X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, pisałam Wam kiedyś ze zamówiłam za mały stanik na Ali - 38C. Ponawiam propozycje oddania go za darmoszke! Dajmy mu druga szanse :). Sam w sobie jest bardzo spoko, tylko nie na moje cycochy 😁. Która chce?

bcf0e6575844d474med.jpg

A jaki ma obwód pod biustem?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis ktg wyszlo super, tetno Malej przez 40 minut srednio 120-140, a ja mialam tylko jeden skurcz na 40 %. To mnie mały piernik nastraszyl niepotrzebnie 🙂
    W ramach rekompensaty za stresy pojechalam do galerii i kupilam sobie kiecke w Mango, potrace Młodej z 500+ 😛 Kieca piekna, klimat boho, kwiaty, dluga, zaloze na sesje brzuszkowa.

PaniHa - super kacik! ja tez mam taka kolorystyke🙂

Kalija, po moim dzisiejszym wyniku to sama nie wiem czy Ci radzic robic to ktg. Bo dziecie moze miec gorszy dzien jak u mnie i rzucac gromami, a chwile potem byc juz wyluzowane i sie tylko niepotrzebnie zdenerwujesz. Ja teraz juz odpuszczam dodatkowe ktg w SzR, to nie na moje nerwy, najblizsze robie dopiero za tydzien u lekarza prowadzacego.

Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Kalija, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne macie te kąciki i pokoiki 😍 Ja wprawdzie nie robię jakichś malunków, czy naklejek, ale już się nie mogę doczekać, żeby wszystko poustawiać. Póżniej jeszcze domówię półkę na ścianę nad łóżeczkiem i literki. I to pewnie będzie wszystko, ale nie mam ciśnienia na szykowanie czegoś więcej. Tym bardziej, że tylko na początku będziemy razem, a później wyniesiemy się Młodemu z pokoju i wtedy może bardziej poszaleję :D

Ja dziś ogarnęłam większość prania :) Jeszcze tylko pokrowiec fotelika jutro i jakieś pluszowe zabawki i termoforek mr. B. Udało mi się też większość uprasować, ale jeszcze trochę zostało. I spakowałam kompleciki ubranek, pieluszki i kocyk do szpitala. Ależ jestem dumna :)

U mnie nic się nie dzieje... Od kilku dni nawet pół skurczu nie miałam ;) Jedynie czasem brzuch ciut twardnieje, ale poza tym spokój. Chyba chłopak zmądrzał i czeka, aż mieszkanie będzie gotowe 😅

Kalija ja też ktg jeszcze nie miałam i w ogóle nie wiem, czy będę miała... U mnie w mieście ciężko o to i ewentualnie mogłabym iść prywatnie, więc cały czas zastanawiam się, co z tym fantem zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 19:46

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej trochę mi się zeszło w nadrobieniu Was. :)

Lewatywa- czytałam na necie ze w szpitalu w którym chce rodzic nie robią lewatywy ani nie golą krocza
    Sweterek- Frida masz taleNT :)
    Jedzenie do szpitala- wczoraj zamówiłam nutridrinki ale jeszcze dokupie wode z dziubkiem i inne przekąski
    Posiew- mam mieć robione na wizycie u swojej ginki pobierane z dwóch mijeść. Będzie to 36+6.
    Skurcze- tez się zastanawiam czy je rozponam 😂😂
    Grupa na fb- jest z za. Z ovu byłam na różnych grupach. Z kilku zostało aktywnych ze dwie które sama założyłam. 😁

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pożyczył dzisiaj wiertarkę od mojego taty i kupił kołki w obi, więc powieszenie półki i lampki jest coraz bliżej :D

Ja mam na jutro ambitny plan zawekować trochę cukinii konserwowej. Ugotuje też bulionu do zamrożenia żeby mieć szybsze gotowanie po porodzie ;)

Ktg też jeszcze nie miałam ani razu, najblizsza wizyta dopiero w 37+3 i wtedy się popytam, do tego czasu jak nic niepokojącego się nie będzie działo, to nie będę na własną rękę kombinować.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka nie boisz się wieszać półki nad łóżeczkiem?

Co do KTG, jak będą wskazania to będę chodzić, póki co Niunia ładnie daje o sobie znać i jestem w miarę spokojna. Jutro wizytuje😊

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i półkę i lampkę wieszam naprzeciwko łóżeczka, jakoś miałam obawy żeby nad łóżeczkiem wieszać. Nie mam planów na tej półce ustawiać wielu rzeczy, ale mimo wszystko.

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nad łóżeczkiem boje się cokolwiek wieszać, nie mam zaufania

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry marg wrote:
    Cześć wszystkim :) Jestem w 31 tygodniu drugiej ciąży. Pierwsza zakończyła się cesarką i byłam do dzisiaj pewna, że drugi poród również może odbyć się poprzez cięcie (i tak bym wolała, jest mi już to znane i boję się o bliznę i macicę). Ale okazało się, że od lutego tego roku to już nie obowiązuje i startujemy od porodu naturalnego bez możliwości wyboru. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?

Podobno tak jest. Jednak moj lekarz na ostatniej wizycie, sam sie pytal jak wole byc rozwiazana. Mam umowione cc, a jakby cos ruszylo wcześniej to tez mam przyjechac i z tego co zrozumialam to o ile akcja nie pojdzie mega szybko nikt nie będzie mnie ,,meczyl"

Agagusia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc i mi lewatywy nie robili, ale pytali się, czy się zalatwialam.

Też nie miałam jeszcze ktg, ale jakoś wcale mi się do niego nie spieszy. W pierwszej ciąży, gdy lezalam 2 tygodnie w szpitalu miałam codziennie i to była męka. Tak jak (chyba Anhydra) pisala, to była godzina wycięta z życiorysu, w dodatku pod koniec już wylezec nie mogłam, bo tak mnie biodra bolały.

Też mam ten stanik, który sprzedaje Drzewko. Jak dla mnie super. Brałam 90C, zeby miseczka byla wieksza, chociaż pod biustem miałam zawsze 75 i jest ok.

Ja mam dostać skierowanie od mojego gina na cc za dwa tygodnie i trochę mnie to stresuje, że jak się coś wcześniej zacznie, to będę na izbie tłumaczyć, że mam mieć cc. Najpierw nastawialam się na sn, ale gin mi odradzil i już się tak pogodzilam i oswoilam z cesarka, że gdyby mi kazali rodzić sn, to chyba bym w panikę wpadła, bo zupełnie nie jestem na to przygotowana.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa - cudny ten kącik, śliczne kolory:)

U mnie finito z kocykiem - robota od maja, ale efekt jest, jestem dumna😁

onxxbv50cclh_t.jpg
    5yeu5fsgrpe6_t.jpg

Nasz kącik wstawię jutro, jak juz beda obrazki i półeczki zawieszone - ostatni element.

emi2016, Chimera, Frida91, zielonooka7, AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Bobby29, Kalija, Mary Magdalena, werni, OlaWi, Smerfelinka, Sylvka, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy Wy tez widzicie jak brzuch sie rusza w rytmie oddechu dziecka? Mi cały dzień tak posmakuje jakby dziecko miało przyspieszony oddech ;( mój lekarz na wakacjach za tydzień mam wizytę...Może to efekt małej ilości wód. Sama nie wiem z pierwszym tak nie mialam ;/

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mam pytanie czy Wy tez widzicie jak brzuch sie rusza w rytmie oddechu dziecka? Mi cały dzień tak posmakuje jakby dziecko miało przyspieszony oddech ;( mój lekarz na wakacjach za tydzień mam wizytę...Może to efekt małej ilości wód. Sama nie wiem z pierwszym tak nie mialam ;/
    Też to mam. Pokazywałam położnej podczas ktg. Nie zrobiło na niej to wrażenia. Też nie wiem co to jest :-) ale wód mam dużo... tzn w normie
    Wcześniej też tam miałam. Nie raz... teraz ruszala się dupka 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 20:48

Misi@ lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Też to mam. Pokazywałam położnej podczas ktg. Nie zrobiło na niej to wrażenia. Też nie wiem co to jest :-) ale wód mam dużo... tzn w normie
    Wcześniej też tam miałam. Nie raz... teraz ruszala się dupka 🤔
    Uff..mi rusza się dół brzucha tam gdzie jest główka i brzuszek

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy orientujecie się czy internista może wystawić zwolnienie ciążowe na kilka dni? Zapomniałam na wizycie kompletnie że dzisiaj mi się kończy 🤦🤦

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny czy orientujecie się czy internista może wystawić zwolnienie ciążowe na kilka dni? Zapomniałam na wizycie kompletnie że dzisiaj mi się kończy 🤦🤦

Moze - mi raz wystawil jak wlasnie braklo mi paru dni do gibekologa

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:

spokojnie może, powiedz dokładnie to co się stało, ze zapomniałaś i potrzebujesz do daty kolejnej wyzyty. ja tak brałam raz.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, tu jest formularz - mam nadzieję że nie będzie problemu z edycją. mój miał mi sprawdzic czy może etdytować z tego linka ale jest na 40-tce kolegi z pracy i nie chce mi się czekać aż wróci, więc wklejam jak jest, a jakby były problemy to dawajcie od razu znać. w pierwszym wierszu jest mini instrukcja o co kaman zeby się ładnie kolorki wyślwietlały ;-) ale umówmy się, nie ma nas aż tak dużo więc mozecie wpisywać waszą dostępność jak chcecie, a ja to ogranę. założyłam że w ciągu najbliższego tygodnia mamy się spotkać, bo każdy dzień może nam przynieść rozpakowania :)
    jak nie da rady w ciągu najbliższego tygodnia, to możemy spróbować z przyszłym, no problem.
    jutro jeszcze przypomnę się z linkiem :) myślę że w sobotę do południa powinnyśmy mieć wstępny termin!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8Y1ffy_D6lp2XXvfWNnA5I8nvl3ZNSXpAXDTfpbBwo/edit?usp=sharing

DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka wystawia od wizyty do wizyty zwolnienie. Staram się o tym nie zapomnieć 😀

Wasze dzieci tez czasami czkają ? Ja to czasami czuje ale już tak lżej i niżej. Juz tez mniej czuje ruchy ale też potrafi mocno po zebrach dac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny, tu jest formularz - mam nadzieję że nie będzie problemu z edycją. mój miał mi sprawdzic czy może etdytować z tego linka ale jest na 40-tce kolegi z pracy i nie chce mi się czekać aż wróci, więc wklejam jak jest, a jakby były problemy to dawajcie od razu znać. w pierwszym wierszu jest mini instrukcja o co kaman zeby się ładnie kolorki wyślwietlały ;-) ale umówmy się, nie ma nas aż tak dużo więc mozecie wpisywać waszą dostępność jak chcecie, a ja to ogranę. założyłam że w ciągu najbliższego tygodnia mamy się spotkać, bo każdy dzień może nam przynieść rozpakowania :)
    jak nie da rady w ciągu najbliższego tygodnia, to możemy spróbować z przyszłym, no problem.
    jutro jeszcze przypomnę się z linkiem :) myślę że w sobotę do południa powinnyśmy mieć wstępny termin!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8Y1ffy_D6lp2XXvfWNnA5I8nvl3ZNSXpAXDTfpbBwo/edit?usp=sharing

Ja bardzo żałuję ale nie dam rady w moim stanie :( Nie daje rady chodzić ani siedzieć. Za to już po po porodzie to bardzo chętnie :) Fajnie było by też się spotkać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ