X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby - to ja właśnie zamawialam chlodny lipiec i upalny sierpień i wrzesień :P

kayama, Bobby29, wiki2 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ciśnienie 128/80 jest ok? Dziwnie wysokie to rozkurczowe nigdy takiego nie miałam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny dziwne bolesne kłócia jakby mi ktoś wbijał w szyjkę igłe to młody wali głową? Czy to skurcze?

To ja tak mam, albo się szyjka rozwiera albo skraca:)

Plinka, największy plus porodu w lecie jest taki, że na jesień salony robią super promocje pakietów zabiegowych 😁 można się e dobrej cenie doprowadzić do porządku do wiosny 😁 ja na pewno pójdę na endermologie żeby trochę rozmasować cellulit i ujędrnić brzuch

kayama, plinka89, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kłuje w szyjce.

Teraz co się któraś nie będzie odzywała dzień, to będzie w kręgu podejrzanych o tajniacki poród?

Aga chyba pisała, że odwożą (albo wczoraj odwieźli) chłopaków do dziadków i mają masę planów na wykorzystanie tego czasu bez dzieci.

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Tak Bobby podzielam dupne ułożenie. 😂🤷🏻‍♀️🙈. Moja mała waży dzisiaj 1900 gram, chyba powoli zwalnia z masą i idzie na rzeźbę, u Ciebie Bo by dowiemy się w środę - prawda? :P

Tak, u mnie zobaczymy w środę jak jej idzie koksowanie. Dziś ja dokarmiam bio paszą, bo chyba pół kilo bobu na kolację weszło :)

Edit. Prawie kilo jednak 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:43

Domi_tur, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Plinka, największy plus porodu w lecie jest taki, że na jesień salony robią super promocje pakietów zabiegowych 😁 można się e dobrej cenie doprowadzić do porządku do wiosny 😁 ja na pewno pójdę na endermologie żeby trochę rozmasować cellulit i ujędrnić brzuch

Domi ile po porodzie można zacząć? Może jeszcze uda mi się coś zaliczyć przed wyjazdem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:12

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy ciśnienie 128/80 jest ok? Dziwnie wysokie to rozkurczowe nigdy takiego nie miałam.

Mnie się wydaje dobre to ciśnienie.

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Domi ile po porodzie można zacząć? Może jeszcze uda mi się coś zaliczyć przed wyjazdem.
    Biopasza mnie rozbroiła 😂😂
    Niektóre salony zabezpieczają się dostępem 3-6 miesięcy od porodu, ale np taką endermologię można spokojnie po 6 tygodniach połogu rozpocząć. No chyba, że była cesarka a ktoś ma dodatkowo jakieś problemy z krzepnięciem to lepiej zapytać lekarza. Bo to taki drenaż maszynowy :)

No a reszta to w zależności jakie zabiegi i czy się karmi piersią czy nie :)

Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja ostatnio u gina na wizycie mialam 138/85, a on na to, ze w porzadku 🙈 Tak ze bym sie nie przejmowala Twoim wynikiem, jest OK. Ja sobie zmierzylam przed chwila to mi wyszlo 126/75, wiec w sumie podobnie

• Domi_tur Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama 120/80 to tak książkowo :) więc jest git :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak kłuje. Wczoraj to z 10 razy na dzień mnie tak kłuło. Dzisiaj spokój. Pewnie szyjka się skraca bo brzuch mi przy tym nie twardniał. Ale nieprzyjemne to :p

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestem😊 Moj pierwszy dzien bez chlopcow i wuecie co-padam, daaawno nie bylam tak zmęczona! Od rana - sprzątanie garderoby (obiecałam sobie do porodu - każdego dnia jedno pomieszczenie plus okna i firanki), potem pomagałam mamie w robieniu ogórków, bylam na Żelaznej podpisac umowe z polozna - super mi sie z nia gadało, oby tylko na moj porod nic jej nie wypadlo, bo jak bedzie np miala inny porod albo bedzie po nocnym dyżurze to musi mi wezwą c zastępstwo. Potem rajd na Gocław - oby nie przyszla fotorelacja policyjna - tez dzis bylam u tej fizjo uro-gin, ja jak zwykle z Niej bardzo zadowolona. Ciesze ze Ty a Drzewko tez:) pytala tez czy masować kość krzyżowa, nie bardzo wiedzialam o co chodzi. Okazuje sie ze moze takie rozluźnianie tamtej okolicy troche przyspieszyć porod - umówiłyśmy sie ze dzis nie, ale w srode rozważę:)
    Potem tapetowalismy razem z mezem - mialo byc szybko i latwo, bo to tylko kącik. Okazalo sie ze nie tak latwo szło, bylo troche nerwów ale i śmiechu tez mnostwo, ze jak dalej beda sie tak rogi odklejały to chyba je na gwoździe przyczepimy, zeby na dole to juz sobie odpuścić bo i tak komoda przestawiamy i jak powietrze nam zostawało pod tapeta to sie śmialiśmy ze bedzie ściana 3D🤣Ale finalnie efekt bardzo mi sie podoba, wstawię fotke jak zawieszę jutro nad kołyska mobil ktory tez dzis kończyłam. Na razie chwale sie ostatnim odkryciem, zamowilam pojedyncze koraliki i gryzaki sylikonowe, Czesci potrzebowałam do mobilu i kocyka ktory powoli koncze, a z czesci sama zrobilam gryzaczek na ‚lancuszku’ z zaczepka.
    po9o878isec0_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:28

emi2016, Domi_tur, Chimera, Bobby29, Smerfelinka, kayama, DrzewkoPomarańczowe, baileys, Marcelina85, Misi@, Vampire, Malinka7, Anhydra lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Moim zdaniem ok :) ja dla przykładu dziś miałam 98/70, ale ogólnie mam niskie w ciąży. Miałam parę tych ukłóć pod rząd, ale przeszło.
    Myślałam, że z bólu jajko zniose. Jeśli poród boli bardziej to ja dziękuję...akurat jechaliśmy autem, więc mogłam się zawdziać za uchwyt i zacisnąć poślady z bólu :)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, może macie doświadczenie w tym temacie.
    W środę miał do nas przyjechać kuzyn z rodziną przywieść wózek i inne gadżety. Właśnie zadzwonił ze starszą córeczka ma ospe więc prawdopodobnie przyjedzie sam. On sam miał ospę więc stwierdził że przyjedzie sam. Ja ospę miałam ale mój mąż nie. Czy jest jakieś zagrożenie wirusem? Doradzccie proszę co zrobić w takiej sytuacji, lekarza mam w środę więc też zapytam ale on już w środę chciał przyjechać bo akurat ma wolne.

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tak, jestem😊 Moj pierwszy dzien bez chlopcow i wuecie co-padam, daaawno nie bylam tak zmęczona! Od rana - sprzątanie garderoby (obiecałam sobie do porodu - każdego dnia jedno pomieszczenie plus okna i firanki), potem pomagałam mamie w robieniu ogórków, bylam na Żelaznej podpisac umowe z polozna - super mi sie z nia gadało, oby tylko na moj porod nic jej nie wypadlo, bo jak bedzie np miala inny porod albo bedzie po nocnym dyżurze to musi mi wezwą c zastępstwo. Potem rajd na Gocław - oby nie przyszla fotorelacja policyjna - tez dzis bylam u tej fizjo uro-gin, ja jak zwykle z Niej bardzo zadowolona. Ciesze ze Ty a Drzewko tez:) pytala tez czy masować kość krzyżowa, nie bardzo wiedzialam o co chodzi. Okazuje sie ze moze takie rozluźnianie tamtej okolicy troche przyspieszyć porod - umówiłyśmy sie ze dzis nie, ale w srode rozważę:)
    Potem tapetowalismy razem z mezem - mialo byc szybko i latwo, bo to tylko kącik. Okazalo sie ze nie tak latwo szło, bylo troche nerwów ale i śmiechu tez mnostwo, ze jak dalej beda sie tak rogi odklejały to chyba je na gwoździe przyczepimy, zeby na dole to juz sobie odpuścić bo i tak komoda przestawiamy i jak powietrze nam zostawało pod tapeta to sie śmialiśmy ze bedzie ściana 3D🤣Ale finalnie efekt bardzo mi sie podoba, wstawię fotke jak zawieszę jutro nad kołyska mobil ktory tez dzis kończyłam. Na razie chwale sie ostatnim odkryciem, zamowilam pojedyncze koraliki i gryzaki sylikonowe, Czesci potrzebowałam do mobilu i kocyka ktory powoli koncze, a z czesci sama zrobilam gryzaczek na ‚lancuszku’ z zaczepka.
    po9o878isec0_t.jpg

U nas też tapetowanie ściany w gwiazdki wyszło pomyślnie w sobotę, choć przy pierwszym pasie wydawało się że będziemy zrywać i resztę wycinać 😀
    Na szczęście mój małż okazał się bohaterem w swoim domu 💪 efekt jest super. Może też zrobię zdjęcie jak już będzie większość ogarnięta.
    Dziś przyszŁy literki jestem zachwycona oczywiście. Jedyna rzecz która sprawiła mi radość.

0378e12b765d.jpg

Wiecie co ja na szczęście ocknęłam się, że też mam koleżankę fizjo (że ja wcześniej na to nie wpadłam 🙈) i ma specjalizację uro gin, wszystkiego dowiem się w środę bo przyjeżdża do mnie na konsultację 😀 a po porodzie działamy 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 22:46

Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• RedGuues Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie z dupowym ułożeniem malca? Applejoy, czy to ty byłaś? Czy się mylę?

PS. Zamówiłam łóżeczko!!! 😱 This shit's getting real.. 😅🤩
    U mnie niestety to samo cały czas ułożenie pośladkowe i ani myśli o innej pozycji
    Jeśli będzie tak samo uparte ja Małż Baran to już nie liczę na to 😂
    Pogodziłam się z cc

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2w33e3kb82utf7r.png
    Będzie Leoś ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Aga urodzisz do końca tygodnia po tym rozluźnianiu to chyba sama przemyślę temat takiej wizyty🤔😁

Agagusia lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

No właśnie mam tylko nadzieję, ze kp nie jest przeciwskazaniem! Bo tak to trochę pewnie poczekam!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    MDW, zazdroszcze baby shower, pieknie to przygotowalas! Pochwal sie koniecznie jakie gifty dostalas dla synusia 😊

Ja pewnie też je docenię jak już odpocznę:p
    Dostaliśmy:
    Muślinowy rożek
    Ręcznik z kapturkiem-wafel
    Czapeczkę z wełny organicznej
    Szczoteczkę + muślinową ściereczkę
    Książeczkę "Gra luster" 0+
    Króliczka dou-dou
    i poduszkę do karmienia Poofi

Dokupiłam dzisiaj jeszcze smoczek BIBS, gryzak drewniany, pieluszki muślinowe do ulewania i kosmetyki do i po kąpieli z linii Hagi baby :)
    https://www.hagi.com.pl/baby

I jesteśmy chyba przygotowani. Teraz to popoakować :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:21

Domi_tur, PaniHa, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, baileys, emi2016, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jak Aga urodzisz do końca tygodnia po tym rozluźnianiu to chyba sama przemyślę temat takiej wizyty🤔😁

A myslalam, ze na lwa czekasz :D 😼🐅

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ