Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra wrote:Ja też mam bardzo obfite ilości wydzieliny- prof przy badaniu uspokoił, że to normalne, bo szyjka na tym etapie "dojrzewa" 😉.
Mam tez jawłaśnie mialam nawet wczoraj sie pytac, czy macie znowu tak duzo wydzieliny! Ale wydaje mi sie, ze u mnie to czop jeszcze nie jest...
Coz dzis wizyta, wiec sie czegos dowiemy!Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Powiem Wam, że po dzisiejszym obchodzie mój zapał co do szybkiej aktywizacji mocno opadł. Profesor stwierdził, źe za długo leżałam i taka aktywność może źle wpłynąć na mój układ krążenia i pośrednio zaszkodzić dziecku 😕. Tak więc trudno powiedzieć ile mi jeszcze zejdzie czasu w tym szpitalu...😞
Z drugiej strony nie mam żadnego rozwarcia, dziecko w domu nie płacze, wiec nie pozostaje mi nic innego jak spokojnie poczekać na rozwój wydarzeń...będzie co ma być... Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze do niedawna na każdym niemal wykresie ktg miałam sporo skurczy a od kilku dni linia prawie prosta! (pomimo odstawienia leków)...więc albo mam z moja macica jakiś wewnętrzny konflikt, albo Olkowi się nagle odwidzialo 😂.
Ale juz nie lezysz, prawda? Z tego co kojarzę, to na tym etapie juz wszystkim zalecaja ruvh, by właśnie porod byl niby szybszy. -
Chyba pierwszy raz od wielu lat wcale nie narzekam, że jest zimno latem
Ogólnie lubię kiedy jest gorąco, no ale w tym roku wyjątkowo nie
I od razu mam więcej energii w te chłodniejsze dni.
Zapisałam nas z maluchem na sesję noworodkową po porodzie i strasznie już się tym jaramMarzyła mi się piękna sesja ciążowa, ale finanse nie pozwoliły, ale uznałam, że tej pamiątki już nie odpuszczę. Naoglądałam się różnych zdjęć bobasków i nie mogę się tego doczekać
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
kayama wrote:Frida a ta sesje robi się w szpitalu czy umawia się już po wyjściu do domu? Też chyba zorganizujemy
Nie mam sił na sesje brzuszkowa to chociaż noworodkowa..
To chyba najbardziej dla mnie komfortowo i daje możliwość zrobienia różnych stylizacji
Umówiłam się wstępnie w okolicy terminu porodu, ale wiadomo, że konkretnie dogadamy się po porodzie. Pisała mi, że najlepiej w 5-21 dniu życia malucha.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Vampire wrote:
Bobby, też ciągle mam czarne myśli dot. zdrowia dziecka. Wszystko będzie dobrze i Twoja poprostu urodzi się laseczka. 😊 kiedy masz wizytę?
Dziekuje Vampire! Wizytę mam w środę u dr Kajdy a w czwartek u mojej prowadzącej. A ty?
Vampire lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:A ja nie wiem czy u mnie jest normalnie bo nie mam żadnej wydzieliny
. Przez całą ciążę, zwykłą kremową, no może bardziej wodnista niż zwykle. Żadnej galarety czy czopa.
Ja też mam bardzo mało, niczym się nie różni od zwykłej mojej przedciazowej, podobne ilości, czasami wodnista czasami biaława, ale w ilościach takich że nawet wkładki nie muszę używać. Jedynie typowo płodnego śluzu nie obserwujekayama lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
kayama wrote:Frida a ta sesje robi się w szpitalu czy umawia się już po wyjściu do domu? Też chyba zorganizujemy
Nie mam sił na sesje brzuszkowa to chociaż noworodkowa..
Nie jestem Frida, ale w naszym przypadku fotografka przyjedzie do domu. Chcemy sesję jak najbardziej naturalną, bez udziwniania typu dziecko w koszu wiklinowym itp. -
Niebieska Gwiazda wrote:Do Rydygiera możesz spokojnie w takiej sytuacji jechać.Mają drugi stopień.Odbierają porody od 32 tyg.Moja szwagierka rodziła tam mając 33+4.Rodzilam tam syna i teraz też tam będę rodzić.Mój lekarz prowadzący tam pracuje,leżałam tam dwa razy w tej ciąży i kilka w poprzedniej.Lekarze mnie kojarzą.
Odpisuje teraz bo o 5 to już spałam.
Mam nadzieje,że wszystko ok się skończyło.
Niebieska, Agagusia, dzięki za odp.w końcu nie pojechałam na IP, bo 2 nospy wyciszyly ból, na szczęście skończyło się na 3 skurczach i udało mi się zasnąć, dopiero niedawno się obudziłam i jest ok, więc postanowiłam dzisiaj leżeć i pachnieć, poczytać książki. A teraz przypomniało mi się, że na 13 muszę jechać do reumatologa na wizytę, na którą zapisałam się jeszcze przed ciążą z powodu przeciwciał ANA2 i bólu stawów. W ciąży objawy ustały, trochę tylko kolana bolą, ale już pójdę, skoro tyle czekałam, bo te przeciwciała mogą powodować RZS i czytałam, że po ciąży objawy mogą się nasilić.
Miłego dnia!"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Frida91 wrote:Ja akurat znalazłam taką fotografkę co robi w studiu
To chyba najbardziej dla mnie komfortowo i daje możliwość zrobienia różnych stylizacji
Umówiłam się wstępnie w okolicy terminu porodu, ale wiadomo, że konkretnie dogadamy się po porodzie. Pisała mi, że najlepiej w 5-21 dniu życia malucha.
Ja też się zapisałam na studyjna, choć chyba wolalambym żeby to do mnie ktoś przyjechał, bo są takie uslugi, ale skorzystałam z promo a studio w sumie niedaleko mnie więc nie będzie tak zle. Co do terminu wykonania sesji to tak samo mi powiedzieli, że ok tygodnia-dwoch życia maluszka jest najlepiej. Niestety u mnie to niewiadomo jak wyjdzie, bo termin mam na 20, a oni mają pierwsze dwa tygodnie września urlop. Więc jak urodzę w terminie lub wcześniej to luz, ale jak przenoszę to pewnie trzeba będzie zrobić pozniej. No ale trudno, nie przewidzi się, a z większym maluchem też na pewno będzie uroczo♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Kalija wrote:Nie jestem Frida, ale w naszym przypadku fotografka przyjedzie do domu. Chcemy sesję jak najbardziej naturalną, bez udziwniania typu dziecko w koszu wiklinowym itp.
Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Sylwia a jak sprawdzilas te wyniki?? Robiłaś znowu krzywą czy po prostu mierzysz po posiłkach?? Ja jestem na diecie na szczęście bez insuliny ale też już mam dosyć. Pomału już brak pomysłów na posiłki. Niby mówią że przed porodem w miarę stabilizuje się ten cukier. Ja od 3 dni mam 79 na czczo ale po zjedzeniu śniadania już potrafi skoczyć do 130 🙄🙄🙄 a jakie Ty masz wyniki?Sylvka lubi tę wiadomość
-
Harumi - 130 to bardzo dobry wynik. Przecież norma jest do 140. Mnie diabetolog opieprza jak po posiłku cukier wynosi ok 100. Pamiętaj, że poziom cukru we krwi "rysuje się" jako krzywa, a nie jako prosta. Gdy cukier jest za niski po posiłku to mózg dostaje za mało glukozy.
Sylvka - na jakiej podstawie podejrzewają cukrzycę typu 1 ? Ile masz lat ? Miałaś badane przeciwciała ? Oczywiście że to nie koniec świata, ale doskonale rozumiem twoje złe samopoczucie w związku z tym... ja krótko po rozpoznaniu też byłam przerażona i załamana ale świetnie sobie radzą i w sumie przyzwyczaiłam się już do tego. Jakbyś chciała pogadać to pisz na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:24
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Wiecie co dziewczyny a ja złapałam takiego mega dołasa ...diabo nastraszył mnie cukrzycą typu 1 bo wyniki wyszły kiepskie. Wiadomo, że to potwierdzi jeszcze krzywa 2 ms po, ale już odliczałam do porodu żeby się pożegnać z tą dziadą
a tutaj trzeba trzymać dietę dalej i kłóc się insuliną. Ja wiem, że to nie koniec świata ale mam dość na dzisiaj... chyba to prześpię po prostu....Wczoraj się jarałam zamówioną komodą i półkami chmurkami z miętowym odcieniem, obmyślałam co jeszcze ładnego zamówie do pokoiku małego, z wrażenia nie mogłam spać a dzisiaj czuję się jak...nawet nie wiem jak co. Mam dość 😢 a na dodatek nie zapowiada się na szybkie rozwiązanie.
Sylvka, a jakie wyniki? Co on cię straszy? Z tego co czytałam, grozi nam w przyszłości cukrzyca typu 2, al żeby ot tak od razu ct1 straszyć? Nie przejmuj się.Sylvka lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dzień dobry w poniedziałek
Ktoś rodzi, kogoś boli, ktoś jedzie na wakacje?
U mnie od wczoraj odchodzą duże ilości czopa, naprawdę myślałam to ma być wielkości nakrętki od napoju, tymczasem wczoraj spokojnie 3 nakrętki były. Dziś od rana widzę już po prostu duże ilości bardzo gęstego śluzu .. Byłam więcej niż pewna tydzień temu, że taka ilość to jest to, a tymczasem jestem lekko zdziwiona. Sorry za opis
Od wczoraj mam lekkie ćmienie okresowe ale tym się nie martwię no i zwiększyła się ilość i intensywność kłucia w szyjce, no ale to zapewne przez czop:)
Także pełen luzik, my turlamy się dalej
Mi odchodził na raz w szpitalu już po baloniku Folleya... to było tego... hmmm.. tak z pół szklanki albo i więcejBobby29, Domi_tur, Anhydra, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylvka wczoraj dzieci oglądały hotel transylwania 2 i było tam hasło, które chyba tutaj pasuje..." najgorszy potwór to cukrzyca." Ale mam nadzieję, że jednak nie spotkasz się z nim.u mnie rodzinne obciazenie cukrzyca A ja do niedawna cukry miałam niskie. Teraz się informowały. Może przez końcówkę ciąży, czytałam na forum fb, że na koniec lubią się zmieniac;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:30
Sylvka lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:
Sylvka - na jakiej podstawie podejrzewają cukrzycę typu 1 ? Ile masz lat ? Miałaś badane przeciwciała ? Oczywiście że to nie koniec świata, ale doskonale rozumiem twoje złe samopoczucie w związku z tym... ja krótko po rozpoznaniu też byłam przerażona i załamana ale świetnie sobie radzą i w sumie przyzwyczaiłam się już do tego. Jakbyś chciała pogadać to pisz na priv.
Emi, Misia, Wiki, Harumi sytuacja przedstawia się tak..
Mam 31 l, diabo zlecił mi badanie anty gad i c peptyd. Nie otrzymałam wyniku do ręki, więc nawet nie wiem jakie normy i jednostki. Wiem tylko, że jeden z nich miał normę do 10 a ja miałam 12.... Oczywiście jeszcze krzywa w październiku musi to potwierdzić. Niestety jestem trochę obciążona genetycznie, babcia miała a tata obecnie stan przedcukrzycowy. Natomiast robiłam przed ciąża krzywą w 2016 i wtedy było ok.
Mam nadzieję, że jednak to jeszcze nie przesądza sprawy 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:33
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka wrote:Mam 31 l, zlecił mi badanie anty gad i c peptyd. Nie otrzymałam wyniku do ręki, więc nawet nie wiem jakie normy i jednostki. Wiem tylko, że jeden z nich miał normę do 10 a ja miałam 12.... Oczywiście jeszcze krzywa w październiku musi to potwierdzić. Niestety jestem trochę obciążona genetycznie, babcia miała a tata obecnie stan przedcukrzycowy. Natomiast robiłam przed ciąża krzywą w 2016 i wtedy było ok.
Cukrzyca typu pierwszego rozpoznaje się do ukończonego 26 roku życia. Poza tym przekroczenie przeciwciał o dwie jednostki zwłaszcza w ciąży nie jest chyba zbyt niepokojące także spokojnie poczekaj do końca i dopiero wtedy będzie można coś konkretnego powiedzieć. Jeżeli już to musiała by to być cukrzyca typu LADA. Ale serio o dwie jednostki w żadne przekroczenie normy przy cukrzycy zwłaszcza w ciąży kiedy to przeciwciała szaleją. Także głowa do góry i zobaczysz że po porodzie będzie dobrze ! 😊
poza tym stan przedcukrzycowy ani cukrzyca typu drugiego w rodzinie nie predysponuje do wystąpienia cukrzycy typu pierwszego, to zupełnie inny mechanizm powstawania choroby.
A sama nieprawidłowa krzywa nie stanowi podstawy do rozpoznania cukrzycy typu pierwszego dlatego po porodzie powinnaś mieć znów oznaczonych przeciwciała anty gad oraz c-peptyd. cukrzyca typu pierwszego jest chorobą autoimmunologiczną natomiast typu drugiego wynika głównie z nieprawidłowego stylu życia oraz obciążeń genetycznych. Krzywa mówi jedynie o tym że cukrzyca jest nie różnicuje typu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:37
wiki2, Sylvka, Bobby29, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość