X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze nasze brzuchy tak reaguja na zmiane pogody? :D Widze, ze wiele z nas ma dzis srednie samopoczucie...

A wiecie moze czy mozna gdzies zrobic samo ktg i odmówić badania?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Emi - jakie słodkości!!!! W takich chwilach zazdroszczę mamom dziewczynek😊
    Jak czytam o Waszych szyjkach i rozwarciach to tez mam wrazenie ze ja z taaaaka szyjka to nigdy nie urodzę. Jak mi wczoraj doktorek powiedział ze główka juz przyparta i to bardzo nisko to mialam nadzieje, ale potem te 4,5 cm mnie zalamaly😢
    Tym bardziej ze od poltora tygodnia nam pare razy na dzien naprawde bolesne twardnienie brzucha, wczoraj drugi dzien (po wtorku) bolał mnie przez dlugi czas brzuch jak na okres a tu okazuje sie ze to nic nie daje...
    Tak mialam nadzieje na spontaniczny porod Ok 38tc, a tu wyglada ze bede sie conajmniej do terminu kulała, a potem w stresie sie skonczy na wywoływaniu i nici z vbacu beda😭
    Polozna tez mowila ze jak sie obrócił glowa w dol to szyjka powoli bedzie sie skracała pod naciskiem, to byl 32tc, a tu dupa. Choc ja całego czuje ta glowa w prawej pachwinie czesto, wiec moze byc jednak lekko na skos maly położony, No i ponoc jak bedzie wiekszy to bardziej bedzie napierał, a te moje niecałe 2400 to widac u mnie nic nie rusza🤔
    Chyba na złość wszystkiemu zdecyduje sie pojecgac nad to morze za tydzien, a co, skoro raja sytuacja. Tylko zeby chociaz pogoda byla, a tak to na sile... Ehh, musiałam sie wyżalić...

Aga, mi się szyjka po pobycie nad morzem skróciła 0,5 cm, a łaziłam strasznie dużo. Tak że nie wiem czy wyjazd to taka skuteczna metoda. Chyba los chce, żebyś jednak urodziła na początku sierpnia i dostała to świadczenie z PZU ;) Może ćwiczeń na piłce spróbuj, mnie po wygibasach na piłce zawsze się wydaje, że dziecko się obniża i zaraz wyskoczy

Agagusia lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby No-spa na bol od skurczy porodowych pomagała to by nie bylo problemow ze znieczuleniem. Nie ma mowy!
    Pewnie ze mozna na ktg pojechac a nie zgodzic sie na badanie - przeciez siła Cie nie wezmą! Tyle ze jednak sporo asertywności to wymaga i pewności siebie. Bo pewnie beda straszyli ze narażasz siebie i dziecko. Mozesz tez sie nie zgodzic na badanie palpacyjne a poprisic tylko na usg od dolu. Ale wtedy to juz dobra wola lekarza.
    Tylko ze samo ktg to lekarz a nie polozna powinni interpretować.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Nie chce mi się robić tego masażu krocza 😛 czy seks działa tak samo? Bo u mnie libido wysokie 😀

Właśnie miałam pytać jak u Was sytuacja na froncie seksowym, bo ja dziś miałam nawet sen w tym temacie :D Na razie się jeszcze boję, ale jak doczłapię do 36 tygodnia plus, to obiecałam mężowi, że już hulaj dusza :D

Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kotek też mocno pomocny. I też myśli że wszystko jest dla niego :) przy praniu jak widać bardzo się angażuje..
    A właśnie zdjął sobie pieluszek z suszarki i się na niej położyl. I co z tego że mokra!!!

436aec0171f6a070med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 14:29

Misi@, MDW, Ania95, emi2016, Agagusia, Frida91, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, jaki piękny rudasek! <3 Ja bym strasznie chciała zwierzaka, ale mąż na kota mówi kategoryczne nie :( Psa mieliśmy adoptować w trakcie ciąży, ale ostatecznie pomysł upadł, bo braliśmy ślub, potem wyjeżdżaliśmy kilkukrotnie i nie byłoby dla niego czasu. Jak się wreszcie przeprowadzę do większego mieszkania, to już nie odpuszczę, bo zawsze marzyłam, żeby się dziecko wychowywało ze zwierzakiem

Bobby29, MDW lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Już to zrobiłam ze dwie godziny temu 😂
    Smerfelinko, jak siedzę to mam wrażenie, że większy dyskomfort czuję...

Ja to jestem ostatnia do jeżdżenia do szpitala. Wierzę, że to straszaki. Nigdzie się dzisiaj nie wybieram. Ewentualnie do mięsnego :p

Jak przechodza to porodowe to nie sa, ewentualnie przepowiadajace. U mnie tez najgorzej jak siedze. Bylo lepiej, ale nie wytrzymalam lezenia w domu i sie przeszlan, to mam za swoje :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzisiaj na ktg mały cały czas spał i położna kazała zmieniać pozycje, ale mój śpioszek nie reagował na to :P

Wynik mojego gbs niestety dodatni :/ także czeka mnie antybiotyk podczas porodu. A tak to wszystko ok i kolejna wizyta 19.07 :)

Na pocieszenie poszłam kupić do Tesco trójpak spodenek na rozmiar 56, bo mi brakowało :D

Misi@, Bobby29, Domi_tur, Agagusia, Frida91, Smerfelinka, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Sylvka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MDW Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ale macie super te foty bobasów! MDW - Leon cudo, jakie usteczka! rezerwuję na kawalera dla mojej Mai! :)

Też się zastanawiałam nad wanienką Stokke i odrzuciłam ją w zasadzie tylko dlatego, że nie miała stojaka. Ale widziałam ostatnio w sklepie dziecięcym, że da się już dokupić stojak. I teraz myślę, żeby sprzedać naszą (mamy Beaba) i kupić jednak tę.

Ja będę na pewno tęsknić za czasem ciąży - nigdy dotąd nie miałam tyle wolnego, tyle luzu, czasu dla siebie i braku stresu. Ciąża mi uświadomiła, że jakkolwiek kocham swoją pracę, to mogłabym przez pewien czas pobyć kurą domową i nawet bym się w tym spełniała. Jak się bobas pojawi, to wszystko się zmieni i na pewno dojdzie wielka presja pt. "co dalej". Na razie jeszcze nie chcę o tym myśleć

haha dzięki, te usta ma faktycznie śmieszne :) To muszę trochę podtuczyć Leona bo on z kolei bardzo lekki :/ 17 centyl!
    Co do wanienienki to zależało nam żeby była kompaktowa i mobilna. Można złożyć i jechać do babci, albo nawet na urlop wziać w charakterze baseniku. Ale to tylko moje domysły bo to pierwsza wanienka dla pierwszego dziecka, którego jescze nie urodziłam więc WYJDZIE W PRANIU ;)

Ja Cie bardzo dobrze rozumiem z tą ciążą i poczuciem wolności. Jak tylko zaszłam w ciążę to obiecałam sobie cieszyć się z każdego jej dnia i wycisnąć z tego czasu ile się tylko da. Teraz też mi smutno, że to tylko miesiąc jeszcze został, a jeszcze wszyscy w koło mi dogadują "że to już? Tak szybko zleciało!". Możemy się pocieszyć, że mamy jeszcze cały rok z Maluchem a potem...no trzeba będzie z partnerami porozmawiać czy nie damy sobie rady bez naszych wypłat ;) Moja jest tak śmieszna, że faktycznie może lepiej jak zostanę z Leonem w domu :p

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Właśnie miałam pytać jak u Was sytuacja na froncie seksowym, bo ja dziś miałam nawet sen w tym temacie :D Na razie się jeszcze boję, ale jak doczłapię do 36 tygodnia plus, to obiecałam mężowi, że już hulaj dusza :D

U nas codziennie 😆 ale na wcześniejszy poród nic się nie zapowiada, więc się nie boimy 😀

Bobby29, baileys, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Przykro mi, ale mi się nie podoba.

No właśnie mialam pisac juz wcześniej, ze to niezbyt dobry pomysł pytac na forum, bo co osoba to opinia a skojarzenia tez rozne :D
    Ważne by Wam odpowiadalo, nie patrzcie na innych!

Bobby29, Chimera, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Trzydziecha Ty jesteś z Krk? Gdzie będziesz rodzić?

Na Simiradzkiego, a Ty? :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja w poprzedniej ciazy dzialalam caly czas. Teraz sie boje, bo jednak rozwazajac wszystkie plusy i minusy wolalabym chyba donosic do planowanej w 39 tc cc.

Kurcze mi ten brzuch odpuscil, ale napierdziela mnie w krzyżu... Z tym, ze chyba po tym lazeniu znowu sie dociazylam :/

Zdecydowalam, ze jednak pojedziemy dzis wieczorem do domu. Jakby cos sie dzialo, to nie widzę lezec tu w szpitalu :/

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja Cie bardzo dobrze rozumiem z tą ciążą i poczuciem wolności. Jak tylko zaszłam w ciążę to obiecałam sobie cieszyć się z każdego jej dnia i wycisnąć z tego czasu ile się tylko da. Teraz też mi smutno, że to tylko miesiąc jeszcze został, a jeszcze wszyscy w koło mi dogadują "że to już? Tak szybko zleciało!". Możemy się pocieszyć, że mamy jeszcze cały rok z Maluchem a potem...no trzeba będzie z partnerami porozmawiać czy nie damy sobie rady bez naszych wypłat ;) Moja jest tak śmieszna, że faktycznie może lepiej jak zostanę z Leonem w domu :p

To nie widziałaś mojego zasiłku z działalności gospodarczej, myślę, że najbardziej śmieszna wypłata jest wyższa niż on :P Dlatego własnie ja wracam do firmy już od września, mam już ugadane pierwsze zlecenia, będę musiała to pogodzić z projektem maluszek. Musze przy tym ogarnąc kase fiskalna, bo dotąd obsługiwałam firmy, a teraz mi się szykują os. fizyczne. Generalnie zmiany, zmiany - miejmy nadzieję, że na lepsze :)

Mnie się bardzo podoba imię Pola, ale w formie Apolonia już mniej. Moje dziewczynkowe typy to były od początku ciąży Maja, Laura i Zosia. Dla chłopca Mateusz, Maks i Filip.

Vampire lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień siedzę w domu, a zamówiłam jedzenie do dowóz. I mam poczucie, że dupa ze mnie, a nie gospodyni :P

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie a mnie się bardziej forma Apolonia podoba, a już mniej Pola. Za to znam wielu fanów tego imienia :)
    Moje dziewczynkowe typy to były Emma, Eliza i Matylda. A chlopcowe Leon, Maks i Benjamin.

Ja to mam dylemat z wanienka. To chyba jedyna rzecz której jeszcze nie wybrałam. Cały czas w sumie mślałam nad kupnem tej:

https://m.pinkorblue.pl/skiphop-wanna-mobyego-3-stopnie-a255046.html?a=b&pred=PLRPRO%2CPLRPCA%2C&c=p_aw%2Cp_2_aw%2Cp_3_aw&adword=Google/PLA_Hulk&RefID=PLA_PL0000_PLA_Hulk&gclid=CjwKCAjw6vvoBRBtEiwAZq-T1T7TRccQkjqSJSrlH2glXo_It9k3YuhKppCzGAF7KQ9SgjLpXv6TpxoCsVYQAvD_BwE

I tak wiem może i przebajerzona etc ale bardzo mi się podoba, i ten wkład siateczkowy też (w przeciwieństwie do gabeczek nie są one odradzane).

Teraz ta stokke flexi bath też mi się podoba, no i jej mobilność jest naprawdę kuszaca cechą!

Dziwne ale nie brałam pod uwagę "zwyklaka" mimo że to właśnie te najzwyklejsze są polecane przez położne, a ja zazwyczaj z takich opinii i sugestii korzystam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 15:20

Vampire lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, w przychodni jeśli mają sprzęt nie mogą Ci odmówić samego ktg...

Pojechałam do Biedronki zrobić szybkie zakupy ho w lodówce światło i pół arbuza🥴 Chyba mam nietęgą minę bo wszyscy na mnie dziwnie patrzyli, przy kasie nastąpiło "cudowne rozstąpienie" i wyjątkowo wszyscy chcieli mnie przepuszczać, a kasjerka spakowała mi zakupy 🤔

Co do seksu, to ojj ile ja bym dała, no ale mojego nie przekonasz. Jeszcze jak usłyszał, że główka nisko to miał przed oczami widok odchodzacych wód podczas bzykanka 😂

Mi ból nie przechodzi, ale też się nie nasila. Teraz mogę go określić jako ból miesiączkowy od podbrzusza aż nad pępek, czasem pojawia się pieczenie w okolicach pępka plus twardnienia. Mały na szczęście się ukołysał i śpi, ale robił ze 30 ruchów na godzinę jak nie więcej i przestałam czuć go po prawej stronie tylko bardziej wzdłuż brzucha... Nie wiem o co tu chodzi, z pewnością dzisiaj nie rodzę ale też pierwszy raz czuję się aż tak źle 🥴

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Cały dzień siedzę w domu, a zamówiłam jedzenie do dowóz. I mam poczucie, że dupa ze mnie, a nie gospodyni :P

Ja większość 1 trymestru zamawialam na dowoz lub u teściowej :D
    Akurat lubie nawet gotowac, ale wtedy mnie odrzucalo nawet od krojenia marchewki :D
    U mnie wyrzuty sumienia to jedynie byly spowodowane tym, ze jednak jak robie sama to wiem jakie produkty daje, ze sa swieze itp, a gotowe i od tesciowej to jedbak nie wierze by byly wolne od wzmacniaczy smaku typu ,,rosolki" :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, człowiek sobie spokojnie po ikei chodzi nieświadomy, że tu takie emocje na forum! Trzymajcie się dziewczyny!

Zjadłam obiad i padam na kanapę, chyba dziś nic pożytecznego nie zrobię. Cieszę się, że ta ikea załatwiona i już na długo się tam nie wybieram. Pewnie jestem wśród nielicznych osób, które nienawidzą chodzić po tym sklepie. Siostra wiedziała, że się wybieramy i dzwoniła do mnie, bo coś tam chciała żebyśmy jej kupili, a my już w drodze powrotnej i była szczerze zdziwiona, że tak szybko, bo "przecież po ikei się chodzi 5godzin i ogląda te wszystkie pierdolety!" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jeju, człowiek sobie spokojnie po ikei chodzi nieświadomy, że tu takie emocje na forum! Trzymajcie się dziewczyny!

Zjadłam obiad i padam na kanapę, chyba dziś nic pożytecznego nie zrobię. Cieszę się, że ta ikea załatwiona i już na długo się tam nie wybieram. Pewnie jestem wśród nielicznych osób, które nienawidzą chodzić po tym sklepie. Siostra wiedziała, że się wybieramy i dzwoniła do mnie, bo coś tam chciała żebyśmy jej kupili, a my już w drodze powrotnej i była szczerze zdziwiona, że tak szybko, bo "przecież po ikei się chodzi 5godzin i ogląda te wszystkie pierdolety!" ;)

Ja tez nienawidze, chodze tam tylko dla torcika Daim 😛 Z wyprawki kupilam w Ikei tylko przescieradla i podklad na lozeczko, o dziwo pasowaly na materacyk bardzo dobrze

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ