X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzien leniucha, obiadu nie ogarnelam pierwszy raz od dawna. Maz wziął do pracy z wczoraj, dzieci od biedy na przedszkolnym dadza rade, a na mnie czekają lidlowe gnioci z pesto i chyba tym sie dzis zadowolę. Tyle mialam planów na dzis a tu nastrój beznadziejny, nawet poryczalam sie dwa razy całkowicie bez powodu, co do mnie niepodobne. No ale co, chyba hormony ciazowe robia swoje, oby jutro bylo lepiej.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam po pokrowiec na przewijak, bo dostanę po siostrzencach właśnie taki z ikei na stelażu. Przy okazji wstąpiliśmy na dział kuchenny żeby szafkę dokupić, bo mamy między meblami, a ścianą luke i zawsze jakieś graty znajdą tam swoje miejsce. Aktualnie zgrzewka wody mineralnej, papier i plastiki, bo segregacja śmieci, więc generalnie pierdolnik. A tak to nie dość że schowam te graty, to jeszcze będzie wolna półka, a na blacie przyda mi się miejsce, bo ten lidlomix trochę zajmuje. Oczywiście okazało się, że w ikei blaty sprzedają w odcinkach co najmniej 1,8m, a nam na szafkę potrzeba 35cm, brawo! Mam nadzieję że uda mi się w obi czy innej Castoramie dostać taki blat.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę o interpretację wyników. Moja lekarka jest na 2-tyg. urlopie, wiec sprawdzałam wyniki w internecie i chyba nie jest źle (choć d-dimery i fibrynogen podwyższone). Sama nie wiem 🤔

Będę wdzięczna za pomoc!

401adb8c250a.jpg

10be50e142bc.jpg

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja tez nienawidze, chodze tam tylko dla torcika Daim 😛 Z wyprawki kupilam w Ikei tylko przescieradla i podklad na lozeczko, o dziwo pasowaly na materacyk bardzo dobrze

To jest nas więcej. Ja do ikei podchodze bardzo zadaniowo, ogladam to co muszę i wykorzystujr wszelkie mozliwe skroty :D

Mnie z kolei necili zawsze darmowa kawa :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Mam prośbę o interpretację wyników. Moja lekarka jest na 2-tyg. urlopie, wiec sprawdzałam wyniki w internecie i chyba nie jest źle (choć d-dimery i fibrynogen podwyższone). Sama nie wiem 🤔

Będę wdzięczna za pomoc!

401adb8c250a.jpg

10be50e142bc.jpg

Mój lekarz mówił że d-dimery w ciąży wzrastają i to nie jest powód do niepokoju oraz że samo badanie jest niemiarodajne w ciąży (i że mam nie robić;))
    Nie wiem jak łącznie z podwyższonym fibrynogenem, ale kojarzę że on chyba też w ciąży może wzrastać (Nie wiem do ilu), jednak pewna nie jestem.
    Jeśli masz możliwość do może napisz do swojego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:24

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło. Trzymajcie kciuki :)

Nacha, Frida91, Domi_tur, kayama, Bobby29, menka2, MDW, plinka89, Chimera, Smerfelinka, Agagusia, Ania95, Malinka7, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, natty85, Asiac93, trzydziecha, Kalija, zielonooka7, baileys, redken, Limerikowo, Sylvka, Panna_Justyna, Marcelina85, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

O jej nasze pierwsze sierpniowe ✊🏼✊🏼✊🏼😍😍

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa matko i córko, 😍😍😍😍😍
    Niezapominajko trzymaj się!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś skurcze dopadły.Trochę się męczyłam i magnez i nospe wzięłam.Na szczęście to straszaki były.Też mi się dziś nic nie chce.Sporo roboty przed porodem na liście do zrobienia mam.Nie są to jakieś mega ciężkie i czasochłonne rzeczy ale ja jakoś spowolniona jestem.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Aaaaaaaaaaaa! Jakie to ekscytujące! Kciuki zaciśnięte 🥰🤩

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczęło się :P

Niezapominajko trzymam kciuki!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku jakie tu emocje! Niezapominajka trzymam kciuki!
    U mnie chyba spokój, mam trochę twardnien schodzą od góry na dół. Czasem czuje jak mi mała główka napiera na dole. O i znów ma czkawke. Rano nie mogłam prawie chodzić takie napięte mięśnie pleców i pod biustem i żebra aż kluja:( Niestety ten efekt po ostatnim masażu minął... Jutro idę prywatnie do ortopedy, place niemało i powiedziałam sobie że nie wyjdę dopóki mi nie postawi diagnozy i da jakieś leki.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko trzymam kciuki.

• MDW Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    OMG!!! Już?!

Właśnie obliczyłam, że gdybym miała urodzić z takim wyprzedzeniem jak Ty w stosunku do TP to...urodzę podczas wizyty u fryzjera, a przed konsultacją anestezjologiczną i nie będę mieć wyniku GBS. Poczułam się wybitnie niegotowa właśnie. Serio, tylko jeszcze to baby shower i będę siedziała na tych walizkach do szpitala :/

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajki kciuki zaciśnięte...powodzenia!!!!

U mnie się uspokoiło więc leżę w domku ;)

Domi_tur, Frida91, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

To jednak nasze gadanie o skurczach zaoowocowalo! Juz w szpitalu? Daj znac!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnęłam się chwilę i jest minimalnie lepiej. Masakra strach myśleć jak się będę czuła, gdy akcja naprawdę się zacznie 😱 brzuch nadal jak kamień, ale skurczy mniej.

Dobrze, że wczoraj odebrałam Gbs-a. Zaraz ubieram prześcieradło do łóżeczka i dopakowuje torbę do końca. Wolę teraz dmuchać na zimne.

Nie pojechałam na moje przedporodowe rzęsy, bałam się jechać sama 40 minut autem a stylistka bała się, że nie ogarnie jak zacznę rodzic 😂
    Ale bóle uświadomiły mnie, że jutro muszę zdjąć hybrydę z dłoni na wszelki wypadek 😂 ech problemy kosmetologa 😂😂😂

Agagusia, Frida91, Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko trzymam kciuki!!

Dziewczyny, kurde, żarty się kończą...chyba zaczynam odczuwać lekki stres.

• MDW Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Teraz ta stokke flexi bath też mi się podoba, no i jej mobilność jest naprawdę kuszaca cechą!

Nie śmiem namawiać, bo jak pisałam już wielokrotnie jestem zielona w temacie dzieci. Nas ujęło że chowamy ją do schowka na płasko i zajmuje super mało miejsca, a nie stoi przez kilka lat w łazience. Dokupiliśmy jednak tą nakładkę dla niemowlaka bo coś czuję, że będą nam się ręce trzęsły przy tym naszym ok. 3 kgilogramowym Malcu. Jest też bajer w postaci korka reagującego na temp. wody - choć wiadomo, że i tak zawsze się ją sprawdza ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko kciuki!!!

Ekscytujaco ale też nieco przerażająco! Ja teraz siedzę na działce z siostrzencem, w domu remont, ubranka nie uprane, nic nie złożone, apteczne produkty nie kupione! Ja sobie nie zycze porodu za 1.5 tygodnia!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ