Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasik wrote:Dziewczyny jak Wam się udało odpieluchowac dzieci? Moja ma dwa latka i miesiąc i bez szans na zrobienie na nocnik 🙉 wstrzymuje i nie zrobi.. siusiu dopiero jak ma założoną pieluchę. Nie wiem jak ją zachęcić, chodzi ze mną do łazienki wie co i jak ale nie woła.
-
DeLaCruz wrote:Laski, już mi się chce płakać od tych mdłości 🤮😭 niby powinnam wiedzieć na co się piszę, w końcu to trzecia ciąża, ale jak muszę rano dzieci zawieźć to mnie aż miota
Bardzo Ci współczuję i znam temat... Oby w II trymestrze minęło 🤞
Ale miałam dzisiaj koszmar!
Śniło mi się, że byłam na USG genetycznym, a doktor mówi do mnie, że ja nie jestem w żadnej ciąży!! Że to jest jakaś bardzo rzadka anomalia i podał nazwę, ale tutaj żadnego dziecka nie ma i nie było! 🥶😱😭
Jak się obudziłam to odczułam mega ulgę, że to był tylko sen...Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Ja 2 kg do przodu 🙈🙈🙈
Byłam dziś na badaniach, ludzi tłum, ale upomniałam się o pierwszeństwo dla kobiet w ciąży..
I jeszcze zrobiłam badania córce, patrzę a ta nagle blada, maseczkę w dół... Pytam się słabo Ci, a ona " nie"... Prawie zemdlała mi 🙈Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ania00 wrote:Ja dziś mam taki "atak paniki"... Nawet myślałam o przełożeniu wizyty z poniedziałku na dziś... Leżę w łóżku i płacze, bo nie wiem co z dzieckiem od ostatniej wizyty 🙈 mam nadzieję, że to tylko hormony szalejąCórka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Mój synek sika praktycznie zawsze posadzony na nocnik, czy wc nawet bez nakładki. Czasami jak jest bardzo zajęty zabawą to zapiera się rękami i nogami, ale sam rzadko kiedy zawoła. Także na razie nie ma szans, próbowałam różnych sposobów ale póki co bez skutku. Nie zawoła i koniec. Spróbuję mu jeszcze zawiesić pisuar z wiatrakiem może to go zachęci do wołania.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ania00 wrote:Ja dziś mam taki "atak paniki"... Nawet myślałam o przełożeniu wizyty z poniedziałku na dziś... Leżę w łóżku i płacze, bo nie wiem co z dzieckiem od ostatniej wizyty 🙈 mam nadzieję, że to tylko hormony szaleją
A objawy dalej są? Jeśli masz być spokojniejsza to przełóż wizytę.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kasik wrote:Dziewczyny jak Wam się udało odpieluchowac dzieci? Moja ma dwa latka i miesiąc i bez szans na zrobienie na nocnik 🙉 wstrzymuje i nie zrobi.. siusiu dopiero jak ma założoną pieluchę. Nie wiem jak ją zachęcić, chodzi ze mną do łazienki wie co i jak ale nie woła.
Później poszłyśmy razem do sklepu, wybrała sobie majteczki z Peppa, wytłumaczyłam jej wszystko i zdjęliśmy pieluchę, to był piątek po żłobku. W sobotę chyba tylko dwie wpadki ale na początku nie wolała, co jakiś czas szłyśmy zrobić siku, w poniedziałek panie w żłobku też ja tak wysadzamy co jakiś czas a od wtorku albo środy zaczęła wołać i zero wpadek. Także potrzeba czasu i zaskoczy, nic na siłęCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualnyWylogowało mnie z forum i wcale nie mogłam się zalogować 😠
Megson ja w poprzedniej ciąży miałam twardnienie od początku, brałam ciągle nosie, magnez i scopolan No i oczywiście musiałam dużo leżeć, leżeć i leżeć. Tak naprawdę to chwila spacerku po domu i już twardy brzuch był. Podobnie jak ty 27 tc a ja miałam takie skurcze, że została w szpitalu, dopiero po 3 dniach jak już uspokoił się całkowicie lekarz powiedział mi, że jak mnie przyjmowali to myśleli, że to tylko kwestia czasu i pójdę na porodówkę, macica była już w gotowości do porodu. Okazało się, że miałam infekcje i przy tym skróciła mi się szyjka. Założyli pessar, ale ja nawet po wyjęciu i rozpoczęciu normal ego trybu życia nie zaczęła "noalnie rodzić" ostatecznie cesarka była w skończonym 39tc.
Tak piszecie o tych bułkach, serkach i pomidorkach, że aż sama nabrałam smaka i specjalnie wczoraj po bułki jeździłam 😁
Zrobiłam wczoraj badania podstawowe bo wkoncu się doczekałam i juz jutro idę na wizytę. Mocz cały skopany... pewnie jakaś infekcja, glukoza 91...
Chyba już jako ostatnia jutro jadę na wizytę serduszkową ❤ -
nick nieaktualny
-
U mnie niestety już 3kg na plusie a wcale dużo nie jem, wręcz mnie odrzuca. Jak Wy to robicie? 😭
Odnośnie odpieluchowania, my się uparliśmy z synem, że 2latek to już MUSI być bez pieluchy. On miał to w nosie, nie chciał siadać na nocnik. Miał 1 rok i 9 miesięcy jak urodziła się córka i wtedy odpuściliśmy. Załapał jak miał 2 lata i 5 miesięcy, po prostu wtedy był gotowy. Za to z córką całkiem odpuściliśmy, a ona bez wysiłku załapała jak miała jakieś 1,5 roku. Jak miała równo 2 lata to poszła do przedszkola już zupełnie bez pieluchy. Dlatego uważam, że każde dziecko jest inne i nic się nie przyspieszy. Można tylko pokazywać i zachęcać, ale bez spiny.
Edit: w ogóle z drugim jest ze wszystkim łatwiej. Np nie musieliśmy uczyć córki jak się podcierac, bo brat jej pokazał 🤪 trzecie ponoć się samo chowa, zobaczymy ile w tym prawdy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 12:20
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
A powiedzcie wyszedł mi cukier na czczo 98.. To dużo jak na mnie 🙈. Myślicie ze będzie mi kazał dalej badac pod kątem cukrzycy?Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,