Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już sama nie wiem na co czekam 🙈😂 już mnie męczy to czekanie, ja niecierpliwy człowiek jestem. Zanim termin miesiączki wybił to ja pięć testów i dwie bety zrobiłam 😂😂😂
A może by tak urodzić jutro a podciągnąć go pod lwa?! :p wszyscy pytają kiedy wreszcie urodzę i się już sama nakręcam...
A co do karmienia piersią to przy większości zabiegów jest przeciwwskazaniem, ale endermologię można robićMDW, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość
-
MDW pieknie wyszly Ci te dekoracje, niesamowity talent prezenty tez fajne.
Dziewczyny tez Was tak boli odcinek ledzwiowy plecow przy chodzeniu? Cos mi to nie chce przejscMDW lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Ja już sama nie wiem na co czekam 🙈😂 już mnie męczy to czekanie, ja niecierpliwy człowiek jestem. Zanim termin miesiączki wybił to ja pięć testów i dwie bety zrobiłam 😂😂😂
A może by tak urodzić jutro a podciągnąć go pod lwa?! :p wszyscy pytają kiedy wreszcie urodzę i się już sama nakręcam...
A co do karmienia piersią to przy większości zabiegów jest przeciwwskazaniem, ale endermologię można robić
Ech, czyli żegnaj bikini w przyszle lato :
A koncowka to faktycznie meczy i psychicznie i fizycznie. Ja z 1 strony tez jjuz chcialabym byc po, a z drugiej wole ddoczekac umowionego terminu cc.
Pytalam doktorka o bol po kolejnym cc, to stwierdził, ze samo ciecie nie ma znaczenia, podobno przy każdym kolejnym porodzie jest woekszy bol przy obkurczaniu mmacicy. Takze zobaczymy...
-
Dzięki Dziewczyny, ja uwielbiam robić te bzdety, wyprawiać imprezy, zdobić torty, przygotowywać personalizowane kartki z życzeniami - aż do przesady :p
I te girlandy, obręcze, wszystko przygotowywałam sobie od dłuższego czasu, żeby się nie zmęczyć a mimo wszystko jest mi po tej imprezie fizycznie słabo. Aż byłam dzisiaj na KTG, bo jeszcze koleżanka mi powiedziała, że mi brzuch opadł
I już stwierdziłam, że koniec tego rumakowania. Teraz odpoczywam.
A prezenty cudne, prawda. Moje Dziewczyny stanęły na wysokości zadania, chociaż ponoć często nie mogły uwieżyć, że chcę dla chłopca coś w kolorze marsala a nie błekitutrzydziecha lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
PaniHa wrote:Dziewczyny mam pytanie, może macie doświadczenie w tym temacie.
W środę miał do nas przyjechać kuzyn z rodziną przywieść wózek i inne gadżety. Właśnie zadzwonił ze starszą córeczka ma ospe więc prawdopodobnie przyjedzie sam. On sam miał ospę więc stwierdził że przyjedzie sam. Ja ospę miałam ale mój mąż nie. Czy jest jakieś zagrożenie wirusem? Doradzccie proszę co zrobić w takiej sytuacji, lekarza mam w środę więc też zapytam ale on już w środę chciał przyjechać bo akurat ma wolne.
radze sie trzymac z daleka
moja gin stwierdzila ze teraz na end ospa odra sa b niebezpieczne
-
trzydziecha wrote:MDW pieknie wyszly Ci te dekoracje, niesamowity talent prezenty tez fajne.
Dziewczyny tez Was tak boli odcinek ledzwiowy plecow przy chodzeniu? Cos mi to nie chce przejsc
mnie boli jak mam wstac z pozycji lezacej
jak rozchodze to ok
czasem wezme masc konska chlodzaca i ok od razu ulga -
plinka89 wrote:Zgadzacie sie na zakrapianie oczek po porodzie? To sie chyba nazywa zabieg credego...
niektore dzieci na porodowce maja zapalenie oczek
ja przemywalam sola fizjologiczna w koerunku noska
zapalenie przyplatalo sie mlodszej 2tyg po porodzie dostala kropelki na ropiejace na zolto oczko i bylo ok
nie chorowalam ja ani maz na weneryczneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 00:17
-
nick nieaktualnyMDW - wspaniałe rzeczy i widać po nich, że Ty masz wspaniały gust! Już Ci zazdroszczę wystroju mieszkania, bo na pewno też jest super. Mało osób ubiera maluszki jednokolorowo, zwraca uwagę na tkaniny, pochodzenie produktów. Szanuję i podziwiam
Sama też starałam się uniknąć przaśnej wyprawki, ale nie do końca mi się udało, bo porwały mnie w Smyku jakieś misie i kotki Mam też zboczenie na wzory kwiatowe, które również niestety przeniosłam na ciuszki córki. Przy kolejnym dziecku będę twarda i pójdę Twoją drogąBobby29, Agagusia, MDW lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Niezapominajka podziwiam ze Twój przeciął pepowine. Mój to raczej się nie odważy. On udaje twardego ale wiem ze się boi bardzo.
Dziś mały od rana spokojny. Chyba znów ma te dni. Najgorsze jak kopie w żebra oj boli wtedy
Czasami mam obawy ze nie zauważe kiedy zacznie się poród albo małemu może coś się dziać. Mój chodzi na zmiany do pracy to trochę mam pietra.
W hausie są przeceny. Kupiłam biała bluzkę z dekoltem. Fajna jest założę ją na urodziny do chrzesniaka meza w weekend. Mojego tez wyciągnę w środę bo ma na nocke.
Mówił,że nie da rady.
To mu powiedziałam,że ma jedyną okazję i będzie żałował całe życie jeśli będzie przy porodzie i tego nie zrobi- później czasu nie cofnie a tak naprawdę to tylko moment.
Najlepsza była położna- "tylko niech pan nogi nie utnie" (teraz mi słabo na samą myśl, ale wtedy to było śmieszne ). Teraz mąż jest wdzięczny,że go namówiłam. Myślę,że buduje się wtedy większa więź.
A mała była taka cieplutka jak mi ją położyli na brzuszek 😍 to najwspanialsze uczucie na świecieemi2016, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Malinka7, Vampire, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Misi@, Anhydra, Marcelina85, Ania95, kayama, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Od kiedy brzuch mi się opuścił zgage mam rzadko,wcześniej męczyła mnie cały czas ateraz najczęściej wieczorem.
Jak leżałam w szpitalu(kilka lub kilkanaście dziewczyn przewinęło się przez sale) to z obserwacji ktg wynikało,że maluchy w środku nocy i nad ranem najczęśiej śpią.Potwierdziła to położna.
Vampire, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:mnie boli jak mam wstac z pozycji lezacej
jak rozchodze to ok
czasem wezme masc konska chlodzaca i ok od razu ulga
Przy podnoszeniu czasem tez mam ale glownie jak chodze. Fizjo mi mowil ze to normalne I to przez zmiane srodka ciezkosci ale cos nie widze zeby to byla ogolna dolegliwosc na tym etapie -
Bobby29 wrote:Dziekuje Vampire! Wizytę mam w środę u dr Kajdy a w czwartek u mojej prowadzącej. A ty?
Trzymam mocno kciuki za ładny przyrost! Pisz od razu jak Twoja Mozarellka! 😊
My idziemy dopiero w poniedziałek.
MDW, dołączam się do podziwu, zarówno za zmysł estetyczny jak i siłę do przygotowania wszystkiego. Jak na Pinterescie! 😁
Harumi, jak zasnę tak dopiero rano czekam na kolejne znaki od Małej. Zaczęłam jeść słodsze śniadania, żeby szybciej się uspokoić. 😊 W nocy wstaje kilka razy, a ona śpi.. Oby też tak miała po porodzie. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 07:41
Bobby29 lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ja dziś obudziłam się już wkurzona bo mam problem z tymi dłońmi ostatnio, budzę się rano i mam totalnie zdretwiale, muszę je opuszczać niżej żeby mi krew splynela ale dwóch naraz nie spuszcze i ciągle jedna mnie boli i cierpnie... Nie do wytrzymania to jest już bo nie da się spać z tym spokojnie.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida też jestem z rana jak reumatyk. Pierwsze co zrobię jak się obudzę, to masuję sobie palce obu dłoni, zaciskam pięści i luzuję, ale mimo wszystko większy lub mniejszy ból towarzyszy mi cały dzień. Gadałam o tym mojemu ginowi, ale mówił, że na tym etapie już tak bywa.
Od kilku dni znów zaczęły mnie boleć też plecy w krzyżu, więc generalnie poruszam się jak jakiś paralityk...eh, taka już uroda tego stanu.
W ogóle mam na wewnętrznej stronie przedramienia spore znamię i na tej wizycie lekarz się mnie pytał czy to mi się teraz pojawiło. Mówię mu, że nie, że to już od urodzenia takie mam, a on na to, że woli zapytać, bo w ciąży, to pojawiają się na ciele różne rzeczy i są tak rozsiane, że jak coś mu się w oczy rzuci, to lepiej zapytać.