Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje apteczne zakupy przerwała konieczność napisania reklamacji do moich pięknych acz badziewnych mebli Bellamy. Zamówiłam tylko komodę i szafę - w komodzie 4 wady, w szafie 5, głównie niedomalowania farby i uszczerbienia. Nie dość , że dość długo czekałam na realizację zamówienia to teraz pewnie tygodniami będę czekać na dostarczenie nowych elementów mebli-bez wad
Dzień przed złożeniem zamówienia zastanawiałam się czy nie zamówić mebelków sosnowych u sprawdzonego stolarza, nie było wielkiej różnicy cenowej, ale już nie ten design. No to teraz mam
Edit,
szafa bez drzwiczek wygląda i tak nieźle - tym się pocieszamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 22:29
-
Kochane, witamy się już we dwie
Dziękuję wszystkim za kciuki i wsparcie. Postaram się nadrobić wpisy w wolnej chwili, ale teraz o taką ciężko.
Mała urodziła się zdrowa- nie ma żadnej hipotrofii.. Położna stwierdziła,że dzieci rodzone w terminie czasami mają taką samą wielkość. Waży 2400 i ma 52cm, także jak na nieco wcześniejszy poród,to źle nie jest. Dostała 10 pkt
Nie potrzebowała inkubatora ani żadnego wsparcia. Całkiem zdrowy okruszek
Włosy ma takie,że można prawie warkoczyki pleść- nie na darmo była ta zgaga od czasu do czasu😂
Poród sn. Wody mi odeszły po prostu jak leżałam. Totalnie się nie spodziewałam,bo dzień miałam leniwy. Nawet brzuch mnie nie bolał
Poród w miarę szybki. Większe skurcze pojawiły się dopiero po oksytocynie, a poród ze skurczami trwał 6h. Wzięłam znieczulenie i przez ponad 3h nie czułam nic. Później już nie było tak kolorowo. Ale wiadomo.. poród to nie wyjście na ciacho i musi boleć
Traumy nie mam, a córa rekompensuje wszelkie cierpienie
Trzymamy za Was kciuki i gorąco Was pozdrawiamybaileys, Pierniczkowa, Domi_tur, Kalija, Frida91, OlaWi, Marcelina85, emi2016, plinka89, Applejoy, Niebieska Gwiazda, wiki2, Ania95, werni, natty85, Agagusia, Bobby29, Smerfelinka, kayama, E_linka2, Limerikowo, Misi@, Sylvka, Nacha, Anhydra, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, redken, Malinka7, zielonooka7, Vampire, Larissa90, Matyldaaa, menka2, trzydziecha, Rudzik1, MDW, Myszk@ lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka, ale czad, gratulacje!
<3 I super, że się tak pozytywnie wypowiadasz nt. porodu, wlewasz otuchę i nadzieję w nasze serca
Myślę, że wszystkie ciotki chętnie zobaczą Maleństwo, tak że jeśli masz ochotę się podzielić focią, to się nie krepuj!:
-
Ale super, gratuluję z całego serca!
😍
Coś w tym jest, co mówi położna - moja koleżanka właśnie urodziła córeczkę, miała cc w 39 tc i Malutka ważyła 2700 g przy 50 cm, a w pierwszej dobie waga spadła do 2500 g. Oboje rodzice niscy i drobnej budowy."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Niezapominajka- gratuluję i życzę zdrowia dla Was obu 😍 Teraz tylko musicie nauczyć się siebie j będzie cudownie ! Widzę że waga j długość prawie jak j mojej Łucji 🙂 i tydzień ciąży ten sam
35i5 2390 i 51 cm😉 Niech się zdrowo chowa !
Wiesz już coś o powrocie do domu ? -
Pierniczkowa wrote:Proszę nakopcie mi do dupy. Nie wiem co mnie podkusilo i zaczęłam czytać o cesarkach. Jak laski pisały że znieczulenie nie zadziałało i były przecięte skalpelem na żywca. To jest mój największy koszmar, aż mnie mdli jak pomyślę o cesarce. No to już dzisiaj pospałam
Nie wiem jak mozna byc cietym zywcem, bo lekarz raczej sie pyta czy cos czujesz...wiki2, Marcelina85, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Proszę nakopcie mi do dupy. Nie wiem co mnie podkusilo i zaczęłam czytać o cesarkach. Jak laski pisały że znieczulenie nie zadziałało i były przecięte skalpelem na żywca. To jest mój największy koszmar, aż mnie mdli jak pomyślę o cesarce. No to już dzisiaj pospałam
Polubiłam a chciałam zacytować.Piszę z telefonu.Dobry ginekolog na cesarce sprawdza i pyta czy coś czujesz.Mnie pytał trzy albo cztery razy i ciąć zaczął jak stwierdziłam,że nie czuje.Spokojnie nie stresuj się będzie dobrze.wiki2, Marcelina85, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Gratulacje ❤️ mamy pierwszego maluszka na pokładzie 😊 teraz czekamy na lwiątka 😁
Mam nadzieję że i u mnie zgaga zwiastuje czuprynie bo tak mi się podobają dzieci z włosami że szok 🥰 ale jak będzie łysa to i tak będę kochała jak swoje hahahaOlaWi lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Niezapominajko - wielkie gratulacje dla Was wszystkich, lacznie z tata😁 Ciesze sie ze mimo leciutkiego wcześniactwa macie sie dobrze. Zapytam jeszcze czy po porodzie w takim terminie od razu byłyście razem, czy mala wymagała obserwacji? Tego sie troche boje, po moich ostatnich doświadczeniach.
My juz w domu, po dzisiejszych odwiedzinach u dziadkow, dzieci zostają do piatku. Noc minęła mi super, zero pobudek, dzis tez 3 male skurczyki jedynie, wiec nie wiem co to byla za akcja w sobote...
Jutro mam intensywny dzien, mam nadzieje ze bede sie czula równie dobrze jak dzis.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Niezapominajko wspaniale, gratulacje! 😍🥰😍🥰 Dobrze rozpoczęłaś nasze sierpnioweczki, teraz tylko ma być co najmniej tak samo dobrze dla każdej z nas! 😘😘😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 23:54
Agagusia lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki