Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierniczkowa wrote:Ja wzięłam kolejny dopegyt i na razie przestała mnie boleć głowa. Mała radośnie mnie kopię. Oby już tak zostało. Czy wasze na ktg też tak wściekłe kopią w te krążki?
na początku się wierciła a jak już znalazła co ją ciśnie to jak chuck noris z półobrotu xD
W nagrodę za chujowy dzień dostałam kilo truskawek z którymi zamierzam się teraz bliżej zapoznać .
Misia proszę mi się tu jeszcze nie rozwierać
Taaa, Szymon dzisiaj jak przyrżnął w ten krążek to na zapisie wieża Eiffla wyrosła
Czytałam na którejś grupie, że ten medargin lekarz zalecał na zwiększenie wód...
Misia 35 tydzien? A suwaczek 36+4? Jeszcze tydzień poczekaj -
Pierniczkowa wrote:Ja wzięłam kolejny dopegyt i na razie przestała mnie boleć głowa. Mała radośnie mnie kopię. Oby już tak zostało. Czy wasze na ktg też tak wściekłe kopią w te krążki?
na początku się wierciła a jak już znalazła co ją ciśnie to jak chuck noris z półobrotu xD
W nagrodę za chujowy dzień dostałam kilo truskawek z którymi zamierzam się teraz bliżej zapoznać .
Misia proszę mi się tu jeszcze nie rozwierać
Haha moja dokładnie tak, w szpitalu miałam ktg 3 razy dziennie i od razu kopy w krążki, nie znosila ichAż podskakiwaly na brzuchu.
Ja na obiad miałam ryż z truskawkami i śmietaną mniam. -
Mój na ktg też się wiercił, a już na sam koniec właśnie zaczął kopać w ten krążek, że cały czas naciskałam, ale po kilku takich kopach zaraz przyszła położna i już wyłączała sprzęt, a tam tylko stuk, stuk, stuk
Ja mam teraz schize, że mi ten brzuch twardnieje. Niech młody jeszcze odpuści bo mam jeszcze większe plany porządkowe na jutro zaplanowane. -
nick nieaktualnyMisia 35 tydzien? A suwaczek 36+4? Jeszcze tydzień poczekaj
[/QUOTE]
Domi .Tak bo mam suwaczek według om.
A ciąża jest młodsza;) mam nieregularne cykle. Data porodu wyznaczona na 4.08.
Ja nie wiem co robic bo starszy syn ma problem od pon. Żeby zostać w przedszkolu i boję się, że Mąż, nie da rady go odprowadzić sam. Najdziwniejsze jest to, że on później nie chce wyjść z przedszkola bo bawi się tam dobrze. Ale chciałby być też z nami. On ma chyba problem z przejściem. Gdzieś o tym czytałam, ale nie wiem jak mu pomoc ;(
Dziś jedną pani przytrzymala to za rękę i później powiedział, że to to bolało i żebym z nią o tym porozmawiala ;( płakać mi się zachciało;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 20:55
-
Agagusia wrote:Niebieska - a na ile przewidują Twojego synka z waga? Ile na teraz blizna? Ciągła jest? Ew z rozwiązań pośrednich to widze 3:
czekasz z cc na skurcze u wtedy jedziesz - przynajmniej nie bedzie na zimno/zgłaszasz sie na indukcję ale nie oxy tylko cewnik Foleya/prosisz na następnej wizycie o masaz szyjki i wtedy jak akcja sie zacznie decydują juz na goraco jak blizna i czy cc czy SN.
Przewidywana waga to 4200-4300.Tak dużego bobasa bałabym się rodzić vbac.Nie chcę z wyboru rodzić za tydzień lub dwa,bo wtedy waga odpowiednia.Dziś zaczęłam 36tydzień.Marzy mi się poród zaraz po skończonym 38tyg.
Jeśli chodzi o bliznę to na obecny moment nie wiem,mam zlecone usg w 37tyg.Biorę pod uwagę inne możliwości niż oxy,ale też chciałabym by poród odbierał lekarz u którego prowadzę ciąże.Mam wizytę za 2tyg liczę na to,że się dogadamy. -
Ja też już po wizycie i... dołączam do klubu z rozwarciem 😅 Póki co na opuszek palca, ale jest. Jeśli chcę wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie, to mam się maksymalnie oszczędzać. Leon waży ok. 2,7 kg, więc ciut zwolnił, ale wszystko wygląda ok. Bardzo duży nie będzie, ale 3 kg powinien mieć. Ładnie go sobie w końcu dzisiaj obejrzałam. Słodką ma buźkę
Może później uda mi się dodać fotkę. Trochę się zmartwiłam tym rozwarciem, bo muszę jeszcze wszystko poprać i poprasować, a remont wciąż nie jest skończony... Teraz już chyba definitywny koniec spacerów i zakupów. Oby tylko Smerf zechciał posiedzieć w brzuchu jeszcze te dwa tygodnie, no chociaż tydzień, bo inaczej będzie ciekawie 🙈
Niebieska Gwiazda, emi2016, Niezapominajka5, Bobby29, Frida91, Chimera, Domi_tur, Limerikowo, Applejoy, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hej. Podczytuje Was co jakiś czas ale brak mi czasu żeby pisać . Nie wiem jak Wy to robicie.
No więc ja już od tygodnia się oszczędzam i leżę bo też już mam rozwarcie na 1.5 cm a że to trzecia ciąża to poród podobno może pójść błyskawicznie. Także walizka spakowana ale jeszcze tydzień niech posiedzi żeby nie był wcześniakiem.Niebieska Gwiazda, Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość
-
U mnie leci kolejne pranie. Zmusilam się tylko do pójścia na zakupy i piszczenia dwóch (czy trzech?) pran. Dużo to to nie jest ale zawsze coś 😂
Ale dzięki temu że byłam.na zakupach zjadłam już całego melona i właśnie opedzlowalam słuszny kawałek arbuza.
Wiecie ja biorę ten Megargin od tygodnia, za tydzień mam wizytę to zobaczę czy coś pomogło, jeżeli miałby mieć wpływ na wody lub wagę małej to już powinno być widać.
Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie/poradzilyscie sobie z zapachem z szuflad z nowych komód? U mnie szuflady zamontowane już ponad miesiąc temu, i fakt przez jakiś czas były zamknięte, ale z 10 dni temu otworzyłam, był nieprzyjemny zapach "nowych mebli" i tak od tamtej pory są otwarte, a nadal ten zapach się utrzymuje. Boje się tam pochować ubranka bo przecież to przesiąknie tym zapachem. Macie jakieś sposoby???
Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyJak zwykle weszłam po całym dniu i nie dam rady chyba na raz nadrobić.
Też jestem w szoku, że tu już zgładzone szyjki, rozwarcia - ja mam zamiar jeszcze chociaż z miesiąc w tej ciąży pochodzić, bo jeszcze sto spraw firmowych / rodzinnych / porządkowych czeka do ogarnięcia plus muszę się jakoś przygotować mentalnie na bobasa, bo dotąd nie było kiedy. Tak że proszę nie straszyć porodami
Harumi - Ty też jesteś z Pzn, że pytasz o mój złoty lumpek? Nazywa się Pełna Szafa
Ciuszki mam uporządkowane, okazało się, że wcale nie ma tego dużo. Właśnie sobie zliczyłam na kompie, bo akurat siedzę i klikam koło szafy Majeczki. A skoro już zliczyłam to przekleję - będę wdzięczna za info, czy macie więcej czy mniej i porady czego ewentualnie dokupić.
- body z krótkim - 12 sztuk na 56 (ale niektóre wypadają mniejsze, inne sporo większe)
- body z długim - 10 sztuk na 56, 8 sztuk na 62/68
- kaftanik - 1 sztuka na 56
- koszulki t-shirty - 4 sztuki na 62
- rampersy z krótkim i długim - 6 sztuk na takie większe 56 / mniejsze 62
- pajace - 8 sztuk na 56 i 6 sztuk na 62/68
- półśpiochy - 2 sztuki na 62
- spodenki - 5 sztuk na 62
- legginsy - 4 sztuki na 56
- szorty / bloomersy - 5 sztuk na 56
- zestawy bluza i spodenki - 4 sztuki na 62
- sweterki - 2 sztuki na 56, 2 sztuki na 62, 2 sztuki na 68/74
- sukienki letnie - 4 sztuki na 56, 5 sztuk na 62
- czapeczki - 6 sztuk i 1 przewiewny kapelusik (ale obawiam się, że tylko 2 wejdą na duży łepek mojej córy)
- opaski - 3 sztuki materiałowych + kilka takich typowo ozdobnych;
- niedrapki - 1 sztuka
- skarpetki - nie chce mi się liczyć ;P
- śliniaki - 7 sztuk
- 1 kurteczka z lumpka na 74
- 1 kombinezon jesienny na 68/74.
Nie liczyłam pieluch, kocyków, otulaczy.
Generalnie widzę, że mam za dużo letnich rzeczy (zwłaszcza sukienek). Śpiochów za to wcale i wydaje mi się, że pajaców też dość mało.
Boszzzz, chciałabym mieć w tym większe rozeznanie, zazdroszczę tym z Was, które mają już maluszki i ogarniają więcej
-
Baileys ja co prawda jeszcze doświadczenia nie mam ale bierz pod uwagę że i tak pewnie max. co 2-3 dni będziesz robić pranie więc z takim zestawem nie ma opcji żeby Ci czegoś zabrakło
Nawet jakbyś przebierała Malutką 5 razy dziennie.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Bobby29 wrote:U mnie leci kolejne pranie. Zmusilam się tylko do pójścia na zakupy i piszczenia dwóch (czy trzech?) pran. Dużo to to nie jest ale zawsze coś 😂
Ale dzięki temu że byłam.na zakupach zjadłam już całego melona i właśnie opedzlowalam słuszny kawałek arbuza.
Wiecie ja biorę ten Megargin od tygodnia, za tydzień mam wizytę to zobaczę czy coś pomogło, jeżeli miałby mieć wpływ na wody lub wagę małej to już powinno być widać.
Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie/poradzilyscie sobie z zapachem z szuflad z nowych komód? U mnie szuflady zamontowane już ponad miesiąc temu, i fakt przez jakiś czas były zamknięte, ale z 10 dni temu otworzyłam, był nieprzyjemny zapach "nowych mebli" i tak od tamtej pory są otwarte, a nadal ten zapach się utrzymuje. Boje się tam pochować ubranka bo przecież to przesiąknie tym zapachem. Macie jakieś sposoby???
moze sprobuj saszetki z lawendy i umyc szuflady, wietrzyc je na balkonie
kiedys wkladalo sie do szuflad zwykle mydlo w mini kawalkach by odstraszac mole to tez powinno usunac fabryczny zapach
ja pamietam 1y wozek jane muum to 3tyg wietrzylamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 23:39
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Mi dzis lekarz oprócz przerostu łożyska, wielowodzia dołożył wodoglowue dziecka bo glowka na najnowszym usg jest prawie 4 tyg wieksza niz termin z om. Wiec jest podehrzenie wad genetycznych i ti by bylo ba tyle jesli chodzi o cieszenie sie ciaza udalo sie prawie 35 tyg i wiarygodnosc testow dna z krwi matki.
moja kol ( ciaza z ivf) tez miala podejrzenie o wieloglowie, miala wielowodzie, dziecko 3200 i roslo b duze
jako niemowlak na piersi
robili badania w Szczecinie na tarczyce, neurolog etc i wyszlo ok
teraz mimo ze jest 4mce starsza od mej 5l to jest mniejsza wzrostem i b drobna budowa ciala
pomiary w 35tc i dalej nie sa dokladne
ja mialam szacowana corke na 3900-4100 w szpitalu na usg a miala 3240 -
nick nieaktualnyZa mną kiepska noc. Ból krzyża i brzucha nie odpuszcza ;(. Dziś nic nie robię tylko leżę jem i pije;). Zobaczymy czy to zadziała. Chociaż tak mi się wydaje że ból jest od jelit. Mały musi mi tam coś uciekać. Mąż się zaczął stresować że urocze przed czasem. Dowozu dziś sam Antka do przedszkola a ja się stresuje jak to będzie;(
-
Misi@ wrote:Za mną kiepska noc. Ból krzyża i brzucha nie odpuszcza ;(. Dziś nic nie robię tylko leżę jem i pije;). Zobaczymy czy to zadziała. Chociaż tak mi się wydaje że ból jest od jelit. Mały musi mi tam coś uciekać. Mąż się zaczął stresować że urocze przed czasem. Dowozu dziś sam Antka do przedszkola a ja się stresuje jak to będzie;(
Misia będzie ok) jeszcze pare tygodni leżenia i przytulisz swój drugi skarb 😘😘😘✊🏼
Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]
-
Skoro mówicie, że pierzecie, to chyba też wypiorę w pralce
Bałam jakoś o te brzęczki w środku...
Aga mói chłopaki od 2 tygodni już u mojej mamy i wracają dopiero pod koniec sierpnia. Codziennie gadamy i pytają czy już urodziłam i żeby im brzuch pokazaćBobby29 lubi tę wiadomość