Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle od kilku dni oglądam jakos ubranka dodatki dzidziusiowe.. Wszystko dziewczęce 😂😂 ciekawe czy moja podświadomość jakoś podpowiada 🙈Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Felinka musisz się dopytać w danym szpitalu i jak bardzo Twoja niepelnosprawnosc będzie przeszkadzać w opiece nad dzieckiem? Vzy będzie powodem,że w domu nie będziesz mogła być z maluchem sama ?
U nas takich w takich sytuacjach mama mogła oddać dziecko na neonatologie np na noc, jeśli z jakiegoś powodu nie była się w stanie zając dzieckiem (czy osłabienie, ale takie np spowodowane duża utrata krwi i transfuzja), panie z niedosłuchem czy gluchota, ale one jakby niedopuszczalny do siebie, że są niepełnosprawne i miały te specjalne czujniki co im wibrowały jak dziecko plakalo, pamiętam panią beż ręki absolutnie nie chciała aby ktokolwiek pomagał. Trzeba pamiętać, ze sale z reguły nie są jednoosobowe i w takich sytuacjach druga Pani mogłaby się krępować stała obecnoscia osoby towarzyszącej.
Jeżeli byłaby to bardzo ektremalna sytuacja, to myślę, że szpital zrobiłby wyjątek, ale no kwestia czy w domu z Tobą też ktoś ciągle będzie. No.i oczywiście wcześniej powinnaś porozmawiać z kierownikiem oddziału.
Dzieci oczywiście nigdy nie były wpuszczane do szpitala, w regulaminie do 12 roku życia, bo jednak stanowiły zagrożenie epodemiologixznw dla maluchów, infekcje w tych grupach wiekowych są duże. Jednak rodzice i tak mieli regulamin gdzieś, bardzo często.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 09:58
Karoola, Różowa_90, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Ja się troszkę cieszę z zakazu odwiedzin... No oprócz męża... Do mnie wpadła cała familia - teściowa, szwagierka itp.. Strasznie mnie irytowało to. Na szczęście na chwilę.
Ale u sąsiadki w pokoju cały czas było z 10 osób... Myślałam że zabije... Ja musze z laktatorem co 3 godziny a Ci sobie biesiadują. Mam nadzieje ze juz jestem bardziej asertywna i umiałabym sobie poradzić lepiej w takiej sytuacji.Córka w 2013 r
Kir-AA
Właśnie dzwonil genetyk. Mam 25.01 usg prenatalne i pappa na nfz. Dostałam skier od gina (powod dla nfz wada rozwojowa pierwszego dziecka - lekka szpotawosc stop, ale jest oki, być może było to ulozeniowe, ale badanie się nalezy)
Karoola, Lexia, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja też uważam, że odwiedziny poza ojcem dziecka powinny być zabronione. Czas po porodzie powinien być dla kobiety na odpoczynek, a nie przyjmowanie pielgrzymek gości
salenne, Różowa_90, Karoola, puszek369, Lexia, antonna, Ani0nka, megson91, bridagues, Malina330, Felinka94, Avaaa, kasha86 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Cześć dziewczyny.Podczytuję Was od kilku dni.
Czy mogę dołączyć do Waszego grona?
Jestem w drugiej ciąży. Mam synka z 2017 roku(zaraz 5 lat).Teraz 10 tydzień ciąży.Jutro mam drugą wizytę u gina.
Ciążę prowadzę w Lublinie.
Miłego dnia.salenne, Różowa_90, Karoola, PaniHa, puszek369, Maybelle, Mommy2, antonna, Lili90, Darinka, DeLaCruz, megson91, loveforever1, Bunia89, bridagues, Malina330, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak mi apetyt wrócił ze nie wiem co zrobić do jedzenia czy racuchy czy placki ziemniaczane 🤣 ale fajnie że chce mi się w końcu jeść 😁
puszek369, Maybelle, Lexia, Mommy2, Ani0nka, Bunia89, Malina330 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:Dziewczyny, tak mi apetyt wrócił ze nie wiem co zrobić do jedzenia czy racuchy czy placki ziemniaczane 🤣 ale fajnie że chce mi się w końcu jeść 😁
Super Widocznie musisz troszkę nadrobić dla maluszka 🙂
Ja mam wrażenie, jakbym miała żołądek jak wróbelek jeden tost i tak za duża porcja po jednym toście rano już mnie dusiło.
Dziekuję Felinka, kamień spadł mi z serca. Bardzo dłuży mi sie czas, chciałabym żeby już był ten 12 tydzień. -
nick nieaktualnyAgata_90 wrote:Cześć dziewczyny.Podczytuję Was od kilku dni.
Czy mogę dołączyć do Waszego grona?
Jestem w drugiej ciąży. Mam synka z 2017 roku(zaraz 5 lat).Teraz 10 tydzień ciąży.Jutro mam drugą wizytę u gina.
Ciążę prowadzę w Lublinie.
Miłego dnia.Agata_90 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was prowadzi może ciążę w Luxmedzie w Warszawie? Macie kogoś do polecenia na usg 11-14 tc?
Byłam wczoraj na usg do 10tc u świetnego lekarza, który dał mi wiele porad i wskazówek.
Niestety w Luxmedzie robi usg tylko do 10tc.
Zwrócił uwagę, żeby przy zapisie na usg genetyczne 11-14tc sprawdzić, czy lekarz ma ważny certyfikat FMF.
Widzę, ze w Luxmedzie tylko 6 lekarzy robi takie usg i tylko 2-3 ma chociaż jeden z 5 certyfikatów wydawanych przez FMF. A jeszcze opinie o nich nie są jakieś super.
Coś mi się wydaje, że nawet jak zrobię w Luxmedzie to i tak przejdę się jeszcze gdzieś prywatnie.
-
Jakasienka wrote:Czy któraś z Was prowadzi może ciążę w Luxmedzie w Warszawie? Macie kogoś do polecenia na usg 11-14 tc?
Byłam wczoraj na usg do 10tc u świetnego lekarza, który dał mi wiele porad i wskazówek.
Niestety w Luxmedzie robi usg tylko do 10tc.
Zwrócił uwagę, żeby przy zapisie na usg genetyczne 11-14tc sprawdzić, czy lekarz ma ważny certyfikat FMF.
Widzę, ze w Luxmedzie tylko 6 lekarzy robi takie usg i tylko 2-3 ma chociaż jeden z 5 certyfikatów wydawanych przez FMF. A jeszcze opinie o nich nie są jakieś super.
Coś mi się wydaje, że nawet jak zrobię w Luxmedzie to i tak przejdę się jeszcze gdzieś prywatnie.Córka w 2013 r
Kir-AA
Hej pokonala mnie grypa-przeziębienie juz drugi dzień zdycham katar zatkany nos bóle miesni i gardla wzielam apap...Dodatkowo jeść nie mogę od tyg bo tylko rzygam 🙈
Ledwo żyje.rano ledwo chłopaków odwiozlam do przedszkola i spalam do teraz.
Dziś mam wizytę na nfz nie wiem jak sie doczołgam ale muszę iść bo czekam na wyniki badań i chce miec pewność że jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 11:49
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna zdrówka ♥️
Czarna32 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:Wow u nas w sporym mieście tylko 3 lekarzy ma ten certyfikat... Więc fajnie ze aż tyle w tym luxmedzie go ma. Zawsze możesz spróbować zrobić, bo to darmowe tak? I jak nie będzie Ci odpowiadało pójdź prywatnie
Tak, mam to w pakiecie, więc trochę szkoda nie skorzystać. W końcu co miesiąc trochę za ten pakiet dopłacam. I pewnie zrobię jak piszesz - jeśli będę mieć jakieś wątpliwości to powtórzę prywatnie.
Lekarz u którego byłam wczoraj radził mi tez, żeby wstrzymać się z testami NIPT, bo jeśli na usg genetycznym wyjdzie bardzo źle to i tak trzeba robić testy inwazyjne, więc trochę kasa wyrzucona w takim przypadku. Powiedział, ze nipt najlepiej zrobić po usg genetycznym + PAPPA.
Pewnie jest w tym trochę racji, aczkolwiek na wyniki trochę się czeka i nie wiem co teraz robić.
Zamiast się uspokoić po wczorajszej wizycie, nam wrażenie, ze stresuję się bardziej.
I jeszcze mdłości mi się nasiliły. Ehh, mam wrażenie, że ostatnio tylko narzekam. A nie mam się komu wyżalić, bo poza chłopem nikt jeszcze nie wie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 12:21
-
Mój lekarz zaleca pappa + USG genetyczne.
Ja jestem po dwóch poronieniach stad chce zrobić Nifty dla świętego spokoju.
Plus strasznie mnie ciekawi płeć 🙈🙈🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C