Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Harumi wrote:Dziewczyny które miały butelki Medela Calma....czy ten smoczek co tam jest ma taki duży otwór??? To normalne?? Bo właśnie wyparzalam i teraz dopiero zauważyłam że taki jest 🙄
Ja coś latam dziś do kibelka i mdli mnie strasznie. Czyżby coś miało się wydarzyć? Hmmm. Mam stresa już na samą myśl....
Tak - wszystko Ok ze smoczkiem;)
-
Harumi wrote:Dziewczyny które miały butelki Medela Calma....czy ten smoczek co tam jest ma taki duży otwór??? To normalne?? Bo właśnie wyparzalam i teraz dopiero zauważyłam że taki jest 🙄
Ja coś latam dziś do kibelka i mdli mnie strasznie. Czyżby coś miało się wydarzyć? Hmmm. Mam stresa już na samą myśl....
Tak.Ta butelka tak ma. -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Bobby, Tobie to przekaże na spotkaniu forumowym przeca! 😁
Weeeeeeeee! To gites. Zaraz siadam do tego formularzaDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
MDW oryginalny kącik, obrazki z kotami bardzo mi się podobają, szczególnie ten czarny.
Baileys niestety ja mieszkam w małym mieście i nie mam dostępu do dobrych specjalistów. Moja lekarka (ma dobre opinie) tylko przewraca oczami jak przychodzę do niej z wynikami bo coś przeczytałam w internecie i chciałam sprawdzić. Teraz mam wizyty co 2 tyg. i mam nadzieję, że w razie czego wyłapie ewentualne nieprawidłowości. Porozmawiam z nią o KTG przy okazji.
Myślałam o zmianie lekarza prowadzącego, ale ona pracuje w szpitalu , w którym zamierzam rodzić i nie chcę podpaść na końcówce.
Lekarz z którym chce się skonsultować jest na 3tyg. urlopie. Staram się nie świrować po prostu. -
Dziewczyny a wracajac do stanika z Ali ale tego jednokolorowego z guziczkami z przodu - jak dobralyscie rozmiar? Czytam w komentach ze stanik wypada maly wiec jak mam teraz powiedzmy 75-80B to rozmiar 40 bedzie ok? Ktoras go zamawiala?
-
U mnie powtórka z soboty - od 13 napina mi did ciagle brzuch, bo tak troooche. Choc chyba juz sie to wycisza. Bylam na planowej wizycie. Na ktg nic, choc w pol godziny zapisu naliczyłam 6 tych skurczy. Wizyta kpina - zajrzaltylko, nie badał palpacyjnie nawet, usg niet, gbs pobrał i do widzenia. NFZ.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Cześć wszystkim Jestem w 31 tygodniu drugiej ciąży. Pierwsza zakończyła się cesarką i byłam do dzisiaj pewna, że drugi poród również może odbyć się poprzez cięcie (i tak bym wolała, jest mi już to znane i boję się o bliznę i macicę). Ale okazało się, że od lutego tego roku to już nie obowiązuje i startujemy od porodu naturalnego bez możliwości wyboru. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
-
strawberry marg wrote:Cześć wszystkim Jestem w 31 tygodniu drugiej ciąży. Pierwsza zakończyła się cesarką i byłam do dzisiaj pewna, że drugi poród również może odbyć się poprzez cięcie (i tak bym wolała, jest mi już to znane i boję się o bliznę i macicę). Ale okazało się, że od lutego tego roku to już nie obowiązuje i startujemy od porodu naturalnego bez możliwości wyboru. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
-
Ja jestem po pierwszej cc. Teraz mam już termin cc. Wskazania według lekarza: duze dziecko cukrzyca i 1 cc. Niestety dzięki pisowi kobieta juz nie musi wyrazić zgody wszystko zależy od lekarzaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Któraś tu pytała czy przed planowaną cc też robią wymaz. Moja siostra drugiego syna rodziła planowaną cesarką na zimno i też jej wymaz robili, z tym że nie wiem co by było jakby wyszedł pozytywny, jej wyszedł ujemny.
Ja miałam wymaz robiony w 34+4, wynik mąż właśnie odebrał i jest ujemny. Lekarz mój dyżuruje też w szpitalu w którym mam rodzić, więc liczę że nie zrobił mi za wczas. -
Śliczne macie kąciki, pokoiki
U nas w sypialni też tylko miejsce na łóżeczko ale wydaje mi się że ogarnęłam to tak aby oddzielić małej kącik od reszty. Mamy wszystko tak na styk w sypialni że 1cm mniej i łóżeczko by się nie zmieściło haha
Ja miałam pobierany wymaz na gbs w Luxmed i uwaga, z dwóch lokalizacji, nie wierzę 😂 dzisiaj bylam też na wizycie w luxmedzie, chodzę tylko po to aby mieć badania krwi za darmo bo jakosc usług jak dla mnie to żenada. Mała na USG wyszło że ma ok 2900 i łożysko 3 stopień. Czy powinnam się martwić i pilnie umówić do lekarza prowadzącego? Do terminu jeszcze 3 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 18:23
Domi_tur, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Smerfelinka, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Pieknie, pieknie i po sprawie... to chyba jednak nie dzis, wszystko ucichło. Wyglada na to, ze nas syn pd małego lubi nas robic w bambuko 🤣Maz juz sie zastanawiał w pracy jak pacjentow poprzesuwać, straszy mnie ze jak trzeci raz powiem ze to moze juz, to i tak nie uwierzy🤣
Ale tym razem nie dalam sie tak latwo nabrać, nie pojechałam na IP, nawet do etapu No-spy i wanny nie doszłam - za to firanki poprasowane i nawet 2 powieszone😁Niby polozna twierdzi ze ewidentnie cos jest na rzeczy i do Jej urlopu powinnam urodzic - oj chcialabym! Ona od 22.08 idzie na urlop i wtedy bede zdana na zastępstwo.
OlaWi lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm