Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylvka wrote:Mój też stwierdził, że wszelkie literki gwiazki, białe meble itd to moje widzimi się, ale teraz nawet nie protestuje i wszystko co zamawiam mu się podoba 😀 Sama jestem w szoku, wczoraj dorwaliśmy w Biedrze januszowe ramki miętową i szarą za piątaka 😀 i o dziwo nie protestował, ani nie skomentował. Wręcz zapytał grzecznie czy chce je sobie wziąźć..zresztą za 4,99 to umówmy się a kolorystycznie idealne!
Nawet wypalił wczoraj, że namaluje sowe na gałęzi w kąciku albo misia 🙈
Mój do końca walczył,żebym nawet pół chmurki nie namalowała 😂 a jak już wyraził zgodę to tylko na taki wzór jak jest, choć ja chciałam całkiem co innego. No i żadnych półek, ramek ani nic, "przecież sypialnia dopiero malowana! A zaraz sprzedamy mieszkanie" 😂😂😂 poddałam się więc, nie mam parcia na wymyślny kącik, jak będę miała pokój dla Maluszka to zrobię go jak należySylvka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylvka wrote:Mój też stwierdził, że wszelkie literki gwiazki, białe meble itd to moje widzimi się, ale teraz nawet nie protestuje i wszystko co zamawiam mu się podoba 😀 Sama jestem w szoku, wczoraj dorwaliśmy w Biedrze januszowe ramki miętową i szarą za piątaka 😀 i o dziwo nie protestował, ani nie skomentował. Wręcz zapytał grzecznie czy chce je sobie wziąźć..zresztą za 4,99 to umówmy się a kolorystycznie idealne!
Nawet wypalił wczoraj, że namaluje sowe na gałęzi w kąciku albo misia 🙈
To kuj zelazo poki gorące!😀 Jeśli chodzi o sowe na gałęzi, to w ramach inspiracji podrzucam Ci tę - jest śliczna!
https://yokodesign.pl/naklejka-galaz-z-sowa-dk316,id1887.html
Miałam ją juz w koszyku, ale ostatecznie kliknelam jelonki.
Ja półki mam wszędzie na ścianach w mieszkaniu, bo mam tone książek, ktore gdzies trzeba poustawiac. Nad łóżkiem Młodej tez bedzie półka na jej książki. W ogole PRZEZ TOWARZYSZKE MDW zrobilam wczoraj zamowienie w Empiku, bo zaintrygowala mnie ta ksiazeczka dla malucha Gra Luster. A przy okazji wzielam całą serie Opowieści z Narnii, nie wiem po co, bo Młoda pewnie to przeczyta za 10 lat, ale była dobra cena, a to piekna baśń... 🙈😀
Niebieska Gwiazda, dzięki! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 13:59
Bobby29, Limerikowo, Sylvka, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:No mi przy naglej tez. Tzn podawali przed cc przy sn.
Natomiast zastanawiam sie, bo na ostatniej wizycie lekarz mowil, ze jak na sztywno robimy to nie dajemy. Wydaje mi sie to logiczne, bo przeciez dziecko nie ma wtedy kontaktu z ta bakteria.
Może to zależy od szpitala,lekarza?W wypisie mam,że podano.Wtedy też miałam wysoki poziom leukocytów 26tyś.Nikt nie wiedział co mi było może się asekurowali.Dopiero po porodzie okazało się,że taki mój urok.Z drugiej strony obecnie też będę mieć raczej cc i ten sam lekarz skłania się do cesarki na zimno a wyniki gbs już mam.To po co bym robiła jak antybiotyk zbędny.Zdaje się na mojego lekarza bo mam do niego zaufanie. -
Kalija wrote:Ja w 33tc miałam podejrzenie infekcji i lekarka pobrała mi wymaz (chyba z szyjki), wynik był ujemny a lekarka powiedziała, że to też był ten GBS.
Teraz czytam, że GBS pobiera się między 35 a 37 tc , nie wcześniej, z 2 lokalizacji. No rece mi opadają przy tej lekarce zbliża się termin porodu i nie chce z nią dyskutować chyba pobiore wymaz sama bo ponoć można🤔
tak jak piszesz lepiej miec gbs zrobiony
w Poz na Polna bez waznego wyniku podobno nie przyjmuja do porodu planowanego
moja bratowa w Irl nie miala gbs bo tam nie robia, maly po porodzie z goraczka i zapalenoem pluc byl 10dni w inkubatorze na antybiptyku
wyszedl ze szpitala i za tydz kolejny antybiotyk tym razem w plynie bo nie jadl a buzia cała w plesniawkach plus alergia na 1y antybiotyk w postaci wysypkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:09
-
Ja jakoś nie mam parcia na urządzanie kącika dla maluszka.Musi być łóżeczko i wszystkie potrzebne rzeczy pod ręką.Jutro przyjadą teściowie i teść z mężem będą meble przestawiać.
Moi teściowie są trochę dziwni bez zaproszenia się nie pojawią chyba,że mają pilną sprawę to zapowiadają się kilka dni wcześniej.Sami z siebie też nic nie zaproponują i o każdą pierdołe trzeba ich prosić.Ja prosić nawet jak potrzebuje(choć to rzadko) nie lubię.Więc żyjemy jak żyjemy.Zupełnie inne podejście mają do córki i jej dzieci.Wszystko dla niej.Moi teściowie mają po prostu inne wnuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:11
-
nick nieaktualnySmutnamiss jak sytuacja u Ciebie?
Piękne macie te kąciki dla maluchów😍
Frida piękny sweterek.
Bobby gratuluje przurostow.
Domi to teraz masz wizyty raz w tyg? Ja mam dopiero za tydzień w czwartek. Obym dotrwala bo wtedy mam poznać wynik gna.
Mi też pobierał z dwóch miejsc i niestety czułam to 😉Bobby29, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde właśnie się dowiedziałam że moja siostrzenica urodziła 2 tyg przed terminem i 5 dni przed planowaną cesarką ;P
A to moja aktualizacja brzuchowa z wczorajszych warsztatów
baileys, Frida91, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Misi@, wiki2, Chimera, AnaKwiat, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Sylvka, emi2016, MDW, Pierniczkowa, E_linka2, plinka89, OlaWi, Marcelina85, Mary Magdalena, menka2, Kalija, trzydziecha, Agagusia, Malinka7, Smerfelinka, werni, Vampire lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Naprawdę? 😁 wyrodna matka ze mnie , muszę umówić się na KTG zaraz
Kalija, żarty żartami, ale Ci powiem że moj lekarz prowadzący tez pierwsze ktg przewidział na 35+5 dopiero, ale jak w tym tygodniu sobie sama na własną rękę zrobiłam i mu wysłałam, to jednak sie czegos dopatrzyl i kazal pilnie powtórzyć. Więc czasem może warto wcześniej zrobić? -
Heloł joł dziewczyny. Wróciłam od mojej lekarki. Ona małą wymierzyla dziś na mniejszą, ledwo dwa kilo, w sumie koło 1950 a jeden pomiar nawet jeszcze mniejszy. Ale powiedziała że mam się nie przejmować tym bo przyrost ma dobry od ostatniej wizyty a to znaczy że żadnego IUGR nie ma, tylko że jest mniejsza. Ja już i tak do porodu będę się zastanawiac czy to nie efekt jakichś nieprawidłowości, no ale taki już urok ciąży chyba.. Już może się skupie na pomiarze Kajdy, był zdecydowanie korzystniejszy wód też dzis miałam jakoś mało ale podobno mala sie napila I zaraz wysika i będzie ok, wczoraj było 10 z kawałkiem czyli moja norma (zazwyczaj miałam koło 11).
Szyjka nadal długa i trzyma.
Za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy pobranie gbs i będzie już potwierdzony termin CC. Jakoś w okolicach święta czyli 15.08. mam nadzieję że się małej nie pospieszy bo wolałabym żeby jak najdłużej posiedziala. Ale nie wiem, może się mylę, może lepiej jak się akcja zacznie..
W sumie to nic nie ogarnęłam z tych pytań które chciałam zadać, zarówno o cesarkę jak i o to badanie kliniczne. No i o ktg też nie zapytalam. Moja lekarka nic nie mowila do tej pory na żadnej wizycie. ech, głowa nie ta
W ogóle jestem dziś jakoś mega zmęczona, słabo spałam i stres okolowizytowy. A przydało by się trochę ogarnąć chałupę i kontynuować ogarnianie grajdolka Mozzarelli. Może trochę później mi przyjdzie wena..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:31
Vampire lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, ale wam zazdroszczę tych kącików i pokoikow, piękne są. My będziemy mieć tylko łóżeczko wstawione do sypialni i tyle. Mój nie pozwala mi tam nic więcej działać, bo twierdzi, że za pół roku przeniesiemy młodego do pokoju brata, a sypialnię znowu będzie trzeba robic, jeśli tam coś ponaklejam (rok temu mieliśmy generalny remont). Taki już jest, praktyczny do bólu. Najlepiej by jeden remont na całe życie robił
Haha to zupełnie jak mój, ja się na ten pokoik już swoje naczekałam (10 lat w wynajmowanych mieszkaniach, bez remontu, nic nie mogłam mieć jak chciałam). Właśnie dlatego tak się jaram"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Uwaga, wrzucam Wam mój kącik dla dziecka. Tylko niech Wam oczy nie pękną 😁.
Nie sposób przeoczyć dziur w ścianie po półce, które mąż łata już dobry rok 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 14:31
Bobby29, wiki2, Chimera, Domi_tur, Nacha, Pierniczkowa, Marcelina85, Mary Magdalena, Misi@, Smerfelinka, Applejoy, Malinka7 lubią tę wiadomość
[/url] -
Właśnie smutnamiss jak tam u ciebie się sprawy mają? Daj znać!
emi2016 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Misi@ wrote:Smutnamiss jak sytuacja u Ciebie?
Piękne macie te kąciki dla maluchów😍
Frida piękny sweterek.
Bobby gratuluje przurostow.
Domi to teraz masz wizyty raz w tyg? Ja mam dopiero za tydzień w czwartek. Obym dotrwala bo wtedy mam poznać wynik gna.
Mi też pobierał z dwóch miejsc i niestety czułam to 😉
Moja prowadząca z luxmedu chciała mnie widzieć za 3 tygodnie, czyli idę do niej za tydzień. A ten na nfz kazał co tydzień robić ktg i przychodzić na badanieMisi@ lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:
Najbardziej mi się podobają dekoracje ścienne, daję dyszkę za gust i dyszkę za całość stylizacji 🤩😋Bobby29, MDW, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Bobby te pomiary to widać są o kant dupy A przy porodzie wyjdzie zupełnie coś jeszcze innego.
Nam na szkole rodzenia położne mówiły że w razie cc zdecydowanie korzystniej dla dziecka jak już akcja się zacznie niż tak Na zimno.Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
baileys wrote:MDW, a Ty masz juz skonczony kącik / pokoj? Pokaz, bo jestem pewna, ze w Twoim sie zakocham 😀 Kalija, jeszcze Twojego jestem ciekawa przez te meble Bellamy 🙂 Wlasnie, jak tam przebieg reklamacji? Nasze łóżeczko tez miało jakies drobne pęknięcia i odpryski, ale odpuscilismy reklamacje, bo chcialam miec je juz złożone i zamknąć temat.
U nas wygląda trochę jak w dżungli, musimy go trochę odroślinnić jeszcze :p
No i moja mama ciągle jeszcze szyje pokrowiec na przewijak i do kosza mojżesza. A tak to już chyba nic więcej się nie zmieni. Wystawię jeszcze koszyczki z kosmetykami i pieluchami jak już przyjdą (może jutro)
Na tym biurku będzie przewijak i koszyczki
Niestety, szyć nie umiem ale namalowałam do pokoiku kilka prac Same koty...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:36
Chimera, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29, Misi@, trzydziecha, kayama, Smerfelinka, Applejoy lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc