Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:A w którym tak jest? Moja szwagierka 2 lata temu jak urodziła w Morskim to z dzieckiem wychodziła do sali odwiedzin i w sumie każdy małą brał na ręce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:02
-
nick nieaktualny
-
Muszę jutro kupić piłkę! Chociaż nie wiem jak dojadę nawet do lekarza, od wczoraj działają mi tylko parzyste biegi w aucie 🙄 coś mam chyba z tymi parzystymi liczbami... 😜
No i weszłam na stronę Smyka i znowu kupiłabym trochę rzeczy... I w tym tempie komornik zdąży przyjść szybciej niż moje dziecko na świat 😂
Małż opatentował mocowanie lampki chmurki bez wiercenia w ścianie, oficjalnie nie mam już nic do zrobienia w kwestii przygotowań dla Maluszka... "Januszowy" kącik uważam za skończony 😂 Szkoda, że nie dostałam zgody na przyklejanie ramek, półeczek ani innych rzeczy, które miałam w planach. No ale małż twierdzi, że za rok mieszkanie będzie dawno sprzedane a my będziemy się ganiać po domu, żyjąc jego marzeniami, skromny kącik musi mi wystarczyć
Pytanie za sto punktów - pakujecie do torby porodowej jakieś przekąski czy odpuszczacie? Miałam plan zabrać nutridrinka, lizaka i jakiegoś batona, ale już sama nie wiem 🙄Agagusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomi, ja juz mam dawno spakowane żarcie, zaczelam od tego pakowanie torby!😁 Mam batony proteinowe, batony musli, zelki i takie fajne wody z Oshee - izotoniki, ale z krotkim dobrym skladem bez syfu
https://www.rossmann.pl/Produkt/Energetyki-i-izotoniki/Oshee-Natural-Sports-Drink-pasteryzowany-napoj-niegazowany-cytryna-granat-750-ml,292561,8424
Dzis z kolei dokupilam do torby dwie saszetki soli do kapieli, bo na 1 sali porodowej na 4 jest wanna w tym szpitalu, w ktorym zamierzam rodzic i ja oczywiscie licze, ze tam wlasnie trafie.
Pilke do cwiczen mam firmy Meteor 55 cm z pompka. Polecam, mam ją dluuuugo, wiele przezyla, a ma sie nadal dobrze
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi ja mam kilka tubek musow, lizaki, batony orzechowe i batony RAW z Lidla I wezmę jeszcze zgrzewkę wody 0,7 z dzióbkiem. Może dokupię jeszcze jakieś orzechy na po porodzie
Mnie ruchy małej nie bolą, tylko czasami jak jakoś mocno się wypnie ale to raczej rzadko. A jest raczej bardzo ruchliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 17:49
Domi_tur lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Baileys możesz mniej bolesnie odczuwać bo jednak masz sporo wód które trochę amortyzują - po to są w sumie
Pewnie masz racje, ja mam mnostwo wód, a do tego lozysko na przedniej scianie. Kopniaki odczuwam zupelnie neutralnie, nie mialam tez sytuacji, zeby miec noge dziecięcia np. pod zebrem. Moja ma jedno polozenie od poczatku ciazy i sobie w nim leży - len po ojcu 😀Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie uwierzycie co ja dzisiaj zrobiłam. Zrobiłam sobie pedicure! Sama! I nawet na poziomie takim że da się wyjść bez wstydu, choć może nie idealnie równo. Zresztą, o bez brzucha rzadko kiedy robię idealnie równo 😂😂😂 Wyczyn!
Agagusia, Domi_tur, baileys, Smerfelinka, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Pierniczkowa, menka2, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Pewnie masz racje, ja mam mnostwo wód, a do tego lozysko na przedniej scianie. Kopniaki odczuwam zupelnie neutralnie, nie mialam tez sytuacji, zeby miec noge dziecięcia np. pod zebrem. Moja ma jedno polozenie od poczatku ciazy i sobie w nim leży - len po ojcu 😀
Dokladnie Jak u mnei. Siedzi dupa do podwozia już ponad dwa miesiące, i o ile rusza kończynami i czasami się wypnie tu i ówdzie, to raczej len jest. Mój mówi że to po nim, bo on też na krzesle jak siedzi to może machać rękami i nogami, ale już w innej pozycji to podziękuje..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja wiedzialam, ze dziecko kosztuje, pozwow alimentacyjnych tez w zyciu troche czytalam i sama pisalam. Ale tutaj fantazja jest... no iscie ulanska 😁 Chyba mnie nie stac na malucha, męża tez raczej na takie sumy nie wydoję, i co teraz robic??? 🙁
PS. I chyba marnie odzywiam corke, bo dzis kupilam maliny na targu za 5,50 zl, a inne dzieci jedza mango po 30 zl za sztuke
🙈🙈🙈😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:11
Domi_tur, MDW, Smerfelinka, emi2016, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:Od zeszłego roku juz były takie zwyczaje w redlowie
Hmm no jestem ciekawa jak w praktyce to wygląda. Z tym, że ojciec za szybą widzi dziecko to mi się nie podoba Redłowo zawsze było najbardziej luzackim szpitalem pod tym względem, że aż dziwne jeśli tak się zmieniło. Muszę się zagłębić w temat, bo jeśli to prawda, to zmieniam szpital 😅
A skąd masz w ogóle takie info? -
Mam AFI 18 czyli sporo,waga dziecka w 33+4 2530 co dawało 80 centyl.Teraz 35+5 i zakładam,że waga ponad 3kg,brzuch duży tak mówią lekarze i położne jak mnie widzą(ostatnio we wtorek na ktg).Młody kopie konkretnie i bardzo boli.W poprzedniej ciąży rodziłam 36+1 syna podobnej wielkości bo ważył 3120 i jego kopniaki wspominam jako coś przyjemnego.Wód płodowych też sporo i brzuchol duży.Nie wiem od czego to zależy.
-
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Hmm no jestem ciekawa jak w praktyce to wygląda. Z tym, że ojciec za szybą widzi dziecko to mi się nie podoba Redłowo zawsze było najbardziej luzackim szpitalem pod tym względem, że aż dziwne jeśli tak się zmieniło. Muszę się zagłębić w temat, bo jeśli to prawda, to zmieniam szpital 😅
A skąd masz w ogóle takie info?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:11
-
Kalija wrote:Menka no ale jak teście niespodziewanie zjawią się z torbami i tekstem "niespodzianka przyjechaliśmy na tydzień" to Twój sposób zaprocentuje tylko tym, że np.MDW będzie miała gości na głowie i będzie musiała im usługiwać. Choć generalnie z Tobą się zgadzam
Proszę sobie nawet tak nie żartować :p
Ja się czuję ciągle jakbym się czymś zatruła. W nocy nie sypiam, dopiero nad ranem i tak do 11.00. Mam wrażenie, że znowu rozkręca mi się refluks jak w I trymestrze. Co zjem to mi niedobrze. Na pocieszenie przyszła paczka z bebe space Samo rozpakowywanie to była przyjemność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:35
Smerfelinka, emi2016, zielonooka7, baileys, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualny
-
Ktoras jeszcze pytala czy to mozliwe ze brzuch sue nie obniży. Chyba tak -ja nie zauwazylam obniżenia w zadnej ciazy. I o ile w pierwszym porodzie maly byl caly czas wysoko, to teraz od conajmniej 3 tygodni dostaje info ze ‚główka przyparta do płaszczyzny wchodu’ i dziecko juz nisko bardzo. Na izbie ostatnio tez doktorek stwierdził ze szyjka 1,5 cm i palcem dotykał juz główki. A brzuchol wysoko, zaczyna sie praktycznie tam gdzie cycki sue koncza, a juz pisalam chyva ze mam male, wiec zadnego zwisu nie ma:) wczoraj jak kopał u gory to czułam bol na dole jednocześnie - nie wiem czy on tam stanie na glowie na baczność robi czy co??? No i w zadnej ciazy nie zaobserwowałam czopu, dziwne nie?
Bobby - kciuki za wizyte.Nacha, Smerfelinka, emi2016, Frida91, Bobby29, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm