WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Harumi - 130 to bardzo dobry wynik. Przecież norma jest do 140. Mnie diabetolog opieprza jak po posiłku cukier wynosi ok 100. Pamiętaj, że poziom cukru we krwi "rysuje się" jako krzywa, a nie jako prosta. Gdy cukier jest za niski po posiłku to mózg dostaje za mało glukozy.

Sylvka - na jakiej podstawie podejrzewają cukrzycę typu 1 ? Ile masz lat ? Miałaś badane przeciwciała ? Oczywiście że to nie koniec świata, ale doskonale rozumiem twoje złe samopoczucie w związku z tym... ja krótko po rozpoznaniu też byłam przerażona i załamana ale świetnie sobie radzą i w sumie przyzwyczaiłam się już do tego. Jakbyś chciała pogadać to pisz na priv.

Emi... ale ty masz ct1, wtedy inaczej na to się patrzy. Moja koleżanka też ma 1 i jej diabetolog też chwali za 120-135, mówi, że poniżej 100 już ma niedocukrzenie i musi coś zjeść... u nas jest to trochę inaczej... Ja często mam 90-100 po posiłku i diabetolog mówi, że to dobry wynik.. a po spacerze zawsze tyle mam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:38

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie w Warszawie polecić fajne niedrogie studio fotografii na sesje noworodkawa? My też chcemy z udziwnieniami ;)

wiki2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny a możecie w Warszawie polecić fajne niedrogie studio fotografii na sesje noworodkawa? My też chcemy z udziwnieniami ;)
    dołączę z zapytaniem... też mi to chodzi po głowie, ale jakoś nie mogę zebrać się, żeby coś poszukać, a to co mi się wyświetla to powyżej 500zł... ta cena mnie odstrasza...

1usa3e5e2lf96jem.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Cukrzyca typu pierwszego rozpoznaje się do ukończonego 26 roku życia. Poza tym przekroczenie przeciwciał o dwie jednostki zwłaszcza w ciąży nie jest chyba zbyt niepokojące także spokojnie poczekaj do końca i dopiero wtedy będzie można coś konkretnego powiedzieć. Jeżeli już to musiała by to być cukrzyca typu LADA. Ale serio o dwie jednostki w żadne przekroczenie normy przy cukrzycy zwłaszcza w ciąży kiedy to przeciwciała szaleją. Także głowa do góry i zobaczysz że po porodzie będzie dobrze ! 😊

poza tym stan przedcukrzycowy ani cukrzyca typu drugiego w rodzinie nie predysponuje do wystąpienia cukrzycy typu pierwszego, to zupełnie inny mechanizm powstawania choroby.

A sama nieprawidłowa krzywa nie stanowi podstawy do rozpoznania cukrzycy typu pierwszego dlatego po porodzie powinnaś mieć znów oznaczonych przeciwciała anty gad oraz c-peptyd. cukrzyca typu pierwszego jest chorobą autoimmunologiczną natomiast typu drugiego wynika głównie z nieprawidłowego stylu życia oraz obciążeń genetycznych. Krzywa mówi jedynie o tym że cukrzyca jest nie różnicuje typu.

Emi ale Ty jesteś mądra 😍 "Powiedziałaś" mi więcej niż ten cały lekarz dzisiaj a przede wszystkim pocieszyłaś :)

Domi_tur, Marcelina85, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Emi... ale ty masz ct1, wtedy inaczej na to się patrzy. Moja koleżanka też ma 1 i jej diabetolog też chwali za 120-135, mówi, że poniżej 100 już ma niedocukrzenie i musi coś zjeść... u nas jest to trochę inaczej... Ja często mam 90-100 po posiłku i diabetolog mówi, że to dobry wynik.. a po spacerze zawsze tyle mam ;-)

Owszem, ale choćby z racji wykształcenia znam też normy dla innych typów cukrzycy ;) Po spacerze tj faktycznie piękny wynik. Natomiast poniżej 100 jako niedocukrzenie to przegięcie. Tutaj normy są takie same dla wszystkich typów ( po za osobami starszymi u których tolerowane są wyższe wyniki) czyli 70 mg%. Norma do 140mg% godzinę po posiłku to też norma dla wszystkich typów także podejdźcie do tego na luzie 😉

wiki2 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę was nadrobiłam :) widziałam temat seksu przy końcówce ciąży. u nas nie podziałało ;p rodziłam w 41 tc Anielkę. ale liczę, na to, że teraz podziała hehe a jak nie to trudno. libido mam wysokie o dziwo, jeszcze z miesiac temu było zerowe.

zbieram się na wizytę, ciekawe co mi powie. z Anielką miesiąc przed porodem robiło mi się już rozwarcie

Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Emi ale Ty jesteś mądra 😍 "Powiedziałaś" mi więcej niż ten cały lekarz dzisiaj a przede wszystkim pocieszyłaś :)

Z tą mądrością to nieprzesadzalabym zwłaszcza że od 2 lat mam odpoczynek od zawodu czy jak inaczej chcesz to nazwać 😉 ale z racji że sama choruje staram się trzymać rękę na pulsie i orientuję się w obecnych zaleceniach i nowinkach . Poza tym mam bardzo dobrego mądrego lekarza 😉

Tak czy inaczej bardzo się cieszę że Ciebie cieszyła jakbyś miała jakieś pytania to pisz 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:54

Sylvka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Spróbuj poszukać jakieś promocji 😉 obserwuj kilku fotografów często dają różne zniżki. Czasem nawet da się upolować sesję za darmo, to znaczy za udostępnienie zdjęć. ja umawiam sesję w dzień matki dzięki czemu po zniżce z tej okazji zapłacimy 325 zł 😉

kayama lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Owszem, ale choćby z racji wykształcenia znam też normy dla innych typów cukrzycy ;) Po spacerze tj faktycznie piękny wynik. Natomiast poniżej 100 jako niedocukrzenie to przegięcie. Tutaj normy są takie same dla wszystkich typów ( po za osobami starszymi u których tolerowane są wyższe wyniki) czyli 70 mg%. Norma do 140mg% godzinę po posiłku to też norma dla wszystkich typów także podejdźcie do tego na luzie 😉
    Wiesz, do niedawna norma była do 120 i czytając forum na fejsie widzę, że są diabetolodzy, którzy każą tej normy się trzymać...
    Mój na odmianę trzyma się tego, że połowa świata ma na czczo normę do 100 i jak coś se podjem słodkiego dzień wczesniej to u mnie to własnie widać następnego dnia, bo cukier jest 91-94... ale jak nie grzeszę, to jest poniżej 90... No i nie panikuje z tego tytułu, chociaż mi raz powiedziała, że na Karowej to już bym dostała insulinę... ale bez przesady. Przekroczenie raz na 2-3tygodnie po batoniku tonic strasznego...
    a z tym niedocukrzeniem to koleżanka mi mówiła o cukrze przed snem, że jak ma poniżej 100, to musi dojeść... Bo próbowałam rozkminić te moje cukry na czczo i gadałam jak ona ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 12:53

emi2016 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Spróbuj poszukać jakieś promocji 😉 obserwuj kilku fotografów często dają różne zniżki. Czasem nawet da się upolować sesję za darmo, to znaczy za udostępnienie zdjęć. ja umawiam sesję w dzień matki dzięki czemu po zniżce z tej okazji zapłacimy 325 zł 😉

Polecam Agata Ponikowska fotografia na FB. Robiła mi sesje ciążową a znajomym noworodka. Jest mega fajna osoba dostosowuje wszystko pod klienta no i ceny mega dobre

kayama lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Wiesz, do niedawna norma była do 120 i czytając forum na fejsie widzę, że są diabetolodzy, którzy każą tej normy się trzymać...
    Mój na odmianę trzyma się tego, że połowa świata ma na czczo normę do 100 i jak coś se podjem słodkiego dzień wczesniej to u mnie to własnie widać następnego dnia, bo cukier jest 91-94... ale jak nie grzeszę, to jest poniżej 90... No i nie panikuje z tego tytułu, chociaż mi raz powiedziała, że na Karowej to już bym dostała insulinę... ale bez przesady. Przekroczenie raz na 2-3tygodnie po batoniku tonic strasznego...
    a z tym niedocukrzeniem to ona mi mówiła o cukrze przed snem, że jak ma poniżej 100, to musi dojeść... Bo próbowałam rozkminić te moje cukry na czczo i gadałam jak ona ma...

Tak to norma zmieniła się chyba 2 lata temu, diabetolodzy doszli do wniosku że poprzednie normy było zbyt restrykcyjne i że nawet u zdrowych ludzi taki wynik jest normalny. Co do cukru przed snem to kwestia indywidualna niestety, trzeba poznać swój organizm jak cukier może zachowywać się w nocy.

wiki2 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy sesję w studio, mi tam się podobają te wszystkie kosze, poduszki serca i te inne :) poza tym chcemy wykorzystać komplet z dnia Taty z napisami :) u nas sesja podstawowa 299zł i w sumie więcej jak te 9 ujęć mi nie jest potrzebne :)

kayama lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest u nas w mieście jedna sprawdzona pani, która robi takie zdjęcia, bierze 280zł za 6 ujęć. Muszę pogadać o tym z moim mężem i jestem ciekawa co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:34

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a ta szwagierka by wam zrobiła to za darmo?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:35

Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam na gimnastyke ale autobus sie spoznil I postal w korkach, spoznilabym sie 15min na zajecia trwajace 45min I w zwiazku z tym poszlam na wagary do knajpki portugalskiej na kawke :)

Bobby29, baileys, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Nie ważne czy za darmo czy za kasę, wolę z nią nie wchodzić w żadne układy.
    Gdyby moja siostra robiła takie rzeczy to grosza by ode mnie nie wzięła i ja od niej też, ale tutaj to ja nie wiem czego ona by oczekiwała.

Szwagierka mogła by Wam zrobić ładny prezent z okazji narodzin dziecka, szkoda.

Ja się swego czasu jarałam fotografią i robiłam w rodzinie i znajomym tego typu mini sesje w ramach szkolenia warsztatu. Nawet kilka osób z polecenia do mnie dzwoniło i chciało zatrudnić 😎 może dlatego znudziły mnie te udziwnione sesje i teraz wolę te bardziej naturalne 🤔😊

Dziewczyny zadzwońcie do fotografów, co robili Wam reportaż/sesję ślubną. Powinniście dostać lepszą cenę za kolejne zdjęcia niż klient z ulicy.
    Warto też popytać w śród znajomych czy nie znają fajnego fotografa-amatora. Zawsze taniej

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Nie ważne czy za darmo czy za kasę, wolę z nią nie wchodzić w żadne układy.
    Gdyby moja siostra robiła takie rzeczy to grosza by ode mnie nie wzięła i ja od niej też, ale tutaj to ja nie wiem czego ona by oczekiwała.
    Bo gdyby zrobiła wam to w ramach prezentu to też moglibyście zrobić i u niej i u fotografa :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:36

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, jakby mi zaproponowała taką sesję to bym serdecznie podziękowała i też ściemniła, że dostaliśmy gdzie indziej w prezencie :)

U mnie było tak z sesją ciążową i pewną znajomą. Zawsze dostawała super rabaty na zabiegi, potem jej pomogłam trochę wypromować jej markę torebek, w zamian zarzekała się, że zrobi mi wymarzoną sesję zdjęciową. Jak przyszło co do czego, to usłyszałam, że muszę TYLKO zapłacić za wynajem studia na 3-4 godziny (jakieś 300zl), makijaż zrobić tylko u jej makijażystki (200zl) i ponieść drobne koszta związane z tym, że poświęci swój czas i obrobi zdjęcia 😂
    Tak więc udało mi się dostać na darmową sesję dzięki Fb. Co prawda moja buzia będzie straszyć przez dobrych parę lat w internetowym portfolio fotografki, ale mam pamiątkę bez proszenia się :) znajoma widząc, że wrzuciłam na instagramie zdjęcie z sesji zarzekała się, że w takim razie zrobi sesję Maluszkowi po porodzie 😂 ale już się umówiłam z moją klientką na normalną płatną sesję, mamy dać znać jak się Szymek urodzi i w ciągu dwóch tygodni będziemy trzaskać zdjęcia do rodzinnego albumu 😍

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ