WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje apteczne zakupy przerwała konieczność napisania reklamacji do moich pięknych acz badziewnych mebli Bellamy. Zamówiłam tylko komodę i szafę - w komodzie 4 wady, w szafie 5, głównie niedomalowania farby i uszczerbienia. Nie dość , że dość długo czekałam na realizację zamówienia to teraz pewnie tygodniami będę czekać na dostarczenie nowych elementów mebli-bez wad :/
    Dzień przed złożeniem zamówienia zastanawiałam się czy nie zamówić mebelków sosnowych u sprawdzonego stolarza, nie było wielkiej różnicy cenowej, ale już nie ten design. No to teraz mam :/

Edit,
    szafa bez drzwiczek wygląda i tak nieźle - tym się pocieszam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 22:29

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mustelli kiedyś miałam próbkę z gazety. Przetestowalam na sobie i mi się ten produkt podobał.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, witamy się już we dwie :)
    Dziękuję wszystkim za kciuki i wsparcie. Postaram się nadrobić wpisy w wolnej chwili, ale teraz o taką ciężko.
    Mała urodziła się zdrowa- nie ma żadnej hipotrofii.. Położna stwierdziła,że dzieci rodzone w terminie czasami mają taką samą wielkość. Waży 2400 i ma 52cm, także jak na nieco wcześniejszy poród,to źle nie jest. Dostała 10 pkt :)
    Nie potrzebowała inkubatora ani żadnego wsparcia. Całkiem zdrowy okruszek :)
    Włosy ma takie,że można prawie warkoczyki pleść- nie na darmo była ta zgaga od czasu do czasu😂
    Poród sn. Wody mi odeszły po prostu jak leżałam. Totalnie się nie spodziewałam,bo dzień miałam leniwy. Nawet brzuch mnie nie bolał :)
    Poród w miarę szybki. Większe skurcze pojawiły się dopiero po oksytocynie, a poród ze skurczami trwał 6h. Wzięłam znieczulenie i przez ponad 3h nie czułam nic. Później już nie było tak kolorowo. Ale wiadomo.. poród to nie wyjście na ciacho i musi boleć :)
    Traumy nie mam, a córa rekompensuje wszelkie cierpienie <3
    Trzymamy za Was kciuki i gorąco Was pozdrawiamy <3

baileys, Pierniczkowa, Domi_tur, Kalija, Frida91, OlaWi, Marcelina85, emi2016, plinka89, Applejoy, Niebieska Gwiazda, wiki2, Ania95, werni, natty85, Agagusia, Bobby29, Smerfelinka, kayama, E_linka2, Limerikowo, Misi@, Sylvka, Nacha, Anhydra, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, redken, Malinka7, zielonooka7, Vampire, Larissa90, Matyldaaa, menka2, trzydziecha, Rudzik1, MDW, Myszk@ lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Harumi Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratuluję zdrowej córeczki!!!! Zobaczysz jak szybciutko nadrobi z wagą na mleczku. Zdrówka dla Was!

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje dla Was ❤️ teraz melduj nam na bieżąco jak karmienie, baby blues i wszystkie inne tematy 😁 ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, ale czad, gratulacje! <3<3 I super, że się tak pozytywnie wypowiadasz nt. porodu, wlewasz otuchę i nadzieję w nasze serca :D

Myślę, że wszystkie ciotki chętnie zobaczą Maleństwo, tak że jeśli masz ochotę się podzielić focią, to się nie krepuj! :D:

• Kalija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratuluję córeczki! To cudownie, że urodziła się zdrowa i obie macie się dobrze. Ciotka Kalija pozdrawia :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratulacje!<3 Jest nasz pierwszy maluch! Super że poród bez komplikacji :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratulacje. Nasza pierwsza dzidzia na wątku :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejusiu gratulacje! Samych cudownych chwil 😍

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, gratuluję z całego serca! <3 😍
    Coś w tym jest, co mówi położna - moja koleżanka właśnie urodziła córeczkę, miała cc w 39 tc i Malutka ważyła 2700 g przy 50 cm, a w pierwszej dobie waga spadła do 2500 g. Oboje rodzice niscy i drobnej budowy.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka- gratuluję i życzę zdrowia dla Was obu 😍 Teraz tylko musicie nauczyć się siebie j będzie cudownie ! Widzę że waga j długość prawie jak j mojej Łucji 🙂 i tydzień ciąży ten sam ;) 35i5 2390 i 51 cm😉 Niech się zdrowo chowa !

Wiesz już coś o powrocie do domu ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Proszę nakopcie mi do dupy. Nie wiem co mnie podkusilo i zaczęłam czytać o cesarkach. Jak laski pisały że znieczulenie nie zadziałało i były przecięte skalpelem na żywca. To jest mój największy koszmar, aż mnie mdli jak pomyślę o cesarce. No to już dzisiaj pospałam :(

Nie wiem jak mozna byc cietym zywcem, bo lekarz raczej sie pyta czy cos czujesz...

wiki2, Marcelina85, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Proszę nakopcie mi do dupy. Nie wiem co mnie podkusilo i zaczęłam czytać o cesarkach. Jak laski pisały że znieczulenie nie zadziałało i były przecięte skalpelem na żywca. To jest mój największy koszmar, aż mnie mdli jak pomyślę o cesarce. No to już dzisiaj pospałam :(

Polubiłam a chciałam zacytować.Piszę z telefonu.Dobry ginekolog na cesarce sprawdza i pyta czy coś czujesz.Mnie pytał trzy albo cztery razy i ciąć zaczął jak stwierdziłam,że nie czuje.Spokojnie nie stresuj się będzie dobrze.

wiki2, Marcelina85, Limerikowo lubią tę wiadomość

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ❤️ mamy pierwszego maluszka na pokładzie 😊 teraz czekamy na lwiątka 😁
    Mam nadzieję że i u mnie zgaga zwiastuje czuprynie bo tak mi się podobają dzieci z włosami że szok 🥰 ale jak będzie łysa to i tak będę kochała jak swoje hahaha

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko niech się zdrowo chowa 😍😍😍 cudowności 😘😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, ogromne gratulacje <3 datę porodu na pierwszą stronę mam wpisać 5.07? :)

• werni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratuluję niech zdrowo rośnie :) mamy 1 maluszka na wątku :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - wielkie gratulacje dla Was wszystkich, lacznie z tata😁 Ciesze sie ze mimo leciutkiego wcześniactwa macie sie dobrze. Zapytam jeszcze czy po porodzie w takim terminie od razu byłyście razem, czy mala wymagała obserwacji? Tego sie troche boje, po moich ostatnich doświadczeniach.
    My juz w domu, po dzisiejszych odwiedzinach u dziadkow, dzieci zostają do piatku. Noc minęła mi super, zero pobudek, dzis tez 3 male skurczyki jedynie, wiec nie wiem co to byla za akcja w sobote...
    Jutro mam intensywny dzien, mam nadzieje ze bede sie czula równie dobrze jak dzis.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wspaniale, gratulacje! 😍🥰😍🥰 Dobrze rozpoczęłaś nasze sierpnioweczki, teraz tylko ma być co najmniej tak samo dobrze dla każdej z nas! 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 23:54

Agagusia lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ