Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam dzien leniucha, obiadu nie ogarnelam pierwszy raz od dawna. Maz wziął do pracy z wczoraj, dzieci od biedy na przedszkolnym dadza rade, a na mnie czekają lidlowe gnioci z pesto i chyba tym sie dzis zadowolę. Tyle mialam planów na dzis a tu nastrój beznadziejny, nawet poryczalam sie dwa razy całkowicie bez powodu, co do mnie niepodobne. No ale co, chyba hormony ciazowe robia swoje, oby jutro bylo lepiej.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja pojechałam po pokrowiec na przewijak, bo dostanę po siostrzencach właśnie taki z ikei na stelażu. Przy okazji wstąpiliśmy na dział kuchenny żeby szafkę dokupić, bo mamy między meblami, a ścianą luke i zawsze jakieś graty znajdą tam swoje miejsce. Aktualnie zgrzewka wody mineralnej, papier i plastiki, bo segregacja śmieci, więc generalnie pierdolnik. A tak to nie dość że schowam te graty, to jeszcze będzie wolna półka, a na blacie przyda mi się miejsce, bo ten lidlomix trochę zajmuje. Oczywiście okazało się, że w ikei blaty sprzedają w odcinkach co najmniej 1,8m, a nam na szafkę potrzeba 35cm, brawo! Mam nadzieję że uda mi się w obi czy innej Castoramie dostać taki blat.
-
baileys wrote:Ja tez nienawidze, chodze tam tylko dla torcika Daim 😛 Z wyprawki kupilam w Ikei tylko przescieradla i podklad na lozeczko, o dziwo pasowaly na materacyk bardzo dobrze
To jest nas więcej. Ja do ikei podchodze bardzo zadaniowo, ogladam to co muszę i wykorzystujr wszelkie mozliwe skroty
Mnie z kolei necili zawsze darmowa kawa -
Kalija wrote:
Mój lekarz mówił że d-dimery w ciąży wzrastają i to nie jest powód do niepokoju oraz że samo badanie jest niemiarodajne w ciąży (i że mam nie robić)
Nie wiem jak łącznie z podwyższonym fibrynogenem, ale kojarzę że on chyba też w ciąży może wzrastać (Nie wiem do ilu), jednak pewna nie jestem.
Jeśli masz możliwość do może napisz do swojego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 16:24
-
U mnie się zaczęło. Trzymajcie kciuki
Nacha, Frida91, Domi_tur, kayama, Bobby29, menka2, MDW, plinka89, Chimera, Smerfelinka, Agagusia, Ania95, Malinka7, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, natty85, Asiac93, trzydziecha, Kalija, zielonooka7, baileys, redken, Limerikowo, Sylvka, Panna_Justyna, Marcelina85, OlaWi, werni lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mnie też dziś skurcze dopadły.Trochę się męczyłam i magnez i nospe wzięłam.Na szczęście to straszaki były.Też mi się dziś nic nie chce.Sporo roboty przed porodem na liście do zrobienia mam.Nie są to jakieś mega ciężkie i czasochłonne rzeczy ale ja jakoś spowolniona jestem.
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie się zaczęło. Trzymajcie kciuki
Aaaaaaaaaaaa! Jakie to ekscytujące! Kciuki zaciśnięte 🥰🤩Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
O jejku jakie tu emocje! Niezapominajka trzymam kciuki!
U mnie chyba spokój, mam trochę twardnien schodzą od góry na dół. Czasem czuje jak mi mała główka napiera na dole. O i znów ma czkawke. Rano nie mogłam prawie chodzić takie napięte mięśnie pleców i pod biustem i żebra aż kluja:( Niestety ten efekt po ostatnim masażu minął... Jutro idę prywatnie do ortopedy, place niemało i powiedziałam sobie że nie wyjdę dopóki mi nie postawi diagnozy i da jakieś leki.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie się zaczęło. Trzymajcie kciuki
Właśnie obliczyłam, że gdybym miała urodzić z takim wyprzedzeniem jak Ty w stosunku do TP to...urodzę podczas wizyty u fryzjera, a przed konsultacją anestezjologiczną i nie będę mieć wyniku GBS. Poczułam się wybitnie niegotowa właśnie. Serio, tylko jeszcze to baby shower i będę siedziała na tych walizkach do szpitala2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualny
-
Zdrzemnęłam się chwilę i jest minimalnie lepiej. Masakra strach myśleć jak się będę czuła, gdy akcja naprawdę się zacznie 😱 brzuch nadal jak kamień, ale skurczy mniej.
Dobrze, że wczoraj odebrałam Gbs-a. Zaraz ubieram prześcieradło do łóżeczka i dopakowuje torbę do końca. Wolę teraz dmuchać na zimne.
Nie pojechałam na moje przedporodowe rzęsy, bałam się jechać sama 40 minut autem a stylistka bała się, że nie ogarnie jak zacznę rodzic 😂
Ale bóle uświadomiły mnie, że jutro muszę zdjąć hybrydę z dłoni na wszelki wypadek 😂 ech problemy kosmetologa 😂😂😂Agagusia, Frida91, Misi@, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Teraz ta stokke flexi bath też mi się podoba, no i jej mobilność jest naprawdę kuszaca cechą!
Nie śmiem namawiać, bo jak pisałam już wielokrotnie jestem zielona w temacie dzieci. Nas ujęło że chowamy ją do schowka na płasko i zajmuje super mało miejsca, a nie stoi przez kilka lat w łazience. Dokupiliśmy jednak tą nakładkę dla niemowlaka bo coś czuję, że będą nam się ręce trzęsły przy tym naszym ok. 3 kgilogramowym Malcu. Jest też bajer w postaci korka reagującego na temp. wody - choć wiadomo, że i tak zawsze się ją sprawdzaBobby29 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Niezapominajko kciuki!!!
Ekscytujaco ale też nieco przerażająco! Ja teraz siedzę na działce z siostrzencem, w domu remont, ubranka nie uprane, nic nie złożone, apteczne produkty nie kupione! Ja sobie nie zycze porodu za 1.5 tygodnia!Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019