Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Vampire, no powiem Ci że w ciąży mniej w lecie puchnę niż normalnie
A co do imion to Apolonia jest piękne! Teraz są takie trendy, że za parę lat rzadkie to będą Ania, Kasia 😜
O dziwo u mnie wśród znajomych dwie małe dziewczynki dostały KasiaCzęsto też ostatnio dają Asia, Karolinka więc takie imiona które były na topie wśród naszych rownieśników.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:06
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Wzięłam 20 minutowy gorący prysznic, łyknęłam dwie nospy. A brzuch jak bolał tak boli. To dziwne uczucie. Mały jest bardzo aktywny, macha nogami na wszystkie strony. Ćmi mnie najmocniej w okolicach pępka, ale cały brzuch jest napięty. Przy ruchach Małego delikatnie kłuje szyjka, ale to od dwóch dobrych tygodni standard.
Muszę się czymś zająć bo jakoś dziwnie zaczyna mnie opuszczać mój wrodzony luz 😂😂😂 -
Ania95 wrote:Cześć dziewczyny
ja zrobiłam sobie krótkie wakacje. Odpoczęłam i zrelaksowałam się choć trochę ☺ 2 dni temu byłam pierwszy raz na basenie z brzuszkiem. Było super 😊
Dzisiaj mam ktg i odbieram wyniki gbs
Moja torba do szpitala w 90% spakowana 😊 brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, które muszę dokupić.
Robi mi się smutno, że poród coraz bliżej. Przyzwyczaiłam się do brzuszkachoć bardzo bym chciała przytulić już mojego skarba ❤ mam nadzieję, że jeszcze pochodzę w dwupaku z 3 tygodnie
Mi też jest trochę smutno, że ta przygoda się kończy... 😢3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
trzydziecha wrote:A mi sie ciaza tak podoba ze chyba chce zeby jeszcze trwaaala chociaz z drugiej strony chce juz bardzo zobaczyc I przytulic Maluszka
Trzydziecha Ty jesteś z Krk? Gdzie będziesz rodzić?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Frida91 wrote:Ta się kończy a inna dopiero się zacznie
Dokładnie masz rację Frida, ale ta jest równie piękna...tamta będzie piękna i nieskończona...Frida91, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
A to mój mały wielki człowiek, od wczoraj nazywany Pućkiem
Policzki ma takie same, jak jego siostra cioteczna po urodzeniu. Więc niby nos mój, ale geny Męża też się zaznaczyły
Ja też bardzo lubię być w ciąży, mój brzuchol i kopniaki LeosiaI chociaż przytulenie go w końcu, to będzie z pewnością niezapomniane przeżycie, to przyzwyczaiłam się do tego stanu. Na pewno będę za tym tęsknić
Domi, oby to jeszcze nie było to! Niech Kurczaczek jeszcze trochę posiedzi w brzuchuAle skurczy nie masz? Czy to właśnie od skurczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:19
Pierniczkowa, Frida91, Ania95, Malinka7, emi2016, Bobby29, Misi@, Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Limerikowo, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
trzydziecha wrote:A mi sie ciaza tak podoba ze chyba chce zeby jeszcze trwaaala chociaz z drugiej strony chce juz bardzo zobaczyc I przytulic Maluszka
a z drugiej strony nie mogę się doczekać kiedy zobaczę i przytulę naszego synka.
No ale... Mój mąż już planuje kolejneemi2016, Sylvka, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Za mną kiepska noc. Ból krzyża i brzucha nie odpuszcza ;(. Dziś nic nie robię tylko leżę jem i pije;). Zobaczymy czy to zadziała. Chociaż tak mi się wydaje że ból jest od jelit. Mały musi mi tam coś uciekać. Mąż się zaczął stresować że urocze przed czasem. Dowozu dziś sam Antka do przedszkola a ja się stresuje jak to będzie;(
Ja wczoraj też miałam ze 3 takie skurcze z bólem krzyża i kilka lagodniejszych, ale póki co jest w miarę spokojnie. Tyle,że ja lecę na lekach.
Mąż się już boi każdego telefonu ode mnie
Edit: doczytałam,że nic nie bierzesz. Ja biorę scopolan (czasami też 1 nospe). Na mnie mocniej działa niż nospa, mimo że ma mniejszą dawkę leku. Pomagają i polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 12:52
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Malinka dziękuję
Nasz synuś też do tej pory nie chciał pozować, a wczoraj w końcu się udało
Jest jeszcze szansa, że i Wam się uda.
Mam dziś prawdziwy dzień kuriera! Najpierw Mąż kupił nam wypasiony odkurzacz, więc tej paczki akurat się nie spodziewałam, ale cieszę się bardzo. Po tym remoncie się przydaNastępna była paka od smyka, teraz łóżeczko, a już dostałam sms-y, że będzie jeszcze fotelik i niania z monitorem oddechu. Teraz tylko, gdzie my to upchniemy... 😅
Misi@, Malinka7, Bobby29, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Misi@, Niezapominajka5, Smerfelinka, Malinka7, Sylvka, Pierniczkowa, Chimera, Bobby29, Agagusia, emi2016, Ania95, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Limerikowo, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnySmerfelinka to u Ciebie dzień pełen niespodzianek.
Domi A może jednak jutro ?
Ja idę pod prysznic. Jak mi nie przejdzie do 17 stek to chyba pojadę na IP. Jak się coś stanie z małym to sobie tego nigdy nie wybacze. Lepiej sprawdzić.. Najwyżej zrobią że mnie matkę wariatka...trudno. nakazuje sobie e czytnik i przeczekać trudne chwile .Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiękne te wasze dzidziusie.
Ja nie mam takiego zdjęcia bo ciągle obraca główkę;(
Alternatywy do imienia nie mam, bo to co się mi podoba to chłopaki odrzucaja. Tylko z tym imieniem się zgadzamy.
Niezapominajka może w szpitalu mi coś podadzą, sama nie chce sobie aplikować leków. Ech martwie się o starszego i tylko to mnie trzyma. -
Smerfelinka, widzę,że zakupy udane
U nas też już większość jest i o dziwo nawet skręconawczoraj mąż nawet zamontowal już bazę do samochodu i sprawdzał kąty w foteliku.
Poza tym pomógł mi ogarnąć szafki (zostały jeszcze 2).
Pranie zrobione, tyle,że jeszcze pieluszki nie poprasowane.
Jestem bardzo zadowolona z pieluszek (biała tetra ze smyka jest super, motherhood też bardzo fajne, z hubiword też wstrzelilam się w te lepsze z Waszego polecenia). Aż się zastanawiam,czy więcej tych pieluch nie zamówić, tak mi się podobają.
Dzisiaj albo w poniedziałek spodziewam się jeszcze woombie- jednak się zdecydowałam. Aaa i jeszcze kocyki przyjdą- ich najbardziej nie mogę się doczekaćWzięłam jeden z colorstories, a drugi z memi.
Do kupienia jeszcze niania, monitor oddechu, termometr (nadal się nie zdecydowałam), aspirator, poduszka do karmienia (kura już upatrzona), pieluchy jednorazowe.
Te zakupy chyba nigdy się nie skończą.. 😂 też tak macie?
Aż strach na konto zaglądać.Smerfelinka lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Piękne te wasze dzidziusie.
Ja nie mam takiego zdjęcia bo ciągle obraca główkę;(
Alternatywy do imienia nie mam, bo to co się mi podoba to chłopaki odrzucaja. Tylko z tym imieniem się zgadzamy.
Niezapominajka może w szpitalu mi coś podadzą, sama nie chce sobie aplikować leków. Ech martwie się o starszego i tylko to mnie trzyma.
Mi Nospe i scopolan zalecił lekarz. Dostałam jeszcze mocniejsze leki, ale ich nie biorę,bo póki co jest względnie ok.
Pocieszę Was dziewczyny,że czasem po prostu bywa gorszy dzień- zwłaszcza jeśli się przeforsowalyscie. Miewalam już takie bóle,że byłam pewna,że to już niebawem, ale dużo leżenia, leki rozkurczowe i sporo wody mi pomaga.
Ja też miewam okresowy ból (sporadycznie, ale się pojawia).
Tyle,że u mnie szyjka skrócona i rozwarcie, więc chyba jednak coś tam się działo i miało na to wpływ
Na ktg w szpitalu czasami pisały się skurcze, ale do tej pory nie były większe niż 40-60.
Jaka siłę mają przepowiadajace i z jaką częstotliwością mogą się pojawiać?
Misi@ lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Misi@ lepiej sprawdzić, tak jak piszesz, niż później żałować. Ale na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
Niezapominajko zakupy bardzo udane, ale na konto chyba rzeczywiście nie będę zerkać
A Ty bierzesz nospę przy skróconej szyjce i rozwarciu? Pytam, bo słyszałam kiedyś, że nospa może wpływać również na rozkurczanie się szyjki i ja się teraz boję ją brać...
Dziś jeszcze domówiłam kilka bodziaków z wyprzedaży w h&m i parę rzeczy z hubi: prześcieradełka i ochraniacz do gondoli, opakowanie na butelkę, woreczki na pieluszki, pokrowiec i podkłady na przewijak, szczoteczki i płyn do butelek, rożek, kilka pieluszek bambusowych i zdecydowałam się w końcu na szumisiaTo się nie kończy... 😅 Z pilnych rzeczy została nam wanienka, a oprócz tego nawilżacz powietrza, torba do wózka i leżaczek dla Małego. Ufff. Pytanie, czy to aby na pewno wszystko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 13:22
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml