Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Slyszałyście o murzynku rozpakowywaczu? 😂😂😂
Właśnie gdzieś przeczytałam o pieczeniu i jedzeniu a potem rodzisz😂😂😂 już szukam foremki, trzeba jutro upiec!
Ja słyszałam, że bigos super działa 😁😁 -
Dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko ok, pozamykane 😁. Gbs pobrany.
Martwi mnie tylko tętno młodego, w pt na usg 169, a dziś zapitalał od 150 do 170. Lekarz kazał się nie przejmować tym. Ale ja się przejmuje. Byłam trochę wku*wiona - może to dlatego 🤔.
A wkurzylam się bo pojechałam na ta wizytę a kobieta w recepcji mi mówi, ze mam 10 lipca 😅. Jak do tego doszło nie wiem.... w każdym razie doktor mnie przyjął bardzo szybko.
Chyba teraz będę detektorem sprawdzać codziennie to tętno żeby się upewnić ze to epizody.
Następna wizyta za 3 tyg.Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Chimera, Ania95, kayama, emi2016, Limerikowo, Bobby29, Misi@, werni, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url] -
Cześć dziewczyny!
Przede wszystkim ogromne GRATULACJE Niezapominajko! Z całego serca, dla całej Waszej trójki Dużo zdrówka i oby pobyt w szpitalu bardzo się nie przedłużył. Pozdrowienia dla córci od forumowej ciotki
Anhydro miło znów Cię "słyszeć" Dobrze, że wciąż w dwupaku, ale teraz Koszykarz może już szykować się na spotkanie z mamusią
Ja w weekend podczytywałam Was, ale nie miałam nawet czasu się odezwać. Przyjechali moi rodzice pomóc z remontem, bo wyszły "małe" problemy techniczne i jeszcze nawet nie malujemy... Ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że Smerfik jeszcze da nam tydzień, żeby się całkiem ogarnąć. Do końca tygodnia powinniśmy być gotowi i bardzo bym chciała, żeby to był już ostateczny termin. Chociaż dziś trochę już sprzątałam i to chyba nie był dobry pomysł, jeśli nie chcę jeszcze urodzić 😂Niezapominajka5, Anhydra lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
werni wrote:Ceny za sesje powalają
Ceny jak ceny, ale stosunek ilości zdjęć do ceny byl zawsze dla mnie śmieszny.
W przypadku zdjec z wesela i plenerow slubnycj to jeszcze wg mnie sie oplaca.
Najbardziej denerwujące jest dla mnie jeszcze to, ze większość fotografów nie zgadza sie by przekazac tez te zdjecia nieobrobione.Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
U nas po wizycie tez wszystko ok. Wszystko pozanykane i lekarz twierdzi, ze raczej spotkamy sie jeszcze za 2 tygodnie.
W każdym razie mam juz wyznaczony termin na cc 25.07 Pytalam o ten zel na blizne to mi polecil 4DryField, mozna sobie kupic samemu lub ,,zamowic" w szpitalu. Jeszcze sie zastanowie.
Anestezjolog tez zaliczony. Wszystko fajnie wytlumaczyl. Generalnie powinnam byc juz gotowa na wszystko
Ogólnie jestem dzis jakos pozytywnie nastawiona, ze wszystko będzie dobrzeChimera, Domi_tur, emi2016, Niebieska Gwiazda, Frida91, Ania95, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Bobby29, Misi@, werni, Agagusia, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko ogromne gratulacje i dużo zdrówka dla was
Anhydra na prawdę podziwiam tyle czasu w szpitalu, ale najważniejsze, że wytrwałas już do tego momentu. Już niedługo mam nadzieję będziesz tulić swoje maleństwo i wrócicie do domu.
Jako, że miałam nie planowane USG to w końcu i ja poznałam wagę dziecka. Na tą chwilę mała ma trochę ponad 2400 g. Według lekarza trochę za duża i jest to do kontroli, poza tym mam zrobić test obciążenia glukozą, bo nie miałam ( chciałam pytałam twierdzili, że nie potrzeba). Chociaż moja teoria tutaj jest taka, że po prpstu źle mi wyliczyli datę porodu. Ja się trzymam takiej jaką miałam na USG jak jeszcze w Polsce robiłam tj 20 sierpnia zwłaszcza,że ja dobrze wiem, że mam krótsze cykle i owulację wcześniej, a oni liczą mi tu 27 sierpnia stąd może ta waga. W każdym bądź razie nie zaszkodzi kontrolować.Bobby29, Niezapominajka5, Anhydra lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Ceny jak ceny, ale stosunek ilości zdjęć do ceny byl zawsze dla mnie śmieszny.
W przypadku zdjec z wesela i plenerow slubnycj to jeszcze wg mnie sie oplaca.
Najbardziej denerwujące jest dla mnie jeszcze to, ze większość fotografów nie zgadza sie by przekazac tez te zdjecia nieobrobione.
Tak jest, w tej cenie 10 zdjęć, i to nie pamiętam czy są jakieś wywołane czy tylko wersja elektroniczna. W ofertach za 500 zł były z wywolaniem i zapakowane wszystko w ozdobnym pudełeczku, przynajmniej to.
Szukam dalej. -
nick nieaktualnySzukajcie dziewczyny taniej, ja pogrzebalam na Instagramie i ostatecznie znalazlam dziewczyne, co za sesje brzuszkowa bierze tylko 150 zl, za niemowleca 200 zl. A Poznan tez przeciez najtanszy nie jest. W cenie 10 zdjec z obrobka plus odbitki. Reszte fotek zrozumialam, ze tez dostane, tylko ze znakiem wodnym, wiec nie beda zbyt uzyteczne 😉
MDW, zazdroszcze baby shower, pieknie to przygotowalas! Pochwal sie koniecznie jakie gifty dostalas dla synusia 😊
Plinka89, ja po laparoskopii mialam stosowany proszek 4DryField, tez mi go polecano jako najlepszy preparat przeciwzrostowy. Nie wiem czy zadzialal, w kazdym razie zagoilam sie szybko i potem zadnych dolegliwosci nie mialam -
Przez tę pogodę ja dzisiaj w ogóle z domu się nie ruszyłam i co chwilę tylko podjadam słodycze a moja sunia wczoraj cieczkę dostała. Myślałam, że kolejna dopiero we wrześniu, a tu takie zaskoczenie. Może i dobrze, bo akurat jak będę rodzić, to ona już będzie po
Czas ruszyć dupsko na wieczorny spacer, żeby choć trochę spalić tych dzisiejszych zjedzonych kalorii -
baileys wrote:Przerobilam Wittchen, Ochnika, jakies firmy krzaki z TkMaxx, az wreszcie kupilam Samsonite. I teraz kazdemu polecam te tansze omijac szerokim lukiem i kupic Samsonite od razu - wydatek boli, ale to walizki na cale zycie 🙂
No chyba ze do szpitala na porod, bo w sumie nie wiem w jakim sensie pisalas, to rzeczywiscie Wittchen bedzie na pewno spoko 😀
Pierniczkowa, sciskam wirtualnie i podziwiam Cie za spokoj - moj by juz byl w Almi Decor czy innej Ikei i kupowal nowe kieliszki, bo bym inaczej ZATŁUKŁA 😛
Ja mam jedną Wittchen i jedna Samsonite. Wittchen dłużej - służy mi dzielnie i jestem zadowolona z jakości. Przeżyła już wiele podróży samolotem, i to głównie w bagażu rejestrowanyn. Samsonite jest solidna i.. była droga więc jakby nie była solidna to bym była wkurzona 😂 natomiast chciałabym kiedyś taką z tymi kauczukowymi (?) Kółeczkami, które są takie cichutkie na chodniku. Niestety taka przyjemność chyba kilka stów drożej niż zwykłe kółka, a przecież i taka że zwykłymi kółkami kosztuje krocie. Generalnie Samsonite jest super, ale jeszcze nie przeszła wystarczających testów w boju u mnie♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
MDW ale mega fajnie to wszystko wyglądało!
Marcelina słabo z tym reumatolog od siedmiu boleści. Też bym się wkurzyła, zwłaszcza że tyle czekałaś. Ale zawsze to jakieś dodatkowe badanie masz zalecone.
Pierniczkowa włącz sobie jakoś film żeby sobie humor poprawić. Wkurw ci może trochę przejdzie - chodzi o lepsze samopoczucie, a kieliszków nie ma to tamto, nie podaruj
Ja niedawno wstałam z 2,5 h drzemki. Padłam jak mucha, już nie pamiętam kiedy mi się tak zdarzyło, bo sypiam ostatnio naprawdę nieźle.
Pogoda na zewnątrz według mnie jest cudowna. Niech już lato takie będzie nawet do końca. Hmmm no może po porodzie z kilka ładniejszych dni poproszę żeby można było te śliczne rampersiki założyć młodej 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:28
baileys, Marcelina85 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:
Plinka89, ja po laparoskopii mialam stosowany proszek 4DryField, tez mi go polecano jako najlepszy preparat przeciwzrostowy. Nie wiem czy zadzialal, w kazdym razie zagoilam sie szybko i potem zadnych dolegliwosci nie mialam
A on właśnie ma tylko zapobiegać ewentualnym zrostom czy wplywa tez na estetykę blizny.
U mnie po 1 cc tez niby wszystko ładnie zagojone, dlatego w sumie zastanawiam sie czy jest sens, czy nie lepiej wydac kase na usuwanie rozstępów. W tej ciazy mam okropne
-
Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie z dupowym ułożeniem malca? Applejoy, czy to ty byłaś? Czy się mylę?
PS. Zamówiłam łóżeczko!!! 😱 This shit's getting real.. 😅🤩emi2016, Smerfelinka, Marcelina85, Misi@, Anhydra lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Dziewczyny dziwne bolesne kłucia jakby mi ktoś wbijał w szyjkę igłe to młody wali głową? Czy to skurcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 00:37
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Plinka, ja bym szła w rozstępy chyba że planujesz 3 dziecko, wtedy brak zrostów wskazane
No właśnie jak juz sie zarzekalam by pozostac w zdrowiu fizycznym i psychicznym zaprzestaje dalszego rozmnażania
A marzy mi sie jeszcze dteptanie po plazy z plaskim brzuchem w bikini i nie budzenie postrachu -
Tak Bobby podzielam dupne ułożenie. 😂🤷🏻♀️🙈. Moja mała waży dzisiaj 1900 gram, chyba powoli zwalnia z masą i idzie na rzeźbę, u Ciebie Bo by dowiemy się w środę - prawda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:46
Misi@ lubi tę wiadomość
[/url]