Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Panna_Justyna wrote:Tez planuje rodzic na polnej i nie wyobrażam sobie planu B. Mam nadzieje ze lekarz prowadAcy z polnej i umowa z położna na poród - pomoga w razie co 🙊 ja byłam na polnej 2x , w tym raz na łyżeczkowanie i niestety mam porównanie ze święta rodzina i w mojej opinii , polna 1000x lepsza, ale wiem , ze każdy ma swoje doświadczenia. Lutycka mam pod nosem bo mieszkam w okolicy ale jakoś na polnej czuje ze dziecko będzie bardziej bezpieczne
ja porody mialam b trudne i tylko fachowcy z Polnej sobie poradzili a i im nie bylo latwo
przy Karolinie to sie zastepca ordynatora i drugi lekarz spocili...
na drugi dzien wspominal na obchodzie: a tu byl proznociag, no urodzila Pani
a ja : Panie Doktorze cala Ekipa urodzila ( na sali ostatecznie 2 polozne 2 lekarzy, neonatolog i 2 studentki, maz)
i Doktor pieknie sie usmiechnal z zadowolenia a narzekal do mej prowadzacej Pani Dr Bieganskiej ze same trudne przypadki mu podsyla 😃
plus me corki lezaly pare h na neonatologii by spr czy maja klopot z oddychaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:09
-
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:Jeśli chodzi o Mustelę to Srokao ma nieaktualne składy. I nie ma w nich także grama Fragrance o którym pisała Limerikowo. Dostałam duże opakowanie balsamu i żelu do kąpieli, przeanalizowałam skład, porównałam z tym który jest opisany u Srokao. Mam dużo kosmetyków dla Maluszka w domu bo dostałam od znajomych, które mają swoje hurtownie kosmetyczne czy eko sklepy, ale mam też zamiar przetestować ten nowy sklad Musteli
jest jest parfum fragrance
posrodku skladu
czyms kosmetyk musi pachniec i czyms czl sie smarowac .nie ma co w obsesje popadac
mustela kupiona pare dni temu w poznanskiej apteceWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:15
-
Niebieska, witaj w klubie, ja też nie śpię, bo mnie właśnie obudził skurcz, tzn. ja to jestem zielona i zupełnie nie jestem pewna czy to coś poważnego, ale brzuch jest twardy tak jak często mi się zdarza i do tego pierwszy raz towarzyszy mu niezbyt silny ból "okresowy", skurcz trwał ok. 2 min, po 15 min kolejny. Mam nadzieję, że Twoje już przeszły. Ty też jesteś chyba z Łodzi, orientujesz się, czy mogę pojechać na IP w Rydygierze w 33t5d wg OM (na suwaczku mam wg USG)? A Ty który szpital bierzesz pod uwagę?
Ehh zastanawiam się, czy jednak nie przyspieszyć tej wizyty u mojej ginki...wolałabym uniknąć szpitala... Wczoraj i przedwczoraj mąż wyciągnął mnie na dłuższy spacer + trochę się zagalopowałam z szykowaniem pokoiku, no i to są efektyteż wezmę nospę, magnez i zobaczymy. Rejestruję wszystko w apce.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋
Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :
Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)
Linomag krem z wit A+E
Alantan maść (6 opakowań w spadku od kumpelki)
i sudocream ze SzR
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Limerikowo, no właśnie jak widać , porodu nigdy przewidzieć nie można a do mnie przemawia sprzęt i specjaliści. Po dwóch stratach chce się maksymalnie zabezpieczyć i po prostu to przeżyc. Nastawiam się , ze szpital to nie hotel i może być różnie ale najważniejsze by dziecko było zdrowe.
Istotne tez , by każda z nas czuła się bezpiecznie tam, gdzie będzie rodzic, bez względu na to, który szpital wybierze.Limerikowo lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Ja mam od paru dni bóle podbrusza, w nocy czułam dół pleców a wizyta dopeiro za tydzień we wtorek. Mam nadzieje ze dotrwam, martwię się bo mam wrażenie ze mały się obrócił i teraz jest plecy do pleców ;///
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 06:22
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.
A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.
A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕
Anhydra masz nasze kolejkowe błogosławieństwo na poródVampire, Anhydra lubią tę wiadomość
[/url]
-
Niezapominajka, gratulacje
tak się cieszę, że u was wszystko dobrze.
PS. Ja też się zastanawiałam co tu się działo, że trzy strony mam do nadrobienia, gdzie normalnie w weekend to tu pustki są. Już myślałam, że kolejny poród się zaczyna.
Ja się zbieram na ktg, mam nadzieję że dziś żadne skurcze już się nie pozapisują. Mam jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia przed porodem czy ewentualnym pobytem w szpitalu.
-
Sylvka wrote:Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋
Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :
Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)
Kupilas 50 czy 30?
Pytam bo ja uzywam dla starszej 30 i tam jest napisane, ze od 1 miesiąca,co wg mnie oznacza dziecko ktore skonczylo 1 miesiac...