WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wszystkiego najlepszego dla całej twojej rodziny😆

• kayama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wielkie gratulacje, ale się cieszę, pierwsze nasze forumowe dziecko :)) Dużo zdrowia dla Was!

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam pierwsze forumowe maleństwo <3

Kalija, Misi@, Niebieska Gwiazda, Chimera, Anhydra, emi2016, Applejoy, Malinka7, Vampire, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Tez planuje rodzic na polnej i nie wyobrażam sobie planu B. Mam nadzieje ze lekarz prowadAcy z polnej i umowa z położna na poród - pomoga w razie co 🙊 ja byłam na polnej 2x , w tym raz na łyżeczkowanie i niestety mam porównanie ze święta rodzina i w mojej opinii , polna 1000x lepsza, ale wiem , ze każdy ma swoje doświadczenia. Lutycka mam pod nosem bo mieszkam w okolicy ale jakoś na polnej czuje ze dziecko będzie bardziej bezpieczne

ja porody mialam b trudne i tylko fachowcy z Polnej sobie poradzili a i im nie bylo latwo
    przy Karolinie to sie zastepca ordynatora i drugi lekarz spocili...
    na drugi dzien wspominal na obchodzie: a tu byl proznociag, no urodzila Pani
    a ja : Panie Doktorze cala Ekipa urodzila ( na sali ostatecznie 2 polozne 2 lekarzy, neonatolog i 2 studentki, maz)
    i Doktor pieknie sie usmiechnal z zadowolenia a narzekal do mej prowadzacej Pani Dr Bieganskiej ze same trudne przypadki mu podsyla 😃

plus me corki lezaly pare h na neonatologii by spr czy maja klopot z oddychaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratuluje. To dobre wieści;) Zdrówka i szybkiego powrotu do domku ;*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jeśli chodzi o Mustelę to Srokao ma nieaktualne składy. I nie ma w nich także grama Fragrance o którym pisała Limerikowo. Dostałam duże opakowanie balsamu i żelu do kąpieli, przeanalizowałam skład, porównałam z tym który jest opisany u Srokao. Mam dużo kosmetyków dla Maluszka w domu bo dostałam od znajomych, które mają swoje hurtownie kosmetyczne czy eko sklepy, ale mam też zamiar przetestować ten nowy sklad Musteli :)

jest jest parfum fragrance
    posrodku skladu
    czyms kosmetyk musi pachniec i czyms czl sie smarowac .nie ma co w obsesje popadac
    mustela kupiona pare dni temu w poznanskiej aptece

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 01:15

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie olbrzymi skurcz brzucha.Myślałam,żenie dojdę do kuchni po nospe.Leżę już tak z godzinę i jest mi lepiej.Jutro mam trochę rzeczy do zrobienia.Mam nadzieje,że się uda.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, witaj w klubie, ja też nie śpię, bo mnie właśnie obudził skurcz, tzn. ja to jestem zielona i zupełnie nie jestem pewna czy to coś poważnego, ale brzuch jest twardy tak jak często mi się zdarza i do tego pierwszy raz towarzyszy mu niezbyt silny ból "okresowy", skurcz trwał ok. 2 min, po 15 min kolejny. Mam nadzieję, że Twoje już przeszły. Ty też jesteś chyba z Łodzi, orientujesz się, czy mogę pojechać na IP w Rydygierze w 33t5d wg OM (na suwaczku mam wg USG)? A Ty który szpital bierzesz pod uwagę?

Ehh zastanawiam się, czy jednak nie przyspieszyć tej wizyty u mojej ginki...wolałabym uniknąć szpitala... Wczoraj i przedwczoraj mąż wyciągnął mnie na dłuższy spacer + trochę się zagalopowałam z szykowaniem pokoiku, no i to są efekty :/ też wezmę nospę, magnez i zobaczymy. Rejestruję wszystko w apce.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋

Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :

Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)

Linomag krem z wit A+E

Alantan maść (6 opakowań w spadku od kumpelki)

i sudocream ze SzR

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, no właśnie jak widać , porodu nigdy przewidzieć nie można a do mnie przemawia sprzęt i specjaliści. Po dwóch stratach chce się maksymalnie zabezpieczyć i po prostu to przeżyc. Nastawiam się , ze szpital to nie hotel i może być różnie ale najważniejsze by dziecko było zdrowe.
    Istotne tez , by każda z nas czuła się bezpiecznie tam, gdzie będzie rodzic, bez względu na to, który szpital wybierze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od paru dni bóle podbrusza, w nocy czułam dół pleców a wizyta dopeiro za tydzień we wtorek. Mam nadzieje ze dotrwam, martwię się bo mam wrażenie ze mały się obrócił i teraz jest plecy do pleców ;///

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 06:22

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.

A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu wchodzę i się zastanawiam "co te laski przez noc 2strony napisały zamiast spać", ale jak doczytałam do postu Niezapominajki, to już wszystko jasne :)

Gratulacje i witamy na świecie! Wszystkiego dobrego dla całej waszej rodzinki 😚😚

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - wcale Ci się nie dziwię, że masz już dosyć szpitala. Mam nadzieję, że Koszykarz niedługim wyjdzie i pójdziecie do domu 🙂

Anhydra lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Niezapominajko gratulacje dla Ciebie i Córki! Zazdroszczę Ci, że masz już Małą po bezpiecznej stronie brzucha❤.

A mnie w nocy obudził ból krzyżowy...teraz dopiero przeszło...zastanawiam się czy to od wczorajszego chodzenia i lekkiej aktywizacji. Zakładam, że porodowy nie budziły swoją siła żadnych wątpliwości 😉. Chciałabym urodzić w tym tygodniu i wracać już do domu...😕

Anhydra masz nasze kolejkowe błogosławieństwo na poród :P

Vampire, Anhydra lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, gratulacje 😍! Bardzo się cieszę, ze córcia przyszła na świat bez komplikacji . Dochodzcie teraz do siebie w spokoju! Zdrówka!

aadd84dc14.png[/url]
  • Malwa1333 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamy pierwszego maleństwa 😄 Ja z terminem blisko Was 😄

3jvzo7esu44f937a.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, gratulacje <3 tak się cieszę, że u was wszystko dobrze.

PS. Ja też się zastanawiałam co tu się działo, że trzy strony mam do nadrobienia, gdzie normalnie w weekend to tu pustki są. Już myślałam, że kolejny poród się zaczyna. :)

Ja się zbieram na ktg, mam nadzieję że dziś żadne skurcze już się nie pozapisują. Mam jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia przed porodem czy ewentualnym pobytem w szpitalu. :P

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje! 😉

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Aaaaa, ale emocje! Niezapominajka serdeczne gratulacje! Kto następny ? 😋

Co do mazideł u mnie sytuacja prezentuje się tak :

Krem z filtrem mineralnym dermedic sunbrella (polecany na srokao)

Kupilas 50 czy 30?
    Pytam bo ja uzywam dla starszej 30 i tam jest napisane, ze od 1 miesiąca,co wg mnie oznacza dziecko ktore skonczylo 1 miesiac...

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ