X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny dziwne bolesne kłucia jakby mi ktoś wbijał w szyjkę igłe to młody wali głową? Czy to skurcze?

To Dziecię głową uderza i nacisks w okolice więzadeł i szyjki. Tez to miałam na tym etapie. Niekiedy tak bolesne- że w nocy się wybudzałam i nie moglam spać. Minęło w okolicach 37tc 😉. To nie skurcze.

Edit:
    Mi to szyjki nie skróciła w ogóle, wiec Waszych żelaznych szyjek zapewne też nie skróci😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:50

Sylvka lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida smaruj kark amolem.Gin mi powiedział,że to od kręgosłupa szyjnego i polecił amol.Od kiedy brzuch mi się opuścił objawy zmalały.Wcześniej ból palców i drętwiejąca dłoń wybudzała mnie w nocy koło 3,wtedy nasilają się objawy.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy ciśnienie 128/80 jest ok? Dziwnie wysokie to rozkurczowe nigdy takiego nie miałam.

Jest bardzo ok 😉

kayama lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Pochwale się z rana, ze zaliczylam egzamin!! I to z wynikiem bardzo dobrym - szok!
    Strasznie się cieszę, ze mam to za sobą! 😊

Domi_tur, Smerfelinka, Agagusia, Anhydra, Niebieska Gwiazda, Applejoy, Mary Magdalena, Pierniczkowa, Ania95, E_linka2, Misi@, kayama, Sylvka, emi2016, Bobby29, Vampire, plinka89, zielonooka7, werni, Marcelina85, baileys, trzydziecha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, może macie doświadczenie w tym temacie.
    W środę miał do nas przyjechać kuzyn z rodziną przywieść wózek i inne gadżety. Właśnie zadzwonił ze starszą córeczka ma ospe więc prawdopodobnie przyjedzie sam. On sam miał ospę więc stwierdził że przyjedzie sam. Ja ospę miałam ale mój mąż nie. Czy jest jakieś zagrożenie wirusem? Doradzccie proszę co zrobić w takiej sytuacji, lekarza mam w środę więc też zapytam ale on już w środę chciał przyjechać bo akurat ma wolne.

Wirus ospy nie przenosi się przez zdrowego posrednika- jest bardzo wrażliwy na warunki atmosferyczne i szybko traci zdolność wirulencji. Sama jakiś czas temu byłam w podobnej sytuacji i szukałam tych informacji. Można zarazić się wyłącznie od osoby chorej (zakładając że osoba zdrowa i przebywając z nią utrzymuje standardowy poziom higieny- myje rece/ prysznic/zmienia ubrania). Oczywiście ja bym unikalna przebywanie w domu osoby chorej- bo tam mogą być "świeże ogniska ktopelkowe wirusa"...ale jeżeli ten kuzyn przyjeżdża do Was to bym nie świrowała 😉. Jedyne co- to zróbcie jakaś kwarantanny tych rzeczy przywiezionych (na balkonie np)- albo niech mąż je wypierze na wszelki wypadek.

Bobby29 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW. - pieknie Ci to wszystko wyszlo i prezenty super wygladaja. Tez lubie takie muslinowe klimaty i nie dziwie Ci sie ze nie chcesz błękitu - wszedzie tylko ten kolor dla chlopcow. Ja cala prawie wyprawkę ubraniowa mam w bieli/szarości/beżach. W dodatkach tez jest mnostwo innych mozliwosci niz niebieski.
    Domi - chyba mamy wiele wspolnego - tez jestem mega niecierpliwcem i Januszem okazji tak jak Ty!i tez czekam na parzysta date😁 W srode Poprosze o delikatny ten masaz bo wolałabym choc do piatku poczekac - bedzie i parzyście i po skończonym 36tc. A w czwartek mam nfz’owa wizyte z ktg w koncu, ciekawa jestem na ile doktorek szyjke i malucha wymierzy. Ogolnie to łażę na ten nfz cala ciąże glownie po to zeby miec teraz ktg na nfz blisko domu, a ostatnio mi mowi polozna z przychodni ze ona 22.07 idzie na 3 tygodnie na urlop i nie bedzie tu kto mial Jej zastąpić. No arsa! I co teraz?? Myslicie ze jakis ni to ktg musza zapewnić? Ponoc doktorek moooze cos wymyśli... mooooze w szpitalu... generalnie jedna wielka nie wiadoma.

Ps. Czy wiece moze gdzie dostane najzwyklejsze białe slbo szare ramki do zdjec/obrazków? Tylko zalezy mi zeby byly w 2, a najlepiej 3 rożnych wymiarach, slexesmki takie same. Mam kawalek tapety Newbie ktora mialam tapetował, ale finalnie zdecydowałam sie na inny wzór. I wymyśliłam ze z tych wzorów Newbie zrobie sobie obrazki. Bylam w pepco ale bieda tam. Ide jeszcze dzis Kodaka.
    Baileys - kupiłaś w koncu jakis kosz na pranie dla malej? Szukam czegos minimalistycznego, niewielkiego. Ew samego takiego stelaza z drewna, zeby wkład uszyć samemu. Czekam na dostępność dzianiny na kocyk, wiec mam chwile i moglabym w tym samym wzorze zamowic grubsza tkaninę Ala len na ten koszyk.

Domi_tur lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Frida smaruj kark amolem.Gin mi powiedział,że to od kręgosłupa szyjnego i polecił amol.Od kiedy brzuch mi się opuścił objawy zmalały.Wcześniej ból palców i drętwiejąca dłoń wybudzała mnie w nocy koło 3,wtedy nasilają się objawy.
    Dzięki, może wypróbuję. A Tobie to pomogło?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pepco bardzo duży wybór białych i szarych ramek, za to jak szukałam czarnych to był problem. Oczywiście ikea ma multum rozmiarów, ale po same ramki jechać to trochę słabo.

Jeszcze jest taki sklep Flying Tiger - mnóstwo pierdoletów mają i min. właśnie ramki na zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:57

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na pewno Ikea😁 i sprawdziłabym Pepco :)
    Ja mam wizytę we czwartek, zapytam lekarza czy zna jakieś ciekawe sposoby delikatnego przyspieszenia tematu:)
    Bo picie dziwnych naparów i jedzenie ostrego jakoś mnie nie kręci :) Na seks ciężko będzie znów męża namówić, schody i spacery uskuteczniam codziennie bo nie mam windy i mam psa 😂

MDW, kolor marsala rewelacja! Niestety lub stety chcąc aktywizować męża w przygotowania wyprawki, dałam mu wybór kolorów ciuszków dla Szymka :) chyba nie muszę mówić, że wszystko mam niebieskie lub szare, w dinozaury, samochody itd😂 no ale jak ma szczęśliwy i dumny chodzić z Małym na spacery to i w sinokoperkowy go ubiore :)

Drzewko gratulacje, opłacało się tyyyle uczyc😁😂

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dzięki, może wypróbuję. A Tobie to pomogło?

Tak,odczuwałam wyraźną ulge.

Frida91 lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej...a propos zniecierpliwienia...gdzie się podziały moje skurcze na ktg?! 😒
    To jakaś kpina😂. No chyba że to cisza przed burzą! Jak Młody się nie zdecyduje na ewakuację to chyba sama go wyciągnę. Ja chce wracac do domu 😧.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anhydra ja myślę, że te nasze chłopaki mają w planach wyjść zgodnie ze wstępnymi ustaleniami 😂 czyli równo na czas 😂

Anhydra lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Aga na pewno Ikea😁 i sprawdziłabym Pepco :)
    Ja mam wizytę we czwartek, zapytam lekarza czy zna jakieś ciekawe sposoby delikatnego przyspieszenia tematu:)
    Bo picie dziwnych naparów i jedzenie ostrego jakoś mnie nie kręci :) Na seks ciężko będzie znów męża namówić, schody i spacery uskuteczniam codziennie bo nie mam windy i mam psa 😂

MDW, kolor marsala rewelacja! Niestety lub stety chcąc aktywizować męża w przygotowania wyprawki, dałam mu wybór kolorów ciuszków dla Szymka :) chyba nie muszę mówić, że wszystko mam niebieskie lub szare, w dinozaury, samochody itd😂 no ale jak ma szczęśliwy i dumny chodzić z Małym na spacery to i w sinokoperkowy go ubiore :)

Drzewko gratulacje, opłacało się tyyyle uczyc😁😂

Jakbym Wam wtedy tyle nie spamowala, to bym chyba za wszystkich ten egzamin napisała 😂

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też.cisza....Ja chce juz rodzić

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Hehe Anhydra ja myślę, że te nasze chłopaki mają w planach wyjść zgodnie ze wstępnymi ustaleniami 😂 czyli równo na czas 😂

Masz na myśli 40 tc?!😨
    Oh nein! Nie kalkuluje mi się jeszcze tyle tutaj siedzieć. Do tego stracić połowę wakacji i na dodatek wypychać 3.5- kilogramowego klopsa! Jak do pt się nie rozkręci to idę na słynne szpitalne schody😎

Agagusia, Panna_Justyna lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będzie jak wszystkie urodzimy, a Domi i Anhydra będą się kulać do 40+ 🙈🙉🙊

Moja siostra od połowy ciąży leżała w szpitalu ze skracająca się szyjką, a ostatecznie musieli siostrzeńca wyganiać po terminie 😬😬 Czego oczywiście żadnej nie życzę!!

Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Życzę Wam łatwych i szybkich porodów
    :) czekam z niecierpliwością na kolejne wątkowe maleństwa (niech pokazują się te,które już są gotowe, a reszta jeszcze niech czeka grzecznie w brzuszkach) :)

Anhydra, Smerfelinka, Vampire, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwoniłam właśnie do mojej przychodni w sprawie ktg. Powiedzieli mi ze wykonują wyłącznie odpłatnie, nie ma opcji na NFZ. Jak to jest w końcu z tym przysługującym ktg po 36 tc? Gdzie to jest zapisane? Ja nic nie mogę znaleźć

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, dzwoniłam właśnie do mojej przychodni w sprawie ktg. Powiedzieli mi ze wykonują wyłącznie odpłatnie, nie ma opcji na NFZ. Jak to jest w końcu z tym przysługującym ktg po 36 tc? Gdzie to jest zapisane? Ja nic nie mogę znaleźć
    Wg tego standardu okołoporodowego to na NFZ ktg przysługuje "niezwłocznie po skończonym 40tc" 🙄🙄 Nic tam nie pisze o wcześniejszych kontrolach w ten sposób

Tu jest to do ściągnięcia: https://www.gov.pl/web/zdrowie/zmiany-w-organizacji-opieki-okoloporodowej-1-stycznia-2019-r-wchodzi-w-zycie-nowy-standard-organizacyjny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:56

• MDW Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Sama też starałam się uniknąć przaśnej wyprawki, ale nie do końca mi się udało, bo porwały mnie w Smyku jakieś misie i kotki :P Mam też zboczenie na wzory kwiatowe, które również niestety przeniosłam na ciuszki córki. Przy kolejnym dziecku będę twarda i pójdę Twoją drogą :D

Kochanaaa, jak ja bym miała córkę! To byś zobaczyła co to znaczy przesadzać. Utonęłabym w falbanach i kwiecistych wzorach więc korzystaj bez wyrzutów sumienia :p

Ja mam znowu noc do tyłu. Pokarało mnie, zjadłam w nocy bułkę i dopchałam porcją arbuza i przez pół nocy walczyłam z rozrywającym bólem w żołądku. Pojemność już nie ta :/

A z tymi zmianami skórnymi to u mnie, w trakcie ciąży pojawiło ich się dużo! Najgorsza nad lewą brwią - połączenie pękniętego naczynka z jakimś bąblem. Marzę, żeby już pójść z tym do kosmetyczki. Domi, można zamykać naczynka jak się karmi?

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ