X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale sie moimi ciążowym wyczynami kreatywnymi😁

Obrazki zrobione z tapety Newbie - dostalam niecaly pasek po koleżance:)
    raje7a76kf4p_t.jpg

Mobile nad łóżeczko:
    ixmcnuvpr7n8_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:38

baileys, Smerfelinka, Sylvka, emi2016, Chimera, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, kayama, MDW, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85, Anhydra, OlaWi, trzydziecha lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Agusia to ja tak mam. Gniecie mnie w pipie a mały kopie miedzy cyckami 😎

Agagusia lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale pięknie 😍
    Ja też tak mam, że jak się rusza mocno to boli od piczki do samej góry... Ale brzuch jest nisko dość, może Mały po prostu jakoś wygięty dziwnie leży...

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, ja wiedzialam, ze dziecko kosztuje, pozwow alimentacyjnych tez w zyciu troche czytalam i sama pisalam. Ale tutaj fantazja jest... no iscie ulanska 😁 Chyba mnie nie stac na malucha, męża tez raczej na takie sumy nie wydoję, i co teraz robic??? 🙁

PS. I chyba marnie odzywiam corke, bo dzis kupilam maliny na targu za 5,50 zl, a inne dzieci jedza mango po 30 zl za sztuke

ce7a60bfd7eb.jpg
    57f5ae0fe511.jpg

🙈🙈🙈😂😂

Ale ze to co miesiac ten dentysta za 1600, wyposażenie pokoju za 1000 i środki czystości dla dziecka za 600? To moje chyva permanentnie niedomyte musza chodzic, bo zużywają glownie płyn do kąpieli, mydło i pastę do zebow😁,No i jeszcze papier toaletowy. I gdzie to mango kosztuje 30 zl/szt? Fakt ze kupuje dosyc sporadycznie ale wydaje mi sie ze do 10 zl płace....

plinka89, Limerikowo lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a bieżnie swoim kupilas czy tez im zalujesz? How dare you!😂

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Muszę jutro kupić piłkę! Chociaż nie wiem jak dojadę nawet do lekarza, od wczoraj działają mi tylko parzyste biegi w aucie 🙄 coś mam chyba z tymi parzystymi liczbami... 😜

No i weszłam na stronę Smyka i znowu kupiłabym trochę rzeczy... I w tym tempie komornik zdąży przyjść szybciej niż moje dziecko na świat 😂

Małż opatentował mocowanie lampki chmurki bez wiercenia w ścianie, oficjalnie nie mam już nic do zrobienia w kwestii przygotowań dla Maluszka... "Januszowy" kącik uważam za skończony 😂 Szkoda, że nie dostałam zgody na przyklejanie ramek, półeczek ani innych rzeczy, które miałam w planach. No ale małż twierdzi, że za rok mieszkanie będzie dawno sprzedane a my będziemy się ganiać po domu, żyjąc jego marzeniami, skromny kącik musi mi wystarczyć :)

Pytanie za sto punktów - pakujecie do torby porodowej jakieś przekąski czy odpuszczacie? Miałam plan zabrać nutridrinka, lizaka i jakiegoś batona, ale już sama nie wiem 🙄
    Pochwal się kącikiem :)
    Co do przekąsek to raczej wezmę, lepiej mieć niż nie mieć :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale się dziś rozpisałyście!

A ja od rana dalszy ciąg prania i prasowanie :) Jutro kolejne. Niestety jak na złość teraz chłodniej i nie schnie to wszystko tak ładnie, ale co poradzić. Cieszę się, że w końcu wszystko szykuję :)

Domi ja do szpitala też zabieram jakieś jedzenie. Położna doradzała właśnie nutridrinka i lizaki. Wezmę pewnie jeszcze batona z suszonych owoców i zgrzewkę wody 0,7 z dzióbkiem. I to chyba tyle.

Kayama mój Mały czasami kopnie lub wypnie się tak, że zaboli, a często jest po prostu niewygodnie, np. usiąść prosto nie mogę. Nie wiem, czy ilość wód i położenie łożyska mają tu większe znaczenie, bo u mnie akurat wód dużo, a łożysko z przodu. Lekarza o to pytałam i mówił, że może tak być. Ale jeśli tak bardzo Cię boli, to ja bym to jeszcze skonsultowała.

I też często czuję nacisk na szyjkę, a kopniaki prosto w żebra ;) Ciekawi mnie, ile wzrostu ma to dziecię, że tak daje radę, ale widzę, że nie tylko moje tak ma, więc może nie będzie bardzo długi :D

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży wzięłam właśnie izotonika, wodę, jakieś ciastka i batony a podczas porodu nie mogłam przełknąć izotonika i słodkie też nie wchodziło. Położne mi donosiły sok pomarańczowy, żeby rozruszać małą, bo matka się męczyła a ona spała w najlepsze 😅 nie mam pojęcia co tym razem zapakować na poród.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Pochwal się kącikiem :)
    Co do przekąsek to raczej wezmę, lepiej mieć niż nie mieć :D

Nie ma się czym specjalnie chwalić, taki zwyklaczek :)
    3979a2a6a2d1.jpg

Ale pokażę Wam Januszowy kocyk z Biedry za 9 zł, kupiony z myślą o szpitalu, żeby nie było żal go ewentualnie zutylizować lub zostawić 😂

6d1b1f3a1f43.jpg

Co do przekąsek to najchętniej wzięłabym arbuza i śmietankowe Śnieżynki ale to chyba nie przejdzie :p

Smerfelinka, MDW, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Frida91, kayama, Misi@, Bobby29, Limerikowo, Agagusia, plinka89, Marcelina85, Malinka7, Anhydra, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka, ale pomyśl jak byś się upociła w te upały nad deską do prasowania .😌😌

Domi czym te lampkę mocowaliscie? Taśmą jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:45

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Kayama podziel się linkiem.

Proszę :)
    https://allegro.pl/oferta/pilka-gimnastyczna-fitness-55-rehabilitacyjna-7773260996

Niebieska Gwiazda, Domi_tur lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera małż wywiercił w lampce 3 otwory i zamontowaliśmy na trzy haczyki do ozdób przyklejane do ściany :)
    Jakieś żółte ściany mi wyszły na tym zdjęciu🙄

Chimera lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Pewnie masz racje, ja mam mnostwo wód, a do tego lozysko na przedniej scianie. Kopniaki odczuwam zupelnie neutralnie, nie mialam tez sytuacji, zeby miec noge dziecięcia np. pod zebrem. Moja ma jedno polozenie od poczatku ciazy i sobie w nim leży - len po ojcu 😀

Ja mam wody w normie i łożysko na przedniej ścianie. A boleśnie odczuwam takie wypychanie nóżek, raczek i wypinanie się. Robi mi się wtedy mocno twardy brzuch i kluje. Mała jest położona z lewej główka w dół grzbiecikiem z przodu i ja np w ogóle prawie nie mogę leżeć na lewym boku bo ona zaczyna się mocno wiercic, nie wiem czy ja to uciska? A mnie zaczyna boleć brzuch z tej strony. Więc leżę głównie na prawym. A najgorzej boli i kluje pod biustem, tu mam aż takie wybrzuszenie jakby się brzuch nie mieścił pod zebrami. No dziwne mam to wszystko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:10

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    MDW, mam ten sam slodki gryzak z BimBla! Jest na pewno wytrzymaly, bo sie machnelam i wrzucilam go na wyparzanie do wrzatku razem ze smoczkami i butelkami i przezyl 😁

hahaha a ja się serio zastanawiałam czy go nie wyparzać :p
    No ale ponoć to bardzo dziwne, że kupiłam gryzak z RÓŻOWYM akcentem dla chłopaca. Osobiście miałam meble w pokoju dziecięcym w kolorze niebieskim i nie czuję się chłopcem. Choć widzę, że bardzo to razi niektórych znajomych. Przed poznaniem płci odkupiliśmy super wózek bugaboo z budką letnią w kolorze...różowym. Wyobraźcie sobie ile razy będę musiała usłyszeć na ulicy "śliczna córeczka!Podobna do Pani" :p

Z sukcesów: mam spakowane torby! Tzn Leon ma swoją osobistą walizkę-kabinówkę. Ponoć tam gdzie chcę rodzić dają jakieś wdzianka i trochę kamień z serca, bo te nasze chyba wolałabym używać i prać już w domu :)

Zapisałam się też już na konsultację anestezjologiczną więc w sobotę robię badania - trzymajcie kciuki za hemoglobinę, bo coś ostatnio słabo się czuję.

Agagusia lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w redlowie 6 lat temu w lipcu I odwiedziny byly tylko na takim korytarzu gdzie dziecko stawialo sie przed szyba a po drugiej stronie byly stoliki dla odwiedzajacych. Jak dziecko spokojne badz spi to mozna bylo wyjsc do kogos I pogadac.
    Ja spedzilam tydzien w szpitalu I nigdy mi sie to nie udalo . Mala zawsze plakala I chciala na rece wiec musialam wracac na sale I ja uspokajac bo na korytarzu nie mozna wyciagac z tego wozeczka.
    Tata codziennie po minutce popatrzyl na mala przez szybe I musialam wracac na alarmie na swoja sale.

Ogolnie pobyt w tym szpitalu OK ale nie mam porownania bo w innym nigdy nie bylam. Opieka tez bardzo dobra.
    A ciecie piekne wykonywal ordynator.

Tylko jak sie chce karmic piersia to trzeba pilnowac bo bez uprzedzenia dokarmiaja mm jak tylko maja okazje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:18

Mooniika
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, co racja to racja! Już się widzę podczas tych upałów nad deską 😅 No way!

Domi kącik cudny, a kocyk bardzo fajny :) Ja mam do szpitala bawełniany z Ikei i w razie czego można go w 90 stopniach uprać, więc chyba będzie spoko.

MDW kciuki za wyniki! Ja mam dla Małego torbę różowych ubranek po siostrzenicy Męża, więc będę słuchała podobnych komentarzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:18

MDW lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kącik śliczny i chmurkowy :) Ja lubię takie konsekwencje w urządzaniu. Nasz pokoik/sypialnia nie jest typowo dziewczynski, ściany szare, meble białe, lampka gwiazdka z Ikea niebieska, trochę dodatków mietowych, różu jest mało. Ja mam konsekwentnie dużo elementów w gwiazdki. Jeszcze nie wstawione łóżeczko, jak wstawię to jakieś foty zrobię. I czekam jeszcze na różowa zasłonę i biała rolete:)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na wizytę. Stresa mam niezłego ale dzisiaj tak się starałam zająć wszystkim żeby nie myśleć za dużo, że już w sumie jestem zmęczona.

Aga chyba nie wyjdzie nasze jutrzejsze spotkanie :/ Mam wizytę na 12:30, a często jest jakiś poślizg, więc pewnie będę wyrobiona 13:30 a ty z tego co pamiętam masz wizytę na 14…?
    Za to wcześniej wydaje mi się trochę bez sensu z ale może się mylę..? Ale bardzo chętnie bym się wybrała na takie spotkanie forumowe.. dziewczyny z Warszawy, co wy na to? I to niedlugo, bo zaraz naprawdę nam się dzieciaczki posypią. Mogę wziąć na siebie organizacje, byle chętne były! :)

Domi a ty chyba ogólnie raczej miałaś nisko swój brzuchol, podobnie zresztą jak ja. Czy to nie ty byłaś? U mnie jest nisko cały czas, ostatnio nieznacznie się uniósł, ale nadal od cycków do dna macicy jest trochę miejsca.

W ogóle tak sobie ostatnio pomyślałam, co wy na to żebyśmy się po porodach przeniosły na FB z grupą? Tam jest na pewno łatwiej dodawać posty i zdjęcia, grupa może być tajna więc i tak nikt nie zobaczy, a myślę że to fajnie mieć także później jakieś takie wsparcie grupowe przy chowaniu tych naszych pociech i chwaleniu się kupami i ząbkami. Co myślicie? Na pewno będę tutaj też wchodzić na sierpniowki, ale z doświadczenia wiem że na FB jest jakoś bardziej user friendly. Pamiętam że z bezplemnikowców na belly przenioslysmy się na fb I to zdało egzamin. Dajcie znać co myślicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:00

Smerfelinka, MDW, Chimera, menka2, Agagusia, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Pierniczkowa, Marcelina85, Anhydra, wiki2, delikatnynietoperz, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby; trzymam kciuki ❤️

Bobby29 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Tylko jak sie chce karmic piersia to trzeba pilnowac bo bez uprzedzenia dokarmiaja mm jak tylko maja okazje
    Dzis byłam na warsztatach i były Panie położne ze szpitala. Mówią ze nie ma takiej opcji zeby bez zgody dokarmiać mm. Co prawda mm maja każde rodzaje wiec to mama decyduje jakie podać i czy podać. Od zeszłego roku działa bank mleka kobiecego w tym szpitalu i wcześniakom i noworodkom chorym podają takie mleko.

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ