X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A to może i mi tknął tylko nie poczułam? :P

Nie przyglądałam się podczas pobrania, ale na wyniku mam napisane, że tylko z pochwy :/ no nic jadę to zapytam. Pierwszy raz jadę podmiejskim autobusem do tej przychodni, nie wiem nawet gdzie zatrzymuje się autobus 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ooo u nas auto idzie do mechanika 18.07. Dostałam zakaz rodzenia do 20.07 😂😎
    Ciagle rozkminiam kiedy sie zacznie akcja, jak to bedzie. Jakie będą oznaki. Ja nawet nie wiem jak sie skurcze objawiają 🤦‍♀️ Ostatnio wieczorem mam mega napiety brzuch zwłaszcza u góry ale to nie łapie tak zeby wyczuć ze to jakis skurcz i trzyma długo parenascie minut. Na dole brzuch mnie z kolei ciągnie juz cały czas 🤔

Mi lekarz pobrał GBS z 2 lokalizacji od razu :p (na 2 patyczki)

To jest taki ból jak na bolesny okres i z czasem przybiera na sile. Ja do 3 cm miałam tylko takie ćmienie a potem przeszło w skurcze trwające chwilę i odpuszczalo i tak w regularnych odstępach czasu ;) nie wiem jak bolą krzyżowe - całe szczęście! - ale tak może jakaś inna dziewczyna opisze

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobierane i tu i tu, ale tylko po zewnątrz. Patyczka mi nikt tam nie wkładał. Teoretycznie nie ma obowiązku z dwóch miejsc, nie udowodniono większej wiarygodności.

Co do ćmienia okresowego to od nocy też tak mam. Dwie godziny krążyłam po domu. Rano też czułam. Jakieś dziwne to jest..

Z dłońmi ma`m podobnie, myślałam, że tylko ja tak mam. ;-)

Bobby ciszę się że malutka nadrabia :-)

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja miałam pobierane i tu i tu, ale tylko po zewnątrz. Patyczka mi nikt tam nie wkładał. Teoretycznie nie ma obowiązku z dwóch miejsc, nie udowodniono większej wiarygodności.

Co do ćmienia okresowego to od nocy też tak mam. Dwie godziny krążyłam po domu. Rano też czułam. Jakieś dziwne to jest..

Z dłońmi ma`m podobnie, myślałam, że tylko ja tak mam. ;-)

Bobby ciszę się że malutka nadrabia :-)

Właśnie mnie nad ranem często łapało - trwało to z tydzień co noc, myślałam że to może przepowiadające albo macica się rozciąga... Ale bolało dość mocno skoro nie mogłam spać i szłam po no spę.... Kilka dni później na wizycie nie miałam już szyjki i rozwarcie miało 1 cm. Kolejny tydzień później było 2 cm. Więc bez szału szło ale jednak ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 33tc miałam podejrzenie infekcji i lekarka pobrała mi wymaz (chyba z szyjki), wynik był ujemny a lekarka powiedziała, że to też był ten GBS.

Teraz czytam, że GBS pobiera się między 35 a 37 tc , nie wcześniej, z 2 lokalizacji. No rece mi opadają przy tej lekarce :/ zbliża się termin porodu i nie chce z nią dyskutować chyba pobiore wymaz sama bo ponoć można🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 11:08

dqprgu1royghdo7j.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam, bo też miałam tylko z pochwy. Pytałam o to parę znajomych i też miały tylko z jednego miejsca. A piszą że trzeba niby tu i tu, więc już nie wiem. Daj znać jak się dowiesz ;)

Ja miałam tylko z pochwy i wyszedł dodatni, czyli chyba nie trzeba tu i tu pobierać ;)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ - mówimy Łucji że będzie miała braciszka. Pytam gdzie jest dzidziuś i ona wtedy pokazuje na brzuch i mnie po nim głaszcze. Mamy książeczkę Kicia Kocia ma braciszka Nunusia, ale to tylko książeczka. Wydaje mi się że ona niewiele z tego rozumie i szkoła życia będzie dopiero po porodzie. Chociaż może jej nie doceniam, bo już nie raz tak bywało że wydawało mi się że ona czegoś nie rozumie a potem okazywało się że jest inaczej - zwyczajnie nas ignorowała.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najwyżej zapytam mojego lekarza na następnej wizycie o ten wymaz. Ale to dopiero prawie za 2 tygodnie.
    Zaczynam od dziś pić liść maliny :) Na razie nie chcę nic przyspieszać ale liczę że zadziała pod względem lzejszego i szybszego porodu ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    No ja właśnie wręcz myślałam żeby odmówić pobrania bo wtedy traktują jakby się miało dodatniego 😁. W pierwszej ciąży miałam dodatni i teraz juz się oczywiście martwię co będzie jak mi ujemny wyjdzie 🙈

No właśnie mi tak teraz wyszlo...z tym, ze w ogole wynik wg mnie nie do konca miarodajny, bo kilka dni wcześniej bralam antybiotyk na gardlo. Ale jak kiedys mialas, a teraz nie to po co Cie maja dodatkowo faszerowac?
    Z tym, ze u mnie najprawdopodobniej cc, wiec i tak tego antybiotyku nie dostane. Wlasciwie nie wiem po co to badanie robilam 🤔

3jgx3e3kie55f15r.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mam nadzieję, że jakaś część was tu zostanie jednak, bo mimo, że facebooka mam to mało użytkuję.

Frida piękny sweterek :) sama planuję coś udziergac dla obu córek o ile czas pozwoli ;) póki co wieczorami dziergam chustę dla siebie, ale ja to początkujący samouk to może mi czasu braknąć do porodu, żeby skończyć 😄

Domi bardzo ładny kącik dla Szymona :) i pomysł z chmurami super :)

Myślę, że skurczów właściwych nie przeoczycie :D bynajmniej ja tak miałam, że bałam sie, że nie poznam, że poród się zaczyna, ale jak dostałam pierwsze skurcze to wiedziałam, że to to :)

U mnie w szpitalu ojciec dziecka może być cały czas plus spać z nami, rodzeństwo może być cały dzień a dziadkowie mają wyznaczone chyba 2 godziny na odwiedziny. Nie zdziwię się jak teściowie będą od razu po narodzinach próbowali wejść na salę. Ba! Moja teściowa to nawet mówiła, że może być ze mną przy porodzie jak chce 😂 Mam nadzieję, że jednak zostaną w domu z córką a nie będą tam siedzieć z nią i czekać.

A tak w ogóle wy już macie tak ładnie wszystko przygotowane a ja dalej w lesie 🙈 jak już się wzięłam za pranie to piorę i piorę i końca nie widać. Ubranka już do rozmiaru 68 wyprane, ale za to pokrowiec fotelika, mata, kokon, chusty... No ciągle coś dochodzi i tak tylko piorę w kółko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 11:27

Frida91, plinka89 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pobytu ojca dziecka w szpitalu po porodzie, ja nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej. nie wiem może jestem dziwna ale po porodzie potrzebowałam wsparcia i to było cudowne gdy mąż siedział przy mnie po wszystkim i trzymał mnie za rękę. duże znaczenie miało to że nie widziałam dziecka a on był na wcześniakach zrobił zdjęcia opowiadał mi o niej pokazywał ją i ja leżałam plakalam bo nie było jej przy mnie. Poza tym pomagał mi, podawał różne rzeczy, pomagał się obrócić, odświeżyć itd. a jak już mała została przeniesiona do mnie z wcześniaków pomagał mi przy niej, pomagał z przystawianiem do piersi z dokarmianiem ogólnie o niesamowitym wsparciem. Druga sprawa że mogliśmy sobie na to pozwolić bo akurat była mało porodów i na 4 osobowej sali byłam sama, a potem doszła koleżanka z traktu porodowego na którym spędziłiśmy razem 3 tygodnie.

Sam fakt tego że ojciec dziecka może zobaczyć je tylko przez szybę jest dla mnie nie ludzki. Bakterie które bytują na rodzicach dziecka co lepsze niż te szpitalne, poza tym takie praktyki oglądania dziecka przez szybę są rodem z PRLu. Jak ma się do tego fundacja rodzić po ludzku ?

Frida - piękny sweterek😍

Bobby cieszę się że Mozzarella tak ładnie przybrała na wadze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 11:29

Frida91, wiki2, Agagusia, plinka89 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już wyobraźnia pracuje.. właśnie przeczytałam, że skurcze rozpoczynające poród mogą być podobne do bólów okresowych.. a dalej co jakiś czas wraca to.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mi już wyobraźnia pracuje.. właśnie przeczytałam, że skurcze rozpoczynające poród mogą być podobne do bólów okresowych.. a dalej co jakiś czas wraca to.

Kto wie ? Może coś się kroi ? 😁
    Mocno czujesz te skurcze ? W jakich odstępach czasu są ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 11:34

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj od rana dość mocne bóle okresowe, a na ktg skurcze płaskie jak mój dekolt przed ciążą 🙄 nie kumam tego badania. Mały dostał czkawki, zapis jego tętna coś świrował, zaraz zobaczymy co powie lekarz.
    Na ktg chyba nie zapisują się wszystkie skurcze?!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GBS pobierała tylko z jednej lokalizacji :P może dlatego że będzie cesarka.
    Jeszcze tylko 3 dni w domu, mam poogarniać pokój małej ale jakoś nie mogę się zabrać. Spojenie mnie zabija, chodzę jak kaczka.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam, bo też miałam tylko z pochwy. Pytałam o to parę znajomych i też miały tylko z jednego miejsca. A piszą że trzeba niby tu i tu, więc już nie wiem. Daj znać jak się dowiesz ;)

Ja we wtorek miałam pobierany z dwóch miejsc, ale 1 patyczkiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 12:24

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja mam dzisiaj od rana dość mocne bóle okresowe, a na ktg skurcze płaskie jak mój dekolt przed ciążą 🙄 nie kumam tego badania. Mały dostał czkawki, zapis jego tętna coś świrował, zaraz zobaczymy co powie lekarz.
    Na ktg chyba nie zapisują się wszystkie skurcze?!

Domi ja w porodzie miałam tylko bóle krzyżowe, takie jak na okres właśnie i one w ogóle mi się nie pisały na ktg. Polozna mi powiedziała, ze wg ktg to ja nie rodzę 😅. A rodziłam jak cholera 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że jeszcze w poniedziałek się wybiorę do netto, bo świetnie mi będzie na fotelu wyglądała taka poduszka:

8dee2bcd19faff88med.jpg
    😁😁😁

Sylvka lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym porodzie mieliśmy z mezem sale rodzinna i uważam ze to super sprawa. Mąż był ze mną prawie cały czas, nawet w nocy. Nie wiem jakbym sobie bez niego poradziła.
    Teraz będę leżeć na normalnej bo mąż na 16 musi wracać do Julka wiec nie chciałabym być zupełnie sama. Trochę się martwię jak sobie poradzę, ale to już drugi raz wiec może będzie łatwiej, oby!

plinka89 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie dołączę do grupy na fb, będzie wygodniej dodawać zdjęcia. Tutaj też będę zaglądać :)

Frida, super ten sweterek, uwielbiam wełnę merino, ja kupiłam dla Małej 2 bodziaki z takiej wełny.

Mi pobierali gbs z dwóch lokalizacji. Przy cc podają antybiotyk tylko w razie odejścia wód płodowych.

Frida91 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ