X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby wspaniałe!

Planowałam staniki sportowe, ale akurat zastanawiałam się czy po prostu nadadzą się do karmienia ? :)

Frida super sweterek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:05

Bobby29 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Bobby super, że Malutka tak ładnie rośnie! Trochę nas nastraszyły te nasze liliputki ale na szczęście teraz wszystko idzie dobrze :) Moja w 35+0 miała 2300 więc znowu idą prawie łeb w łeb :D
    Szkoda z tym cc, chociaż nie wiem jakie Ty miałaś podejście i co byś wolała :)

To prawda! Ja generalnie wolałabym rodzić naturalnie, ale nie jestem jakoś mocno zafiksowana nad sn, więc jak będzie CC to będzie. Mam dwie koleżanki które bardzo były zafiksowane na porodach sn, mimo wyraźnych wskazań do CC, i niestety obydwie miały pewne komplikacje. Tutaj mówię o wyraźnych wskazaniach do cc, a nie jakimś tam wyborze dla wyboru. W każdym bądź razie, położenie dupne to wskazanie do CC, więc nie będę rozpaczać, widocznie tak miało być!

Frida91, emi2016, wiki2 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby no tak, też bym się nie podjęła chyba rodzic posladkowo dziecka. Najważniejsze żeby Malutka zdrowo przyszła na świat i bezpiecznie dla was obu :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spotkania forumowego to zrobię na Google sheets formularz żeby się wpisywać - jutro ogarnę i zobaczymy jak większości podpasuje i tak umowimy. Z grupą na FB zrobię podobnie, każda chętna będzie mogła wyedytowac i się wpisać z imienia i nazwiska czy tam pseudonimu pod jakim występuje na fb :)

Aha, co do spotkania jeszcze. Jeżeli by się udało, to samo w sobie było by super, a może jeszcze by się udało ściągnąć doradcę od chustonoszenia? W sensie jakby była chęć w narodzie, to to zawsze taniej wychodzi jak się podzielić koszty, a wiem że teraz dużo dziewczyn jest zainteresowana motaniem więc taka luźna myśl - nie będę forsować tego pomysłu bo wiem że nie każdemu będzie pasować ale rzucam w eter :)

Agagusia, Anhydra, Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby super wieści, tak trzymaj 💪

Czy są tu jeszcze jakieś osoby co nie mają konta na fb? Czy zostanę tu sama 😅

Frida, ja też gratuluję! Ile dziergałaś ten sweterek ?

Ja dziś byłam na warsztatach "Bezpieczny maluch" kto nie był to polecam!

dqprgu1royghdo7j.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby malutka 🏋🏻‍♀️. Zobaczysz ona specjalnie chce żebyś miała cc bo inaczej razem ze sztangą jej nie wyciągną 🤷🏻‍♀️. A tak to super wieści 😍😍😍. U mnie tez najprawdopodobniej cc - no trudno, nic nie zrobimy :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Kalija nikt nie ucieknie stąd za szybko, nie martw się :) wydaje mi się że to dopiero na po porodach zaplanujemy żeby nikt się nie poczuł pokrzywdzony. A może rozważasz założenie fejkowego konta tylko dla naszej grupy? :)

Kalija lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam właśnie skontaktować się z tą położną, wysłała mi sms że dziś na porodówce dwa razy więcej pacjentek niż łóżek 😲 i właśnie odechciało mi się szybciej rodzić, nie dość że auto jeździ na parzystych biegach to jeszcze mogłabym w nim urodzić bo nie miałabym miejsca na korytarzu 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby super że mała tak podrosła. Co do grupy na FB jestem bardzo za.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Ok.tygodnia mi to zajęło, codziennie po trochu :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:

Ja nie mam konta na fb i jakoś nie spieszy mi się z założeniem.Nie odpowiada mi ich polityka prywatności.

Kalija lubi tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie ma się czym specjalnie chwalić, taki zwyklaczek :)
    3979a2a6a2d1.jpg

Ale pokażę Wam Januszowy kocyk z Biedry za 9 zł, kupiony z myślą o szpitalu, żeby nie było żal go ewentualnie zutylizować lub zostawić 😂

6d1b1f3a1f43.jpg

Co do przekąsek to najchętniej wzięłabym arbuza i śmietankowe Śnieżynki ale to chyba nie przejdzie :p
    Super Ci te chmurki wyszły! :)
    Mamy ten sam kocyk z biedry, mały dostał od babci na dzień dziecka. Stoi u nas w łóżeczku i jak dla mnie jest przesłodki :P
    Dobra, a teraz się pochwal skąd masz takie piękne przescieradelko? :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, super wieści z Mozarellą, bardzo się cieszę!:)
    Frida, dziś w Smyku oglądałam podobne sweterki, na wyprzedaży najtańsze były po 25-30 zł (a pewnie koło wełny nawet nie stały). Więc weź rób to zawodowo, będziesz opływać w hajs :D

Ja mam konto na FB, ale nie jestem specjalnie aktywna, nie wrzucam nic i udzielam się raczej tylko na grupach motoryzacyjnych i związanych z pracą. Ale zastanowię się jeszcze :)
    Fajnie macie z tym spotkaniem! Żebym nie mieszkała na zadupiu, to bym chętnie przyszła. Do tej pory dość często bywałam w Wawie, ale kurczę teraz na końcówce ciąży to raczej nie da rady

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby super! :) niech mała rośnie w siłę!

Emi jak przygotowujecie Łucję na pojawienie się brata? My mówimy Izuni że braciszek jest w brzuszku, kupiłam jedną książeczkę, jutro odbieram kicie kocię i mądrą mysz, bo ona lubi książeczki ale nie wiem czy to wystarczy :( sama z siebie się przytula do brzucha, głaszcze go i mówi "cacy" ale nie wiem na ile rozumie że coś się niebawem może zmienić

Kto jeszcze karmi piersią? Natty, czy to Ty? Jak planujesz rozwiązać karmienie w szpitalu? Chodzi mi o starszą, moja nigdy nie zostawała beze mnie na noc, co prawda obecnie pije tylko nad ranem, czasem w ciągu dnia poprosi ale rzadko, a teraz nie dość że mama zniknie to jeszcze i mleko :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zaczęłam przeglądać Netflixa za jakims nowym filmem i skończyło się tak, że po raz setny włączyłam Mój przyjaciel Hachiko. I znów ryczę jak bóbr jak ten pieseł tak siedzi na tym dworcu i czeka na pana 🙈

Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Bobby super! :) niech mała rośnie w siłę!

Emi jak przygotowujecie Łucję na pojawienie się brata? My mówimy Izuni że braciszek jest w brzuszku, kupiłam jedną książeczkę, jutro odbieram kicie kocię i mądrą mysz, bo ona lubi książeczki ale nie wiem czy to wystarczy :( sama z siebie się przytula do brzucha, głaszcze go i mówi "cacy" ale nie wiem na ile rozumie że coś się niebawem może zmienić

Kto jeszcze karmi piersią? Natty, czy to Ty? Jak planujesz rozwiązać karmienie w szpitalu? Chodzi mi o starszą, moja nigdy nie zostawała beze mnie na noc, co prawda obecnie pije tylko nad ranem, czasem w ciągu dnia poprosi ale rzadko, a teraz nie dość że mama zniknie to jeszcze i mleko :(
    Nie wiem jak to będzie...idziemy na żywioł. Na razie tłumaczę ze za.chwilke mama pojedzie do szpitala i bedzie spala z tata i nie będzie cycow. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Teraz cyca wieczorem i czasami rano.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i to beda tylko 3 dni w szpitalu i Tosia jakoś sobie poradzi. W sumie nie ma innego.wyjscia niestety.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ten mój to 100% wełna Merino. Wydałam z 50zl na samą wloczke więc żeby to się opłacało sprzedawać to nie wiem czy za taką cenę ktoś by to kupił :D Tak to niestety jest z rękodziełem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie ma się czym specjalnie chwalić, taki zwyklaczek :)
    3979a2a6a2d1.jpg

Ale pokażę Wam Januszowy kocyk z Biedry za 9 zł, kupiony z myślą o szpitalu, żeby nie było żal go ewentualnie zutylizować lub zostawić 😂

6d1b1f3a1f43.jpg

Sama bym brała ten januszowy kocyk gdybym spotkała w 🐞 🙈

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - kącik mi sie baaardzo fiboda, lubie motyw w chmurki, sama sie nad nim zastanawiałam, sle jsk zobaczyłam ta tapetę w balony to przepadlam😁
    Ka sie melduje o tej nieludzkiej porze z mocnym cmieniem okresowym. Wizytuje o 14:15 i potem o 15 ktg (wiem, beznadziejnie ze po wizycie, ale polozna robi od 15 i potem wpadnie do doktorka skonsultować).
    Bobby - gratki dla Was! My mielismy w 35t0d 2380 i info ze Ok, a mam chlopca co tez ma znaczenie w centylach. Ja cc na Zelaznej wspominam jako porod idealny na wtedy (chcialam cc), wszystko bylo super, opieka, jedzenie jak w prywatnej klinice. Baaardzo polecam obecność ojca przy cięciu - trzymał mnie ciagle za reke, a potem razem ryczelismy jak mi małego na klatę dali - powiedz ze chce od razu kangurowac. Ew przemysł prywatna sale gdyby Cie z pooperacyjnej na wieczor wypuszczali - tata moze tam z Wami nocować. U mnie miejsc nie bylo - ale na położnictwie tez, wiec zostałam tam do rana i dobrze, bo wtedy masz 1 polozna tylko dla Was na 3 dziewczyny -jest przy Was caly czas, nigdzie dzwonić nie trzeba. Maluszki oczywiscie tez ciagle z mama.
    Ja tez nie facebokowa - mam konto na panienskie nazwisko ze zdjęciem z pierwszego roku studniow🤣 i nie umiem tego sierota zmienic. W sumie aktywowałam to ‚martwe’ konto tylko zeby moc czytać grupę Naturalnie po cesarce i cos tam działam po omacku. Ale sie doszkole jak sie przeniesiemy.
    Z dostępności w Wawie to tez do 16 spoko, pozniej tez dalabym rade. Ew z chlopakami moge przyjsc. W czwartek rano za tydzien i potem wtorek popoludniu mam wizyty, reszta Ok. W sumie te dni tez mi pasuja - przynajmniej bede juz w Wawie, choc fla mnie dojazd to nie problem, pol godziny i jestem.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ