X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW - prezenty urocze, ale i tak jak zobaczylam jak Ty to wszystko przygotowalas to brak mi slow!

Ja w zyciu bym sie na tym etapie na organizacje takiego przyjecia nie porwala :p

MDW lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem na co czekam 🙈😂 już mnie męczy to czekanie, ja niecierpliwy człowiek jestem. Zanim termin miesiączki wybił to ja pięć testów i dwie bety zrobiłam 😂😂😂
    A może by tak urodzić jutro a podciągnąć go pod lwa?! :p wszyscy pytają kiedy wreszcie urodzę i się już sama nakręcam...

A co do karmienia piersią to przy większości zabiegów jest przeciwwskazaniem, ale endermologię można robić :)

MDW, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzacie sie na zakrapianie oczek po porodzie? To sie chyba nazywa zabieg credego...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW pieknie wyszly Ci te dekoracje, niesamowity talent :) prezenty tez fajne.

Dziewczyny tez Was tak boli odcinek ledzwiowy plecow przy chodzeniu? Cos mi to nie chce przejsc

MDW lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW nie dość, że baby shower perfekcyjne to przecudowne prezenty 😍 aż poczułam, że moja wyprawka to bieda jakaś. No ale jak przystało na Janusza, mam tanio i neutralnie 😂

MDW lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja już sama nie wiem na co czekam 🙈😂 już mnie męczy to czekanie, ja niecierpliwy człowiek jestem. Zanim termin miesiączki wybił to ja pięć testów i dwie bety zrobiłam 😂😂😂
    A może by tak urodzić jutro a podciągnąć go pod lwa?! :p wszyscy pytają kiedy wreszcie urodzę i się już sama nakręcam...

A co do karmienia piersią to przy większości zabiegów jest przeciwwskazaniem, ale endermologię można robić :)

Ech, czyli żegnaj bikini w przyszle lato :

A koncowka to faktycznie meczy i psychicznie i fizycznie. Ja z 1 strony tez jjuz chcialabym byc po, a z drugiej wole ddoczekac umowionego terminu cc.

Pytalam doktorka o bol po kolejnym cc, to stwierdził, ze samo ciecie nie ma znaczenia, podobno przy każdym kolejnym porodzie jest woekszy bol przy obkurczaniu mmacicy. Takze zobaczymy...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, ja uwielbiam robić te bzdety, wyprawiać imprezy, zdobić torty, przygotowywać personalizowane kartki z życzeniami - aż do przesady :p
    I te girlandy, obręcze, wszystko przygotowywałam sobie od dłuższego czasu, żeby się nie zmęczyć a mimo wszystko jest mi po tej imprezie fizycznie słabo. Aż byłam dzisiaj na KTG, bo jeszcze koleżanka mi powiedziała, że mi brzuch opadł :/

I już stwierdziłam, że koniec tego rumakowania. Teraz odpoczywam.

A prezenty cudne, prawda. Moje Dziewczyny stanęły na wysokości zadania, chociaż ponoć często nie mogły uwieżyć, że chcę dla chłopca coś w kolorze marsala a nie błekitu ;)

trzydziecha lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, może macie doświadczenie w tym temacie.
    W środę miał do nas przyjechać kuzyn z rodziną przywieść wózek i inne gadżety. Właśnie zadzwonił ze starszą córeczka ma ospe więc prawdopodobnie przyjedzie sam. On sam miał ospę więc stwierdził że przyjedzie sam. Ja ospę miałam ale mój mąż nie. Czy jest jakieś zagrożenie wirusem? Doradzccie proszę co zrobić w takiej sytuacji, lekarza mam w środę więc też zapytam ale on już w środę chciał przyjechać bo akurat ma wolne.
    ja juz mialam ospowa sytuacje z komunii z maja.3tyg strachu na polpasca i ospe u dzieci
    radze sie trzymac z daleka
    moja gin stwierdzila ze teraz na end ospa odra sa b niebezpieczne

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    MDW pieknie wyszly Ci te dekoracje, niesamowity talent :) prezenty tez fajne.

Dziewczyny tez Was tak boli odcinek ledzwiowy plecow przy chodzeniu? Cos mi to nie chce przejsc

mnie boli jak mam wstac z pozycji lezacej
    jak rozchodze to ok
    czasem wezme masc konska chlodzaca i ok od razu ulga

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Zgadzacie sie na zakrapianie oczek po porodzie? To sie chyba nazywa zabieg credego...

niektore dzieci na porodowce maja zapalenie oczek
    ja przemywalam sola fizjologiczna w koerunku noska
    zapalenie przyplatalo sie mlodszej 2tyg po porodzie dostala kropelki na ropiejace na zolto oczko i bylo ok

nie chorowalam ja ani maz na weneryczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 00:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW - wspaniałe rzeczy i widać po nich, że Ty masz wspaniały gust!<3 Już Ci zazdroszczę wystroju mieszkania, bo na pewno też jest super. Mało osób ubiera maluszki jednokolorowo, zwraca uwagę na tkaniny, pochodzenie produktów. Szanuję i podziwiam :)

Sama też starałam się uniknąć przaśnej wyprawki, ale nie do końca mi się udało, bo porwały mnie w Smyku jakieś misie i kotki :P Mam też zboczenie na wzory kwiatowe, które również niestety przeniosłam na ciuszki córki. Przy kolejnym dziecku będę twarda i pójdę Twoją drogą :D

Bobby29, Agagusia, MDW lubią tę wiadomość

• Harumi Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2019, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A mnie obudziła straszna zgaga 🔥🔥😵 i tak leżę na poduszce wyżej i próbuje zasnąć. Kurcze już naprawdę dawno nie miałam a tu taka niespodzianka 🙄
    Dziewczyny czy Wasze brzdące też w nocy śpią i bardzo mało się wiercą???

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi mój maluch śpi. Oby tak było po wyjściu z brzuszka ;)
    Współczuję zgage. Ja mam znów ostatnio wieczorem mdłości;(

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Niezapominajka podziwiam ze Twój przeciął pepowine. Mój to raczej się nie odważy. On udaje twardego ale wiem ze się boi bardzo.

Dziś mały od rana spokojny. Chyba znów ma te dni. Najgorsze jak kopie w żebra oj boli wtedy :)
    Czasami mam obawy ze nie zauważe kiedy zacznie się poród albo małemu może coś się dziać. Mój chodzi na zmiany do pracy to trochę mam pietra.

W hausie są przeceny. Kupiłam biała bluzkę z dekoltem. Fajna jest założę ją na urodziny do chrzesniaka meza w weekend. Mojego tez wyciągnę w środę bo ma na nocke.
    Na początku jak o tym rozmawialiśmy,to nie chciał :)
    Mówił,że nie da rady.
    To mu powiedziałam,że ma jedyną okazję i będzie żałował całe życie jeśli będzie przy porodzie i tego nie zrobi- później czasu nie cofnie :) a tak naprawdę to tylko moment.
    Najlepsza była położna- "tylko niech pan nogi nie utnie" (teraz mi słabo na samą myśl, ale wtedy to było śmieszne :) ). Teraz mąż jest wdzięczny,że go namówiłam. Myślę,że buduje się wtedy większa więź.
    A mała była taka cieplutka jak mi ją położyli na brzuszek 😍 to najwspanialsze uczucie na świecie <3

emi2016, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Malinka7, Vampire, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Misi@, Anhydra, Marcelina85, Ania95, kayama, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy brzuch mi się opuścił zgage mam rzadko,wcześniej męczyła mnie cały czas ateraz najczęściej wieczorem.
    Jak leżałam w szpitalu(kilka lub kilkanaście dziewczyn przewinęło się przez sale) to z obserwacji ktg wynikało,że maluchy w środku nocy i nad ranem najczęśiej śpią.Potwierdziła to położna.

Vampire, Misi@ lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    mnie boli jak mam wstac z pozycji lezacej
    jak rozchodze to ok
    czasem wezme masc konska chlodzaca i ok od razu ulga

Przy podnoszeniu czasem tez mam ale glownie jak chodze. Fizjo mi mowil ze to normalne I to przez zmiane srodka ciezkosci ale cos nie widze zeby to byla ogolna dolegliwosc na tym etapie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziekuje Vampire! Wizytę mam w środę u dr Kajdy a w czwartek u mojej prowadzącej. A ty?

Trzymam mocno kciuki za ładny przyrost! Pisz od razu jak Twoja Mozarellka! 😊
    My idziemy dopiero w poniedziałek.

MDW, dołączam się do podziwu, zarówno za zmysł estetyczny jak i siłę do przygotowania wszystkiego. Jak na Pinterescie! 😁

Harumi, jak zasnę tak dopiero rano czekam na kolejne znaki od Małej. Zaczęłam jeść słodsze śniadania, żeby szybciej się uspokoić. 😊 W nocy wstaje kilka razy, a ona śpi.. Oby też tak miała po porodzie. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 07:41

Bobby29 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś obudziłam się już wkurzona bo mam problem z tymi dłońmi ostatnio, budzę się rano i mam totalnie zdretwiale, muszę je opuszczać niżej żeby mi krew splynela ale dwóch naraz nie spuszcze i ciągle jedna mnie boli i cierpnie... Nie do wytrzymania to jest już bo nie da się spać z tym spokojnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida też jestem z rana jak reumatyk. Pierwsze co zrobię jak się obudzę, to masuję sobie palce obu dłoni, zaciskam pięści i luzuję, ale mimo wszystko większy lub mniejszy ból towarzyszy mi cały dzień. Gadałam o tym mojemu ginowi, ale mówił, że na tym etapie już tak bywa.

Od kilku dni znów zaczęły mnie boleć też plecy w krzyżu, więc generalnie poruszam się jak jakiś paralityk...eh, taka już uroda tego stanu.

W ogóle mam na wewnętrznej stronie przedramienia spore znamię i na tej wizycie lekarz się mnie pytał czy to mi się teraz pojawiło. Mówię mu, że nie, że to już od urodzenia takie mam, a on na to, że woli zapytać, bo w ciąży, to pojawiają się na ciele różne rzeczy i są tak rozsiane, że jak coś mu się w oczy rzuci, to lepiej zapytać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera no właśnie najgorzej że niewiele można na to poradzić w tym stanie :/ Ani się wyspać dłużej bo z rana to bardzo odczuwam. Potem w ciągu dnia na szczęście już trochę mniej.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ