X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wszystkiego najlepszego dla całej twojej rodziny😆

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wielkie gratulacje, ale się cieszę, pierwsze nasze forumowe dziecko :)) Dużo zdrowia dla Was!

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam pierwsze forumowe maleństwo <3

Kalija, Misi@, Niebieska Gwiazda, Chimera, Anhydra, emi2016, Applejoy, Malinka7, Vampire, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Tez planuje rodzic na polnej i nie wyobrażam sobie planu B. Mam nadzieje ze lekarz prowadAcy z polnej i umowa z położna na poród - pomoga w razie co 🙊 ja byłam na polnej 2x , w tym raz na łyżeczkowanie i niestety mam porównanie ze święta rodzina i w mojej opinii , polna 1000x lepsza, ale wiem , ze każdy ma swoje doświadczenia. Lutycka mam pod nosem bo mieszkam w okolicy ale jakoś na polnej czuje ze dziecko będzie bardziej bezpieczne

ja porody mialam b trudne i tylko fachowcy z Polnej sobie poradzili a i im nie bylo latwo
    przy Karolinie to sie zastepca ordynatora i drugi lekarz spocili...
    na drugi dzien wspominal na obchodzie: a tu byl proznociag, no urodzila Pani
    a ja : Panie Doktorze cala Ekipa urodzila ( na sali ostatecznie 2 polozne 2 lekarzy, neonatolog i 2 studentki, maz)
    i Doktor pieknie sie usmiechnal z zadowolenia a narzekal do mej prowadzacej Pani Dr Bieganskiej ze same trudne przypadki mu podsyla 😃

plus me corki lezaly pare h na neonatologii by spr czy maja klopot z oddychaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratuluje. To dobre wieści;) Zdrówka i szybkiego powrotu do domku ;*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jeśli chodzi o Mustelę to Srokao ma nieaktualne składy. I nie ma w nich także grama Fragrance o którym pisała Limerikowo. Dostałam duże opakowanie balsamu i żelu do kąpieli, przeanalizowałam skład, porównałam z tym który jest opisany u Srokao. Mam dużo kosmetyków dla Maluszka w domu bo dostałam od znajomych, które mają swoje hurtownie kosmetyczne czy eko sklepy, ale mam też zamiar przetestować ten nowy sklad Musteli :)

jest jest parfum fragrance
    posrodku skladu
    czyms kosmetyk musi pachniec i czyms czl sie smarowac .nie ma co w obsesje popadac
    mustela kupiona pare dni temu w poznanskiej aptece

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:15

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie olbrzymi skurcz brzucha.Myślałam,żenie dojdę do kuchni po nospe.Leżę już tak z godzinę i jest mi lepiej.Jutro mam trochę rzeczy do zrobienia.Mam nadzieje,że się uda.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, witaj w klubie, ja też nie śpię, bo mnie właśnie obudził skurcz, tzn. ja to jestem zielona i zupełnie nie jestem pewna czy to coś poważnego, ale brzuch jest twardy tak jak często mi się zdarza i do tego pierwszy raz towarzyszy mu niezbyt silny ból "okresowy", skurcz trwał ok. 2 min, po 15 min kolejny. Mam nadzieję, że Twoje już przeszły. Ty też jesteś chyba z Łodzi, orientujesz się, czy mogę pojechać na IP w Rydygierze w 33t5d wg OM (na suwaczku mam wg USG)? A Ty który szpital bierzesz pod uwagę?

Ehh zastanawiam się, czy jednak nie przyspieszyć tej wizyty u mojej ginki...wolałabym uniknąć szpitala... Wczoraj i przedwczoraj mąż wyciągnął mnie na dłuższy spacer + trochę się zagalopowałam z szykowaniem pokoiku, no i to są efekty :/ też wezmę nospę, magnez i zobaczymy. Rejestruję wszystko w apce.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋

Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :

Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)

Linomag krem z wit A+E

Alantan maść (6 opakowań w spadku od kumpelki)

i sudocream ze SzR

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, no właśnie jak widać , porodu nigdy przewidzieć nie można a do mnie przemawia sprzęt i specjaliści. Po dwóch stratach chce się maksymalnie zabezpieczyć i po prostu to przeżyc. Nastawiam się , ze szpital to nie hotel i może być różnie ale najważniejsze by dziecko było zdrowe.
    Istotne tez , by każda z nas czuła się bezpiecznie tam, gdzie będzie rodzic, bez względu na to, który szpital wybierze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od paru dni bóle podbrusza, w nocy czułam dół pleców a wizyta dopeiro za tydzień we wtorek. Mam nadzieje ze dotrwam, martwię się bo mam wrażenie ze mały się obrócił i teraz jest plecy do pleców ;///

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 06:22

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.

A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu wchodzę i się zastanawiam "co te laski przez noc 2strony napisały zamiast spać", ale jak doczytałam do postu Niezapominajki, to już wszystko jasne :)

Gratulacje i witamy na świecie! Wszystkiego dobrego dla całej waszej rodzinki 😚😚

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - wcale Ci się nie dziwię, że masz już dosyć szpitala. Mam nadzieję, że Koszykarz niedługim wyjdzie i pójdziecie do domu 🙂

Anhydra lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.

A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕

Anhydra masz nasze kolejkowe błogosławieństwo na poród :P

Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, gratulacje 😍! Bardzo się cieszę, ze córcia przyszła na świat bez komplikacji . Dochodzcie teraz do siebie w spokoju! Zdrówka!

aadd84dc14.png[/url]
  • Malwa1333 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamy pierwszego maleństwa 😄 Ja z terminem blisko Was 😄

3jvzo7esu44f937a.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, gratulacje <3 tak się cieszę, że u was wszystko dobrze.

PS. Ja też się zastanawiałam co tu się działo, że trzy strony mam do nadrobienia, gdzie normalnie w weekend to tu pustki są. Już myślałam, że kolejny poród się zaczyna. :)

Ja się zbieram na ktg, mam nadzieję że dziś żadne skurcze już się nie pozapisują. Mam jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia przed porodem czy ewentualnym pobytem w szpitalu. :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje! 😉

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋

Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :

Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)

Kupilas 50 czy 30?
    Pytam bo ja uzywam dla starszej 30 i tam jest napisane, ze od 1 miesiąca,co wg mnie oznacza dziecko ktore skonczylo 1 miesiac...

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ