X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dzień flaka. Tylko bym spala. Jestem po dwóch kawach i chodzę normalnie po mieszkaniu, ruszam się trochę i ciśnienie 100/60, niskie też nie jest fajne - choć pewnie nie jest aż tak niebezpieczne jak wysokie. Robię kolejne pranie i może bym się wzięła do prasowanie, tylko że tak mi się cholernie nie chce nic.. Polozylabym się na drzemkę, ale wiem że jak zasnę to niewiadomo kiedy się obudzę i potem noc nieprzespana. Już dzisiaj miałam słabe spanie, bo po tym grillu wczorajszym wróciłam po 24 do domu, i nie mogłam zasnac, w końcu koło 3 mi się udało ale za to spalam do 10, i może to dlatego taki flak dzisiaj jestem. Albo przypadek. W każdym bądź razie, dziś to nie mój dzień. A mam do zrobienia trochę rzeczy w kolejce, tylko nie mogę się wcale zmusić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 14:47

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pisałaś o ofercie pbkm. Chyba byłabym zainteresowana :) muszę tylko zapytać mojej lekarki czy ma sens u nas pobieranie w razie jakby się okazało że mała z hipotrofia. Na razie wszystkiego się jeszcze spodziewam. Jak wygląda ten proces polecania i jak to się ogarnia? W razie czego możemy się przenieść na priv :)

ewelka87 lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis lekarz oprócz przerostu łożyska, wielowodzia dołożył wodoglowue dziecka bo glowka na najnowszym usg jest prawie 4 tyg wieksza niz termin z om. Wiec jest podehrzenie wad genetycznych i ti by bylo ba tyle jesli chodzi o cieszenie sie ciaza udalo sie prawie 35 tyg i wiarygodnosc testow dna z krwi matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 15:12

27a73b5519.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby - tak, wygodniej bedzie na priv. A kiedy Ty masz kolejna wizyte w Miedzylesiu? Pamietasz o lodach ze mna?🍨 A my w sobote jedziemy do dziadkow i dzieci tam zostają na tydzien, wuwc bede miala duuuzo wolnego czasu - planuje jakies wieksze posadki przed porodem. Potem wiem ze moze byc z tym ciezko z trójeczka na stanie...Moooze nawet jakas randka z mezem sie uda😊ale na wstep tapetowanie w poniedzialek nas czeka.
    Wiki - ja wiekszosc zabawek wrzucam jednak do pralki na program welny, 30st. A czekają juz Twpje starszaki z niecierpliwością na małego? U nas strasznie, co tylko maly kopie mocniej i sie wypina to Adam stwierdza, ze na pewno chce juz wyjsc z tego brzucha. A starszy ostatnio stwierdził ze juz mnie nie pamięta nornalnej😀, pytam i co chodzi, a ten: No, bez ciazy😂 i ze juz taaaaak dlugo czeka na brata, od zimy! Pamietam ze powiedzieliśmy im przed swietami, w dniu w ktorym przywieźliśmy i ubraliśmy cala rodzina choinkę - nadal sie wzruszam, jak mysle i tym dniu🥰
    Wszyscy sie dziwili ze tak wczesnie, a ja nie chcialam zeby sie dowiedzieli przy wigilijnym stole, razem z wszystkimi. O dziwo żaden sie nie wygadał z tajemnicy przed nikim wiecej😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 15:21

Bobby29, Misi@, Niebieska Gwiazda, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - a na ile przewidują Twojego synka z waga? Ile na teraz blizna? Ciągła jest? Ew z rozwiązań pośrednich to widze 3:
    czekasz z cc na skurcze u wtedy jedziesz - przynajmniej nie bedzie na zimno/zgłaszasz sie na indukcję ale nie oxy tylko cewnik Foleya/prosisz na następnej wizycie o masaz szyjki i wtedy jak akcja sie zacznie decydują juz na goraco jak blizna i czy cc czy SN.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Mi dzis lekarz oprócz przerostu łożyska, wielowodzia dołożył wodoglowue dziecka bo glowka na najnowszym usg jest prawie 4 tyg wieksza niz termin z om. Wiec jest podehrzenie wad genetycznych i ti by bylo ba tyle jesli chodzi o cieszenie sie ciaza udalo sie prawie 35 tyg i wiarygodnosc testow dna z krwi matki.
    A inne C zesci ciała dziecka a jak sie maja wielkością do terminu z OM?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się czuję jakbym nie była w ciąży :) naprawdę, nic mi nie przeszkadza, nie dolega, śmigam jak sarenka, wszystko ogarniam, brzuch mi nie ciąży. Zgaga zniknęła, wszystkie bóle też, nie wiem o co chodzi ale jest fajnie 😂😜 jutro wielkie mycie okien, pranie firan bo już wszystko w domu ogarnąłam i zaczynam się nudzić 😁

Domi to kiedy planujesz wybrać się na porodówkę ? Ja stawiam 27.07 :P

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie... skończyły mi sie witaminy dla ciężarówek (prenatal duo). Zamówiłam sobie w aptece doz ale od tygodnia nawet nie wysłali zamówienia. W 2 aptekach w okolicy ich dzis nie było. Od kilku dni nie łykam bo mi sie skończyły. Myślicie ze lepiej gdzieś na gwałt latać i szukać czy jak nie wezmę ich przez tydzień to raczej nie bedzie to miało na nic wpływu?

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Bobby - tak, wygodniej bedzie na priv. A kiedy Ty masz kolejna wizyte w Miedzylesiu? Pamietasz o lodach ze mna?🍨

Pamiętam 😍😍😍
    Wizytuje za tydzień, 11.07 - może wtedy by się udało spotkać? Standardowo koło południa. Jak się nie uda to coś wymyślimy. Może jakieś ogólne forumowe spotkanie na lody?? 😄

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze od rana w łóżku. Brzuch twardnieje I boli. Oby do niedzieli bo kończę 37tydz

Sylvka lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się czuję jakbym nie była w ciąży :) naprawdę, nic mi nie przeszkadza, nie dolega, śmigam jak sarenka, wszystko ogarniam, brzuch mi nie ciąży. Zgaga zniknęła, wszystkie bóle też, nie wiem o co chodzi ale jest fajnie 😂😜 jutro wielkie mycie okien, pranie firan bo już wszystko w domu ogarnąłam i zaczynam się nudzić 😁

Oooo to jak mycie okien to uwazaj, bo faktycznie będziesz pierwsza na naszym foru.! Ale jak widze, za 3 dni bedziecie juz donoszeni :)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty, trzymaj sie! I dawaj znac
    Pomysl z forumowym spotkaniem super. Ktora chetna?
    Mi 11 pasuje, z tym ze 14:15 mam wizyte w Otwocku. Wiec do przed 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 17:46

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Głupie pytanie... skończyły mi sie witaminy dla ciężarówek (prenatal duo). Zamówiłam sobie w aptece doz ale od tygodnia nawet nie wysłali zamówienia. W 2 aptekach w okolicy ich dzis nie było. Od kilku dni nie łykam bo mi sie skończyły. Myślicie ze lepiej gdzieś na gwałt latać i szukać czy jak nie wezmę ich przez tydzień to raczej nie bedzie to miało na nic wpływu?

To chyba zalezy od twoich wyników. Według mnie jak wszystko bylo ok, a bralas bo bralas to no stress. Ja teraz powiem szczerze czesto zapomne czegos lyknac. Pamiętam o Mg, a jak zapomne to mi czasem nogi przypomna samr :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie brałam bo lekarz profilaktycznie zalecił. A wszystkie wyniki zawsze miałam git.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi - to u mnie dzis 1kg mniej niz wczoraj, teraz pewnie sie zaczna wahania w zależności od gromadzenia wody. Wychodzi na to, ze Lech Pomelo Grapeifruit pity na wieczór powoduje jej wzrost, wiec uwaga :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poniedzialku mam znaczny spadek formy, wczesniej w ogole nie czulam ciazy I brzucha a teraz zaczelam chodzic jak kaczka I plecy w odcinku krzyzowym strasznie bola przy najmniejszym spacerze:/ jade na basen moze troche ulzy

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Domi to kiedy planujesz wybrać się na porodówkę ? Ja stawiam 27.07 :P

Hehe, moja Mama typowała 06.07 więc raczej przegrała zakłady :) ja od początku mam dwa typy, 14.07 albo w moje urodziny 24.07 :) ważne żeby w parzyste 😂😂😂

Plinka mówisz, że mycie okien jest skuteczne? :)
    Chyba poszukam gdzieś tych liści malin :p

Lekarz mi dzisiaj powiedział, że powinnam od dzisiaj chodzić lekko głodna bo w naturze samice na dwa tygodnie przed porodem nic nie jedzą tylko piją 😂 dobrze, że mam takie samo głupie poczucie humoru :)

Nacha - wstyd się przyznać, ale witaminy łykam jak mi się przypomni, może raz w tygodniu 🙄 gin mi mówił, że teraz to już nie pomagam i nie szkodzę Maluszkowi dietą i suplementami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 17:17

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Nacha, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Ja już u rodziców, 2 h za kółkiem mnie zmęczyło. Od kilku dni w ogóle jestem mega senna.

Gratuluje dobrych wieści po wizytach. Niebieska, przykro mi ze ciężko u Ciebie o vbac, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze.
    Smutna, właśnie, jak inne wymiaru dziecka w stosunku do om. U Kazika ostatnio główka wyprzedzała o 2 tyg, ale reszta tez spora.

Ja dziś przed wyjazdem wstawiłam jeszcze rzeczy które kupiłam wczoraj i dziś. Pojechałam dziś znowu do smyka 😁. Dokupiłam 5-pak bodziakow z dl rękawem na rozm 68 bo tego mam mało.
    Wiki, pytałaś o zabawki materiałowe - ja wrzucam normalnie na 40st, nawet te brzęczące i nic im nie jest 👍🏻
    Spakowałam obydwie torby i zabrałam je ze sobą. Powiem Wam, ze elegancko się zamieściłam, jeszcze mam luzy 😁.
    Dla Kazika na porodówkę zabrałam bodziak na dl rękaw, polspiochy i czapeczkę. Na sale poporodowa 3 secik: pajac, body krótki rękaw, polspiochy, czapeczka.
    Siedzę właśnie na fotelu, zamulam, a dziadek biega za wnukiem. Tak może żyć 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Nie ma sensu szukać na gwałt. To raczej nie są preparaty pierwszej potrzeby jak masz dobre wyniki.

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Plinka mówisz, że mycie okien jest skuteczne? :)
    Chyba poszukam gdzieś tych liści malin :p

Lekarz mi dzisiaj powiedział, że powinnam od dzisiaj chodzić lekko głodna bo w naturze samice na dwa tygodnie przed porodem nic nie jedzą tylko piją 😂 dobrze, że mam takie samo głupie poczucie humoru

Z oknami poprzednio nie probowalam, bo i tak nie dalabym rady, ale cos ktos kiedys straszyl tymi oknami :D

A co do picia, to w sumie u mnie sie sprawdzilo, bo tyle co w ostatnim tygodniu przed porodem i zaraz po pilam to chyba nigdy w zyciu! Na jedzenie miejsca nie starczalo :D A byl to październik, wiec raczej zimniej niz teraz :)

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ