Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do nipt to własnie wczoraj robiłam nifty pro. Nie ufam pappa, w pierwszej ciąży robiłam, ale wtedy nie do końca wiedziałam czym się to wszystko różni. W drugiej juz robiłam nipt (Panorama). Wyniki za ok. 10 dni. Robiłam też usg, wszystko ok. Nadal dokładnie tydzień do tyłu w stosunku do OM, więc na bank po prostu owu była później. Są rączki, nóżki, przypomina już bardziej człowieka, niż żelkę. Dziś 9+5 😊.
Ps. Nipt ma PRAWIE 100% wiarygodności wyniku, te pojedyncze nieprawidłowe to nie kwestia zawodności testu tylko komplikacji w kodzie genetycznym matki, dziecka lub łożyska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 16:56
Maybelle, Andzia35, megson91, Lexia, Felinka94, kasha86 lubią tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Co do nipt to własnie wczoraj robiłam nifty pro. Nie ufam pappa, w pierwszej ciąży robiłam, ale wtedy nie do końca wiedziałam czym się to wszystko różni. W drugiej juz robiłam nipt (Panorama). Wyniki za ok. 10 dni. Robiłam też usg, wszystko ok. Nadal dokładnie tydzień do tyłu w stosunku do OM, więc na bank po prostu owu była później. Są rączki, nóżki, przypomina już bardziej człowieka, niż żelkę. Dziś 9+5 😊.
Ps. Nipt ma PRAWIE 100% wiarygodności wyniku, te pojedyncze nieprawidłowe to nie kwestia zawodności testu tylko komplikacji w kodzie genetycznym matki, dziecka lub łożyska.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja tak fajnie czułam się od piątku. Wczoraj swojemu zrobiłam leczo, bo mnie męczył od kilku dni. Sama najeść się nie mogłam, dzisiaj zjadłam trochę i umieram🤦🏼♀️ dzisiaj Hania zastrajkowała i nie miała drzemki, padam na twarz🙈
-
antonna wrote:To szybko robilas, myslalam, ze musi byc minimum 10+0. Kciuki za wyniki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 18:34
megson91 lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Co do nipt to własnie wczoraj robiłam nifty pro. Nie ufam pappa, w pierwszej ciąży robiłam, ale wtedy nie do końca wiedziałam czym się to wszystko różni. W drugiej juz robiłam nipt (Panorama). Wyniki za ok. 10 dni. Robiłam też usg, wszystko ok. Nadal dokładnie tydzień do tyłu w stosunku do OM, więc na bank po prostu owu była później. Są rączki, nóżki, przypomina już bardziej człowieka, niż żelkę. Dziś 9+5 😊.
Ps. Nipt ma PRAWIE 100% wiarygodności wyniku, te pojedyncze nieprawidłowe to nie kwestia zawodności testu tylko komplikacji w kodzie genetycznym matki, dziecka lub łożyska.
O kurczę myślałam, że najwcześniej Nifty pro można robić od 10+1?🤔
Daj koniecznie znać ile % DNA dziecka było w próbce 😘
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:O kurczę myślałam, że najwcześniej Nifty pro można robić od 10+1?🤔
Daj koniecznie znać ile % DNA dziecka było w próbce 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 18:39
megson91 lubi tę wiadomość
-
Hej ja we wtorek czekam na wyznaczenie terminu usg prenatalnego, więc dowiem się na kiedy. Na ten moment robię tylko prenatalne plus pappa. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze. Co do decyzji o terminacji dla każdej kobiety jest to ciężka decyzją, ale każda kobieta powinna ja mieć i nikt nie powinien jej oceniać. To co.sie dzieje w tym kraju to chore. Każda z takich kobiet powinna mieć wsparcie psychologa, możliwość porozmawiania x rodzinami dzieci z podoba wada ( chętnych) zobaczenia jak życie się zmieni i niezależnie od decyzji podejtej powinna mieć wsparcie i moc z godnych warunkach i w szacunku albo przerwać ciążę, albo urodzić. Swoją drogą ogromną robotę robi hospicjum prenatalne tulipani, fundację szyjące kocyki i pamiątki w postaci kwiatków i motylków. Naprawde ten temat jest ciężki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 18:57
megson91, salenne, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Pappe ile trzeba wcześniej zrobić przed usg prenatalnym? Ile czeka się na wynik?
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Pappe ile trzeba wcześniej zrobić przed usg prenatalnym? Ile czeka się na wynik?
Ja wynik mialam szybko, ale moj lekarz od prenatalnych opracowywal ryzyko 3 tygodnie!! 🙈 Ale sie wkurzalam...
A tak w ogole to jutro mam prenatalne, wiec moze tak wrocmy do tematow rzygania itp? 🤣 Bo sie stresuje! Boli mnie tez jajnik i w ogole po tej stronie mam jakas taka rwe. Boli mnie jak chodzę 🤦♀️ i jak co wieczor jestem glodna, ale na nic nie mam apetytu. Rano jakos lepiej idzie mi to jedzenie i picie 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 19:23
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
JaSzczurek wrote:Dam znać, ostatnim razem w podobnym dniu (połowa 9 tc) było 10.3%. Z tego co wiem to potrzebują 4%? Myślę, że w ten 10tc jest już wpisana ewentualna późniejsza owulacja i że jest z tego względu trochę na wyrost
Moja przyjaciółka niedawno robiła panoramę w 11+4 i na wyniki badania ma napisane: odsetek płodowego DNA 2,9% dlatego tym bardziej jestem ciekawa 🤔😉
Bo jest właśnie tak jak mówisz, potrzebują niby 3,5% - ja tak miałam na umówię z Nifty pro napisane 🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Różowa_90 wrote:Ja tez we wtorek 🙈 o 17. Już się boję... Nie byłam 3 tyg.
Ja robię Pappe i wolne bhcg, po usg zobaczę, czy zrobię nifty pro.
Aborcja to bardzo złożony problem i ponieważ każda z nas ma inny pogląd na nią, nikt nikomu nie powinien nic narzucać. Powinien być wybór, ponieważ dana osoba żyje potem z decyzją.
Będzie wszystko ok, zobaczysz. Grunt to pozytywnie się nastawić. Wiadomo, że stresik jest, czy wszystko w porządku, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy niestety..Różowa_90 lubi tę wiadomość
-
Anuszka28 wrote:Mi tsh ładnie spadło z 3,23 do 1,23
Ja przed ciążą miałam na poziomie 0,2. Po zrobieniu testu ciążowego, na drugi dzień poszłam zbadać tsh, które wywaliło mi na ponad 6. Dostałam od razu zwiększona dawkę euthoryxu do 125. Teraz tsh 1.0. Podobno tak wystrzeliło, bo mam dwa maluchy 😂 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie prenatalnych (antonna ostatnie, daję słowo 😅) - czy trzeba przygotować na badanie dokumentację medyczną? W pierwszej ciąży brałam tylko kartę ciąży, a czy teraz brać wypisy z poprzedniej ciąży czy to nie jest istotne? Tamtą ciążę miałam trochę powikłaną, dlatego wolałabym wspomnieć o niektórych rzeczach, ale do samego usg nie będą one raczej potrzebne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:07
-
megson91 wrote:Moja przyjaciółka niedawno robiła panoramę w 11+4 i na wyniki badania ma napisane: odsetek płodowego DNA 2,9% dlatego tym bardziej jestem ciekawa 🤔😉
Bo jest właśnie tak jak mówisz, potrzebują niby 3,5% - ja tak miałam na umówię z Nifty pro napisane 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:10
-
bridagues wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie prenatalnych (antonna ostatnie, daję słowo 😅) - czy trzeba przygotować na badanie dokumentację medyczną? W pierwszej ciąży brałam tylko kartę ciąży, a czy teraz brać wypisy z poprzedniej ciąży czy to nie jest istotne? Tamtą ciążę miałam trochę powikłaną, dlatego wolałabym wspomnieć o niektórych rzeczach, ale do samego usg nie będą one raczej potrzebne?
bridagues lubi tę wiadomość