśnieniem byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:28
-
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/o-platformie-uslug-elektronicznych-pue-/o-platformie-uslug-elektronicznych-pue-/jak-zarejestrowac-konto-na-pueSylvka lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Ja też miałam niezłą zagwostkę jakie ubranka zabraac do szpitala. Ostatecznie zapakowałam takie sety
do tego rożek i średniej grubości kocyk, a jak będzie trzeba coś cieńszego to mam kilka pieluch zapakowanych (tetry i flanelki) chyba powinno być ok
Oczywiście wczoraj robiłam sobie przegląd ubranek po raz milionowy, i jak powiedziałam mojemu K że w smyku są przeceny do -70% to od razu zrobiłam zamówienie na 59zł na troszkę większy rozmiar (dresik, spodenki, 2pak rajtek, i 2 pak pajacyków)
Nacha janplanuje dokladnie taki sam zestaw, bazując na podpowiedziach położnych że SzR. Do pajacykow z wywijanymi rękawkami już nie trzeba oczywiście niedrapek. Mówiły też o czapeczce, żeby wziąć jedna cieniutka na ten czas po porodzie, i zazwyczaj w lato po jakimś czasie polozne już zdejmują czapeczkę - zależy oczywiście od maluch. Podobnie z niedrapkami, że zalecają na te pierwsze chwile a później zdejmują i trzeba obserwować czy maluch ma tendencję do dotykania i drapania się po buźce. Jeżeli nie ma to też niedrapek się już nie zaleca. Na wyjście jeszcze pełny zestaw zapakować, pełny czyli długi rękaw i stopki plus czapeczka, no i jakiś otulacz czy kocyk, i rożek. Z tym rożkiem to mam dylemat bo na żelaznej go chcą i w sumie muszę kupić na jeden raz, bo w domu raczej nie będę używać (do spania mam śpiworki i otulacz jakby mała chciała być ciasno). No ale jak trzeba to kupię, nie są drogie.
Btw, oglądałam na jutjub filmiki jakieś dziewczyny odnośnie różnych dzieciowych spraw, o a je nagrywała jak jej maluch miał ok 2 miesiące (często go brała na ręce do nagrań). I na nich dziecko było za każdym razem w czapeczce i niedrapkach. I opatulony w kilka warstw. W domu. A ona ubrana w t-shirt. Serio. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:57
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Udało mi się założyć konto zaufane w
Santaderze, ale nie udało się zalogować bo wyskakiwał jakiś błąd. W każdym bądź razie zadzwoniłam na infolinię i już wszystko wiemZwolnienie wystawione prawidłowo do następnej wizyty, tylko podzielili zasiłek bo był na przełomie miesiąca. Trochę dziwne bo zazwyczaj tak miałam L4, ale nie ważne. Najważniejsze, że reszta kasy będzie na dniach. Dziękuję za pomoc 😘
emi2016, Bobby29, wiki2, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ktora tu podała ze ma za malo śpiochów i polspiochow? A co za problem założyć skarpetki? Ja nawet nie wiem ile mam ze stopkami, ale tym razem preferuje wszystko bez i mam z 10 par skarpetek. Ostatnio myslalam ze ze stopkami beda rzeczy praktyczniejsze, teraz sie przekonałam ze odwrotnie. Po pierwsze dziecko nigdy nie lezy z wyprostowanymi nóżkami i wtedy sobie te stopy z czasem całe nogi wyjmuje z nogawek - serio nie raz rano okazywało sie ze moj syn (juz lekko starszy, paromiesięczny), spi z noga zgięta i w calosci włożona do kroku pizamki😂
Po drugie jak ciuch lekko za duzy to wiszą smętnie te nogawki, a tak to mozna podwinać i kłopot z glowy. Po trzecie z tych ze stopkami szybciej maluchy wyrastają, bo sie krotkie robia i tyle, ciasno mu, a jak bez zakończeń to najwyzej beda lekko przykrótkie ale nadal wiekszosc ciuchów bedzie Ok wyglądała i bedzie nadal wygodna dla malucha. Takze non stres!zielonooka7, Frida91, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja mam pytanie czy ktoras z dziewczyn bedzie bankowala krew w PBKM? Jest promocja rodzice rodzicom i jak ktos kogos poleci to obie strony dostają znizke, z tym ze nie wiem czy polecajacy nie musi miec juz u nich umowy, bo zniżka jest na nastepna fakturę -50% na 1 rok. Generalnie ja jestem chetna kogos polecic😀 bo akurat dna starszego nam sie konczy abonament.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyJak mój Antek się urodził na początku września to miał założona tylko pieluszek ( w szpitalu) kartonik, czapkę i rożek ubrany.
Niedrabki lekarz kazał zdjąć powiedział cytuję " chce mieć pani niemadre dziecko? Dzieci uczą się świata przez dotyk. Proszę nie zająć te rękawiczki, no i zdjelam ;p
Sylvka kiedy ja zakładała pue to też musiałam potwierdzić tożsamość w urzędzie, więc chyba tak było na początku A teraz może faktycznie inaczej to rozwiązali;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:23
Sylvka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Misia zgadza się co do niedrapek... ale jeśli chodzi o szpital, to jednak warto zakładać.... tam dużo obcych bakterii, a dziecko może się podrapać, tym bardziej, ż niektóre mają niezłe pazurki po porodzie... W domu jak najbardziej bez, ale do spzitala ja biorę.
-
Już po wizycie.Szpital mnie ominął.Brzuch twardszy bo w 36 tyg najtwardszy pozatym bardzo duże dziecko.Obrzęki które mam są ok i chorobowe nie są.Na tym kończą się dobre wiadomości.Chciałam rodzić vbac ale będzie raczej cesarka.Wskazania to:wiek,duże dziecko i stan blizny po cesace(ocena w 37tyg).
Jest raczej za cesarką na zimno bo oksytocyna może doprowadzić w moim wypadku do rozerwania macicy.Wizytę mam za 2tyg.,za 3 chce mieć poród.
A i jeszcze szyjka długa na 3.5cm i twarda i zamknięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:37
Misi@, MDW, kayama, Bobby29, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Na ktg jakieś małe niewyczuwalne skurcze. Lekarz zdziwiony, że tryskam energią w porównaniu do zeszłego tygodnia😂 szyjka króciutka, główka na granicy wchodu do kanału. Za tydzień na pewno się jeszcze z doktorkiem zobaczę
plinka89, Smerfelinka, Misi@, Sylvka, MDW, Applejoy, Frida91, Bobby29, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość