X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio pytałam ginkę o ten Neoparin i mam odstawić w przeddzień cc (jeśli dotrwam do terminu), ale dawka 0,4 może być równie dobrze przyjmowana do dnia porodu (gdyby coś się wcześniej zaczęło). Acard 75 nadal biorę i odstawię po 35 tc.

Byłam u tej Reumatolog, wróciłam zmęczona i rozczarowana, a tyle miesięcy czekałam na tę wizytę...trzeba było jednak zostać w domu, leżeć i pachnieć ;) Kiedy pokazałam jej swoje wyniki, zaczęła szukać informacji w komputerze, bo większość nic jej nie mówiła (bialko C, bialko S itp.). Już większą wiedzę o immunologii ma moja ginka. Dziwiła się, że odstawilam mi Encorton 20mg i wg niej powinnam była go brać przez całą ciążę, że niby sterydy się bierze normalnie w ciąży (jako przykład dała steryd na rozwój płuc). Dostałam skierowanie na badanie przeciwciał przeciwko dsDNA, żeby wykluczyć toczeń.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę i wyje. Mojemu się nie chciało schylić po karton i wyciągnął tak na " pałę" stłukł mi 5 kompletów kieliszków . Wszystko co miałam na podłodze. Jak się spytałam co zrobił to do mnie z tekstem no i co takiego się stało. On jakby mógł to by z wiadra wino pił. Serducho mi pęknie chyba. Do tego jeszcze burza hormonów zaraz mnie rozniesie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa bądź silna i nie potnij go tymi resztkami po kieliszkach!!

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Pierniczkowa bądź silna i nie potnij go tymi resztkami po kieliszkach!!
    Zamknęłam się w drugim pokoju, niech mi się nawet nie pokazuje na oczy. Z 50 kieliszków zostało mi 3. W tym jeden do wódki z uszczerbioną nóżka.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa jak mój coś popsuje to musi znaleźć jakąś fuche i zarobić na nowe.Wtedy mam nowe i mogę wybaczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny jeśli któraś nie ma- jest promka na witchen na walizki :P

Przerobilam Wittchen, Ochnika, jakies firmy krzaki z TkMaxx, az wreszcie kupilam Samsonite. I teraz kazdemu polecam te tansze omijac szerokim lukiem i kupic Samsonite od razu - wydatek boli, ale to walizki na cale zycie 🙂

No chyba ze do szpitala na porod, bo w sumie nie wiem w jakim sensie pisalas, to rzeczywiscie Wittchen bedzie na pewno spoko 😀

Pierniczkowa, sciskam wirtualnie i podziwiam Cie za spokoj - moj by juz byl w Almi Decor czy innej Ikei i kupowal nowe kieliszki, bo bym inaczej ZATŁUKŁA 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 18:06

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, kupisz nowe, ładniejsze, poczekaj aż wpłynie wypłata męża 😄

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że mamy wspólny budżet więc w sumie to poczekam na jego premie. Do sierpnia wytrzymam ale niech mi burknie tylko coś to idzie do mamusi lulać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 18:10

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się wydaje czy dziś nie było Domi ? Poszła rodzić po tajniacku czy co 🤔😅

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka podziwiam ze Twój przeciął pepowine. Mój to raczej się nie odważy. On udaje twardego ale wiem ze się boi bardzo.

Dziś mały od rana spokojny. Chyba znów ma te dni. Najgorsze jak kopie w żebra oj boli wtedy :)
    Czasami mam obawy ze nie zauważe kiedy zacznie się poród albo małemu może coś się dziać. Mój chodzi na zmiany do pracy to trochę mam pietra.

W hausie są przeceny. Kupiłam biała bluzkę z dekoltem. Fajna jest założę ją na urodziny do chrzesniaka meza w weekend. Mojego tez wyciągnę w środę bo ma na nocke.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa tez bym się wkurzyla jakby mój zbil tyle kieliszków.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis stwierdzilam, ze to bardzo prawdopodobne, ze zaczne rodzic w aucie. Bo ostatnio sporo jezdze i miewam w trasie kłucia, ciagniecia, twardnienia, wiec w sumie wody tez mi moga odejsc. I sama sie zawioze wtedy na porodowke 🙈😁

Domi_tur, Bobby29, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Czy mi się wydaje czy dziś nie było Domi ? Poszła rodzić po tajniacku czy co 🤔😅

Hehe rodzić bym chciała, ale nie zrobiłabym tego po tajniacku😁😁 wszystko bym Wam tu na bieżąco napisała 😂
    Ja dzisiaj zaspokajam swoją próżność, byłam na rzęsach, na pedicure, ściągnęłam hybrydę z rąk a teraz leżę z maseczką na twarzy i próbuję przekonać Szymona do wyjścia w przeciągu tygodnia 😜 matka wyszykowana więc nie ma na co czekać 😁

emi2016, Kalija, Anhydra, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a masz skórzaną tapicerkę? 😁
    Ja dziś jeżdżąc po mieście pomyślałam, że może trzeba jakąś ceratkę na siedzeniu wozić 😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Polecam Agata Ponikowska fotografia na FB. Robiła mi sesje ciążową a znajomym noworodka. Jest mega fajna osoba dostosowuje wszystko pod klienta no i ceny mega dobre

No niestety ceny nie dobre, wycena 600 zł, :((

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No niestety ceny nie dobre, wycena 600 zł, :((
    🙈🙈🙈

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny za sesje powalają

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kilka dni temu śniło że zaczęłam rodzić i musiałam sama siebie zawieść do szpitala. We śnie w ogóle nie było porodu ani pobytu w szpitalu. Był za to powrót. Znów ja prowadziłam, jechała ze mną moja mama i mówiłam jej, że ja to w ogóle nic nie pamiętam z tego szpitala. A dziecko było takie małe, że zamiast w foteliku, to przewoziłam je w schowku 🙈🙈🙈

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobiłam mały spacer do galerii. Jakieś 4km w obie strony. Teraz mam ból dupy i brzuch taki napiety że aż ciezko chodzić. Góra twarda a dół miękki a czuje jak mnie ciągnie w dół ten brzuch :p

• MDW Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się wszystko czytać ale nie dawałam rady pisać przez weekend. Wracam po tych nieszczęsnych odwiedzinach siostry męża z partnerem + baby shower pod koniec 35 tc...
    Przede wszystkim GRATULUJE NIEZAPOMINAJKO! Teraz możesz nam poopowiadać o urokach połogu i laktacji ;) Mnie się przynajmniej przyda!

Baby shower w tak późnej ciąży to coś, na co bym się już nie zdecydowała. Miałam kupę roboty: sprzątenie, gotowanie, pieczenie + dwójkę gości, którzy oczekiwali atencji i atrakcji. Oczywiście było miło i dostaliśmy super prezenty ale jestem teraz tak zmęczona, że chyba wolałabym sobie to sama kupić, a z koleżankami spotkac się gdzieś na mieście. Ostatnio jescze zasypiam ok 4.00, co totalnie mnie rozbija.
    Dzisiaj cały dzień odsypiam a i tak czuję się jakbym miała kaca :/

Ale prezentowało się to tak i jestem dumna bo to wszystko mój handmade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:21

emi2016, Chimera, Nacha, kayama, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Harumi, Misi@, Smerfelinka, Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Frida91, Ania95, zielonooka7, Matyldaaa, Bobby29, werni, Sylvka, Applejoy, trzydziecha, Limerikowo, Niezapominajka5, Malinka7, Vampire lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ