X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A w którym tak jest? Moja szwagierka 2 lata temu jak urodziła w Morskim to z dzieckiem wychodziła do sali odwiedzin i w sumie każdy małą brał na ręce.
    Od zeszłego roku juz były takie zwyczaje w redlowie. Kolega nie mogł w zeszłym roku syna na ręce wziąć bo był właśnie w innej sali za szybką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na kolejnych warsztatach dla ciężarnych. Wróciłam z całym pakietem próbek głownie dla mamy. Wygrałam w konkursie książeczkę dla dziecka i w losowaniu zestaw olian dla dziecka 😎
    Mnie jak mały kopie to boli juz na tym etapie.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jutro kupić piłkę! Chociaż nie wiem jak dojadę nawet do lekarza, od wczoraj działają mi tylko parzyste biegi w aucie 🙄 coś mam chyba z tymi parzystymi liczbami... 😜

No i weszłam na stronę Smyka i znowu kupiłabym trochę rzeczy... I w tym tempie komornik zdąży przyjść szybciej niż moje dziecko na świat 😂

Małż opatentował mocowanie lampki chmurki bez wiercenia w ścianie, oficjalnie nie mam już nic do zrobienia w kwestii przygotowań dla Maluszka... "Januszowy" kącik uważam za skończony 😂 Szkoda, że nie dostałam zgody na przyklejanie ramek, półeczek ani innych rzeczy, które miałam w planach. No ale małż twierdzi, że za rok mieszkanie będzie dawno sprzedane a my będziemy się ganiać po domu, żyjąc jego marzeniami, skromny kącik musi mi wystarczyć :)

Pytanie za sto punktów - pakujecie do torby porodowej jakieś przekąski czy odpuszczacie? Miałam plan zabrać nutridrinka, lizaka i jakiegoś batona, ale już sama nie wiem 🙄

Agagusia lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chyba kupię ta piłkę, znalazłam niedrogo na Allegro.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama podziel się linkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam zapakowane do torby takie tubki musy z tapioką i batony zbożowe 😜

Domi_tur lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja juz mam dawno spakowane żarcie, zaczelam od tego pakowanie torby!😁 Mam batony proteinowe, batony musli, zelki i takie fajne wody z Oshee - izotoniki, ale z krotkim dobrym skladem bez syfu

https://www.rossmann.pl/Produkt/Energetyki-i-izotoniki/Oshee-Natural-Sports-Drink-pasteryzowany-napoj-niegazowany-cytryna-granat-750-ml,292561,8424

Dzis z kolei dokupilam do torby dwie saszetki soli do kapieli, bo na 1 sali porodowej na 4 jest wanna w tym szpitalu, w ktorym zamierzam rodzic i ja oczywiscie licze, ze tam wlasnie trafie.

Pilke do cwiczen mam firmy Meteor 55 cm z pompka. Polecam, mam ją dluuuugo, wiele przezyla, a ma sie nadal dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujcie pilki z dolaczona pompka, to naprawde sie przydaje. I nie bierzcie zupelnie najtanszych, bo strasznie szybko ucieka a nich powietrze i trzeba w kolko dopompowywac

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam kilka tubek musow, lizaki, batony orzechowe i batony RAW z Lidla ;) I wezmę jeszcze zgrzewkę wody 0,7 z dzióbkiem. Może dokupię jeszcze jakieś orzechy na po porodzie ;)

Mnie ruchy małej nie bolą, tylko czasami jak jakoś mocno się wypnie ale to raczej rzadko. A jest raczej bardzo ruchliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 17:49

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys możesz mniej bolesnie odczuwać bo jednak masz sporo wód które trochę amortyzują - po to są w sumie :)

Pewnie masz racje, ja mam mnostwo wód, a do tego lozysko na przedniej scianie. Kopniaki odczuwam zupelnie neutralnie, nie mialam tez sytuacji, zeby miec noge dziecięcia np. pod zebrem. Moja ma jedno polozenie od poczatku ciazy i sobie w nim leży - len po ojcu 😀

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie co ja dzisiaj zrobiłam. Zrobiłam sobie pedicure! Sama! I nawet na poziomie takim że da się wyjść bez wstydu, choć może nie idealnie równo. Zresztą, o bez brzucha rzadko kiedy robię idealnie równo 😂😂😂 Wyczyn!

Agagusia, Domi_tur, baileys, Smerfelinka, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Pierniczkowa, menka2, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Pewnie masz racje, ja mam mnostwo wód, a do tego lozysko na przedniej scianie. Kopniaki odczuwam zupelnie neutralnie, nie mialam tez sytuacji, zeby miec noge dziecięcia np. pod zebrem. Moja ma jedno polozenie od poczatku ciazy i sobie w nim leży - len po ojcu 😀

Dokladnie Jak u mnei. Siedzi dupa do podwozia już ponad dwa miesiące, i o ile rusza kończynami i czasami się wypnie tu i ówdzie, to raczej len jest. Mój mówi że to po nim, bo on też na krzesle jak siedzi to może machać rękami i nogami, ale już w innej pozycji to podziękuje..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiedzialam, ze dziecko kosztuje, pozwow alimentacyjnych tez w zyciu troche czytalam i sama pisalam. Ale tutaj fantazja jest... no iscie ulanska 😁 Chyba mnie nie stac na malucha, męża tez raczej na takie sumy nie wydoję, i co teraz robic??? 🙁

PS. I chyba marnie odzywiam corke, bo dzis kupilam maliny na targu za 5,50 zl, a inne dzieci jedza mango po 30 zl za sztuke

ce7a60bfd7eb.jpg
    57f5ae0fe511.jpg

🙈🙈🙈😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:11

Domi_tur, MDW, Smerfelinka, emi2016, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Od zeszłego roku juz były takie zwyczaje w redlowie

Hmm no jestem ciekawa jak w praktyce to wygląda. Z tym, że ojciec za szybą widzi dziecko to mi się nie podoba :/ Redłowo zawsze było najbardziej luzackim szpitalem pod tym względem, że aż dziwne jeśli tak się zmieniło. Muszę się zagłębić w temat, bo jeśli to prawda, to zmieniam szpital 😅

A skąd masz w ogóle takie info?

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam AFI 18 czyli sporo,waga dziecka w 33+4 2530 co dawało 80 centyl.Teraz 35+5 i zakładam,że waga ponad 3kg,brzuch duży tak mówią lekarze i położne jak mnie widzą(ostatnio we wtorek na ktg).Młody kopie konkretnie i bardzo boli.W poprzedniej ciąży rodziłam 36+1 syna podobnej wielkości bo ważył 3120 i jego kopniaki wspominam jako coś przyjemnego.Wód płodowych też sporo i brzuchol duży.Nie wiem od czego to zależy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hmm no jestem ciekawa jak w praktyce to wygląda. Z tym, że ojciec za szybą widzi dziecko to mi się nie podoba :/ Redłowo zawsze było najbardziej luzackim szpitalem pod tym względem, że aż dziwne jeśli tak się zmieniło. Muszę się zagłębić w temat, bo jeśli to prawda, to zmieniam szpital 😅

A skąd masz w ogóle takie info?
    Bezpośrednio od kolegi. I na każdych warsztatach o szpitalach w trojmiescie tak mówili ale osobiście z doświadczenia nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:11

• MDW Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Menka no ale jak teście niespodziewanie zjawią się z torbami i tekstem "niespodzianka przyjechaliśmy na tydzień" to Twój sposób zaprocentuje tylko tym, że np.MDW będzie miała gości na głowie i będzie musiała im usługiwać. Choć generalnie z Tobą się zgadzam :)

Proszę sobie nawet tak nie żartować :p

Ja się czuję ciągle jakbym się czymś zatruła. W nocy nie sypiam, dopiero nad ranem i tak do 11.00. Mam wrażenie, że znowu rozkręca mi się refluks jak w I trymestrze. Co zjem to mi niedobrze. Na pocieszenie przyszła paczka z bebe space :) Samo rozpakowywanie to była przyjemność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:35

Smerfelinka, emi2016, zielonooka7, baileys, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jak wszyscy biorą taką wałówkę to jutro dopakuję torbę... Może jeszcze zapiszę sobie numer do najbliższej pizzerii😂😂😂

Nacha, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, mam ten sam slodki gryzak z BimBla! Jest na pewno wytrzymaly, bo sie machnelam i wrzucilam go na wyparzanie do wrzatku razem ze smoczkami i butelkami i przezyl 😁

MDW lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras jeszcze pytala czy to mozliwe ze brzuch sue nie obniży. Chyba tak -ja nie zauwazylam obniżenia w zadnej ciazy. I o ile w pierwszym porodzie maly byl caly czas wysoko, to teraz od conajmniej 3 tygodni dostaje info ze ‚główka przyparta do płaszczyzny wchodu’ i dziecko juz nisko bardzo. Na izbie ostatnio tez doktorek stwierdził ze szyjka 1,5 cm i palcem dotykał juz główki. A brzuchol wysoko, zaczyna sie praktycznie tam gdzie cycki sue koncza, a juz pisalam chyva ze mam male, wiec zadnego zwisu nie ma:) wczoraj jak kopał u gory to czułam bol na dole jednocześnie - nie wiem czy on tam stanie na glowie na baczność robi czy co??? No i w zadnej ciazy nie zaobserwowałam czopu, dziwne nie?
    Bobby - kciuki za wizyte.

Nacha, Smerfelinka, emi2016, Frida91, Bobby29, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ