X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszałyście o murzynku rozpakowywaczu? 😂😂😂
    Właśnie gdzieś przeczytałam o pieczeniu i jedzeniu a potem rodzisz😂😂😂 już szukam foremki, trzeba jutro upiec!

emi2016, Bobby29, Applejoy, werni, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Slyszałyście o murzynku rozpakowywaczu? 😂😂😂
    Właśnie gdzieś przeczytałam o pieczeniu i jedzeniu a potem rodzisz😂😂😂 już szukam foremki, trzeba jutro upiec!
    A to jakiś specjalny przepis czy jakikolwiek murzynek? Bo akurat miałam w planach pieczenie takiego ciasta i teraz będę musiała to odwlec 😜😜😜😜

Ja słyszałam, że bigos super działa 😁😁

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko ok, pozamykane 😁. Gbs pobrany.
    Martwi mnie tylko tętno młodego, w pt na usg 169, a dziś zapitalał od 150 do 170. Lekarz kazał się nie przejmować tym. Ale ja się przejmuje. Byłam trochę wku*wiona - może to dlatego 🤔.
    A wkurzylam się bo pojechałam na ta wizytę a kobieta w recepcji mi mówi, ze mam 10 lipca 😅. Jak do tego doszło nie wiem.... w każdym razie doktor mnie przyjął bardzo szybko.
    Chyba teraz będę detektorem sprawdzać codziennie to tętno żeby się upewnić ze to epizody.
    Następna wizyta za 3 tyg.

Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Chimera, Ania95, kayama, emi2016, Limerikowo, Bobby29, Misi@, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najzwyklejsze ciasto tyle, że przyciągasz siłą umysłu poród 😁😂

Chimera, emi2016 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Przede wszystkim ogromne GRATULACJE Niezapominajko! <3 Z całego serca, dla całej Waszej trójki ;) Dużo zdrówka i oby pobyt w szpitalu bardzo się nie przedłużył. Pozdrowienia dla córci od forumowej ciotki :D

Anhydro miło znów Cię "słyszeć" :) Dobrze, że wciąż w dwupaku, ale teraz Koszykarz może już szykować się na spotkanie z mamusią :)

Ja w weekend podczytywałam Was, ale nie miałam nawet czasu się odezwać. Przyjechali moi rodzice pomóc z remontem, bo wyszły "małe" problemy techniczne i jeszcze nawet nie malujemy... Ale już bliżej niż dalej i mam nadzieję, że Smerfik jeszcze da nam tydzień, żeby się całkiem ogarnąć. Do końca tygodnia powinniśmy być gotowi i bardzo bym chciała, żeby to był już ostateczny termin. Chociaż dziś trochę już sprzątałam i to chyba nie był dobry pomysł, jeśli nie chcę jeszcze urodzić 😂

Niezapominajka5, Anhydra lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ceny za sesje powalają

Ceny jak ceny, ale stosunek ilości zdjęć do ceny byl zawsze dla mnie śmieszny.
    W przypadku zdjec z wesela i plenerow slubnycj to jeszcze wg mnie sie oplaca.
    Najbardziej denerwujące jest dla mnie jeszcze to, ze większość fotografów nie zgadza sie by przekazac tez te zdjecia nieobrobione.

Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka oni jeszcze narzekają, że w Polsce to jest słabo, bo za granicą fotografowie przekazują Ci tylko te odbitki i tyle. Za każdą dodatkową odbitkę (z tych samych ujęć) musisz płacić jak za zboże.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie tez wszystko ok. Wszystko pozanykane i lekarz twierdzi, ze raczej spotkamy sie jeszcze za 2 tygodnie.

W każdym razie mam juz wyznaczony termin na cc 25.07 :) Pytalam o ten zel na blizne to mi polecil 4DryField, mozna sobie kupic samemu lub ,,zamowic" w szpitalu. Jeszcze sie zastanowie.

Anestezjolog tez zaliczony. Wszystko fajnie wytlumaczyl. Generalnie powinnam byc juz gotowa na wszystko :D

Ogólnie jestem dzis jakos pozytywnie nastawiona, ze wszystko będzie dobrze :)

Chimera, Domi_tur, emi2016, Niebieska Gwiazda, Frida91, Ania95, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Bobby29, Misi@, werni, Agagusia, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ogromne gratulacje i dużo zdrówka dla was :)

Anhydra na prawdę podziwiam tyle czasu w szpitalu, ale najważniejsze, że wytrwałas już do tego momentu. Już niedługo mam nadzieję będziesz tulić swoje maleństwo i wrócicie do domu.

Jako, że miałam nie planowane USG to w końcu i ja poznałam wagę dziecka. Na tą chwilę mała ma trochę ponad 2400 g. Według lekarza trochę za duża i jest to do kontroli, poza tym mam zrobić test obciążenia glukozą, bo nie miałam ( chciałam pytałam twierdzili, że nie potrzeba). Chociaż moja teoria tutaj jest taka, że po prpstu źle mi wyliczyli datę porodu. Ja się trzymam takiej jaką miałam na USG jak jeszcze w Polsce robiłam tj 20 sierpnia zwłaszcza,że ja dobrze wiem, że mam krótsze cykle i owulację wcześniej, a oni liczą mi tu 27 sierpnia stąd może ta waga. W każdym bądź razie nie zaszkodzi kontrolować.

Bobby29, Niezapominajka5, Anhydra lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Ceny jak ceny, ale stosunek ilości zdjęć do ceny byl zawsze dla mnie śmieszny.
    W przypadku zdjec z wesela i plenerow slubnycj to jeszcze wg mnie sie oplaca.
    Najbardziej denerwujące jest dla mnie jeszcze to, ze większość fotografów nie zgadza sie by przekazac tez te zdjecia nieobrobione.

Tak jest, w tej cenie 10 zdjęć, i to nie pamiętam czy są jakieś wywołane czy tylko wersja elektroniczna. W ofertach za 500 zł były z wywolaniem i zapakowane wszystko w ozdobnym pudełeczku, przynajmniej to.
    Szukam dalej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukajcie dziewczyny taniej, ja pogrzebalam na Instagramie i ostatecznie znalazlam dziewczyne, co za sesje brzuszkowa bierze tylko 150 zl, za niemowleca 200 zl. A Poznan tez przeciez najtanszy nie jest. W cenie 10 zdjec z obrobka plus odbitki. Reszte fotek zrozumialam, ze tez dostane, tylko ze znakiem wodnym, wiec nie beda zbyt uzyteczne 😉

MDW, zazdroszcze baby shower, pieknie to przygotowalas! Pochwal sie koniecznie jakie gifty dostalas dla synusia 😊

Plinka89, ja po laparoskopii mialam stosowany proszek 4DryField, tez mi go polecano jako najlepszy preparat przeciwzrostowy. Nie wiem czy zadzialal, w kazdym razie zagoilam sie szybko i potem zadnych dolegliwosci nie mialam

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tę pogodę ja dzisiaj w ogóle z domu się nie ruszyłam i co chwilę tylko podjadam słodycze :/ a moja sunia wczoraj cieczkę dostała. Myślałam, że kolejna dopiero we wrześniu, a tu takie zaskoczenie. Może i dobrze, bo akurat jak będę rodzić, to ona już będzie po ;)
    Czas ruszyć dupsko na wieczorny spacer, żeby choć trochę spalić tych dzisiejszych zjedzonych kalorii ;D

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Przerobilam Wittchen, Ochnika, jakies firmy krzaki z TkMaxx, az wreszcie kupilam Samsonite. I teraz kazdemu polecam te tansze omijac szerokim lukiem i kupic Samsonite od razu - wydatek boli, ale to walizki na cale zycie 🙂

No chyba ze do szpitala na porod, bo w sumie nie wiem w jakim sensie pisalas, to rzeczywiscie Wittchen bedzie na pewno spoko 😀

Pierniczkowa, sciskam wirtualnie i podziwiam Cie za spokoj - moj by juz byl w Almi Decor czy innej Ikei i kupowal nowe kieliszki, bo bym inaczej ZATŁUKŁA 😛

Ja mam jedną Wittchen i jedna Samsonite. Wittchen dłużej - służy mi dzielnie i jestem zadowolona z jakości. Przeżyła już wiele podróży samolotem, i to głównie w bagażu rejestrowanyn. Samsonite jest solidna i.. była droga więc jakby nie była solidna to bym była wkurzona 😂 natomiast chciałabym kiedyś taką z tymi kauczukowymi (?) Kółeczkami, które są takie cichutkie na chodniku. Niestety taka przyjemność chyba kilka stów drożej niż zwykłe kółka, a przecież i taka że zwykłymi kółkami kosztuje krocie. Generalnie Samsonite jest super, ale jeszcze nie przeszła wystarczających testów w boju u mnie :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW ale mega fajnie to wszystko wyglądało!

Marcelina słabo z tym reumatolog od siedmiu boleści. Też bym się wkurzyła, zwłaszcza że tyle czekałaś. Ale zawsze to jakieś dodatkowe badanie masz zalecone.

Pierniczkowa włącz sobie jakoś film żeby sobie humor poprawić. Wkurw ci może trochę przejdzie - chodzi o lepsze samopoczucie, a kieliszków nie ma to tamto, nie podaruj :)

Ja niedawno wstałam z 2,5 h drzemki. Padłam jak mucha, już nie pamiętam kiedy mi się tak zdarzyło, bo sypiam ostatnio naprawdę nieźle.
    Pogoda na zewnątrz według mnie jest cudowna. Niech już lato takie będzie nawet do końca. Hmmm no może po porodzie z kilka ładniejszych dni poproszę żeby można było te śliczne rampersiki założyć młodej 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:28

baileys, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Plinka89, ja po laparoskopii mialam stosowany proszek 4DryField, tez mi go polecano jako najlepszy preparat przeciwzrostowy. Nie wiem czy zadzialal, w kazdym razie zagoilam sie szybko i potem zadnych dolegliwosci nie mialam

A on właśnie ma tylko zapobiegać ewentualnym zrostom czy wplywa tez na estetykę blizny.

U mnie po 1 cc tez niby wszystko ładnie zagojone, dlatego w sumie zastanawiam sie czy jest sens, czy nie lepiej wydac kase na usuwanie rozstępów. W tej ciazy mam okropne :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, ja bym szła w rozstępy chyba że planujesz 3 dziecko, wtedy brak zrostów wskazane :)

Agagusia, co tak milczysz? Chyba nie rodzisz potajemnie?!🤔😁

plinka89, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu jeszcze ktoś oprócz mnie z dupowym ułożeniem malca? Applejoy, czy to ty byłaś? Czy się mylę?

PS. Zamówiłam łóżeczko!!! 😱 This shit's getting real.. 😅🤩

emi2016, Smerfelinka, Marcelina85, Misi@, Anhydra lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziwne bolesne kłucia jakby mi ktoś wbijał w szyjkę igłe to młody wali głową? Czy to skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 00:37

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Plinka, ja bym szła w rozstępy chyba że planujesz 3 dziecko, wtedy brak zrostów wskazane :)

No właśnie jak juz sie zarzekalam by pozostac w zdrowiu fizycznym i psychicznym zaprzestaje dalszego rozmnażania :D
    A marzy mi sie jeszcze dteptanie po plazy z plaskim brzuchem w bikini i nie budzenie postrachu :P

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bobby podzielam dupne ułożenie. 😂🤷🏻‍♀️🙈. Moja mała waży dzisiaj 1900 gram, chyba powoli zwalnia z masą i idzie na rzeźbę, u Ciebie Bo by dowiemy się w środę - prawda? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:46

Misi@ lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ